Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ-talent debuteert: ‘Ik zag Depay eerst alleen maar op televisie’

Laatste update:

Stijn Spierings maakte vrijdagavond in de topper tegen PSV zijn debuut in het eerste elftal van AZ. De achttienjarige aanvallende middenvelder kwam twee minuten voor tijd in het veld voor Robert Mühren en daarmee kwam er een droom uit voor de geboren Alkmaarder.

/

“Dit voelt hartstikke mooi. Dit is een moment waar je altijd naartoe hebt gewerkt in de jeugd. Dat ik dan tegen PSV mijn debuut mocht maken, is hartstikke mooi”, zegt het talent op de website van zijn werkgever. “We stonden natuurlijk op achterstand toen ik erin kwam, het was lastig om dat nog goed te maken. Dus ik heb er maar vooral van genoten.”

Spierings kwam op het veld al gauw in een duel met Memphis Depay terecht. “Die zag je eerst alleen maar op televisie. Nu sta je er tegenover. Ik hoop dat ik dit seizoen nog vaak bij de selectie mag zitten en minuten kan maken. En volgend seizoen wil ik vast bij één zitten. Het eerste van AZ bereiken als Alkmaarse jongen, dat is een mooi begindoel. Daarna zien we wel verder.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig beeld van zijn moeder of oma langs de kant met een klapper in der hand en een zeer brede glimlach: 'Komop Stijn!!!!!'

14 februari 2015 om 10:56

Jaa, was echt schitterend om te zien! Ook zo mooi omdat je eigenlijk bijna nooit ouders van spelers ziet

14 februari 2015 om 10:59

Haha ja dat vond ik ook, die vrouw kreeg echt meteen tranen in haar ogen. Ik denk dat het zijn moeder was, anders wel een hele jonge oma maar het was een prachtig beeld.

14 februari 2015 om 11:32

Zucht. Heel prachtig allemaal ja. Wat zijn we toch emo-vampieren allemaal he. Beetje emoties opzuigen en belang geven aan niet belangerijke dingen.

14 februari 2015 om 11:39

Ik vind dat als je de trots in iemand zijn of haar ogen kan aflezen heel mooi en belangrijk in het leven.
Ik kom dan ook uit een heel warm gezin, sorry dat jij dat nooit hebt mee mogen maken.

14 februari 2015 om 12:02

Nou jongens allemaal serieus doen hee. Het gaat om voetbal larsboy heeft gelijk emoties horen niet bij voetbal. Dat is echt heel slecht man. Je moet voor de tv zitten en niks zeggen dat is hoe je voetbal moet beleven

14 februari 2015 om 14:10

@juvedeef

Nou jij hebt sarcasme uitgevonden lijkt me, wat orgineel.

@gozert

Ik kom ook uit een warm gezin. Ik heb alleen niet zo'n begrip dat mensen zich zo overemotioneel moeten laten gelden. Het is niks slechts maar hoe mooi is het nou echt dat een moeder naar haar zoon kijkt tijdens een wedstrijd.

Naar mijn mening hoort dat en stonden mijn moeder en vader elke dag langs de zijlijn als ik moest spelen en zij konden kijken en zal ik hetzelfde doen.

Ik kan hiervoor het nieuws opbellen om ze met oorkonde en al in het zonnetje te laten zetten voor Nederland, zodat Nederland naar de uitzending kan kijken en in koor: 'wat mooi', roepen maar dat moet er wel besef bij zijn dat het zo in scene wordt gezet dat het emoties opwekt bij ons. Want 'mooie momenten' zorgen voor kijkcijfers, net als dat drama dat doet.

Ik zeg niet dat je iets fout doet omdat je dit mooi vindt. Ik vind het gewoon raar dat mensen zich zo emotioneel door alles moeten laten triggeren terwijl hij vooral niet nodig is.

Uit dat irrationele handelen ontstaat veelal van de problemen op de wereld.

14 februari 2015 om 14:40

Net alsof wij enkel belang geven aan een moeder die juicht? Tuurlijk, er zijn belangrijkere dingen in t leven waar we ons druk over zouden moeten maken.. Maar mogen we dan niet genieten van een moedertje die langs de zijlijn staat en schreeuwt 'kom op Stijn!' ?. Jij weet helemaal niet waarom ze zo trots is, misschien hebben ze wel een moeilijke tijd achter de rug en ondanks dat is Stijn door blijven vechten? Ik vond het een prachtig beeld. Zo vanzelf sprekend is het niet dat ouders komen kijken. Kijk maar naar Memphis, we mogen hem niet eens meer Depay noemen.. Daar zal toch wel een reden voor zijn denk je niet?

14 februari 2015 om 14:44

Wat een slap geouwehoer zeg.. jouw ouders stonden er misschien als je tegen fc bal op het dak C3 speelt, maar voor die jongen komt zijn droom uit door zijn debuut in de eredivisie te maken en dan mag moeders niet geëmotioneerd zijn?

14 februari 2015 om 21:00

@bramm_

Mwa het is niet eens omdat er belangerijkere dingen zijn. Ik begrijp het ook wel enigzins. Mensen kijken graag naar andere mensen op TV en als er daar een mooie scene ontstaat, is dat fijn, omdat er extra details bij komen.

Maar we laten ons wel teveel leiden door de TV die emoties uitlokt. Ik zag een tijd terug een man, getrained voor de marathon, niet fit genoeg voor een marathon en dus ook het einde niet redde. Voordat de beste man op adem kan komen, die al veelste lang op zijn laatste adem rende me de hete adem van het publiek, sprong de journaliste bijna op hem om te vragen hoe hij zich voelt en dat hij door moet zetten, want dat willen de kijkers weten en zien. Ik zeg dus niet dat de liefde tussen moeder en zoon niet mooi is, maar dat ze expres het laten zien. Teveel emoties bezoedelen de geest en zorgen ervoor dat je zelf geen emotionele rust krijgt, omdat je met zoveel meeleeft.

Dat was het punt wat ik duidelijk wilde maken. Het is leuk om te zien maar je moet er wel met een bepaald schuin oog naar kijken.

@curajo

Ik speelde samen en tegen enkele spelers die nu in de Eredivisie en/of buitenland voetballen. Nee dat is geen sterk verhaal.

Tuurlijk mag ze geëmotioneerd zijn. Van mij mag ze zelfs hysterisch: 'dat is mijn zoon!', roepen. Volledig logisch.

Alleen wij die ernaar kijken hoeven niet elke keer alles persé prachtig of vreselijk te vinden. Het is veelal altijd de uitersten hoe wij over dingen uiten en dat is vaak vrij overdreven.

Alsof je in de bioscoop zit en de halve zaal zich kapot lacht om een grap waar zij in de serene rust van hun eigen huis hoogstwaarschijlijk om zouden grinneken.

Het zou slecht zijn als men zich niks meer boeit en het nieuws of bepaalde programma's het 'strictly business' zouden maken.

Maar is het bijvoorbeeld echt nodig om tijdens een gemiddelde wedstrijd bijvoorbeeld 3x vanuit een verschillende hoek te laten zien dat iemand zijn duim opsteekt na een slechte pass van een teamgenoot, zodat wij allemaal zeggen:' Fijne man is dat.'

Snapje welke kant ik op wil met dit?

Eindelijk, nog een Alkmaarder. De jeugdopleiding begint zijn vruchten af te werpen.
Als je bedenkt wie er allemaal in de AZ jeugdopleiding rondliep en die nu (of vroeger) geweldige voetballers zijn is het vreemd dat dit niet eerder is gebeurd.

14 februari 2015 om 12:03

Elke jeugdopleiding heeft zijn mindere periodes. Volgens mij komt dit ook door van den brom. Hij durft ze op te stellen. Denk dat je sommige spelers eerder had kunnen gebruiken.

14 februari 2015 om 13:38

Advocaat en Verbeek waren geen voorstanders van de jonge spelers, dat was jammer.

14 februari 2015 om 14:42

Als Verbeek wat spelers had ingevoegd hadden we nu Lam, Veijinovic, te Vrede en Alberg erbij gehad. Ik zeg niet dat ze het allen gehaald zouden hebben, maar de eerste twee zouden toch wel goed meekunnen doen. Zonde gewoon dat Lam weg is.

Dat was zeker weten zijn moeder langs de lijn.

Leuk voor hem. Mooi shot inderdaad van dat trotse familielid langs de lijn!

Harstikke tof voor Stijn Spierings om zijn debuut te maken.
En dan nog eerlijk durven zeggen ik zag Depay nu in het echt,
voetballen anders alleen op televisie mooi toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren