Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ kan niet de hoofdprijs vragen door ‘peperdure meesterzet’ met Raiola’

Laatste update:

AZ maakt dit seizoen veel indruk en bezet bij het hervatten van de Eredivisie de tweede plaats, met een achterstand van drie punten op koploper Ajax. De Alkmaarders moet vrezen dat onder meer Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners komende zomer worden weggekaapt. De Telegraaf schrijft dat AZ een ‘peperdure meesterzet’ heeft gedaan door in zee te gaan met Mino Raiola.

Boadu, Stengs, Pantelis Hatzidiakos en Wijndal worden vertegenwoordigd door José Fortes Rodriguez, die voor Raiola werkt. AZ heeft volgens het dagblad zijn spelers zelf geadviseerd om in zee te gaan met de oud-verdediger. De Alkmaarders dachten zijn talenten op die manier zo lang mogelijk binnenboord te kunnen houden, wat voorlopig heeft geresulteerd in het huidige successeizoen. De constructie heeft echter ook een keerzijde.

Raiola verwerft doorgaans een deel van de transferrechten en ‘in de markt klinkt het verhaal dat Stengs, Boadu, Wijndal en Hatzidiakos een gelimiteerde transfersom in hun contract hebben staan’. Het betekent dat AZ, afhankelijk van de hoogte van de afkoopclausule, niet de hoofdprijs kan vragen voor zijn toptalenten. Zo zou Stengs zich volgens De Telegraaf al op de radar van Juventus en Barcelona bevinden, al zouden de Catalanen de ‘bui al voelen hangen’ door de link van vleugelaanvaller met Raiola.

Koopmeiners wordt niet vertegenwoordigd door het kantoor van Raiola en AZ heeft reeds een flink prijskaartje aan hem gehangen. PSV informeerde afgelopen zomer naar de 21-jarige middenvelder, maar zou zich ‘rot geschrokken’ zijn van de vraagprijs van zestien miljoen euro. Koopmeiners zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract bij AZ en ligt daardoor voorlopig nog tot medio 2023 vast bij de Alkmaarders.

Zie jij komende zomer veel spelers vertrekken bij AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Tsja, voorlopig zegt dit artikel niks. Als de gelimiteerde afkoopsom 40 miljoen euro bedraagt is dat als nog de hoofdprijs. Alles valt en staat bij de hoogte van de clausules.

18 januari 2020 om 08:26

Denk dat de telegraaf ff vergeten is wie betrokken was bij de transfer van de Ligt. AZ moet vooral oppassen dat ze zichzelf niet de markt uit prijzen.

18 januari 2020 om 11:56

Dat zegt men al jaren maar voorlopig gaan de spelers nog voor de hoofdprijs de deur uit dus ik denk dat dat wel mee valt. Snap niet precies wat je bedoelt te zeggen.

18 januari 2020 om 08:55

Lekker boeiend allemaal.ik hoop gewoon dat ze nog lang kijkplezier brengen in Alkmaar en ik ben er van overtuigd dat deze mannen niet voor een vriendenprijsje weggaan wat de tekst suggereerd.

18 januari 2020 om 10:02

Dr.Mario is gewoon weer sensatie zoeken van die rioolkrant. Volgens mij wijzigen regels mbt wat een makelaar kan verdienen. Max 10% van transfersom. Dus Raoila heeft juist baat bij om zijn clienten voor heel hoog bedrag te verkopen. Dus ja dan was het zeker een meesterzet van AZ, want die man gaat ze voor jackpot verkopen aan Juventus, Napoli etc.

18 januari 2020 om 15:56

@mrkrillin Wat zegt Dr.mario verkeerd dan? Het klopt toch wat hij zegt, dat het niets zegt, zolang we de details niet kennen?

18 januari 2020 om 10:16

Dat Premium artikel van Telegraaf zegt 100 miljoen voor 5 spelers. De 4 die bij Raiola zitten en Koopmeiners. Of het waar is zou ik niet weten.

18 januari 2020 om 11:47

Als die er al zijn. Vooralsnog is het een flutartikel van de Telegraaf. ‘Doorgaans verwerft Raiola een deel van de transferrechten’, wat is doorgaans? Dat wil dus zeggen dat er totaal geen concrete aanwijzingen zijn dat het hier ook zo is. Het is een beetje sensatie om niks.

Raiola en zijn companen hebben gewoon een bedrijf dat winst maakt zodra een cliënt een transfer maakt. De redenatie die in dit artikel gegeven wordt is heel krom... Raiola zou een meesterzet zijn omdat het clubs zou afschrikken? Raiola heeft een gigantisch netwerk en heeft in het verleden vaak aangetoond niet te schuwen om jonge spelers naar een topclub te brengen. AZ zou zich dus juist zorgen maken om deze situatie in mijn ogen.

18 januari 2020 om 09:34

Qua geld is het natuurlijk een ‘meesterzet’ voor AZ. Het maakt niet uit hoe, maar die gaan hun geld echt wel krijgen. De spelers zelf hoeven ook niet te klagen, want ook die gaan hun geld krijgen. Echter is het de vraag of zij ook naar de juiste club gaan en of zij überhaupt al klaar zijn voor die volgende stap. Raiola is de beste in zijn vak, daar is geen twijfel over mogelijk (naja Jorge Mendes kan er ook wat van), maar ik vraag me echt af de jonge talenten van zijn stal ook echt groot worden. Ik denk namelijk van niet en dat is puur op gevoel in mijn onderbuik. Iemand die toevallig weet welke grote talenten ook echt de top hebben gehaald en bij Raiola zit.

18 januari 2020 om 10:39

@klene, Ibrahimovic en Maxwell zaten op jonge leeftijd al bij hem. Pogba ook. Donnarumma en de Ligt zijn nog heel jong maar ook toppers in wording. Raiola is een prima scout.

18 januari 2020 om 17:51

Ibrahimovic en Maxwell hebben natuurlijk een hele mooie carrière gehad. Van Pogba moet ik het allemaal nog maar even zien, heb het gevoel dat hij niet de vedette moet zijn en dan echt zijn kwaliteit laat zien. Maar dank voor je reactie!

18 januari 2020 om 09:36

Mijn lezing is juist dat de zogenoemde meesterzet is, dat ze in zee zijn gegaan met Rodriguez, rechterhand van Raiola, omdat ze bovengenoemde spelers dan langer bij de club dachten te kunnen houden. Het peperduur slaat daarin voor mijn gevoel op het feit dat ze dit wel eens "peperduur" zou kunnen komen te staan, ivm gelimiteerde afkoopsommen. Ofwel winst is de langere binding, gevolg is misschien wel lager dan verwachte transfersommen.

18 januari 2020 om 12:29

Zo lees ik het ook precies. Ze dachten een meesterzet te doen (die ik overigens niet begrijp) en het komt ze peperduur te staan. De keuze voor de benaming 'peperdure meesterzet' vind ik verwarrend en misleidend.

18 januari 2020 om 16:00

Het hele artikel is op aannamens gebasseerd en is zo ondoorzichtig als wat. "heb horen zeggen....". Het gaat echt nergens over.

18 januari 2020 om 11:49

Waarom zou AZ zich zorgen moeten maken? Wijndal en Boadu konden jaren geleden al weg maar hebben keer op keer verlengd en zijn nog steeds in Alkmaar. Al die tijd met Raiola. Dat gezeur over Raiola altijd, hij voert tot in perfectie uit wat de spelers willen. Als die jongens weg willen regelt hij doorgaans een fantastische club voor ze. Dat hij zelf ook nog een flinke fee in zijn zak steekt is zijn goed recht. De verkopende clubs worden er doorgaans niet slechter van.

Goh, dit zegt natuurlijk helemaal niks, maar is puur speculeren over de contractconstructies. Of ze nou voor 20 of 30 miljoen de deur uitgaan, het zou AZ een aardig zakcentje op leveren. Al ben ik wel voorstander van een langere verblijf bij AZ

18 januari 2020 om 12:36

Je spreekt over bedragen van 20 of 30 miljoen maar ik denk dat je je daar nog eens vies op kan verkijken. Ik weet niet wanneer deze contracten zijn getekend, maar voorgaande seizoenen stond AZ en deze spelers natuurlijk nog niet zo in de spotlight als nu. Het zou me niks verbazen als de afkoopsommen rond de 10-15/20 miljoenen liggen.

18 januari 2020 om 13:20

Lijkt me sterk. Raiola is een meester in het verdienen van geld. Hoe dat gebeurt is hem meestal een rotzorg. Als az deze spelers voor 10 miljoen verkoopt is dat voor raiola ook niet lekker. Hoe hoger het transferbedrag, hoe meer raiola verdient. In dat geval zouden hij en az zichzelf in de voet schieten. Dus denk dat dit weer een typisch riooljournalistiek artikel is van de televaag, zoals wel vaker het geval is.

18 januari 2020 om 13:48

Het is maar hoe je het bekijkt. De eredivisie is (behalve Ajax en enigszins Psv) nou niet bepaald een aantrekkelijke competitie waar grof geld aan uitgegeven wordt. Deze spelers zijn allen nog hartstikke jong. Als hij ze voor een relatief laag bedrag bij een subtop kan stallen kan hij over een paar jaar 10x zo veel aan deze spelers verdienen...

Goed verhaal, lekker wazig vooral. Er staat misschien een afkoopsom in het contract en we weten niet om welk bedrag het gaat. Als er geen nieuws is kan je ook gewoon even niks publiceren, dit soort verhalen gaan natuurlijk helemaal nergens over.

18 januari 2020 om 08:58

Ze kunnen straks natuurlijk altijd ook nog tussentijds een verbeterd contract tekenen en daar staat dan waarschijnlijk ook weer een hogere afkoopsom in.voorlopig liggen ze allemaal nog (ruim) 3 jaar vast en zullen ze heus niet voor een paar euro weg mogen.

18 januari 2020 om 12:38

Aangezien ze allemaal in de belangstelling staan van (sub)top clubs lijkt het me onwaarschijnlijk dat deze spelers zomaar een nieuw contract tekenenen waarbij ze de kans op een eventuele transfer verkleinen.

En wat is nu precies de meesterzet dan? Hoopten ze dat er zo'n grove transfersom geëist wordt zodat niemand ze wel en ze daardoor langer blijven? Heel vaag. Als ze weg willen gaan ze gewoon, daar zorgt raiola&friends wel voor. Sowieso mag az blij zijn met elke transfersom boven de 15 mln.

18 januari 2020 om 09:03

15 miljoen.....ligt aan de speler toch.stel bij Az loopt er volgend seizoen een soort van De Ligt rond, mogen ze dan blij zijn met maar 15 miljoen terwijl hij veel meer waarde vertegenwoordigd.alsof er maar 1 of 2 clubs zijn die waanzinnige prijzen voor hun spelers mogen vragen.az is een club met ambitie om aan te haken of dat enigzins te proberen en dat lukt niet door al blij te zijn met 15 miljoen.....az gaat gewoon mee met de soms gekke markt anders word het niets.een speler is waard wat een gek er voor betaald toch.....en dan maar zo veel mogelijk vragen.

18 januari 2020 om 09:47

Tuurlijk is het wat de gek ervoor geeft. Maar na een (heel) goede 1e seizoenshelft is Az nog geen club zoals Ajax en PSV met bijbehorende transferwaarde. En vrijuit voetballen bij Az om zo hoog mogelijk te eindigen of bij Ajax/PSV om kampioen te worden, das nogal een verschil in klimaat. Dat die spelers bij az goed spelen geeft geen enkele garantie en is een heel ander niveau dan de Europese top dus denk ik dat ze met alles boven de 15 mln blij moeten zijn. Kijk naar Til. Maar hoe hoger hoe beter natuurlijk..

18 januari 2020 om 10:40

Wat is er precies met Til, waar moet ik naar kijken.
Volgde je Promes tien hij bij Spatak zat.....daar hoorde je ook niets van en zie nu.
Uiteraard is Az niet te vergelijken met Ajax of PSV maar kwaliteit van een speler word niet bepaald door voor welke club hij speelt, wel de prijs uiteraard, maar dat veranderd ook wel een klein beetje.
Overigens slagen ook niet alle spelers van Ajax of PSV in het buitenland, daar zijn misschien nog wel meer voorbeelden van te noemen dus dat gezeur ben ik wel een beetje klaar mee.

18 januari 2020 om 12:47

Tuurlijk wordt de transferwaarde van een speler wel bepaald door bij welke club hij presteert. Het is niet voor niets dat vaak wordt gezegd dat een speler voor zijn 'carrière' eerst naar een subtop kan gaan voordat hij de stap maakt naar de absolute top. Of dat een speler ergens goed speelt en in een betere competitie niks presteert... Martijn heeft hier gewoon een punt, en dat bevestig je zelf ook al door te zeggen dat de betreffende club wel bepalend is voor de waarde van de speler. Dus wat is jouw punt nu eigenlijk?

18 januari 2020 om 16:07

@lucas1913 Geen enkele Az'er hier verwacht dat ze 70 Mil opleveren, dus realisme is er wel. En Martijn heeft helemaal geen punt. Waarom zou AZ blij moeten zijn met 15 mil? Omdat Martijn dat zegt??

18 januari 2020 om 09:16

De meesterzet is , dat ze anders nu al weg waren? Denk ik dan

18 januari 2020 om 11:50

Waarom mag AZ daar blij mee zijn? Janssen en Jahanbakhsh gingen al voor veel meer weg...

18 januari 2020 om 12:35

Ze hebben pas een halfjaar goed gevoetbald?

18 januari 2020 om 16:08

Janssen ook. Voor hoeveel ging die weg?

Ik denk dat het voor Nederlandse clubs geen meesterzet is om direct of indirect Raiola binnen te halen. Er komt vaak alleen maar ellende van. Het gaat vaak gepaard met veel schreeuwerige publiciteit en lange onderhandelingen. Aan het eind van het liedje is Raiola vaak degene die het meeste opstrijkt. Wel geloof ik niet zo in gelimiteerde afkoopsommen als getal, maar een percentage voor Raiola en co topt toch de transfersom af....

18 januari 2020 om 10:44

Alleen Ajax heeft problemen met hem. PSV heeft jarenlang de ene na de andere Raiola speler binnengehaald zonder problemen. Lozano, Moreno, Malen, Rosario etc. Zwolle had ook altijd veel Raiola spelers, Sandler oa.

18 januari 2020 om 16:29

Nee, topclubs als Barcelona en Manchester United hebben ook problemen met hem. Natuurlijk kun je er aan toegeven zoals PSV bijvoorbeeld doet, maar daar betaalt PSV ook wel een prijs voor. Ze houden daar stil hoe veel ze hebben moeten afdragen van de verkoop van Lozano en de bepalingen in de contracten van de spelers kennen we ook niet. Ik heb wel het gevoel dat veel jonge spelers bij hem komen omdat het stoer staat dat je Raiola als zaakwaarnemer hebt, zeker omdat het geen cent kost. Als spelers hem zelf zouden moeten betalen, wat in het gewone leven normaal is, komen er heel andere verhoudingen in het voetbal. Ik hoop dat dat snel ingevoerd wordt...

18 januari 2020 om 16:37

je had het over Nederlandse clubs maar oke. Als spelers hem zouden moeten betalen zou dat niks uitmaken. Dan eist hij het deel wat hij zou krijgen gewoon voor de speler. Het zou alleen een omweg zijn. Niks meer, niks minder

AZ doet in principe geen clausules in contracten. Een van de weinige keren was met Gudelj en dat heeft een nare nasmaak gegeven, gezien 6m wel erg laag was. (Ja de situatie van AZ was toen anders en de ontwikkeling is nooit te voorspellen,

Als Til voor 18 verkocht werd dan is Koopmeiners voor 16 miljoen een koopje. Die jongen is NL elftal materiaal. Als je kijkt wat PSV betaald heeft voor spelers als Bruma en Doan... Had dan die 16 miljoen aan Koopmeiners uitgegeven. Speler die we missen op het middenveld.

Deze grote 4 van AZ gaan dus geen binnenlandse transfer meer maken. Zij zullen AZ vroeg of later verlaten voor een avontuur in het buitenland. Nu maar hopen dat ze niet te snel vertrekken, nog een jaartje AZ is zeker niet verkeerd, zodat ze straks meer in hun bagage hebben.

Leuk artikel hoor, niet omwille daarvan, maar ik geloof er he-le-maal niets van. Puur omdat dit volledig tegen az beleid indruist.
Had stengs niet laatst een jaar verlengd? Daarin kan zoiets zijn besproken maar alsdan zijn huiberts en eenhoorn niet achterlijk. Dan is de gelimiteerde som 25 miljoen ofzo

Leuk dat AZ dit seizoen. Ondanks de concurrent kijk ik er graag naar. Maar het afwachten of AZ geen slachtoffer gaat worden van eigen succes door een aanstaande leegloop aankomende zomer. Maar aan de andere kant wordt het wel flink cashen waar AZ in tegenstelling tot andere clubs wel verstandig en goed mee omgaat.

Volgens mij is de impact van de meesterzet wel beperkt. AZ bepaalt nog altijd of een speler wel weg kan. Dus als de prijs te laag is verkoopt AZ niet. Een transfersom betekent niet dat je moet verkopen. Beide hebben nog een contract dat voorlopig nog even door loopt. AZ kan ook besluiten ze over een paar jaar voor dat bedrag te laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren