Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Baas’ De Ligt heeft Immobile in de broekzak: ‘Een foutloze wedstrijd’

Laatste update:

Matthijs de Ligt heeft indruk gemaakt in de Duitse media met zijn optreden tegen Lazio (3-0 winst) in de achtste finale van de Champions League. De centrumverdediger verscheen dinsdagavond aan de aftrap en nam een assist op Thomas Müller voor zijn rekening.

Volgens Neunzigplus was er geen vuiltje aan de lucht voor De Ligt en Bayern. "Verdedigend foutloos", luidt het oordeel. "Zijn uitmuntende schot speelde een sleutelrol bij de 2-0. Bepaalde situaties loste hij probleemloos op. Hij heeft het goed gedaan."

Bij BILD gaat de meeste aandacht uit naar Harry Kane en Thomas Müller, maar ook De Ligt krijgt de nodige complimenten. De boulevardkrant spreekt van een 'bazenprestatie'. Ook de even zo sterke Eric Dier, die het centrum vormde met De Ligt, wordt bewierookt.

"De Ligt straalde veel vertrouwen uit met zijn terugkeer in de basis", schrijft BILD. De verdediger krijgt een 2 als rapportcijfer. In Duitsland staat een 1 voor de hoogste score die je kan krijgen. Een 6 staat voor een hele slechte prestatie.

Ook de RAN beoordeelt het optreden van De Ligt met een 2. "Een sterk optreden van de Nederlander. Hij speelde achterin foutloos en noteerde de meeste passes van alle speler van Bayern. Met een prachtig schot was hij belangrijk bij de 2-0 van Thomas Müller."

Reactie De Ligt


De Ligt noemde de overwinning op Lazio 'een grote opluchting'. "Het was een belangrijke overwinning vandaag. Vergeleken met de heenwedstrijd creëerden we meer kansen en voetbalden we met een hogere intensiteit."

"Natuurlijk speelden we nu ook thuis, de fans waren een grote factor vandaag. We hebben veel kwaliteit in het team en vandaag kwam dat eruit. Voetbal blijft vreemd. Soms win je, soms verlies je."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Opmerkelijk veel kritiek altijd op hem (en Frenkie) gewoon nog steeds jong en beste optie achterin. Ook voor Oranje. Paar blessures dus vervelend jaartje maar komt altijd weer terug.
Topper

6 maart 2024 om 08:42

Die kritiek is er omdat hij hartstikke wisselvallig is. Soms de beste cv van de wereld, soms een knuppel die niet op zijn poten kan blijven staan. Ik vind hem prima maar heb liever Virgil.

6 maart 2024 om 08:48

Is gewoon een kind van de Ajax school, in toppers fantastisch en geconcentreerd. Tegen mindere goden wordt het allemaal wat lakser. Denk dat het met hem en Virgil of of is. Dus de Ligt of Virgil, dit zal voor Van Dijk waarschijnlijk zijn laatste toernooi zijn.

6 maart 2024 om 09:00

Waarom of of?

De ligt staat toch meestal rechts centraal en Virgil links centraal?

6 maart 2024 om 09:38

Hoezo OF OF? Oranje speelt laatste tijd vaak 5-3-2 dus van links naar rechts kan je makkelijk met Aké-Virgel-De Ligt spelen en dan op LB Blind of Hartman en RB Dumfries of Frimpong. Blind kan je eventueel ook op links centraal zetten en Aké op LB.

6 maart 2024 om 09:46

Hoe vaak moet de Ligt nog fouten maken in oranje in een driemansdefensie voordat mensen stoppen met te pleiten voor hem daar te zetten?

6 maart 2024 om 09:51

Hoe vaak heeft Virgil al fouten mogen maken in de 3 mans defensie? Of timber of Geertruida ? Enkel de Vrij heeft het vooralsnog echt goed gedaan op die plek.

6 maart 2024 om 09:57

In verhouding tot het aantal optredens? Sowieso minder dan de Ligt. Er is een reden dat die kerel al een hele poos gewoon regelmatig op de bank zit bij oranje hoor.

6 maart 2024 om 10:22

Het punt is dat niemand onomstreden is als verdediger qua fouten. Naast de Vrij en Ake overtuigd er helemaal niemand

6 maart 2024 om 10:26

De ligt kan echt niet in een 3 mans verdediging aan de zijkant. Dat heeft die wel bewezen. Je hebt bewegelijke spelers nodig zoals ake, vd ven, Geert, Timber etc.

6 maart 2024 om 10:38

Ik kan er zo drie noemen vind ik zelf. Aké en Timber al zeker en De Vrij toch ook redelijk. Dan heb je nog Virgil die gewoon duidelijk een betere verdediger is dan De Ligt.

Dus uiteindelijk is hij dan al keuze nummer 5.

6 maart 2024 om 11:25

Virgil een betere verdediger? Weet je wat jullie probleem is: je hebt liever iemand die niet ingrijpt bij gevaar dan iemand die het wel doet en dan het risico loopt eens eens een foutje te maken. Maar Virgil staat er vaak bij en kijkt er naar om vervolgens niet de schuldige te zijn van een tegendoelpunt.

6 maart 2024 om 11:36

Belachelijk hoe Van Dijk weer naar beneden wordt gehaald. Dit is veruit de beste verdediger van NL (en wellicht wel de wereld). Op basis waarvan de Ligt beter zou moeten zijn weet ik ook niet.

Ik denk uiteindelijk komt omdat Van Dijk nooit bij de top 3 gespeeld heeft en daarom bij zekere supporters minder hoog wordt aangeslagen, terwijl hij buiten Nederland een bijna legendarische status heeft.

6 maart 2024 om 11:45

Weet je wat jouw probleem is? Blinde adoratie voor alles wat met Ajax te maken heeft.

Als we echt gaan bediscussiëren of Van Dijk de betere verdediger is dan De Ligt dan wordt het een eindeloze discussie. Vorig seizoen zou je kunnen zeggen dat De Ligt een beter seizoen draaide dan Van Dijk, dit jaar echt niet. Verder zijn er trouwens een hele rits individuele prijzen die aantonen dat Van Dijk echt wel een absolute topverdediger is.

6 maart 2024 om 11:50

Het is Myvision he die weer eens een (oud) Ajax speler probeert te verdedigen. Geef het maar op.

6 maart 2024 om 08:44

Ook voor oranje? In Oranje maakt hij vrijwel altijd een foutje en daar heeft hij ook enorm goede concurrentie.Het is eerder opvallend dat we dit altijd horen als hij weer eens een goede wedstrijd speelt. Van toppers verwacht je dat ze vaker dan 3 keer per jaar pieken.

6 maart 2024 om 08:58

Is dat misschien een beetje je club voorkeur die jou doet chargeren FR010FRDAM?

Het is natuurlijk pure onzin dat hij "vrijwel altijd een foutje maakt" in Oranje. Hij heeft ook gewoon solide wedstrijden gespeeld. En ja, hij is wisselvallig geweest op momenten. Maar net zoals dat het onzin is om hem nu een topper te noemen op basis van deze pot, is het ook grote onzin om zoals jij compleet naar het negatieve te chargeren met "vaker dan 3 keer per jaar pieken".

6 maart 2024 om 09:16

@jackieboy, ik blijf dat zo kinderachtig vinden dat als ik een keer negatief ben over iets dat ooit met Ajax in aanraking is geweest er direct mijn club voorkeur bijgehaald wordt. Als ik positief over iets van Ajax ben dan is het prima, ben je kritisch "owja, omdat je voor Feyenoord bent zeker"... Ik heb nieuws voor je, soms kunnen mensen gewoon een andere mening hebben. Ik associeer de Ligt niet eens met Ajax, want daar speelt hij niet eens. Ik kijk naar zijn wedstrijden in Oranje, waar hij echt zelden solide speelt en naar de concurrentie daar. En het is helemaal geen onzin over dat pieken. Ik vergelijk de Ligt met de absolute top, want voor dat soort bedragen is hij getransfereerd en vergelijk je hem daarmee dan tikt hij echt zelden dat niveau aan..

6 maart 2024 om 09:24

En owja, ik vond een Timber voor zijn blessure veel meer indruk maken in oranje dan De Ligt....maar hoe leg jij dat dan uit met mijn club voorkeur?

6 maart 2024 om 09:47

Zijn broertje speelt bij jullie

Nee serieus, De Ligt en Timber zijn natuurlijk 2 uitersten van verdedigers. Waar De Ligt meer een Stam is, is Timber veel meer technisch, opbouwend sterker.

Over De Ligt: hij is nog jong en kan echt wel goed voetballen. Maar ook hij heeft minuten nodig. Zonder minuten geen ontwikkeling en De Ligt maakt momenteel te weinig minuten om een stabiele topper te zijn.

6 maart 2024 om 09:56

@DNSDKR,
Ik houd ook wel van een type verdediger als de Ligt, maar GJ7300 noemt De Ligt een topper en de beste optie voor oranje achterin. Daar ben ik het niet mee eens. Daarvoor laat De Ligt gewoon te weinig zien. Hij heeft de potentie, maar staat toch stil in zijn ontwikkeling. Ik vind hem niet 20% beter dan in zijn Ajax tijd en dat had ik wel verwacht.
Hopelijk zet hij zijn ontwikkeling binnenkort wel door, vond hem gisteren overigens voor het eerst weer echt fris ogen

6 maart 2024 om 08:50

Ik vond hem bij Ajax echt een topper. Snel, wendbaar en goed aan de bal. Heb het idee dat hij in Italie te veel spieren heeft opgebouwd waardoor hij minder wendbaar en trager is geworden. Al zag ik gisteren weer meer de De Ligt van Ajax. Hopelijk kan hij nog uitgroeien naar wereldtop.

6 maart 2024 om 08:51

In oranje maakt hij geregeld fouten, ik zal de volleybalactie op het EK ook niet snel vergeten. Als hij geen fouten maakt dan is hij gelijk wel een goede verdediger.

6 maart 2024 om 09:10

@kalekroket,

Maar iemand die wegschuift, dat kan gebeuren, en dat je dan kiest om rood te pakken in plaats van op achterstand te komen, kan ik goed begrijpen.

Die wedstrijd staat mij meer bij om het aantal gemiste grote kansen van Depay en Malen.

Die wedstrijd had je gewoon al met 3/4 - 0 voor moeten staan.

6 maart 2024 om 08:59

Nouja, zo goed vond ik hem niet. Hij was degelijk voor het grootste deel van de wedstrijd en die volley was een mooi moment, maar de grootste kans voor Lazio was toen de Ligt met een bizarre kopbal de bal bijna panklaar legde voor Immobile. Geen idee waarom iemand dit een foutloze wedstrijd zou noemen noch een aanleiding om hem in Oranje basis te zetten. Wat, omdat Veronica toevallig 1 wedstrijd van hem uitzend tegen de nummer 9 van Italië?

6 maart 2024 om 08:59

Nee, hij is gewoon voorbij gestreefd door andere verdedigers, LVG had hem toch niet onterecht na 1 wedstrijd op t wk geslachtofferd,

6 maart 2024 om 09:18

De uitspraak "typisch Nederlands" wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, maar het is echt typisch Nederlands om bij onze sterspelers extreem te focussen op hun zwakke punten en ze zo grof te onderwaarderen.

Echt bizar hoeveel mensen De Ligt afschrijven en De Jong het liefst op de bank zien bij Oranje.

6 maart 2024 om 09:22

Ik schrijf de Ligt zeker niet af, maar hij is de laatste jaren gewoon voorbij gestreefd door concurrenten.
Een Timber speelde voor zijn blessure veel meer solide in oranje dan De Ligt

6 maart 2024 om 10:13

Toch zou ik het per tegenstander bekijken. Speel je met veel ruimte in je rug zou ik kiezen voor jongens als Timber en Van de Ven. Tegen toplanden heb je mi meer aan Van Dijk/de Ligt/de Vrij. Eigenlijk bizar hoeveel keuze we hebben in de laatste linie.

6 maart 2024 om 11:22

@gj7300 hij wil zelf niet eens in t veld staan bij 532... ja, miss op de plek van v dijk, maar dat wordt lastig. Ik ben zeker fan van hem maar met 3 centrale
verdedigers heeft hij gewoon een probleem.
Blijft verder ook een klotuh systeem voor Nederland, maar oké

De Ligt heeft vorig seizoen en ook bij Juve prima tot goed gespeeld, heeft pech met blessures, maar wordt me toch een partij onderschat. Dat heb ik altijd erg vreemd gevonden. Goed om te zien dat ie het toch steeds weer laat zien.

6 maart 2024 om 08:54

Toen speelde hij al bij Bayern, maar wat je zegt klopt wel. Na twee goede seizoenen achter de rug, nog steeds twijfel over zijn kwaliteiten

6 maart 2024 om 11:36

@acjairmilano

Ik vindt De Ligt nog steeds aan de bal zo matig eerlijk gezegd. Ik had echt verwacht toen die naar Juventus ging dat die zich daarin zou verbeteren maar ook dat ging niet .

Maar ja dat is ook heel moeilijk om daarin te verbeteren op zo’n hoog niveau.

6 maart 2024 om 12:29

Hij heeft bij juve vaak foutjes gemaakt hoor. Met enige regelmaat kwam daar een goal uit. Maar vaak genoeg ook de beste man bij juve in de defensie.
Onderschat zou ik hem echter niet noemen. Want hij is gewoon wisselvallig. En dat laat hij ook nog zien bij Bayern momenteel.

Beetje flauw maar de enige echte grote kans van Lazio kwam doordat De Ligt onhandig doorkopte. Foutloos was het dus niet. Verder natuurlijk wel een geweldige wedstrijd. Hopelijk mag hij in de basis blijven staan

6 maart 2024 om 09:32

Dat is totaal geen fout, juist doordat hij die bal raakte was immobile van de leg.

6 maart 2024 om 16:09

Het was ongelukkig, maar als hij die bal niet raakt kan Dier deze gewoon aannemen. Door de touch van de Ligt ging de bal over hem heen.

6 maart 2024 om 10:04

Dasngeen fout. Maar ongelukkig. Een fout is als hij een makkelijke bal in de voeten van de tegenstander kopt. Hier probeert hij de bal weg te krijgen. Toevallig staat daar een tegenstander.

Jammer dat Dier ook bewierookt wordt, dat haalt toch wat glans van de prestatie van Mathijs. Hopelijk kan ie nu weer door gaan groeien naar zijn ware potentie.

Speelde inderdaad een sterke wedstrijd. Leek een beetje weer op De Ligt van vorig seizoen. Dit jaar vooral ongelukkig door blessures maar hopelijk dat hij net zoals de afgelopen week gewoon weer in de basis kan starten. Ik vind hem echt wel beter dan Upamecano.

Hij is goed als leider in de verdediging, dan excelleert hij. Maar als hij niet de leider is van de verdediging, zoals bij Oranje, dan loopt het gewoon niet. Dat is niet erg, maar wel echt zijn grootste tekortkoming.

Immobile dit seizoen uit de wedstrijd halen is alleen niet echt een prestatie te noemen. Natuurlijk is een De Ligt gewoon echt een heel goede centrale verdediger. Maar om nu je gram te halen na een pot tegen de meest wisselvallige ploeg van Italië en tegen een Immobile die dit 6 goals in de Serie A gemaakt heeft, maar 4 daarvan zijn strafschoppen, lijkt me ook echt volledig overdreven.

6 maart 2024 om 10:39

Tja zijn concurrent voor de centrale positie van Oranje lukte het niet

6 maart 2024 om 11:00

Volgens mij stond Geertruida gewoon op de rechtsback op het moment van scoren, dus dat kun je moeilijk aan hem wijten lijkt me?

6 maart 2024 om 11:49

Dan zou ik de goal nog eens terugkijken haha

Iedereen is helemaal blij dat De Ligt geen fouten heeft gemaakt.
En dan meteen een goede pot gespeeld.

Hij blijft gewoon een wisselvallige verdediger in mijn ogen. Wel eentje die de absolute top aan kan. Maar dan moet er een sterke cv naast hem en een sterke cvm voor hem staan om hem te beschermen.

Ik heb de wedstrijd gezien en hij speelde inderdaad gewoon een goede wedstrijd. Wat ik nu hoop is dat trainer Thomas hem toch echt laat staan en niet weer wisselt voor Dayot Upamecano.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren