Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ is een echte club en Vitesse is bezig om weer een club te worden’

Laatste update:

John van den Brom kwam als middenvelder tot meer dan 230 wedstrijden voor Vitesse en was in het seizoen 2011/12 ook nog als trainer werkzaam in Arnhem. Hij wordt gezien als een icoon van de club, maar Van den Brom heeft momenteel meer met zijn huidige werkgever AZ.

/

“Ze hebben bij Vitesse maken gehad met eigenaren binnen de club, waarin veel spelers op huurbasis kwamen en dan met name van Chelsea. Dat hebben ze, ik zou bijna zeggen gelukkig, wat teruggedrongen. Zo kunnen ze ook weer wat spelers vanuit de opleiding een kans geven. Dan wordt het wat meer Vitesse en dat vind ik goed om te zien”, aldus Van den Brom, die eraan toevoegt dat de lege plekken in het stadion van de Arnhemmers het imago van Vitesse geen goed doet. “AZ is verder. Ik denk dat AZ een echte club is, terwijl Vitesse bezig is om weer een club te worden.”

De voormalig international van het Nederlands elftal stelt dat hij prettig kan werken bij AZ, maar dat het nog onduidelijk is of de club in staat zal zijn om binnen vijf jaar een prijs te winnen. Over een vervolgstap denkt Van den Brom momenteel nog niet na: “Ik ben volledig hier met mijn gedachten en ideeën. Ik wil graag onderdeel zijn van de ambitie om hier een prijs te winnen. Iedereen wil altijd hoger, beter en verder, maar ik zit prima hier bij AZ. Ik heb het naar mijn zin en de voorwaarden om te werken zijn goed.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met alle respect, maar Vitesse zal nooit een echte club worden. De buitenlandse invloeden zijn daarvoor te groot. Geef de club terug aan clubmensen en dan kan je wellicht weer een echte club worden. Vitesse heeft geen eigen identiteit meer. Jammer, maar zo bekijk ik het. Het is een lachwekkend speeltje geworden.

15 oktober 2016 om 13:12

Goed gedaan hoor, de eerste reactie en nog zonder inhoud ook!
Als je je nou eens niet zo van de domme houdt en gewoon naar de feiten kijkt zie je dat dat dus alweer verleden tijd is. Alle spelers zijn eigendom van Vitesse, behalve Baker, Nathan en Miazga, Verder Staan er met Room, Vd Werff, Leerdam, Foor en Van Wolfswinkel 5 Nederlanders in de basis en zit er veel jeugd bij de selectie. Van Bergen doet vaak mee, en ook Zhang. Op het trainingsveld en in de organisatie werken bijna alleen maar Vitesse mensen en oud-spelers, de top is Nederlands, behalve de eigenaar zelf. Die op zijn beurt dan weer een groot deel van het splinternieuwe supportershome betaald heeft..
Prima dat je niks met Vitesse, hebt maar doe wel even normaal.

15 oktober 2016 om 14:46

Sorry hoor maar ik vind Vitesse een club van net niet zeg maar, als een speeltje verkocht en weer verkocht en raakte zijn ziel kwijt. Voetballend was het af en toe echt heel leuk om naar te kijken, maar ik vraag me echt af op welke wijze supporters zich met die club kunnen identificeren. Het Gelredome zit nooit zo goed als nooit vol (is het te groot voor Vitesse? Het straalt gewoon niets, maar dan ook echt niets uit. Nu heb je sinds 2013 de nieuwe eigenaar. Er is veel gebouwd, maar het is veel te statisch. Het straalt geen warmte uit. Fijn dat een Van Wolfswinkel terug is gekomen en dan een Van Bergen zijn kans grijpt en ik hoop dat de club dit weer voor een lange tijd zal volhouden. Een vreemdelingenlegioen is niets.

Prima trainer , had de pech dat Jordania er toen was en er onrust was tussen Jordania en abrmovitch.
Nu rust en vitesse heeft maar drie huurlingen van Chelsea . Baker, nathan en Miazga.
Verder zijn alle spelers van vitesse en druppelt de jeugd door naar het eerste zoals, osman, lelyveld, oude kotte, van bergen . Diks was natuurlijk ook een echte vitesse jeugdspeler .
Az kan dan verder zijn maar ook daar veel lege plekken

Vd Brom vond het ook nodig om Velthuizen kosten wat het kost terug te halen terwijl Room al lang klaar stond.. had een heel seizoen gekeept met een drama achterhoede(en trainer) kreeg een contractverlenging, maar meneer vd Brom wilde perse Velthuizen. Het is dat Piet Verdriet zo geliefd is bij Vitesse, waarom weet ik ook niet maar toch.

15 oktober 2016 om 13:27

Room was er nog helemaal niet klaar voor en Velthuizen zat qua niveau zelfs even tegen het Nederlands elftal aan destijds. Was dan ook geen vreemde keuze.

De lege plekken in het stadion lijken mij juist het gevolg van het slechte imago. Wat is er de laatste jaren wel niet in de media verschenen aan negativiteit rondom Vitesse. Daar komen we moeilijk vanaf. Zelfs met 11 Arnhemmers in de basis zouden we een vreemdelingenlegioen etc worden genoemd. Ik houd van mijn club en vind het nog steeds leuk om te gaan, dus het zij zo...

15 oktober 2016 om 13:35

Ons imago werkt niet mee idd. Mensen praten elkaar ook allemaal na zonder eens verder te kijken dan hun neus lang is. Kwalijk ook dat 'objectieve' media zoals de Nos het expliciet benoemen in samenvattingen terwijl je ze er bij andere clubs niet over hoort. Terwijl je daar ook mega veel lege stoeltjes ziet.

15 oktober 2016 om 21:03

Precies, die obsessie voor onze lege plekken is irritant. Kijk naar de grote steden Den Haag en Utrecht. Zelfs Ajax, de grootste club van ons land, speelt niet in een volle arena.

Het blijft een gemis voor Vitesse, deze trainer. Hoop dat hij ooit nog eens terug komt bij de club voor een lange verbintenis. Een trainer die de spelers altijd goed kan motiveren en een goede gezonde visie heeft. Jammer dat er een onenigheid was met John en Jordania.

15 oktober 2016 om 21:22

Ik ben opgegroeid met Van den Brom als speler. Voor mij altijd een echte clubman geweest. Daarom vind ik het jammer dat hij dan zelf geen positieve bijdrage levert om het imago te verbeteren.

Az heeft de zaken goed op orde. Voeren de laatste jaren goed beleid en dat zie je terug op het veld. Toch vind ik het persoonlijk een van de meest nietszeggende en saaie clubs van de Eredivisie.

Over die lege plekken beginnen is ook zo vermoeiend. Hoe moeilijk is het nou om te snappen dat het stadion gewoon te groot is. Als we het stadion van Az hebben zou het wekelijks zo goed als vol zitten. Van een 'clubicoon' verwacht ik wel wat beters.

15 oktober 2016 om 14:14

Az een nietszeggende club terwijl Vitesse een vreemdelingen legioen is met nu meer gehuurde spelers dan az in 6 jaar..

15 oktober 2016 om 15:05

Dankzij die huurlingen heeft tenminste heel Nederland een mening over ons. Dat kun je iig niet nietszeggend noemen..

15 oktober 2016 om 14:28

Waarom vind jij AZ een saaie en nietszeggende clubs. Buiten Ajax, Psv en Feyenoord doet Az met een kleinere begroting toch altijd leuk mee om de bovenste 5 plaatsen. Daarnaast spelen ze bijna altijd europees en dat met regelmatig goede resultaten. Ook wordt er vaak leuk voetbal gespeeld en krijgen de laatste jaren jeugdspelers er weer volop kansen.

15 oktober 2016 om 15:04

Ik zeg toch dat ze goed beleid voeren en het sportief goed doen. Sterker nog. Ik denk dat az voor veel clubs een goed voorbeeld is, maar ik vind het gewoon saai daar. Nu ben ik natuurlijk heel wat gewend met hollywood aan de rijn.

Ben een aantal keren daar geweest. Sfeer is er nog minder dan in het gelredome. Het positieve is dat ze iig die klappers weggedaan hebben. Van andere clubs krijg ik via social media nog van alles mee, maar op de een of andere manier ben ik nog nooit een az-supporter tegen gekomen. Het is iig een van m'n minst favoriete uitwedstrijden, nog afgezien van de resultaten die we daar doorgaans niet halen. Maar mss verrassen ze me vandaag nog in Alkmaar.

15 oktober 2016 om 15:34

Ik snap je wel hoor. Ik ben voor AZ en kom er elke thuiswedstrijd maar ik begrijp dat je het een saaie club vind, ik vind dat zelf namelijk ook wel een beetje. Saai in de zin van geen sfeer dan. Dat er rust heerst binnen de club is natuurlijk prachtig, maar we zijn een beetje een club voor oudere mensen en kleine kinderen. Heb altijd het gevoel dat die tussen generatie een beetje mist. Maja, ik houd wel van AZ en Alkmaar natuurlijk!

15 oktober 2016 om 15:53

Mooi toch! Er zijn ook maar weinig mensen die snappen wat er mooi is aan Vitesse-supporter zijn. Maar voor mij is het de mooiste club op aarde.

15 oktober 2016 om 21:01

Az heeft misschien pech dat Ajax in de buurt zit.

John is een prima trainer als de druk niet te groot wordt. Voor Vitesse was hij destijds goud waard, omdat hij realisme boven onzinnige verwachtingen stelde. Dat hij vriendelijk werd verzocht om vooral wel op de aanbieding van Anderlecht in te gaan heeft hem flink pijn gedaan.
John heeft inderdaad gelijk als hij zegt dat Vitesse een periode iets aan eigen identiteit heeft verloren. Dat is nu echter helemaal omgedraaid. Die ontwikkeling heeft hij gemist.

Inmiddels bestaat de eerste selectie vooral uit eigen spelers. Er zijn er 4 gehuurd. Oud speler Tighadouini (waar een optie tot koop op zit), Baker, Nathan en op de valreep ook Miazga nog.
Tigha en Baker zijn vaste basisspelers, mogelijk binnen enkele weken Miazga ook.
Als van den Brom bedoelt dat AZ al zijn eigen spelers zelf kan vermarkten, dan klopt dat. Vitesse vedient niets aan verkoop van Chelsea huurlingen. Maar tussen deze kwalitatief redelijke huurlingen ontwikkelen zich vele Vitesse talenten.
Dat gaat de redding van Vitesse zijn. De toekomst ziet er prima uit. Het is te hopen dat Vitesse nog een paar keer goed kan verkopen om gericht te versterken met bovengemiddelde eredivisiespelers.
Die stap hebben ze bij AZ al iets eerder gemaakt., dus ook daar heeft John geen onzin verkondigd.

Het enige wat helemaal nergens op slaat is dat Vitesse geen club meer was of is. AZ is qua club helemaal niets verder dan Vitesse ooit was. Vitesse is nog steeds de laagdrempelige volksclub, waar vele oud-Vitesse spelers garant staan voor de Arnhemse humor en clubcultuur.
Jong Vitesse is vorig jaar als tweede geëindigd en het jaar ervoor kampioen van Nederland geworden. In alle jeugdelftallen spelen talenten die het eerste elftal zullen gaan halen. Het ware clubhart van Vitesse ligt op Papendal. Daar moet je Vitesse beoordelen en dat weet van den Brom als geen ander..
De vaste supportersgroep is niet veel kleiner geworden. Het aantal dagjesmensen die de wedstrijden in de Gelredome bezoekt helaas wel.. Op dit moment kun je zeggen dat het stadion wat ruim bemeten is voor de publieke belangstelling, maar het gekke is dat één of twee jaar achterelkaar een succesje boeken dat helemaal kan veranderen. Vitesse is geen slapende reus. Het is wel een volksclub met heel veel potentieel. Als de goede beslissingen worden genomen en als de juiste mensen bij het eerste elftal voor de groep staan heeft Vitesse AZ binnen 2 jaar ingehaald op sportief niveau. Qua club heeft Vitesse een lange en rijke historie. Dat gaat AZ nooit meer inhalen..

15 oktober 2016 om 15:08

Jij zegt vaak rake dingen. Ik ben het helemaal eens met de dingen die je aanhaalt

Vitesse een club met een grote historie?! Laat me niet lachen.

15 oktober 2016 om 20:59

Jouw onwetendheid is lachwekkend. Vitesse uit 1892 is na Sparta de oudste eredivisieclub. Of tellen bij jou alleen prijzen als historie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren