Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ raakt met Sam Beukema eerste belangrijke steunpilaar kwijt

Laatste update:

Sam Beukema maakt de overstap naar Bologna, zo meldt Voetbal International. De centrale verdediger van AZ heeft een uitstekend seizoen achter de rug en bekroont dat nu met een transfer naar de Serie A. Afgelopen winter werd vanuit Italië al melding gemaakt van serieuze interesse, maar kwam het niet tot een deal. Beukema beschikte bij AZ nog over een contract tot medio 2026.

Doordat Beukema nog langdurig onder contract stond bij AZ, heeft Bologna zeer waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten. Verwacht werd al dat de Alkmaarders hoog in de boom zouden gaan zitten bij een vertrek van de 24-jarige mandekker. Beukema is afgelopen seizoen onder trainer Pascal Jansen uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler en miste de eerste seizoenshelft geen minuut. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt is de verdediger momenteel 4,5 miljoen euro waard.

AZ nam Beukema in de zomer van 2021 voor circa 900.000 duizend euro over van Go Ahead Eagles, dat een doorverkooppercentage van twintig procent bedong. Inmiddels staat de teller op 81 officiële duels, waarin hij goed was voor 6 goals en 1 assist. In Europees verband kwam Beukema dit seizoen tot 17 wedstrijden, waarvan liefst 16 als basisspeler. AZ reikte tot de halve finales van de Conference League, waardoor de verdediger de gelegenheid had om het aantal Europese duels flink op te schroeven.

Journalist Marco Conterio meldde woensdag dat bij een vertrek van Beukema naar Bologna AZ zou gaan hengelen naar de diensten van Denso Kasius. De rechtervleugelverdediger doorliep de jeugdopleidingen van Sparta, Feyenoord en ADO, alvorens hij zijn profdebuut maakte bij FC Utrecht. Na een huurperiode bij FC Volendam verdiende hij vorig jaar januari een transfer naar Bologna. Het afgelopen halfjaar kwam hij op huurbasis uit voor Rapid Wien, waar hij 2 assists noteerde in 12 wedstrijden.

Beukema komt bij Bologna een aantal landgenoten tegen. Jerdy Schouten, Kasius, Sydney van Hooijdonk en Joshua Zirkzee stonden al onder contract bij de nummer negen van het afgelopen Serie A-seizoen. Van Hooijdonk werd afgelopen seizoen echter verhuurd aan sc Heerenveen, terwijl Kasius dus tijdelijk in Oostenrijk bivakkeerde. Deze zomer keren zij allen terug om voor een basisplaats te strijden. Bologna sloeg met Stefan Posch (rechtsback van TSG Hoffenheim) al eerder toe deze transferzomer.

Reijnders
Beukema is niet de enige AZ'er die deze zomer vertrekt uit Alkmaar. Ook Tijjani Reijnders staat in de startblokken om de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht te trekken. De middenvelder wordt begeerd door AC Milan en zou zelfs al persoonlijk rond zijn met de Italiaanse topclub. Reijnders, die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voor Oranje, moet AZ tussen de 18 en 20 miljoen euro opleveren. Wat de club overhoudt aan de transfer van Beukema is niet bekend.

Is Denso Kasius een aanwinst voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ideaal om Beukema te laten gaan. Met Dekker en Goes staan er meteen twee jonge honden klaar om hem te vervangen. Hoe zit het eigenlijk met die Griek? Die zou toch ook gaan?

28 juni 2023 om 22:19

Prima stap ook voor Beukema. Komt te kort voor de top en Italië leer je pas echt verdedigen.

28 juni 2023 om 22:25

Precies dit. Beukema is oké, maar toch wel minder dan ik gehoopt had. Hij ging (naast zijn matige kwaliteiten aan de bal) toch vaak de fout in met situaties inschatten. Het is een toffe knul, maar hij zal AZ niet per se verder brengen. In de winter waren er geluiden over een bod van 7-8 miljoen van Bologna, dus dan is 5 miljoen + Kasius wel het minimale waar ik op hoop (en eigenlijk iets meer).Het zou tof zijn als het seizoen gestart wordt met Goes + Hatzidiakos/Dekker met BMI als back-up. Ik vond het ook al jammer dat Goes zijn plek kwijtraakte nadat zowel Hatzidiakos als Beukema weer fit waren. Hij had het wel echt verdiend om te blijven staan na die goede periode. Panta wordt iedere transferperiode in verband gebracht met een transfer, maar het komt er telkens niet van. Het zal nooit een topper worden, maar ik zou het prima vinden als hij blijft. Een echte clubman (al meer dan 200 wedstrijden) en toch wel een stabielere speler geworden. Als hij zijn transferwens heeft uitgesproken zie ik AZ overigens wel Beelen halen. Het wordt in ieder geval weer een leuke transferzomer! Karlsson, Reijnders en Kerkez zullen de echte klappers worden.Edit: het schijnt om 7M + Kasius te gaan (die rond de 2M geschat wordt). Max heeft weer eens het onderste uit de kan gehaald, chapeau!

29 juni 2023 om 11:12

Die Griek? Die zit al sinds zijn 15de bij AZ. Heeft nog een contract tot volgend jaar juli en hele concrete interesse in Hatzidiakos is er nog niet. Zou zomaar kunnen dat hij zijn contract dus kan uitdienen.

Een eventueel vertrek van Beukema ben ik minder rouwig om. Prima speler, werkt altijd hard maar komt te kort. Met Dekker en Goes hebben we twee jeugdspelers die zijn plek kan vervangen. Iemand enig idee of Kasius een goede speler is?

28 juni 2023 om 20:54

Geen idee of hij aardig kan verdedigen, maar een RB is imo geen overbodige luxe.
Hij is 1.86 en in Italië zal hij toch wel iets geleerd hebben.
Met Yuki of Panta rechts blijft het spannend.

28 juni 2023 om 21:06

Jonge aanvallende rechtsback. Aan de bal zal hij echt een versterking zijn voor AZ aanvallend gezien, verdedigend moest hij bij Volendam toentertijd nog wel wat stappen maken. Maar kan me voorstellen dat hij zich ondanks de weinig speelminuten er wel beter in is geworden in italië.

28 juni 2023 om 21:22

Dat zijn idd grote talenten. Maar lijkt me dat je wat meer ervaring achterin wil.

Prachtig voor Beukema als dit doorgaat, al zal Az hem niet zomaar laten gaan gezien zijn contractduur.
Financieel gaat dit een topzomer worden voor Alkmaar met in de pijplijn nog Tijani Kerkez en Karlson waarbij het overigen aardig stil blijft.
Vervangers staan al klaar dus zie geen directe problemen ontstaan, alleen bij een vertrek van 1 van onze aanvallers zou er directe versterking voor terug moeten komen.

28 juni 2023 om 21:08

Een extra spit erbij zou niet slecht zijn

28 juni 2023 om 22:10

Moet je daar dan blij om zijn? Soms krijg ik de indruk dat supporters denken ook mee te profiteren van uitgaande transfers. Is echt niet zo. En je raakt als Nederlandse club vaak je beste spelers al vrij vroeg kwijt. Niet iets om bij te juichen, maar om sip bij te kijken.

28 juni 2023 om 23:26

@pinko

Dit is elk jaar zo, we behouden onze beste spelers niet, maar vangen er goed voor (de club dan). En elk jaar staat er daarna wel weer wat leuks op het veld. We weten dat bv in het geval van Beukema, Goes al klaar staat, en dat prima kan invullen.

28 juni 2023 om 23:28

Ik ben er in dit geval blij mee omdat Jr Goes of Dekker door kan schuiven.
Transferbedragen interesseren mij weinig hoor daarom schrijf ik ook Az ipv mezelf, maar zo gaat dat nou eenmaal in de voetballerij

29 juni 2023 om 09:22

Goed beleid in Alkmaar werpt zijn vruchten af. Vind het knap hoe AZ zich meer en meer richting de top 3 begeeft.

Wat doet AZ nou zo goed dat de ene na de andere speler op de radar staat van Italiaanse clubs? Dat is toch bewonderingswaardig.

28 juni 2023 om 21:41

Europees presteren? Dit jaar nog de nummer 2 van de Serie A uit de Conference League geknikkerd. En Koopmeiners doet het leuk daar, dat helpt ook mee

28 juni 2023 om 22:55

AZ is toch wel uitgegroeid tot een heuse topclub binnen de eredivisie, het doet het Europees goed maar ook de jeugd haalt hoge ogen door de Youth league te winnen. Verder doen hun vertrokken talenten het tegenwoordig best wel goed zo is Koopmeiners een visitekaartje in Italië geworden. Heeft Weghorst het tot United geschopt. Halen Vincent Jansen en Stengs de titel in België en leven Spierings en consorten ook weer helemaal op die niet meer zijn weggeleegd voor de Nederlandse top. Dus ja, ook Italiëtopclubs kijken naar AZ, zo staat nog steeds Reijnders bovenaan het lijstje bij AC Milaan en staat Kerkez er ook goed op bij clubs als Lazio

Goed nieuws, heeft mij nooit echt overtuigd. Hopen dat hij een mooi bedrag oplevert en we een betere vervanger kunnen halen. Het ga je goed Sam!

Gun Beukema z'n stap wel hoor, maar ik heb toch liever dat Hatzidiakos eindelijk een keer vertrekt..
Die willen ze straks behouden omdat Beukema nu verkocht wordt, zitten we voor het zoveelste seizoen naar die middelmatige verdediger te kijken

Hopeloze transfer. Bologna is net niks maar goed. Zal wel best salaris tegenover staan.
Daarentegen zijn ze in Italië wel goed in bankscouten, veel spelers hoppen van ene naar andere club binnen de competitie

29 juni 2023 om 10:07

Bologna is inderdaad de definitie van grijze middenmoot in Italië maar dat is voor een club van die omvang meer dan prima.
Vorige zomer hebben ze verkocht aan de Ligue 1, Premier League en Bundesliga dus het kan wel een mooie springplank zijn voor een vervolgstap.

Jammer, maar ik denk dat we dit niet per se hoeven te voelen. Ben wel benieuwd, of ik lees eroverheen, voor hoeveel hij verkocht is. Als zijn waarde al 4,5 mil is, zal het wel een leuke prijs zijn. Ook nog goed harken voor Reijnders en je hebt al mooi geld binnen gehaald

Toch 20 % voor go ahead dat is mooi meegenomen

Dan gaat er bijna een miljoen naar de eagles. Die hebben meer dan 20 procent doorverkoop

Ik zie in Beukema nog altijd een enorm talent. (Hij is een laatbloeier) Hij is nergens slecht in, maar blinkt ook nergens absoluut in uit. Kan voetballen, kan verdedigen, is voor een CV niet traag, is kopsterk (ook aanvallend), heeft hardheid...

Mocht hij in het verdedigende/ hardheid in Italie een flinke stap kunnen maken denk ik echt dat je een heel aardige speler hebt voor de Europese subtop.

Zie Schuurs bij Torino! Die was bij Fortuna niet veel beter dan Beukema bij Eagles, alleen die viel wat meer op omdat hij 6 ballen in het jaar de kruising in knalde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren