Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ kondigt keiharde maatregelen aan: ‘Dit gaat consequenties hebben’

Laatste update:

AZ gaat actie ondernemen tegen de supporters die donderdagavond na afloop van het thuisduel met West Ham United (0-1 verlies) voor ongeregeldheden hebben gezorgd. Dat kondigde algemeen directeur Robert Eenhoorn vrijdagmiddag aan tijdens een ingelast perspraatje. Begin volgende week overleggen de Alkmaarders met de burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie (OM), waarna de maatregelen concreet zullen worden. “Laat duidelijk zijn dat dit consequenties gaat hebben, maar eerst willen we alle feiten en informatie op een rijtje hebben”, aldus Eenhoorn.

AZ verloor over twee wedstrijden met 1-3 van West Ham, waardoor de Engelsen in de finale van de Conference League zullen aantreden tegen Fiorentina. Toch ging het na afloop van de halve finale vooral om een nieuw incident op de tribune. Een deel van de harde kern van AZ bestormde de hoofdtribune, waar families van spelers van West Ham zaten. Uiteindelijk moest de Mobiele Eenheid optreden om de rust te doen terugkeren. Ook Eenhoorn zelf probeerde de aanhang van zijn club tegen te houden, maar dat had weinig succes.

Vrijdag overheerst vooral de woede bij Eenhoorn. “Laat duidelijk zijn dat dit consequenties gaat hebben, maar eerst willen we alle feiten en informatie op een rijtje hebben. Dit laten we niet over onze kant gaan. Als we alle info hebben verzameld gaan we acteren op verschillende manieren, maar ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen.” AZ zal hoogstwaarschijnlijk een sanctie krijgen van de UEFA, omdat de Alkmaarders nog een voorwaardelijke straf hadden overgehouden aan het Europese seizoen van 2021/22. De club verwacht een zware straf.

Middenvelder Tijjani Reijnders stak zijn woede donderdagavond bij ESPN al niet onder stoelen of banken. “Dat zijn gewoon dwazen. Ik snap het niet. Natuurlijk zit er emotie bij, maar wat moet je er verder van zeggen. Nogmaals het zijn echt dwazen, ik heb er verder geen woorden voor.” Ook Pantelis Hatzidiakos reageerde geschrokken. “Ontzettend triest. Mijn familie zat daar boven. Ik heb net even contact met ze gehad. Ze stonden te trillen. Ik noem die mensen niet eens AZ-supporters. Het is zielig wat ze hebben gedaan. Kom gewoon kijken en ons toejuichen. Blijf anders gewoon thuis als je zulke intenties hebt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima! Deze pubers mogen wat mij betreft hard aangepakt worden. Dit past niet in het voetbal en bij een club als AZ.

19 mei 2023 om 16:00

Waren vooral volwassenen als ik de beelden zo zie. Hooligans die niets te doen hebben

19 mei 2023 om 16:44

Ze zijn alleen volwassen betreft leeftijd, daar houdt het ook wel op

19 mei 2023 om 16:46

Als ik de beelden zie en kijk hoe zwak ze zijn verwacht ik niet dat het grote deel volwassen is. Eerder 14/20 jaar.

19 mei 2023 om 18:21

Ik kan me vergissen hoor, maar volgens mij is het pas van de laatste jaren dat ik bij AZ een soort van “ultras” zie. Zou dit te maken hebben met de goede sportieve prestaties dat men ook dit soort losers aantrekt?

19 mei 2023 om 20:24

Wat ik niet snap, en nooit zal kunnen begrijpen, is dat er geen hond is opgepakt. De ME kwam binnen, hoe in Godsnaam kan je niemand oppakken!?

Voor de rest schaam ik me diep als echte supporter van AZ.

Keiharde maatregelen nog wel. Natuurlijk is het goed dat ze deze mensen aan gaan pakken, maar verder dan een stadionverbod waar niet op te controleren valt zou het niet komen.

Geen voetbalwet, geen meldplicht is gewoon vrijspel voor dit soort figuren. Er wordt al jaren geroepen dat ze dit probleem willen aanpakken, maar na al die jaren zijn we nog geen haar opgeschoten. Ondertussen verergerd het probleem steeds verder. En enige wat ze nu zeggen is dat ze het gaan onderzoeken....

Ik denk dat zelfs als het volledig uit de klauwen gaat lopen waarbij er doden vallen ze nog steeds aan het onderzoeken zijn hoe ze dit probleem kunnen aanpakken.

19 mei 2023 om 16:23

Kan toch gewoon komen tot poging toti mshandeling, en anders op z'n minst vandalisme voor het vernielen van dat hek. Zeker die gasten die vooraan stonden en die vent die met die riem in het rond sloeg kunnen gewoon de bak in, of op zn minst een taakstraf krijgen. Goede zaak van AZ dat ze er kort op gaan zitten, dit soort mens willen we niet in het stadion.

19 mei 2023 om 17:20

Poging mishandeling 😂😂

19 mei 2023 om 18:00

Als jij met een riem iemand anders op het hoofd probeert te slaan kan dat prima hoor. Jij zal vast te stoer zijn om je daar iets van aan te trekken, maar de gewone mens heeft dat liever niet.

19 mei 2023 om 18:41

Beetje rare reactie vind je niet? Als je mensen gewoon aanvalt en erop los gaat meppen is dat zeker poging tot mishandeling, en laten we het vooral niet hebben over die west ham fan die van die trap is getrokken en tussen die mafklappers terecht kwam, die stonden gewoon op zijn hoofd in te trappen. Hoe wil je dat dan noemen? Keihard aanpakken deze doorgesnoven debielen. Maken het voetbal kapot!! Voetbal hoort entertainment te zijn, geen vrijbrief voor malloten die niet tegen hun verlies kunnen om vervolgens als een kip zonder kop meppen uit te delen. Kansloze figuren.

19 mei 2023 om 21:27

Sorry, maar volgens het WvSr is poging mishandeling gewoon niet strafbaar gesteld... Kan je wel een heel belerend praatje houden en doen alsof je mij kent, maar je hebt gewoon ongelijk.Poging ZWARE mishandeling is wel strafbaar gesteld 😉Wel een likeje voor jullie!

19 mei 2023 om 17:04

Ryjuu het zouden mijn woorden kunnen zijn. Feitelijk niets aan toe te voegen. We gaan over tot de orde van de dag. Stellen een paar commissies aan en over vele jaren volgt dan wel een rapport dat onder in de lade verdwijnt. Ballen tonen en snel dat is het maar dat zijn in Nederland vieze woorden.

Het zal mij benieuwen! Lijkt me appeltje eitje om dit tuig eruit te pikken, maar gisterenavond nul arrestaties en, de Nederlandse clubs kennende, gaat er uiteindelijk maar weinig worden ondernomen.

19 mei 2023 om 16:25

Lijkt mij niet zo appeltje eitje. Al die gasten hebben er heus wel voor gezorgd dat ze niet zo makkelijk te herkennen zijn door middel van capuchon en shirtje of mondkapje over de neus. Dan wordt het nog verdomd lastig die gasten de volgende keer dat ze het stadion in gaan eruit te pikken.

19 mei 2023 om 18:37

Vaak staan ze eerder op de avond zonder bedekking al op beeld.

19 mei 2023 om 20:18

Maar probeer dan nog maar uit te vinden wie wie is en wie wat heeft gedaan. Goed dat ze aangeven dat ze hier intensief mee aan de slag gaan, want die jongens moeten wmb koste wat het kost gepakt worden. Probeer hierboven alleen aan te geven dat het niet appeltje eitje is.

Manmanmanman dit is weer het zoveelste bericht.

Amper een woord gerept over de behaalde finale van AZ. Ook in de media bijna geen aandacht besteed in de aanloop van de wedstrijden.

Maar O, er zijn wat schermutselingen geweest in het stadion en mensen zijn geschrokken en iedereen staat weer met schuim in de mondhoeken.

Ik praat niks goed maar hoe meer hier over gesproken wordt hoe mooier die gasten dat vinden. Besteed hier nou geen aandacht aan alsjeblieft. Ik gun ze het niet.

19 mei 2023 om 16:29

Dat is toch helemaal niet raar aangezien AZ helemaal geen grote club is? Heb je daarnaast gezien hoeveel berichten er geplaatst zijn over één raak gegooide aansteker in de Kuip? Dan valt dit nog we mee.

Overigens valt het qua media-aandacht in Nederland sowieso wel mee, het AD heeft het bijvoorbeeld over “een groepje AZ-fans wat door hekken breekt” terwijl het hele land letterlijk op z’n kop zou staan als dit bij Ajax of Feyenoord gebeurd zou zijn.

19 mei 2023 om 16:36

Amper een woord gerept over de behaalde finale? Ja goh, ze hebben dan ook verloren. Wat er wél is gebeurd is dit. Vind het persoonlijk niet zo gek dat ze de waarheid benoemen en geen leugens verspreiden, maar kan aan mij liggen

19 mei 2023 om 16:42

Halve finale is ook "een finale"

19 mei 2023 om 16:49

Nee, halve finale is een halve finale. Een finale is echt wat anders.

19 mei 2023 om 17:21

Volgens mij gaat het niet helemaal lekker in dat bovenkamertje bij je. Wat schermutselingen? Het is dat daar een of andere held van West Ham staat, ik wil niet weten wat er anders gebeurd was wanneer deze 60 staatsdebielen wel doorgang zouden krijgen. Er werden letterlijk mensen van de tribune naar beneden getrokken. Weet niet wat jij gewend bent, maar ga dan lekker naar WWE in plaats van voetbal..

Ik denk dat het simpelweg tijd is voor alle instanties om dit probleem veel serieuzer te nemen, alleen stadionverboden gaat niet helpen. In landen als Engeland, Italië en Spanje hebben clubs zelf met harde hand harde kern groeperingen uit hun stadions geweerd. Niet dat het daar altijd goed gaat, maar het heeft problemen daar wel verminderd. Dat gaat ten koste van sfeer maar het is niet anders. Zelfs bij clubs als Barcelona, Real Madrid en Juventus hadden harde kern groeperingen heel veel invloed, waardoor er angst was om ze daadwerkelijk aan te pakken. In Nederland is dat momenteel niet anders, maar ik denk dat de angst nog steeds regeert. Ik wil niet voor de miljoenste keer Feyenoord als voorbeeld aandragen als club waar het altijd misgaat, maar als bij een deel van hun harde kern (rjk) is het duidelijk dat zij weten dat ze mensen kunnen intimideren, zie al die acties die zij ondernamen om Feyenoord City tegen te houden. Architecten werden thuis opgezocht. Nogmaals, ik wil niet per se benadrukken dat het alleen Feyenoord is, maar aan de hand van dit voorbeeld kan je wel een bepaald scenario schetsen. Als het bestuur van Feyenoord RJK zou benoemen en actief proberen uit te bannen weten zij dat zij ook een bezoek thuis kunnen verwachten of nog veel erger. Hetzelfde zal gelden bij andere clubs.

Er is duidelijk een nieuwe generatie van jonge twintigers opgestaan sinds de stadions weer vol mogen, ook duidelijk beïnvloed door alles wat zij zien op social media. Voorheen was hooliganisme toch iets meer van mensen die wisten waar ze het moesten zoeken, nu springen jonge hooligans als paddenstoelen uit de grond. De toenemende mate van alcohol en drugsgebruik onder diezelfde groep zorgt voor nog meer problemen.

Als laatste ben ik ook bang dat er een (vooralsnog) onbesproken probleem is, namelijk het gebrek aan politie en beveiliging die ingezet kan worden. In andere landen zie je bij beladen wedstrijden hele pelotons aan ME, in Nederland van wat ik heb gezien veel minder. De algehele beveiliging in stadions is overduidelijk gebrekkig in ieder geval, dus daar mogen mensen ook over worden aangesproken. Natuurlijk zijn het de hooligans die problemen veroorzaken, maar tegelijkertijd is het altijd de verantwoordelijkheid van de club om de veiligheid in het stadion voor normale supporters en personeel te kunnen waarborgen. Bij die beelden van gisteren zie je ook vrij schrijnende dingen, dat hek dat door een hele horde hooligans wordt gesloopt, maar ondertussen staan er slechts een handjevol stewards die uiteraard niks kunnen doen en ook klappen incasseren.

19 mei 2023 om 16:44

Ik ben dus heel erg voor een dresscode, net als in het uitgaansleven.

Geen petjes,
Geen capuchons,
Geen trainingsbroeken etc.

19 mei 2023 om 17:38

@Pindakaes

Geen trainingsbroeken? Wat dan wel? Enkel regenboogbroeken en regenboogshirts?

Verder zijn paraplu’s ook verboden in stadions omdat dat als wapen gebruikt kan worden, moet men dan maar natregenen als het met bakken naar beneden komt en petjes en capuchons verboden zijn? En in de winter mag men zeker ook geen sjaal om of een muts op, omdat dat ook gezichtsbedekkend kan zijn?

Men slaat echt door hier in Nederland.

19 mei 2023 om 17:58

"men slaat echt door hier in Nederland"

Goh, hou zou dat toch komen?

19 mei 2023 om 18:42

Heel simpel, te veel mensen met dram gedrag die status hebben in dit land. We slaan inderdaad geweldig door en dat is geen goedkeuring naar hooligans, die van mij levenslang verboden mogen krijgen. Maar het verbieden van kledingsstijlen past perfect in het overdreven gedrag in Nederland.het lost overigens het probleem ook niet op. Het probleem ligt A bij wetgeving en B bij handhaving. Het is logisch dat als de politie man te kort komt dat er meer mensen grenzen opzoeken. Haantjes en kudde gedrag.

19 mei 2023 om 18:45

Kan op zich een idee zijn, alleen denk ik eerder dat je het probleem een beetje verschuift. Ik weet bijvoorbeeld dat je bij Ajax al een stadionverbod kan verwachten als ze een bivakmuts bij je vinden tijdens het fouilleren. In Zweden werden bivakmutsen in stadions een paar jaar geleden ook verbannen, toen ging een groepje AIK Solna fans ludiek in boerka's naar het stadion. Maar ik denk wel dat clubs een beetje achter de feiten lopen wat dit betreft, en de hele subcultuur rondom harde kernen niet volledig doorgronden. Binnen die subcultuur zijn er ook ontwikkelingen namelijk, en die in een vroeg stadium in kaart brengen zou een zeer grote verantwoordelijkheid moeten zijn voor clubs en de Knvb. Zo kan je veel eerder problemen voorkomen. Het is natuurlijk altijd makkelijk om achteraf dingen te stellen, maar nu gister bij AZ waar er al zeker voortekenen dat het een keer mis zou gaan. Ik heb vernomen dat er in Londen vorige week soortgelijke taferelen zich hebben afgespeeld, familie en genodigden van AZ die werden lastig gevallen. Harde kern groeperingen willen allemaal haantje de voorste zijn, zou werkt dat daar. Dus zo'n wraakactie had je misschien wel kunnen verwachten. Je ziet bij AZ specifiek ook dat er al een tijdje een nieuwe generatie aan relschoppers aan het opstaan is in recente jaren, een paar jaar geleden was de Ben Side in ieder geval niet dusdanig actief en ook niet zo ingesteld. Het fenomeen op zich is zeker niet nieuw, maar de wijze waarop en de recente groei is zeker een duidelijk iets, niet alleen in Nederland.

19 mei 2023 om 17:15

Feyenoord is daarin wel het meest extreem inderdaad. Het helpt ook niet dat supportersgeweld daar snel wordt gebagatelliseerd onder het mom van, maar ze zorgen wel voor sfeer in de onderste vakken. Misschien daarom ergens ook wel goed dat het nu ook eens bij AZ gebeurt. Op veel vlakken is AZ toonaangevend, nu heeft AZ ook de kans om toonaangevend te zijn in reactie op supportersgeweld. Ik laat mij dan ook graag positief verrassen hoe AZ met haar tuig afrekent.

19 mei 2023 om 18:26

Nou als je de ME inzet ondermaats vindt, dan heb je de beelden van Feyenoord - Ajax gemist. Hier waren niet eens uitsupporters, maar het leek wel een bezetting. Overal reden Duitse waterkanonnen of politie paarden. Niet normaal…

19 mei 2023 om 18:54

Ik zit niet elk week in het stadion, dus ik kan inderdaad niet het beste oordeel geven. Maar vorig seizoen was ik bijvoorbeeld bij ADO - NAC in de playoffs. Daar verbaasde ik mij wel over de zeer geringe beveiliging, zo'n beetje alle beveiligers en stewards rondom het veld leken mensen die nog opgeleid werden, zelfs jonge meiden die dan langs het veld moesten staan. Prima als de situatie zo was dat het zo kan worden ingevuld, maar vlak daarna weten we allemaal wat er gebeurde bij ADO - Excelsior. Toen ik dat zag, verbaasde ik mij totaal niet dat het dusdanig misging. Maar de gehele afweging is lastig, omdat je zeker een argument kan bedenken dat het misplaatst zou zijn om als gemeente zeer veel geld en tijd te moeten steken in het regelen van mensen alleen zodat een voetbalwedstrijd normaal kan verlopen. En buiten dat ook de veiligheid van die mensen en andere in het geding brengen. In Nederland gaat het nu denk ik nog relatief mild wat betreft het gebruiken van geweld door politie, in Spanje krijg je voor het minste als een wapenstok in je nek en vegen ze hele vakken leeg tijdens de wedstrijd.

19 mei 2023 om 22:43

"in Spanje krijg je voor het minste als een wapenstok in je nek en vegen ze hele vakken leeg tijdens de wedstrijd."

Klopt. De politie daar wil je niet mee in aanraking komen, die slaan eerst en stellen dan pas vragen.is natuurlijk ook niet helemaal zoals het hoort, maar de ME, in gevallen zoals gister bij AZ mogen van mij echt meer toegestaan worden om te rammen. Het is van de zotte dat er niemand is opgepakt.

Simpel,taakstraf,en nooit meer in een stadion waar dan ook in Nederland voor de rest van hun leven!Stelletje gekken

Tsja, je kan je afvragen wat nou precies het doel is is van deze intellectuele dwergen. Zeg je dan achteraf tegen elkaar: nou jottum, we hebben een tribune met vrouwen en kinderen bestormd en hebben AZ67 zwaar benadeeld! Wat een triestigheid.

19 mei 2023 om 16:49

Er is geen doel denk ik. Groepsdynamiek van wie het meest durft en wij tegen zij. Dan komen de oerdriften naar boven.

Is denk ik wel gunstig voor AZ dat ze Enhoorn als AD hebben. Die gast is niet zo snel onder de indruk van een paar gastjes, die van hun krantenwijk een Stone Island truitje hebben kunnen kopen.

Wat dat betreft moeten bonden eens snoeihard optreden tegen dit soort zaken. Bij schorsingen van clubs, punten in mindering, x wedstrijden zonder publiek..ed zal je het wel laten je ploeg zo te benadelen.

Veel supporters gaan al niet meer heen door deze sneuneuzen. Vaak genoeg dat er al gedonder is in de stad of je met spreekkoren in een kwaad daglicht wordt gezet. Tijd voor een grotr schoonmaak. Geen gezichtsbedekkende kledij meer en lekker rustig door de poortjes heen zodat elk stadionverbod gecontroleerd kan worden. SCC en ID bij de hand om het stadion in te gaan. AZ als club is hier zwaar benadeeld door de tendens die zich flink doorzet op de tribunes.

Het straffen in Nederland is een wassen neus Als je als zogenaamde supporter het veld op gaat met een spandoek wordt je niet vervolgd. Dus dan zal het betreden van een ander supporters vak door de supporters waarschijnlijk ook niet vervolgd worden en zullen ze vrij uit gaan.

Ik denk dat we nu te maken hebben met een Nederlandersprobleem. De supporters van Groningen, Ajax, Feyenoord en AZ weten zich de afgelopen tijd maar niet te gedragen. Toen tijdens het WK er rellen uitbraken na het succes van het Marokkaanse elftal werd er ook gesproken van een “Marokkanenprobleem”.

19 mei 2023 om 18:39

Onjuist. Ken jij alle nationaliteiten van die losers van gisteren? Kennen we de nationaliteit van die kneuzen die rellen na de wedstrijden van Marokko? U do the math

19 mei 2023 om 19:02

Waarom werd er na de rellen tijdens het WK dan wel over een Marokkanenprobleem gesproken?

19 mei 2023 om 19:11

Omdat het mensen waren die gingen rellen na een wedstrijd van het land Marroko. Welk landenteams speelde er gisteren precies?

19 mei 2023 om 19:28

Supportersprobleem. Of Sneuneuzenprobleem. Kan beide ook. Snap niet wat Nationaliteit hier mee te maken hebt.

20 mei 2023 om 20:08

Ja nu opeens niet relevant he, Nederlanders zijn echt een stel hypocrieten

22 mei 2023 om 16:05

Ben je echt zo dom hahaha

Er gaat zoals gewoonlijk helemaal niets gebeuren en hobbelen gewoon weer naar het volgende accident. Gewoon weer praten en niks doen. De clubs zijn verantwoordelijk in de stadions en die doen niks. Gewoon een halfjaar stoppen met het voetbal.

We weten al precies wat er gaat gebeuren. Amper tot helemaal niets. Stadionverbodje wat niet gecontroleerd gaat worden en een boete van misschien 200 euro wat niemand afschrikt. Want zo gaat dat hier in dit land. Straffen kunnen wij niet. Het is altijd een hoop woorden maar echt straffen gebeurt niet.

19 mei 2023 om 20:54

Helaas veel te soft

Stadionverbod, heel Nederland, en als kan Europa, elke thuiswedstrijd zich melden politieburo 45 min van Alkmaar, niet komen is maand zitten. En natuurlijk de boete verhalen, financieel helemaal leeg trekken

19 mei 2023 om 21:04

Die clubs moeten dat in de eerste instantie zelf oplossen. Elke week een x aantal mensen dat zich moet melden bij een politiebureau is dus ook een x aantal uren extra admin werk elke week dat niet ergens anders aan besteed kan worden. Terwijl die gasten momenteel al zwaar onderbemand zijn.

21 mei 2023 om 12:53

Geld hiervoor, ook ophalen bij de Hooligans, zodat politie meer personeel kan inhuren. Uitkleden tot op het bot. Zoidat niemand anders het in zijn hoofd haalt het nog een keer te doen. Vindy nog beter , met Naam en toenaam in alle Media. Carriere weg, hadden ze daar maar eerder aan moeten denken. Met dsoft gedoe gaan ze het gewoon nog en keer proberen.

Denk dat je best weet uit welk vak ze komen? Dat scheelt alweer wat uitzoek werk. Daarna kun je kijken wie normaal, zonder bivakmuts het stadion heeft verlaten. Die hoef je niet te hebben De rest is bingo lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren