Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ niet akkoord met schorsing na rode kaart voor Jordy Clasie

Laatste update:

Jordy Clasie ontving woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster een rode kaart en een dag later is duidelijk geworden dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB hem hier één wedstrijd voor wil schorsen. Als het aan zijn club AZ ligt, zal hier echter geen sprake van zijn. De Alkmaarders laten donderdagmiddag namelijk via de officiële kanalen weten niet akkoord te gaan met het voorstel.

Clasie speelde in het door AZ met 3-0 gewonnen duel tegen de amateurs opnieuw als centrale verdediger, de positie die hij sinds het wegvallen van Pantelis Hatzidiakos vaker in heeft gevuld. Zijn wedstrijd duurde deze keer echter slechts 55 minuten nadat hij een rode kaart ontving voor het omverlopen van Chefrino End, die door scheidsrechter Erwin Blank werd gezien als een doorgebroken speler.

AZ is het echter niet eens met dit oordeel en gaat daarom in beroep tegen de voorgestelde schorsing voor Clasie. De club zal daarin snel duidelijkheid krijgen, daar de tuchtcommissie van de voetbalbond donderdagavond al bij elkaar komt. Als de sanctie voor Clasie blijft staan, mist hij de laatste Eredivisie-wedstrijd van het jaar tegen Sparta Rotterdam.

Vond jij de rode kaart voor Jordy Clasie terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Clasie er tegen Sparta niet bij is dan zijn er helemaal geen opties meer over centraal achterin naar mijn weten. Ik denk dat dit ook de reden is dat ze in beroep gaan. Op deze manier kan hij gewoon spelen en zijn na de winterstop de opties achterin hopelijk weer wat breder met Vlaar die dan ook denk ik weer fit is

19 december 2019 om 16:13

Exact mijn gedachte. Gewoon tijd kopen. Helaas gaat deze vlieger niet op. Donderdag bindende uitspraak

19 december 2019 om 16:16

Koopmeiners achterin en Ouwejan op de plek van Koopmeiners kan nog. Ouwejan deed het aan het begin van dit seizoen niet onaardig op het middenveld, en Koopmeiners deed het vorig jaar uitstekend als CB.

19 december 2019 om 16:39

Ik zou zeggen de gebroeders Koopmeiners samen laten spelen. Teun als CV en Peer op de plek van Teun. Gelukkig ben ik niet de trainer van AZ, maar het zou wel lachen zijn.

19 december 2019 om 17:17

Koopmeinders kan Centraal spelen, dus er is een optie. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar zou kunnen dat het geen doorgebroken speler was, en dan dus geel?

19 december 2019 om 17:28

Jammer dat ze vanavond al een uitspraak doen.

nu AZ spelers hebben uitgesproken een kampioenskandidaat te zijn gaat de druk toenemen: Het Moeten winnen gaat meespelen. daarbij komen ook dit soort dingen bij kijken - in beroep gaan om te zorgen dat Clasie er bij is de volgende wedstrijd. Geheel logisch, maar heeft een vleugje paniek erin naar mijn gevoel.ik ben benieuwd hoe de spelers om zullen gaan met het Moeten winnen dat ze over zichzelf hebben afgeroepen

19 december 2019 om 16:51

Dus als je wint krijg je extra druk omdat je moet winnen? Nu snap ik waarom Ajax drie keer in een week verliest.

19 december 2019 om 16:55

Nee, de spelers van AZ hebben na de gewonnen wedstrijd tegen Ajax geroepen dat ze zeker titel kandidaat zijn... daarmee hebben ze zichzelf extra druk opgelegd enb daar zullen ze mee om moeten gaan

19 december 2019 om 17:28

Zoiets als Van der Sar roept dat Ajax de gedoodverfde favoriet is voor het winnen van de EL.

19 december 2019 om 19:21

Waar heb je dat gelezen dan? Ik geloof er niets van dat Van der Sar dat gezegd zou hebben.

19 december 2019 om 20:01

Het is allebei niet waar. Van der Sar heeft dat niet gezegd, net zo min als spelers van AZ dat ze kampioenskandidaat zijn

20 december 2019 om 10:00

Jawel, Wijndal heb ik in een televisie interview zien zeggen dat ze kampioenskandidaat zijn. En terecht want dat zijn ze ook.

19 december 2019 om 17:39

Wie heeft dat gezegd? Kan me het eerlijk gezegd niet voor de geest halen

19 december 2019 om 20:19

Waarom een vleugje paniek? Niet meer dan een poging om 1 wedstrijd te overbruggen. Volgend jaar komt een nieuwe rechter centrale verdediger. En hopelijk is Ron Vlaar weer fit.

Joris Kramer kan ook nog centraal achterin.zit wekelijks op de bank en als eigen jeugdspeler lijkt me dit een leuk "kerstcadeau" om nog even in 2019 zijn debuut maken als basisspeler.

Los van wel of niet raken, wuytens was nog dichtbij. Hopelijk wordt de kaart ongedaan gemaakt want anders mag AZ de boel omgooien (bijv. Koopmeiners naar achterin, de wit plek terug, stengs terug en dan yuki rechtsbuiten)

We weten hoe het gaat in Nederland met uitspraken van de tuchtcommissie, dit wordt gewoon schorsing.maar laten we rest van het seizoen afwachten wat de T com gaat doen als het spelers van de zo gezegde topclubs overkomt want dit is elk jaar een terug kerend feit!!!! Het is jammer maar waar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren