Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ lijkt op korte termijn afscheid te nemen van ervaren basisspeler

Laatste update:

Pantelis Hatzidiakos staat voor een overstap naar het Italiaanse Bologna, zo meldt het Algemeen Dagblad zondagavond. De 25-jarige Griek speelde sinds 2015 maar liefst 162 officiële wedstrijden voor de Alkmaarders, maar lijkt op weg naar de uitgang. Bij AZ heeft de centrale verdediger nog een contract tot medio 2024, al wil de club wel meewerken aan zijn transfer naar de Serie A.

Na de komst van Zinho Vanheusden is de concurrentie bij AZ centraal achterin moordend. Naast de 23-jarige Belg, die wordt gehuurd van Internazionale, hebben de Alkmaarders met aanvoerder Bruno Martins Indi en Sam Beukema twee mandekkers in de gelederen die er goed op staan. Daarachter heeft trainer Pascal Jansen bij Jong AZ nog een optie met de achttienjarige Maxim Dekker, die zich flink op de kaart zet. Daardoor is AZ wel bereid om mee te werken aan de uittocht van Hatzidiakos.'

Hatzidiakos kwam op zijn veertiende naar de jeugdopleiding van AZ en brak door in de hoofdmacht. Ondanks meerdere zware blessures kwam de verdediger tot 162 duels in het eerste elftal van AZ. Daarnaast ontwikkelde Hatzidiakos zich als speler van AZ tot international bij Griekenland, waar hij momenteel op negentien interlands staat. Dit seizoen was Hatzidiakos als rechtsback tot dusver in vrijwel alle wedstrijden basisspeler.

Bij een transfer naar Bologna wordt Hatzidiakos ploeggenoot van drie Nederlanders. Mitchell Dijks, Denzo Kasius en Jerdy Schouten staan onder contract bij de Italiaanse middenmoter, die in het afgelopen seizoen op de twaalfde plaats eindigde. Ook Marko Arnautovic staat als voormalig Eredivisie-speler onder contract bij Bologna, dat deze transferzomer ook zaken deed met een Belgische club. Met Jhon Lucumí (KRC Genk, acht miljoen) werd reeds een centrale verdediger naar de Serie A gehaald.

Is het logisch dat AZ Hatzidiakos laat gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Timo Letschert is geen selectiespeler meer van AZ, Vz. Na zijn wissel uit bij twente is er volgens mij flinkje bonje geweest. Jansen heeft een aantal keer aangegeven dat hij niet meer een optie is. Volgens mij zit Letschert gewoon zijn contract uit thuis. Ik zie hem ook nooit op trainingsbeelden van AZ. Los daarvan, leuke stap voor Panta. Het is hem gegund na zoveel wedstrijden

22 augustus 2022 om 09:06

Letschert ja.... Een vergeten voetballer. Een uitstekende speler, alleen er is altijd wel gedoe rondom hem. Heeft Bij AZ ook nooit meer het niveau van eerder gehaald. Die duikt straks nog wel op bij een degradatiekandidaat, als hij maar uit Arnhem wegblijft....

22 augustus 2022 om 10:31

Uitstekende speler is ook wel overdreven. Hij was bij Utrecht vrij goed, maar qua prestaties bij de clubs voor en na zijn tijd bij Utrecht viel hij echt vrij tegen.

22 augustus 2022 om 10:04

Volgens mij is zijn contract vorig jaar al ontbonden met wederzijdse goedkeuring.

22 augustus 2022 om 10:48

@tinus45. Ja vraag ik me af. Op transfermarkt staat die er nog bij ook. Maar op de AZ site staat die niet, dus hij is geen selectiespeler meer.

Komt mooi uit zo met de terugkeer van Witry en Sugawara. Hatzidiakos vond ik nooit echt veel toevoegen, zeker niet als rechtsback. Wat zouden ze hier voor ontvangen?

Concurrentie is helemaal niet moordend, sterker nog nu hebben ze alleen nog maar BMI en Beukema op als CV’s (tot Vanheusden fit is). Moet dus minimaal 1 vervanger gehaald worden, de rest van de verdediging is mooi dubbel bezet. Voor op LB goed voor elkaar!

22 augustus 2022 om 09:20

Over concurrentie gesproken, ik vrees dat Janssen hem weer als CV zou gaan opstellen wanneer Sugawara weer volledig fit was. Dus ik vind het wel prima als hij weg zou gaan

22 augustus 2022 om 09:50

Het is een degelijke speler, maar hij maakt de ploeg niet beter. Het is een beetje de Sergi Roberto van AZ. Indien ze een degelijk bedrag kunnen incasseren moeten ze naar mijn mening doorselecteren.

Mooie stap voor Panta. Jongen van de club die zelfs nog op de tribune gestaan heeft als jongen. Heb hem nooit echt goed genoeg gevonden, haalde een halfjaar hoog niveau tot Berghuis hem kapot trapte, maar hij heeft zich wel altijd in het team geknokt en nooit lopen zeuren. Dat hij nu als rechtsback misbruikt werd lag uiteraard niet aan hem.

Geen verlies. Gelukkig geen Pavlidis.

22 augustus 2022 om 09:48

Ik zou hier ook niet rouwig om zijn. vind Beukema stukken beter,

En naast dat Letschert niet meer tot de AZ selectie hoort is Arthur Theate verkocht aan Stade Rennes. Zonde!

On: Zou toch jammer wezen als deze jongen weggaat, is bij het interieur van de eredivisie gaan horen, ondanks dat ik het geen mega verdediger vind.

En naast dat Letschert niet meer tot de AZ selectie hoort is Arthur Theate verkocht aan Stade Rennes. Zonde!

On: Zou toch jammer wezen als deze jongen weggaat, is bij het interieur van de eredivisie gaan horen, ondanks dat ik het geen mega verdediger vind.

Als ze nou kliks wilden genereren, had er dan "griekse" bijgezet, dan hadden we gevreesd voor het vertrek van Pavlidis.

Hatzidiakos is een stuk minder groot verlies, heeft momenteel teveel spelers die voor hem in de rangorde staan (en terecht) en dan is dit een mooie stap voor hem. Het is hem van harte gegund, heeft nooit geklaagd, veel pech gehad, toen hij eindelijk de belofte inloste, door een blessure weer lang eruit en daarna niet meer op dat niveau terug gekomen.

22 augustus 2022 om 10:00

Ik verschoot me al rot vanmorgen, ik had mijn bril niet op en zat ook nog eens met de eerdere interesse van Vangelis in mijn hoofd😂

@voetbalzone, qua mandekker heeft Az ook nog Witry en Sugawara achter de hand.

Het is hem gegund na al die jaren, hoop dat Az er nog een leuk bedrag aan over houd en dat er wellicht nog iets voor de breedte bij gehaald word.
Pantalis werd aan het begin nog weleens verguist door de supporters maar sinds hij een "mannenlichaam" heeft gekregen was hij altijd een meer dan prima verdediger die nooit verzaakte.

Ik was nooit zo’n fan van Panta maar er is inderdaad een periode geweest dat hij prima presteerde.
In tegenstelling tot andere meningen vond ik hem op de rechtbank positie prima doen.. het is geen speler die er makkelijk overheen gaat maar hij straalt een rust uit en is toch wel een technisch goede voetballer, en beter dan Witry..

Die was toch niet genoeg. Beetje een slappie. Daar kun je wel iets beters voor vinden.

Mits ze een redelijke transfersom krijgen en een fatsoenlijke vervanger halen is dit een goed idee. AZ moet dan niet weer zo gierig als de pest zijn en niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Zijn al die inkomende miljoenen van Koopmeiners, Boadu, Stengs en Bizot allemaal verdampt ofzo? AZ doet net of ze het Feyenoord van de afgelopen seizoenen zijn of het huidige Vitesse die geen cent te besteden hebben als er niet eerst iemand verkocht wordt. Belachelijk.

22 augustus 2022 om 15:14

Met Vanheusden is er allang een uitstekende vervanger binnengehaald, met daarachter nog Beukema en eventueel nog Witry die ook cv kunnen spelen. Sugawara en Witry zouden sowieso hoger in de rangorde horen te staan als rechtsachter. Voor de rest, elke club wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Niemand vindt het leuk meer geld dan nodig uit te geven. AZ heeft een begroting van 35 mio, dan kan je moeilijk 10 mio uitgeven aan één speler, alhoewel er in het huurcontract van die Vanheusden volgens de geruchten een koopoptie van meer dan 10 mio zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren