Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ komt met witte rook: ‘Een van de meest bizarre en vreemde zaken’

Laatste update:
/

AZ en Alex Pastoor hebben een akkoord bereikt over de afwikkeling van zijn arbeidscontract, zo meldt de club uit Alkmaar donderdagavond via de officiële kanalen. AZ zegde het doorlopende contract van de trainer eenzijdig op, in de veronderstelling dat hij gelekt zou hebben naar de media. Dat kon de clubleiding van de Noord-Hollanders echter op geen enkele manier bewijzen.

Pastoor hield dan ook vast aan de rechtsgeldigheid van het lopende contract. Volgens De Telegraaf heeft de oefenmeester financieel gezien niet of nauwelijks schade ondervonden van de beslissing niet met hem door te gaan. Dit omdat de later ingebrachte ‘integriteitskwestie’ van tafel is gegaan. Pastoor en VVCS-directeur Louis Everard, die Pastoor juridisch bijstond, zijn te spreken over de regeling; er zijn door de inhoud van de overeenkomst geen verwijten meer aan het adres van Pastoor.

"Dit was een van de meest bizarre en vreemde zaken, die ik ooit heb meegemaakt. Ik vind het nog steeds uiterst merkwaardig, dat hij als goed functionerende werknemer het veld moest ruimen. Waarom was dat?", vraagt Everard zich af. De VVCS-directeur benadruktd dat AZ getracht heeft een onderbouwing te construeren om afscheid te kunnen nemen van Pastoor, met de nodige niet onderbouwde, onjuiste en inconsequente verwijten, ‘welke nadien telkens, al dan niet publiekelijk, werden teruggenomen’. “Ten onrechte werd daardoor een volledig verkeerd beeld van Alex Pastoor geschetst.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker voor Pastoor. Knullig van AZ. Bovendien financieel een tegenvaller.

Afgelopen, klaar. Afsluiten die handel. Twee kalveren, twee schuld zullen we maar zeggen. Verhaal heeft al genoeg imagoschade opgeleverd voor AZ.

6 november 2014 om 18:36

Als er al sprake is van een kalf dan is het er slechts 1 en die draagt de naam Earnest Stewart. Van al die zogenaamde keiharde bewijzen die hij had tegen Pastoor blijft helemaal niets overeind.

6 november 2014 om 19:39

Idd, conclusie van het verhaal.
Az heeft gefaald, en kon niks hard maken.
Bedankt Stewart, dit is voor mij wel de druppel, oprotten!
Je brengt onze club in gevaar, wordt tijd dat de RVC dit ook gaan inzien.

7 november 2014 om 07:22

AZ gaat gewoon door maar Pastoor is in de media neergezet als een achterbakse huichelaar. Ik kan mij niet voorstellen dat dit zijn toekomstige carriere geen schade aan doet. Een publieke verklaring van AZ zal er wel niet komen maar dat zou wel meer dan terecht zijn geweest.

7 november 2014 om 07:50

Dat vraag ik me af, als je er gewoon doorheen prikt zie je dat Stewart/az hier de achterbakse is en niet Pastoor.

Az kan hierdoor in de toekomst nog problemen mee krijgen door bepaalde trainers hierheen te halen. Die denken nu wel 3 keer na voordat ze Ja zeggen!!.

Stewart brengt hierdoor Az weer in diskrediet, en Az moet weer een trainer afbetalen!! De beste man kan nu beter maar gaan vertrekken.

6 november 2014 om 18:40

Beetje makkelijk wel, toch?

Pastoor is nog voor jaren besmet. Zo gaat dat.

En AZ? Ach die vinden na Brommetje wel een nieuwe, nu ja, toptrainer.

Ik treed kaasie bij, die Stewart die zou men in een normale samenleving gewoon afvoeren in pek en veren.

6 november 2014 om 18:54

Pastoor werd bij Excelsior en NEC ook al uitgekotst. Dus besmet was hij al.

De grootste tragedie in deze zaak is dat Alex Pastoor al zijn hele leven een AZ fan is......en al jaren (openlijk) de positie van hoofdtrainer ambieert... en waar mogelijk altijd bij AZ kwam kijken....

6 november 2014 om 19:04

Er is nog een verschil tussen ontslagen worden omdat er te weinig punten zijn en ontslagen worden omdat men zegt dat je perslekken hebt gelanceerd terwijl daar niets van aan is.

6 november 2014 om 19:25

Bij NEC ja, daar werd hij uitgekotst! Maar bij Excelsior was daar geen enkele sprake van!

6 november 2014 om 19:25

Dat is al ontkent door de telegraaf dus ik denk niet dat hij daar veel last van heeft.
Stewart heet meer imagoschade opgelopen door deze zaak.

Ik heb het puur over de feitelijke situatie, Steward zou inderdaad ook bestraft mogen worden!

6 november 2014 om 18:53

Van Basten en anderen beaamde het verhaal van Stewart ook.

Het probleem daarmee is alleen dat het niet op papier staat......pastoor kan (indien waar) gewoon zeggen dat het niet zo is. En bewijs dat dan maar eens.....

Blijft raar... 2 jaar lang als assistent 2 ton per jaar verdienen.... of een nieuw contract tekenen met 2 jaar lang 5 ton dus 1 miljoen tegen 4 ton.... en meneer zou dat zogenaamd afgewezen hebben.

6 november 2014 om 19:03

Van basten heeft ook een vies spelletje gespeeld

6 november 2014 om 20:18

Nieuwe contract als hoofdtrainer was maar voor het lopende seizoen, ofwel 8 mnd en geen 2 jaar. Tel uit je winst!

6 november 2014 om 20:39

Als hoofdtrainer kon hij toch maar voor 1 jaar tekenen? Zou dan 5 ton tegen 4 ton zijn....

7 november 2014 om 07:24

5 ton gedeeld door 12 x 8, kom je op 333 333 uit. Dus je eindigt zelfs in de min.

7 november 2014 om 11:38

Peetvader

Wat ontbreekt in de redenatie van Pastoor...... wanneer hij top 7 eindigt dan wordt zijn contract gewoon verlengd hoor.......

Erg negatief van Pastoor om het als een belediging te zien dat zij niet meteen een 2 jarig contract geven.....hij had beter moeten weten. Bij goede resultaten wordt dat vast langer.

Pastoor werd uitgekotst bij Excelsior door o.a. sponsoren... bij NEC was men hem ook liever kwijt dan rijk... en bij AZ gingen ook wel wat slechte verhalen over hem... wat dat betreft had hij enorm de schijn tegen.

Stewart zijn optreden was/is enorm zwak in de media, helemaal inzake Pastoor.......maar ik moet wel zeggen... gezien zijn 'niet zo 'collegiale gedrag'' ook door Marco van Basten werd beaamd...... Marco vond het bedreigend en had duidelijk redenen om te zeggen dat Pastoor om de plek van Van Basten uit was.

Sterker nog, Alex Pastoor zegt al jarenlang dat hij ooit hoofdtrainer van AZ wilt worden......dat is de grootste tragedie in deze kwestie.......alex Pastoor is zijn hele leven al fan van Az... woont nog steeds vlakbij Alkmaar (in Schoorl) en kwam waar mogelijk als hij zelf niet hoefde te werken bij Az... als fan.... Dat is het treurigste aan dit verhaal.

6 november 2014 om 19:08

Dat zal dan nog wel meevallen dat hij die job kost wat kost wou.

Immers, hij kreeg ze aangeboden en zei toch 'neen'.

En bij mijn weten stelde Marco toch geen veto tegen Pastoor-de-hoofdcoach?

6 november 2014 om 19:21

Alex woont niet in Schoorl, maar in Groet

6 november 2014 om 19:27

dat ligt er toch vlak bij.

6 november 2014 om 21:06

Wat was er dan niet zo collegiaal? Dat kinderachtige gedoe over een stomme parkkerplaats? Het was allang bekend dat van Basten een stapje terug wilde doen, hoe kan Van Basten zich dan bedreigd voelde omdat Pastoor zogenaamd zijn plek in wilde nemen?

Ik geloof helemaal niets van het geraaskal van Stewart, laat hem alsjeblieft bij een andere club de boel op stelten zetten, hij is duidelijk te licht voor deze functie. En als we het dan over integriteit hebben, dan kan hij zeker nog wel een paar lessen gebruiken.

Dat Pastoor beschadigd is komt omdat AZ de meest onbetrouwbare directeur heeft in Stewart. Dit ventje had niemand boven zich en was geheel de weg kwijt en loog er maar wat op los. Voor AZ zou het heel goed zijn als ze snel afscheid nemen van deze leugenaar.

Goed opgelost
Nu Stewart nog de laan uit
Sinds die laatste in dienst is van AZ is het alleen maar berg afwaarts gegaan

7 november 2014 om 11:41

Het geld werd ook steeds minder.......

En we konden ook minder teren op de brede selectie... toen eerst het kampioenselftal vertrok (dembele, Hamdaoui, Moreno, Romero, Schaars etc) toen hielden we nog de wisselspelers over........zoals Holman, Pelle en Poulsen...... en aardige talentjes als Sighthorsson die nog in de jeugd speelde toen.

In de afgelopen 4 jaar zijn er weinig grote aankopen gedaan. Ja Gudelj voor 2.5 en Gouweleeuw voor 1.5 en Aron Johansson voor 1.5 miljoen. En dan houdt het al weer bijna op met investeren........ Poulsen gratis... en de andere transfers zitten ook daaronder... Muhren 3 ton, Hupperts 1 miljoen, Anderson 2 ton, Rochet 1 ton.

Minder geld = kan je minder kwaliteit kopen in de regel. Uitzondering zijn er altijd op... maar wanneer AZ nog serieus geld had, dan had je nooit Wuytens en Viktor Elm transfervrij vastgelegd. Wat een hoofdpijn bezorgen die mij zeg..

7 november 2014 om 20:38

Een half jaar geleden werd er beweerd dat er 10 miljoen beschikbaar was voor nieuwe aankopen. Ik begrijp er niks van

Deze uitkomst was op voirhand al bekend natuurlijk. Frappant genoeg heeft Pastoor tactisch betere keuzes gemaakt dan Van Basten en Van den Brom, het voetbal lijkt nu echt nergens meer op.

6 november 2014 om 20:42

Pastoor haalde Esteban eruit..........iets wat Van den Brom, Advocaat en Verbeek niet deden.......

6 november 2014 om 21:14

Je zal Esteban bedoelen maar inderdaad. En Johansson is nu helaas ook weer terug. Blinde figuren in die dugout.

7 november 2014 om 11:43

Ik had de hoop dat;
1) Marco tegen John zou zeggen... ''het gaat veel beter zo zonder die 2''
2) Dat Dennis Haar dat zou zeggen
3) Dat wie dan ook bij AZ een Dvdtje met de 4412039 blunders van Esteban aan John zou laten zien... in plaats van dat hij hem zelf bezig wil zien.

John zei trots dat hij de Eredivisie altijd is blijven volgen en altijd graag naar AZ keek.... dan had hij die blunders kunnen en/of moeten hebben gezien.

7 november 2014 om 20:40

Pastoor haalde Esteban er uit omdat deze geblesseerd was.
De huidige keepers trainer Nick v Aart is niet het niveau die AZ ambieert

Blijft een gigantisch vreemde zaak. Beide partijen waren schuld, dat was duidelijk. Maar vind dat AZ dit netter had mogen af handelen vanaf het begin. Ik weet uiteraard de volledige details van de zaak niet, maar Pastoor verdiend het wel om nu weer een mooie middenmoot club te krijgen. Leuke trainer.4

6 november 2014 om 21:08

Waar ligt de schuld van Pastoor?
Leg het mij aub uit want deze simpele ziel ziet dat niet.

6 november 2014 om 21:15

Zelfoverschatting tijdens de onderhandelingen vermoed ik. Hij had de kans op zijn droombaan moeten pakken nu het kon.

7 november 2014 om 07:28

AZ had van Basten nooit meer op de bank moeten laten plaatsnemen.
Baan in het technisch hart + trainer van individuele spelers. Nu is het toch ook geen gezicht met 2 man schreeuwend aan de lijn.

Kom lekker terug naar Ajax, prima aanvulling op de jeugdopleiding.

klaar en verder gaan nu eerst 3 punten pakken in breda

7 november 2014 om 11:45

Wij verliezen al jaren van een team dat strijd toont....................en zodra een club als Nac, Nec, Willem 2 in de problemen staat,,,,,,,,,,,dan is AZ altijd zo vriendelijk om als een stel slappe zakken het veld op te gaan. Dat wordt dus 3x niets morgen.

Dat weet je bij AZ gewoon.. Nec/nac en andere degradatie kandidaten, daar verlies je 4 van de 5 uitwedstrijden. Alleen in het kampioensjaar (ironie) wonnen wij bij de meeste degradatie kandidaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren