Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer Lens over ‘delicaat’ vertrek Spierings: ‘We geven ons over’

Laatste update:

Stijn Spierings zorgde voor verbazing in de voetbalwereld door donderdag al na een paar maanden terug te keren bij Toulouse. De middenvelder vertrok eerder deze zomer naar RC Lens, maar kende een valse start bij zijn nieuwe werkgever en wordt nu op huurbasis bij les Pitchounes gestald. Franck Haise, trainer van Lens, reageerde later op de dag op het tijdelijke vertrek van Spierings.

"Hij is een goede speler, daar is geen discussie over", zei Haise volgens RMC Sport op een persconferentie. "Het moet qua spelprincipes een goede match zijn, maar we moeten toegeven dat het moeilijk was. We hebben onszelf de tijd gegeven en we hebben geprobeerd te kijken of het op het veld zou kunnen werken. We beseffen dat het delicaat is, maar we hebben ons overgegeven."

"Er zijn altijd twee opties”, vervolgde Haise. “Of we wachten een jaar en dan gebeurt er wat er gebeurt. Of we vinden de oplossing die zeker niet ideaal is, maar wel het minst slecht voor beide partijen. In overleg met de speler hebben we voor deze optie gekozen. Stijn kent de principes bij Toulouse, en die anders zijn dan de onze."

Spierings begon het seizoen matig bij Lens. De ex-speler van onder meer RKC Waalwijk, AZ en Sparta Rotterdam stond in de eerste vier competitiewedstrijden één keer in de basis en viel de overige drie duels in. L'Équipe schreef al over een 'castingfout' van Lens. "Zijn technische vaardigheden sluiten niet aan bij de behoefte van Franck Haise. Spierings heeft de neiging om het spel te vertragen en aanvallende intenties van tegenstanders te onderbreken. Hij versnelt niet en kan het tempo moeilijk opvoeren. In een team dat countert en afwacht kan hij zeker nuttig zijn, alleen speelt Lens niet zo. Het team zet hoog druk." Spierings kon terugkeren bij Toulouse omdat Franse clubs buiten de transferperiode één speler mogen halen die al in Frankrijk actief is.

Is dit een goede keuze van Stijn Spierings?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat ze nu deze beslissing hebben gemaakt, beter dan ergens de rest van 't seizoen op de bank zitten. Maar toch ook vreemd om deze conclusie te trekken terwijl hij slechts één wedstrijd in de basis stond..

Altijd goed als een TD precies begrijpt wat een trainer nodig heeft...

Ik weet dat deze tenues van Lens niet enkel Oranje zijn, maar als je ziet hoe lelijk de shirtjes jaar in jaar uit van Nederland zijn, en je ziet die RC Lens met een prachtig tenue voor de dag komen, dat geeft je toch te denken.

Zelf zou ik Toulouse hoe dan ook boven Lens verkiezen. In Frankrijk is een stap hogerop maken, zoals Spierings naar Lens, absoluut geen zekerheid. Het is nu al jaren dat PSG de ranglijst aanvoert, maar voorheen was het toch wel ieder seizoen een nieuwe kampioen en dat maakte de Ligue 1 ook zo een ongelooflijk leuke competitie om te volgen. Momenteel is het met plaats 2, 3, 4, 5, niet veel anders. Ene seizoen draait Lille een topseizoen, dan Lens, dan Renns, dan Monaco, etc.

14 september 2023 om 22:18

Dat niet alleen, Lens heeft zijn beste spelers verkocht en de vervangers zijn tot nu toe nog niet zo heel best. Openda en Fofana zijn niet te vervangen. Ze zijn hun aanvoerder en beste speler (Fofana) en de topscoorder (Openda) verloren. Dat team draait niet meer zoals vorig seizoen. Toen waren ze ook een verrassing. Dit seizoen zijn de verwachtingen hoger en wapenen tegenstanders zich tegen Lens, terwijl het niveau niet van vorig seizoen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren