Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ presenteert miljoenenaanwinst en heeft gewenste middenvelder binnen

Laatste update:

Kristijan Belic is de tweede winterse aanwinst van AZ, zo laten de Alkmaarders weten via de officiële kanalen. De 22-jarige middenvelder uit Servië heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028.

Belic komt over van Partizan Belgrado en AZ tast naar verluidt diep in de buidel. De in België geboren Serviër beschikte namelijk nog over een contract tot de zomer van 2026. Zijn marktwaarde ligt volgens Transfermarkt op 2,5 miljoen euro, maar verschillende bronnen melden dat de Alkmaarders zo’n 4 miljoen euro zullen overmaken voor de diensten van Belic.

Belic werd al langere tijd in verband gebracht met AZ, dat naarstig op zoek was naar een extra middenvelder. Vorige week meldde ook Fabrizio Romano over de Alkmaarse interesse in de Serviër.

Trainer Pascal Jansen zit momenteel krap in zijn middenvelders. Djordje Mihailovic is vertrokken naar Colorado Rapids in de MLS, Sven Mijnans kampt met een blessure en ook is het nog onzeker of Dani de Wit blijft.

Belic is de tweede aanwinst voor AZ deze transferperiode. Eerder versterkte de huidige nummer vier van de Eredivisie zich al met vleugelverdediger Gonçalo Esteves, die overkwam van Sporting Portugal.

Belic was bezig aan een uitstekend seizoen bij Partizan. In de eerste achttien competitiewedstrijden van dit seizoen was hij goed voor twee doelpunten en zes assists. In het AFAS Stadion gaat Belic met rugnummer 14 spelen.

Reacties
Via de clubwebsite reageert Belic op zijn transfer. “Ik ben heel erg blij hier te zijn. Toen ik het stadion zag, was ik sprakeloos. Het is geweldig. Nadat we in december de winterstop ingingen in Servië begonnen de gesprekken met AZ. Het is een geweldige club voor de volgende stap in mijn carrière en ik hoop hier iets moois neer te kunnen zetten.”

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is in zijn nopjes met de transfer. “Na het vertrek van Djordje Mihailovic en de verhuur van Kenzo Goudmijn wilden we dat plekje in de selectie graag opvullen met een middenvelder waar we al even naar op zoek zijn. Kristijan past in dat profiel. Hij is pas 22 jaar, maar heeft wel een verleden waar hij al het een en ander aan ervaring heeft opgedaan. Dat is ook wat we kunnen gebruiken.”

“Het is een jongen die veel in beweging is, veel loopt, makkelijk aan de bal zijn weg kan vinden, agressiviteit heeft in zijn spel en de duels niet schuwt”, aldus Huiberts. “Dit was een positie die we graag wilden invullen en we zijn dus heel blij dat Kristijan er is.”

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4 miljoen uitgeven voor een speler. Kan hveen alleen naar van dromen. Nou goed dan. 2 miljoen uitgegeven voor karlsback en die bakt er nu nog niks van. Stoere aankoop az. Ben benieuwd.

Als het zuinige Az 60% boven de marktwaarde wil betalen dan zal hij wel goed zijn
De vraag is wel of hij er gelijk staat. Als hij pas volgend jaar van waarde is dan zou ik het doen met wat ik heb. Az moet wel een jonge middenvelder hebben lopen, bovendien gaat de Wit nergens. Heel misschien in de zomer

16 januari 2024 om 16:14

En de derde plek voor de voorronde CL zal daarin ook een belangrijke overweging zijn. Met het presteren van Ajax dit jaar is die best mogelijk. Maar dat er daarvoor iets in de selectie moet gebeuren was de laatste 10 wedstrijden ook wel duidelijk..

16 januari 2024 om 17:26

Zo zuinig is AZ ook weer niet. De transfersommen zijn weliswaar niet altijd even hoog, maar ze hebben een zeer behoorlijk salarishuis voor een subtopper. Overigens denk ik wel dat AZ het goed aanpakt en wat conservatiever is met transfersommen. Je gaat dan automatisch ook sneller omkijken naar de talenten uit eigen opleiding en als je eens twee mindere seizoenen draait, is er eigenlijk weinig aan de hand en heb je ook nog geld op de bank om orde op zaken te stellen.

Overigens zegt dit weinig. Vaak genoeg zie je dat spelers het bedrag niet waarmaken. Een voorbeeld is nota bene de naar verluidt 6 miljoen euro die AZ betaalde voor Mihailovic. Die viel niet bepaald op bij AZ.

17 januari 2024 om 10:55

Sirius,

Ik ben het met je eens dat AZ een goed maar bovenal een veilig beleid heeft. Ik kan me echter wel voorstellen dat je als supporter van AZ er soms ook wel moe van wordt. Je haalt jonge spelers, die groeien door waardoor je weer aansluiting bij de top krijgt en op het moment dat de aansluiting er bijna is worden de betere spelers weer verkocht en begin je weer voor af aan. Veel clubs zouden willen dat het zo goed ging met de club maar als supporter van de club kan ik mij voorstellen dat je ook echt eens de volgende stap wilt maken. En met dit soort transfers (wel verantwoord) lukt dat niet.

16 januari 2024 om 16:04

Dan mogen de eredivisie spelers zich wel zorgen gaan maken

16 januari 2024 om 17:42

Misschien is hij wel de gezellige bowlende neef? "Niko, let's go bowling"

16 januari 2024 om 17:44

Hi cousin, want to go bowling?!
Zonder dollen ik ken deze spelers niet maar als AZ geld wilt investeren dan zal die wel wat kunnen. Al was die Amerikaan ook geen groot succes helaas.

Kan dan mooi het plekje op de bank van Mihailovic overnemen. Benieuwd of Janssen hem wel in wil brengen

16 januari 2024 om 21:55

hopelijk is tegen de tijd dat hij volledig aangesloten is, Janssen vertrokken. Vandaag ook weer tegen amateurs het niet kunnen bolwerken. Drama

17 januari 2024 om 19:14

Op je wenken bediend worden, heet dat geloof ik?

17 januari 2024 om 21:08

tevreden oelie?

Aardig aankoop moet dit dan op papier zijn, ze kunnen wel wat versterking gebruiken in de strijd om de 2-5e plaats.

Ik ken de jongen niet, maar ik weet wel dat we een voetballende middenvelder nodig zijn. Naast Clasie heb je iemand nodig met een bepaalde techniek die openingen kan creëren, daar waar Clasie meer de pass kan geven.

Alhoewel hebben we ook zeker een 10 nodig. Dani is een harde werker maar niet bepaald de beste voetballen. Mijnans komt voor mij ook nog tekort op de 10 positie, gaat iets te langzaam allemaal bij hem.

Maar goed ben benieuwd naar deze jongen... de huidige aankopen kunnen me eerlijk gezegd allemaal nog niet bekoren..

16 januari 2024 om 17:28

Ik ken de speler verder niet, maar afgaande op de manier waarop z'n rendement is verdeeld, lijkt me dit wel een speler die voor wat creativiteit op de aanvallende helft zorgt.

Betekend dat dat Mijnans nog lang geblesseerd is ? Mijnans word hard gemist.
Verder mag er ook wel een rechtsbuiten bij. Dat is een positie die vacant is .. je ziet in de wedstrijden dat sugawara vaak die meters maakt maar verder is er niemand die een actie kan maken en een voorzet kan geven vanuit die positie

Best wel een aankoop hoor.
Verwachtingen zijn altijd hoog als Az zulke bedragen neerlegd voor een basisspeler van een andere club.
Hoop dat ze stiekem ook nog even richting Nijmegen kijken voor Mattsson.
Dat zou helemaal een ideale spelers zijn en een typische Az aankoop.

Dan had hij waarschijnlijk gisteren middag al getekend, want hij zat gisterenavond als een van de weinigen nog wel op de tribune en heeft het hele drama moeten aanschouwen, die zal ook wel gedacht hebben, waar ben ik terecht gekomen.

Toch had ik als AZ ook eens navraag gedaan bij Heracles Almelo naar Brian de Keersmaecker. Heeft zich ondertussen wel bewezen op Eredivisie niveau en die is na dit seizoen echt wel weg bij ons. Was de ideale opvolger geweest uiteindelijk van Clasie als je het mij vraagt.

'az tast diep in de buidel' en dan lees ik dat ze 4 miljoen uitgeven.

Natuurlijk, AZ heeft een uitstekend en logisch beleid waardoor er altijd meer wordt verdiend aan de transfers dan uitgegeven.

Maar 4 miljoen is nou ook weer niet 'diep in de buidel'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren