Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Back van Barcelona groeit uit tot assistkoning: ‘Voel me op mijn gemak’

Laatste update:
/

Sergi Roberto speelde zaterdag wellicht zijn beste wedstrijd als rechtsback van Barcelona. De middenvelder werd vorig seizoen al diverse malen door Luis Enrique als verdediger gebruikt. Sergi Roberto was in de uitwedstrijd tegen Sporting Gijón (0-5) goed voor twee assists en mag zich met vier assists zelfs assistkoning van LaLiga noemen.

"Ik raak steeds meer aan deze positie gewend", vertelde Sergi Roberto na afloop van het duel in El Molinón. "Ik begin steeds meer te begrijpen hoe een rechtsback zich over het veld beweegt. Het was een nieuwe positie voor mij. Ik heb nu de mogelijkheid om meer aan spelen toe te komen. Het is een plek waar ik me steeds meer op mijn gemak voel."

Sergio Roberto kreeg na afloop complimenten van Luis Enrique, die Aleix Vidal al weken niet meer in zijn wedstrijdselecties heeft opgenomen. "Ik zie geen betere rechtsback voor Barcelona dan Sergi Roberto. We zijn een team dat vaak aan de bal is, tegen opponenten die zich terugtrekken op hun eigen helft. Ik ben blij dat hij zich thuisvoelt op die positie. Hij is sterk aan de bal en is een toegevoegde waarde voor het elftal."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het al meerdere keren gezegd. We hebben Bellerin niet nodig!

Begrijp me niet verkeerd Bellerin is heel goed, maar waarom miljoenen betalen als je al Roberto hebt. En ik denk zelfs dat Roberto beter is voor Barca, omdat er een betere evenwicht is. Alba en Bellerin zou te aanvallend zijn. Met Roberto is het perfect!

Bovendien werkt hij altijd hard en klaagt hij nooit!

24 september 2016 om 19:30

Bellerin is te duur inderdaad , ik zou voor Srna gaan als concurrent.

24 september 2016 om 19:53

Sergi Roberto speelde vandaag den puike partij, maar voor de balans zou Bellerin wellicht iets beter zijn imo. Hij is verdedigend een stuk stabieler dan Sergi. Tegen Sporting Gyon is het nog oke om met zeer aanvallende backs te spelen, maar ik zou liever Bellerin tegenover een Ronaldo, Bale of Griezmann hebben dan Sergi Roberto.

Prima rechtsback, nu nog hopen op Srna als back-up en concurrent en dan is de rechtsbackpositie bij Barcelona prima opgevuld.

Vidal is helaas niet goed genoeg voor het niveau van Barcelona, althans niet op de rechtsback positie. Bij Sevilla vond ik hem al niet goed als hij rechtsback speelde. De rechtervleugel is zijn positie maar daar hebben ze bij Barcelona andere opties.

Beetje wat Bosz nu doet met Sinkgraven of schat ik Sergi nu verkeerd in? Voor een aanvallend team dat wedstrijden grotendeels domineert, kan dit zeker werken.

24 september 2016 om 19:55

Denk dat Roberto ivm met de andere backs (Vidal en zelfs Alves) juist verdedigend degelijker is. Perfect voor de balans en heeft een zuivere voorzet!

24 september 2016 om 20:21

Precies S. Roberto is een geweldige back die ook tegen Atletico een hele goeie pot speelde. Is een hele sterke verdediger en slim kan geweldig goed voetballen. Ik zou ook voor een wat oudere rb gaan die gewoon als stand in kan functioneren. Srna zou perfect zijn. Voor het balans in het team is S. Roberto gewoon prefect

Spanje zit extreem goed in rechtsbacks voor nu en d toekomst met Juanfran, Carvajal, Bellerin, Azpilicueta, Gaspar en nu dus ook Sergi Roberto.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren