Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

AZ verlengt alsnog met Maarten Martens en komt met speciale rol bij A-selectie

Laatste update:

AZ heeft Maarten Martens doorgeschoven naar de A-selectie, zo maakt de club donderdag via de officiële kanalen bekend. De Belg stond afgelopen seizoen aan het roer bij Jong AZ, maar gaat komende voetbaljaargang als ‘transitiecoach’ deel uitmaken van de technische staf van het eerste en tekent in die hoedanigheid een contract tot medio 2025.

De functie van Martens houdt in dat hij zich met name zal gaan richten op de doorstroom van talenten uit de A-jeugd en Jong AZ. Ook gaat hij het contact onderhouden met verhuurde spelers en zal hij, naast het geven van trainingen bij het eerste, nog minimaal een keer per week op het trainingsveld staan bij Jong AZ. Tenslotte gaat de gestopte vleugelaanvaller zich bezighouden met het analyseren van Europese tegenstanders.

Martens zegt zich te verheugen op zijn nieuwe functie. “Ik ga zelf veel opsteken van de andere trainers en een meerwaarde proberen te zijn voor hen en de spelersgroep. Ik wil altijd blijven bijleren.” Martens eindigde afgelopen seizoen met Jong AZ als elfde in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvallende en attractieve speelstijl van AZ past bij hem en zijn achtergrond. "In de afgelopen twee jaar heeft hij een puntenrecord behaald met Jong AZ en talenten begeleid richting hun volgende stap”, laat technisch directeur van AZ Max Huiberts optekenen.

Huiberts heeft nog meer lovende woorden over voor de 38-jarige Martens. “Maarten is een toegevoegde waarde met al zijn ervaring als speler en trainer. Met die achtergrond kan hij ook van belang zijn voor de individuele coaching van spelers. Hier werd al aandacht aan besteed, maar een extra iemand in de staf is een plus.” Martens kwam als speler in totaal 231 keer in actie voor AZ. Hij wist 48 doelpunten te maken en zeventig assists af te leveren. Ook werd hij kampioen van Nederland met de Alkmaarders.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

aparte functie, maar in ieder geval mooi dat zo'n persoon wordt behouden voor de club Az.

1 juni 2023 om 14:07

Gevalletje Martens wilde niet meer Jong Az coachen, AZ wilde Martens niet kwijt, maar geen ruimte bij het eerste op het moment dus dan maar een extra rol bij het eerste in het leven roepen.

Geweldig nieuws! Betekent ook dat we meer jeugd bij het 1e gaan zien. Toch best bijzonder dat Jansen dat zelf niet kan, aangezien hij ook eerst hoofd jeugdopleiding oid was. Met een beetje geluk is Martens begin 24/25 hoofdtrainer.

1 juni 2023 om 14:40

Zeker geweldig nieuws, ik ben er zeer blij mee.

1 juni 2023 om 14:59

Martens zal in contact staan met Jansen, die zelf ook wel zal kijken naar jeugd maar alles begeleiden is bij profclubs echt een vak apart en is ook goed van AZ om daar iemand apart dan de hoofdtrainer aan te stellen.

Heeft Martens al zijn trainers papieren al?

1 juni 2023 om 15:48

Heeft 2 jaar Jong AZ getraind in de KKD, dus neem aan dat hij zijn trainingspapieren al heeft, en anders dat hij al bezig is met het halen van die papieren.

Schitterend! Man van de club! Ben altijd fan geweest van deze persoon!

1 juni 2023 om 14:13

Idem in Waalwijk. Zeer geliefd en werd ook geopperd als hoofdtrainer. Ben benieuwd.

1 juni 2023 om 14:15

Als trainer bij jullie? Zou weleens een goede gok kunnen zijn.

1 juni 2023 om 14:18

Reiziger of Martens zouden innovatieve keuzes geweest zijn voor RKC als trainer

1 juni 2023 om 14:26

@bundy, jazeker. Ik weet niet of Reiziger zelf interesse zou hebben gehad.
Is hij beschikbaar?

1 juni 2023 om 15:01

Als trainer bij ons inderdaad. Nadat het vertrek van Oosting bekend werd. Natuurlijk is het inmiddels Fraser geworden maar niemand is Martens vergeten…

Oftewel hij wordt klaargestoomd om na Jansen de volgende hoofdtrainer te worden. Dit is wat dat betreft wel de ideale (opleidings)functie.

Leuk nieuws. Ik vond Maarten Martens als speler echt een fijne voetballer, echt een geweldige techniek. Blijft jammer dat hij van glas is gemaakt. Die panna op Theo Janssen tegen Ajax was echt heerlijk of de volley tegen PSV, was ook paar keer heel belangrijk in het kampioens seizoen. Zou leuk zijn om hem een keer als trainer te zien.

1 juni 2023 om 17:32

Ow joh, dit is er echt eentje uit de categorie "ken je die nog?". Helemaal vergeten maar was inderdaad een heerlijke voetballer. Niet prettig om tegenover je te hebben in ieder geval. Mooi voor AZ inderdaad dat hij daar kan blijven.

2 juni 2023 om 09:17

Inderdaad, zonder zijn blessuregevoeligheid had hij een pak verder kunnen komen.
Hele fijnbesnaarde voetballer.

AZ heeft de vervanger voor Jansen dus al vastgelegd. Mooi. 🙂

Dit doet az erg goed, hopelijk betekent dit ook dat er meer jeugd ingepast gaat worden
Want daar lopen toch een paar goede spelers rond

Ik ga ervan uit dat AZ Martens als de potentiële vervanger van Jansen ziet, maar omdat Jansen aanblijft er nu een tussenfunctie wordt gecreëerd voor Martens. Na hem staat Sierksma over een aantal jaar weer klaar om na Martens de nieuwe hoofdcoach te worden.

Wel vraag ik me af of zo'n functie niet zijn toekomstige autoriteit als hoofdcoach kan schaden, time will tell..

Strak beleid in Alkmaar. Duidelijke visie, doen ze goed daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren