Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ kan Celtic treffen in laatste voorronde Europa League

Laatste update:

AZ kent de twee mogelijke tegenstanders in de laatste voorronde van de Europa League. De ploeg van trainer Pascal Jansen werd maandag tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan de winnaar van de wedstrijd tussen FK Jablonec en Celtic. De duels in de play-offronde van de Europa League worden gespeeld op donderdag 19 en 26 augustus.

AZ, de nummer drie van de Eredivisie, hoeft als enige Nederlandse club slechts één voorronde te overleven om een Europese groepsfase te bereiken. De Alkmaarders hadden bovendien een geplaatste status bij de loting van maandag. Uit een voorloting bleek zaterdag al dat AZ zou aantreden tegen de winnaar van Omonia Nicosia - Flora Tallinn, de winnaar van NS Mura - Zalgiris Vilnius, de winnaar van Kairat Almaty - Alashkert FC, de winnaar van Lincoln Red Imps - Slovan Bratislava, de winnaar van Neftçi Baku - HJK Helsinki, de winnaar van FK Jablonec - Celtic, de winnaar van Rapid Wien - Anorthosis Famagusta of de winnaar van Galatasaray - St. Johnstone.

Jablonec en Celtic treffen elkaar donderdagavond voor het eerst in de derde voorronde van de Europa League. Vorig seizoen eindigde Jablonec als derde in Tsjechië, achter Sparta Praag en kampioen Slavia Praag, terwijl Celtic tweede werd in de Schotse Premier League. De grootmacht greep voor het eerst in tien jaar naast de landstitel, die naar de grote rivaal Rangers ging. Als AZ niet wint, belandt het in de groepsfase van de Conference League. De loting voor de groepsfase van zowel de Europa League als de Conference League vindt plaats op 27 augustus.

Galatasaray, dat in de tweede voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door PSV, hoopt zich via St. Johnstone te plaatsen voor de play-offronde van de Europa League en zou daarin uitkomen tegen Randers uit Denemarken. De andere Turkse deelnemer, Fenerbahçe, is direct geplaatst voor de laatste voorronde en speelt tegen de winnaar van het tweeluik tussen Neftçi Baku en HJK Helsinki.

De volledige loting:
Randers - Galatasaray/St. Johnstone
Rapid Wien/Anorthosis Famagusta - Zorya Luhansk
FK Jablonec/Celtic - AZ
Neftçi Baku/HJK Helsinki - Fenerbahçe
NS Mura/Zalgiris Vilnius - Sturm Graz
Omonia Nicosia/Flora Tallinn - Royal Antwerp
Olympiacos/Ludogorets - Lincoln Red Imps/Slovan Bratislava
Malmö FF/Rangers - Kairat Almaty/Alashkert FC
Ferencváros/Slavia Praag - Dinamo Zagreb/Legia Warschau
Rode Ster Belgrado/Sheriff Tiraspol - CFR Cluj/Young Boys

Bereikt AZ de groepsfase van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van alle mogelijke tegenstanders treft zowel PSV als AZ de zwaarst mogelijke. Lekker hoor.

2 augustus 2021 om 13:17

Celtic is het toch nog niet helemaal hoor. In de competitie op de eerste speeldag meteen verloren tegen Hearts.

2 augustus 2021 om 13:19

Ik als Celtic fan geef ik meteen toe dat ik AZ dit makkelijk zie winnen, het is een grote drama bij Celtic. We hebben geen enkele normale voetballer rondlopen die het shirt waardig is, als er op tijd geen spelers gehaald worden dan zie ik AZ dit met 2 vingers in de neus winnen. En als kers op de taart hebben we 2 keepers die er absoluut helemaal niks van kunnen. Ik zou zelfs een keeper uit de jeugd de kans geven dan dat ik Barkas en Bain op goal zet. Onze bestuur is een grote grap.

2 augustus 2021 om 13:20

Celtic is idd niet meer je van het, maar alsnog wel de lastigste ploeg die geloot kon worden.

2 augustus 2021 om 13:23

@lierse1997 dat is helemaal waar je hebt gelijk ik ben zelf ajax fan maar hier moet az van winnen en ik gun ze het ook wel

2 augustus 2021 om 13:24

Als je ziet wie AZ allemaal had kunnen loten, is dit gewoon echt een pittige tegenstander. AZ had ook tegen een ploeg uit Estland, Litouwen, Finland of Kazachstan kunnen loten. Celtic is dan wel niet meer zo geweldig, maar dat is AZ ook niet.

2 augustus 2021 om 13:30

@Alkmaar, Daar heb je zeker een punt. Maar ik denk dat sommigen nog het Celtic van een paar jaar geleden in gedachten hebben. Terwijl die toch een vrij spectaculair verval hebben doorgemaakt.

2 augustus 2021 om 13:30

@alkmaar54 je hebt gelijk maar hier moet je als AZ zijnde gewoon van celtic winnen die al zijn eerste wedstrijd van het seizoen gelijk verloor en al een paar jaar echt niks meer is

2 augustus 2021 om 13:35

Ik loot liever Celtic dan weer Kayrat Almathy, daar heb ik nog een trauma aan over gehouden van een aantal jaar geleden!

2 augustus 2021 om 13:38

Az heeft nu ook niet bepaald de spelers van vorig seizoen?

2 augustus 2021 om 13:39

@alkmaar54, Celtic kan pittig zijn, maar ik denk dat deze loting beter is dan tegen bijvoorbeeld Kairat Almaty, tegen wie AZ drie jaar geleden ook al verloor.

2 augustus 2021 om 15:59

Ik denk dat ze daar blij om moeten zijn , ga maar eens terug in gedachten Stengs nee toch weet je hoeveel punten heeft verloren door de arrogantie van Stengs van goh wat ben ik goed en Bodau hetzelfde verhaal.ik denk dat er nu spelers zijn die beter gaan voetballen.

2 augustus 2021 om 13:19

Niet zo gek toch? De CL is de zwaarste Europese competitie. Wil je daar in komen zal je ook zware ploegen moeten verslaan. De EL is nu nog maar met 32 teams dus ook daar zal je nu zware ploegen moeten verslaan om erin te komen.

2 augustus 2021 om 13:27

De ploegen die AZ had kunnen loten zijn Omonia Nicosia (cyp) of Flora Tallinn (est), NS Mura (slv) of Zalgiris Vilnius (lit), Kairat Almaty (kaz) of Alashkert FC (arm), Lincoln Red Imps (gib) of Slovan Bratislava (slw), Neftçi Baku (aze) of HJK Helsinki (fin), FK Jablonec (tsj) of Celtic (sch), Rapid Wien (oos) of Anorthosis Famagusta (cyp) en Galatasaray (tur) of St. Johnstone (sch). Dan is Celtic samen met Galatasaray en Rapid Wien toch wel het meest pittig. AZ had ook tegen Tallinn kunnen loten bijvoorbeeld. Vergeet ook niet dat AZ een geplaatste status heeft.

2 augustus 2021 om 13:23

En ik ben bang dat we met Feyenoord ook nog een willekeurige tegenstander treffen. Dan staan er al meteen 3 op de tocht.

2 augustus 2021 om 14:36

Ondanks de afgang tegen PSV schat ik Galatasaray toch een stuk hoger in dan Celtic. Celtic is ook niet meer wat het geweest is en ze komen niet eens meer bij Rangers in de buurt. Ik geef AZ een hele goede kans.

Celtic is wel extreem gezakt als zij niet eens meer geplaatst zijn in de EL

2 augustus 2021 om 13:39

Dat komt, omdat ze in de voorronde van de CL al zijn uitgeschakeld en nu doorstromen naar de EL

Dat is niet de allermakkelijkste loting, al is Celtic steeds minder aan het worden de laatste jaren als je het vergelijkt met 10 jaar geleden. Odsonne Edouard is een speler om op te letten, die staat wel bekend als iemand die zijn goaltjes meepakt. Snel, sterk en heeft een aardig schot in huis. De defensie van Celtic is wel echt heel matig. AZ moet proberen de boel achterin zoveel mogelijk dicht te houden en zelf het spel maken en vaak van afstand schieten, want die keepers van hun zijn echt drama. En belangrijk is dat ze Celtic niet laten counteren.

2 augustus 2021 om 13:44

Verwacht eigenlijk niet dat die t.z.t. nog bij Celtic speelt, schijnt veel interesse voor te zijn vanuit de EPL

2 augustus 2021 om 13:21

@turkey1453 idd ik weet wel bijna met zekerheid dat az van celtic wint celtic is eigenlijk niks meer hier moeten ze van winnen

Makkelijk te doen wat mij betreft, Celtic is echt niet meer zo bijzonder.

2 augustus 2021 om 13:21

We zullen wel moeten zien of dat ook niet het geval is bij AZ want daar zijn toch ook heel wat jongens vertrokken.

2 augustus 2021 om 13:25

dat is waar lierse celtic is nu wel heel zwak vraag me af wanner karamoke dembele doorbreekt die jonge is 18 geloof ik en is wel klaar om naar het 1e team te gaan maar niet als basis speler daar is het nog te vroeg voor

2 augustus 2021 om 13:36

Het supertalent vroeger inderdaad. Heeft wel al wat partijen gespeeld afgelopen seizoen.

2 augustus 2021 om 13:45

@lierse oo oke k wist het nog niet bedankt dat je het zei fijne dag nog strijder

moet te doen zijn naar mijn mening celtic is niet meer zo heel bijzonder als daarvoor

Wel de op papier zwaarste loting helaas voor AZ, toch heb ik er wel alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.
Celtic is niet meer de ploeg van een aantal jaar geleden, thuis een mooi resultaat halen en dan afmaken.

Pittig, maar niet ondoenlijk. Zou mooi zijn als ze de EL poule fase halen.

2 augustus 2021 om 13:35

Celtic is niet eens zo’n slechte loting. Schat Az hoger in en dan schakel je meteen ook een concurrent (Schotland 9e) uit.

2 augustus 2021 om 13:53

Oelie wapper celtic is echt niet zo moeilijk hoor az hoort er van te winnen maar onderschat nooit je tegenstander!

Het zou vooral fijn zijn als AZ een keer niet 10 jaar wacht voor ze vervangers halen. Twee sterkhouders zijn al vertrokken en er gaan nog twee weg. Je zou zeggen dat ze genoeg financiële middelen hebben om in actie te komen, maar AZ kennende doen ze dat pas na het tweeluik tegen Celtic en komen ze pas ergens in de competitie in vorm.

2 augustus 2021 om 13:39

Pavilidis is in ieder geval al opgehaald, voor de rest zijn de vleugels opzich redelijk tot goed bezet met Karlsson links, rechts Aboukhlal, Gudmundsson en Evjen. Middenveld met Midtsjo, Clasie, Reijnders en de Wit is ook prima ook mee te beginnen, centraal achterin BMI, Letschert, Beukema en Panta. Alleen de keeper en backs zijn op dit moment nog niet van het (van mij) gewenste niveau. Yuki is een backje maar niet goed genoeg voor EL en LB is Wijndal er nog maarja voor hoe lang. Oosting speelt daar in de voorbereiding en doet het voor pseudo linksback aardig. Verhulst op doel is gewoon KKD niveau daar moet echt wat bij

Makkie! Celtic is waardeloos op moment

2 augustus 2021 om 13:37

@flyingman1985 dat is waar maar nooit je tegenstander onderschatten je weet maar nooit wat celtic kan doen tegen AZ

Ik hoop vooral dat AZ zich toch ook nog weet te versterken. Ze hebben met het verkopen van Stengs, Boadu en wellicht ook nog Koopmeiners een flink jasje aan kwaliteit uitgedaan. Volgens mij is daar naast Pavlidis nog niet veel aan kwaliteit bijgekomen. Ik zie het voor Az echt als 50/50 duel

Op basis van de nieuwe regel mogen er ook clubs uit hetzelfde land tegen elkaar loten. We hadden dus in de playoffs zomaar een Turkse derby kunnen krijgen met Galatasaray-Fenerbache. Wat betreft de loting voor beide clubs mogen we niet klagen. Galatasaray heeft met Randers de makkelijkste tegenstander geloot, aangezien we ook AZ en Antwerp konden krijgen. Ook Fener heeft het goed getroffen tussen Helsinki/Baku.

2 augustus 2021 om 14:15

Dit is toch een Nederlandse voetbalsite? waarom is er zoveel aandacht voor de Turkse voetbalclubs.
ON: balen van de loting Celtic is weliswaar in slechte doen, maar AZ zal zich nog opnieuw moeten samenstellen. Word een gelijke strijd vermoed ik.

2 augustus 2021 om 14:29

Er zijn veel Turkse leden in deze voetbalforum. Dan lijkt het me wel gepast om ook hun erbij te betrekken. Bovendien is er ook aandacht voor andere competities, maar aangezien die van een hoger niveau zijn zou je anders hier nooit op ingaan met de reden "dit is toch een nederlandse voetbalsite"

Oef, de zwaarst mogelijke loting. Alsnog hoef je niet bang te worden van Celtic, maar dat kan je ook zeggen van AZ nu het halve elftal verkocht wordt. Wordt spannend!

Wat gebeurt er als AZ deze voorronde wedstrijd verliest? Stromen ze dan uit naar de conference League of zijn ze dan helemaal uitgeschakeld in Europa?

2 augustus 2021 om 14:26

Verliezers van de play-offs stromen door naar de groepsfase van de COL

Benieuwd waar AZ staat aan het begin van het nieuwe seizoen. Afgaand op de prestaties van vorige seizoen zou ik zeggen dat AZ wel kans zou maken tegen Celtic. Maar nu er toch een paar belangrijke krachten zijn vertrokken en dreigen te vertrekken, moet ik het allemaal nog maar zien.

Celtic is wel zo'n typische tegenstander waar je de hele wedstrijd de betere partij kunt zijn en vervolgens toch verliest. Scheelt natuurlijk wel dat de regel met uitdoelpunten is komen te vervallen.

Az uitgedund na vertrek Stengs en Boadu en waarschijnlijk Koopmeinders. Ik ben benieuwd Hoe ze dit gaan opvangen. Mocht Koopmeinders ook vertrekken, dan zie ik het somber in. Je kan niet in een keer al je beste spelers verkopen.

We lopen met AZ weer mooie tripjes mis. Vorig jaar AS Roma, nu Celtic...

2 augustus 2021 om 16:18

Wat hier de laatste voorronde wordt genoemd zijn de play-offs. Verwarrend allemaal....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren