Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ komt niet voorbij Vitesse en staat koppositie definitief af aan PSV

Laatste update:

AZ en Vitesse hebben elkaar in evenwicht gehouden. Het team van uit Alkmaar had het beste van het spel, maar kwam niet tot scoren en staat de eerste plaats nu definitief af aan PSV: 0-0. Er zijn na drie speelronden vier teams die nog ongeslagen zijn: PSV, Ajax en AZ en Vitesse. De laatste keer dat de roodwitten in de kaasstad in de Eredivisie van Vitesse verloren, dateert overigens van december 2009 (1-2).

AZ en Vitesse begonnen zonder nieuwelingen aan het duel en dus ontbrak ook Martin Ödegaard in de basiself; de middenvelder zou pas in de tweede helft invallen. De thuisploeg had in de beginfase het beste van het spel en was na tien minuten dicht bij de 1-0 toen een voorzet van Oussama Idrissi niet kon worden binnengegleden door Myron Boadu. Even later, na zeventien minuten, had de treffer alsnog kunnen vallen, ware het niet dat doelman Eduardo reddingen in huis had op pogingen van Guus Til en Mats Seuntjens.

Het Vitesse van coach Leonid Slutsky werd na een half uur voor het eerst gevaarlijk: na balverlies van Seuntjens kwam Bryan Linssen vrij voor het doel te staan, maar Marco Bizot redde. De keeper had later ook een antwoord op een kopbal van Jake Clarke-Salter en op een inzet met het hoofd van Linssen. Er zouden in de eerste helft dan ook geen treffers vallen. Slutsky en John van den Brom voerden in de rust geen wissels door en hoopten in de tweede helft op beterschap van hun elftallen.

Het eerste gevaar kwam van AZ: Boadu schoof de bal na zeven minuten echter voorlangs. Aan de andere kant deed Vyacheslav Karavaev later een poging, maar die ging hard over. AZ bleef het balbezit domineren, maar deed daar niet veel mee. Vitesse leunde op de verdediging en loerde op de omschakeling; na 66 minuten kreeg het team uit Arnhem een aardige mogelijkheid, maar de kopbal van Clarke-Salter zeilde naast de verkeerde kant van de paal. Na 74 minuten besloten Van den Brom en Slutsky tot mutaties.

Ödegaard loste Matus Bero af en maakte zijn debuut voor FC Hollywood aan de Rijn. Bij de opponent maakte Seuntjens plaats voor Albert Gudmundsson. Na 77 minuten was Ron Vlaar dicht bij de bevrijdende treffer, maar de verdediger kopte uit een hoekschop over. Later zat keeper Eduardo opnieuw mis bij een voorzet, maar ook toen kwam hij met de schrik vrij toen Björn Johnsen met een kopbal te hoog mikte. Vitesse ontsnapte aan een achterstand en trok de doelpuntloze stand over de streep in het AFAS Stadion.

Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AZ komt echt veel creativiteit tekort. Tegen NAC en Emmen gaan de balletjes er nog wel in maar in 90 minuten is er in feite nauwelijks 1 serieuze kans gecreëerd.

Ik vind het echt een middelmatige ploeg zonder Weghorst en Alireza. Een paar redelijke jeugdspelers die de kar nog niet kunnen trekken en een ronduit inspiratieloze aanval. Til is een leuke hype maar heeft een ongelofelijk slechte techniek.

Dit team gaat tegen Feyenoord, Ajax en PSV weer geen potten breken.

26 augustus 2018 om 18:41

Enige pluspuntjes vond ik Rotariu (heerlijke bewegingen) en Boadu (kwam van alle spelers twee keer het dichts bij een goal, lekker snel en soepel ook). Voor de rest is het pijnlijk duidelijk dat Weghorst en Jahanbaksh een gapend gat hebben achtergelaten die niet zomaar gevuld is.

26 augustus 2018 om 18:52

Daarom zou maher een fijne versterking zijn. Een beetje creativiteit en in tegenstelling tot til wel een goede techniek.

26 augustus 2018 om 19:13

Weghorst was zo lekker creatief natuurlijk, ik begrijp wat je bedoeld maar ik denk dat het gemis van alireza groter is dan van weghorst

26 augustus 2018 om 19:15

Dat is het zeker. Weghorst zat in een goede flow in een goedlopend team. Zijn sleuren hielp mee en kreeg veel ballen op een presenteerblaadje. Jahanbaksh was helaas ook echt nooit te behouden.

Ik denk dat wij (vitesse) achteraf blij mogen zijn met een punt. Zat van onze kant niet heel veel. Beide ploegen grote kansen, al denk ik dat AZ het meer had verdiend met de kansen van Boadu en Vlaar. Volgende week tegen Ajax zal denk ik ook billenknijpen gaan worden.

26 augustus 2018 om 18:56

Helaas maken jullie het ons altijd lastig. En in de Eredivisie zijn wij nog verre van goed tot nu toe. Daar komt nog bij dat wij in Kiev nog wel eens een mentale tik kunnen krijgen en dat we sowieso vermoeider zullen zijn tegen jullie. Ik heb er geen zin in in ieder geval.

Ik zal je wel alvast een fijne wedstrijd wensen. Niet gemeend, maar wel zo beleefd

'AZ komt niet voorbij Vitesse en staat koppositie definitief af aan PSV'
Dat was niet nodig geweest als AZ gewoon de strafschoppen had gekregen die het hoorde te krijgen.
Daarnaast kon je zien dat Johnson tot nu toe beter erin zit dan Boadu. Tijd om hem in de basis te zetten.

26 augustus 2018 om 18:43

Yeah right. En svensson had niet eens geel moeten krijgen zeker? En de schoppen op serero was ook niks

26 augustus 2018 om 18:56

Serero is een vreselijke aanstellende galbak die geen bal normaal geraakt heeft vandaag. Alleen maar negatief betrokken bij elke situatie. En az had zeker een pingel moeten hebben.

26 augustus 2018 om 19:09

Wat reageer jij toch heerlijk gefrusteerd elke keer. Vanwaar de frustraties naar ons mooie clubje?

26 augustus 2018 om 19:16

Vind Vitesse opzicht een leuke club. Heb alleen een hekel.aan hoe serero vandaag speelde.

26 augustus 2018 om 19:50

Ik snap wel wat hij bedoelt toen met dat gebaartje naar Idrissi en bij dat penalty moment maar hij kreeg ook flink wat schoppen van AZ. Ze moesten hem ook wel hebben

26 augustus 2018 om 19:00

Het was geen strafschop. Til maakte eerst zelf hands. De enige fouten die de scheids maakte waren een aantal niet gegeven kaarten. Dat Svensson de wedstrijd af mocht maken is een wonder.

26 augustus 2018 om 19:02

Altijd dat gezeik om strafschoppen. Als Linssen die bal iets eerder schoot hadden wij de punten meegenomen. Als, als, als. Er gaan nog genoeg momenten komen waar jullie voor minder wel een strafschop krijgen, aansteller.

Puntje in de tas en wegwezen, altijd lastig in Alkmaar. Gelukkig kwam az niet tot scoren

Az verdiende iets meer, maar het was een saaie pot. Zeker na de doelpuntenfestijn van Heerenveen Feyenoord.

26 augustus 2018 om 18:51

Op basis van de tweede helft had ik nog een stiekeme goal verwacht van mijn club, maar helaas werd dit niet de 3e overwinning op rij.

26 augustus 2018 om 19:00

Dat zou ook teveel geweest zijn. Een 0-0 is heet meest terecht.

26 augustus 2018 om 19:19

Terecht en seuntjes maakt net als idrissi teveel fouten en ook dat kan je een wedstrijd kosten

nou ik ging er voor zitten hoor. AZ de leukst/best voetballende ploeg van Nederland. Zouden alle andere clubs een voorbeeld aan moeten nemen. man man man.. niet om aan te gluren was dit. Blijkt maar weer eens dat AZ het goed doet tegen de kleintjes, maar de ploeg is totaal niet volwassen.

26 augustus 2018 om 18:49

Niet heel gek toch als je twee beste spelers vertrekken. Geef AZ wat tijd, komen er vanzelf wel bovenop. Vitesse is ook geen kinderspel

26 augustus 2018 om 19:43

Je kunt az alle tijd geven wat je wilt maar er zal toch echt nog iemand moeten worden aangetrokken. Ze hebben nu toch ook wel een beetje geld? Laat ze dan een deel investeren in een creatieve middenvelder en/of aanvaller. Het is hard nodig. Zit zelf te denken aan Doan van Groningen. Die kan echt wat creëeren.

26 augustus 2018 om 20:07

Doan kan AZ echt niet verantwoord aantrekken. Die moet 8 miljoen plus kosten, dat is Ajax/PSV geld en niet AZ geld. AZ zie ik gewoon Maher contracteren. Wat teken geld en ze hebben een ervaren creatieve middenvelder. Of het een succes wordt weet je niet, maar het is een klein risico voor een gigantisch resultaat als de oude Maher weer boven komt drijven.

Wat een vreselijke wedstrijd.. Niet om aan te gluren zeg.. Als dit dan het beste van de rest is... Weer 90 minuten van m'n zondag verloren gegaan.. Veel sterkte aan de mensen die hier een heel seizoen naar moeten kijken..

Saaie pot die aan de staart nog wat spanning gaf doordat het besef toch nog kwam dat het een wedstrijd was. Verdiend gelijkspel maar als er een team moest winnen was dat az. Vind serero trouwens een heel vervelende speler. Bij al het negatieve betrokken en toch het slachtoffer spelen.

26 augustus 2018 om 19:01

Vitesse kreeg de grootste kansen...

26 augustus 2018 om 19:17

2 kopkansen op open doel tegenover Linssen die er 1x door is? Tevens til die op 10m van het doel vergeet te schieten.

26 augustus 2018 om 22:47

Linssen was er 3 keer door vandaag maar is helaas niet in vorm.

Az geluk dat Linssen het niet afmaakte. Verder terecht gelijkspel

26 augustus 2018 om 19:02

Een Linssen in vorm had minimaal 2 goals gemaakt. Volgende week vol gas tegen Ajax dan maar weer..

Matige pot. AZ voetballend wel verder dan ons vind ik maar ben wel blij met de mentaliteit in dit team. Linssen, Werf en Bero speelde heel matig. Moet echt beter tegen Ajax want dat is nog een niveau hoger. Al met al blij met een punt!

26 augustus 2018 om 19:23

Vond die bero wel meevallen. Vond matavz echt onzichtbaar vandaag. Hadzidiakos en vlaar wonnen vrijwel elk duel, zowel over de grond als in de lucht.

26 augustus 2018 om 19:37

Matavz kun je eigenlijk elke wedstrijd wel wisselen maar als je t niet verwacht legt hij m er wel vaak in. Vitesse speelt veel met voorzetten om zo Matavz tot scoring te brengen maar is zo'n wedstrijd als vandaag heb je veel meer aan een snelle spits. Trouwens snap ik niet waarom Brom seuntjens blijft opstellen. Van een Gudmunsson of Ratoriu komt veel meer dreiging.

27 augustus 2018 om 01:50

De seconde dat rotariu gebracht werd werd hij gezocht en was er dreiging. Meer dan ik van seuntjens gezien heb de rest va de wedstrijd. Maar brom komt vaker met konijnen uit de hoed. Let maar op, 1e wedstrijd tegen traditionele top 3 spelen we 5-3-2.

AZ had gewoon moeten gaan voor spelers als Sol en Thomas. Spelers als Sinkgraven, Ramselaar, Linssen, El Ghazi, Larsson hadden wellicht ook haalbaar kunnen zijn.

26 augustus 2018 om 20:11

Az moet starten met gudmubsson en johnssen. Dan zit er meer drang naar voren. Boadu is een talent maar nog te licht voor dit soort wedstrijden.

26 augustus 2018 om 20:20

Te lief en te licht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren