Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ getipt als outsider: ‘Ik verwacht dat PSV achterop gaat raken’

Laatste update:

Feyenoord, Ajax en PSV vormden de afgelopen twee jaar de top drie in de Eredivisie, maar Pierre van Hooijdonk zou er niet vreemd van opkijken als een van de traditionele topclubs dit seizoen een pas op de plaats moet maken. De oud-spits is in de eerste weken van de nieuwe voetbaljaargang onder de indruk geraakt van AZ en denkt dat de Alkmaarders een serieuze bedreiging zullen vormen voor met name PSV.

Van Hooijdonk acht AZ in staat de topclubs pootje te lichten in de directe confrontaties. Diezelfde potentie dicht hij Vitesse, FC Utrecht en sc Heerenveen toe. "Maar op de langere duur zie ik ze niet meedoen om de titel", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik denk wél dat ze zich kunnen mengen in de top drie. Vooral AZ. Die vond ik in de onderlinge wedstrijd met PSV al sterker. Ik verwacht dat PSV achterop gaat raken, in dat gat kan AZ springen."

Ook Foppe de Haan is enthousiast over de ontwikkeling van de subtoppers. "Ik vind dat er in AZ echt muziek zit. Achterin hebben ze het goed voor elkaar en ze creëren een hoop kansen", vertelt hij. "Vitesse voetbalt onder no-nonsens trainer Henk Fraser ook erg goed. FC Utrecht is een outsider en als Heerenveen stabiel blijft kunnen zij ook meedoen. Al vind ik hen wel wat kwetsbaarder dan de anderen."

Zie jij PSV dit seizoen uit de top drie vallen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit horen we elk jaar over AZ. "Spelen leuk voetbal" "Doen het goed". Maar uiteindelijk bij lange na geen kampioen.

19 september 2017 om 21:00

Ahahha precies

19 september 2017 om 21:01

Lijkt me sterk, want afgelopen jaren is het az niet gelukt om leuk voetbal te spelen. En zie ook al jaren niet meer voorbij komen dat az kampioen zou gaan worden. Is overigens ook niet reëel, maar ondanks dat zijn we goed van start gegaan.

20 september 2017 om 06:39

Degene die er drie jaar geleden nog voor zorgde dat de top 3 doorbroken werr was AZ. Die werden 3e boven Feyenoord

19 september 2017 om 23:29

Utrecht gaat een plek in de top 3 halen, psv valt erbuiten en mss zelfs wel buiten top 4. Hele subtop is momenteel goed, Twente - Utrecht was een incidentje. Zondag psv in de Galgenwaard, appeltje - eitje

20 september 2017 om 06:39

Degene die er drie jaar geleden nog voor zorgde dat de top 3 doorbroken werr was AZ. Die werden 3e boven Feyenoord

Ik zie AZ niet als outsider voor de titel en ik moet wel zeggen dat ik Vitesse en FC Utrecht momenteel wel ietsje hoger inschat als AZ, maar als Ajacied heb ik eigenlijk altijd wel een zwak gehad voor Az.

Maar zoals ik al zei: voor de titel komen ze gewoon tekort en het is geen drama als ze niet meespelen voor de titel. Utrecht en Vitesse schat ik ook echt gewoon hoger in als AZ, want persoonlijk vind ik wel dat Utrecht en Vitesse kwalitatief wel iets betere spelers hebben dan AZ.

19 september 2017 om 22:13

Maar Utrecht en Vitesse spelen absoluut niet om de top 3.

19 september 2017 om 23:30

Omdat?

20 september 2017 om 12:11

Omdat Vitesse en Fc Utrecht gewoon niet goed genoeg zijn. AZ misschien wel.

20 september 2017 om 06:40

AZ heeft twee weken terug Vitessen in Arnhem compleet kwalitatief overtroffen, get your facts straight

20 september 2017 om 10:24

AZ wint altijd van Vitesse (behalve beker), ook al zou AZ laatste staan. Dus dat zegt niks.

vind het wel mooi elke analist schrijft psv af uit de top 3. oké het spel is niet goed maar ondertussen hebben ze 12 van de 15 punten gehaald. met tegenstanders als Heerenveen uit az thuis en Feyenoord thuis. 3 jongens die volgens onze kenners bovenin gaan meedoen. ondertussen heeft Ajax met een makelijker programma minder punten behaald maar daar hoor ik amper wat over. ik zie psv zeker in de top 3 blijven en ook nog steeds al een gele serieuze kandidaat voor de titel

19 september 2017 om 22:47

Dat is idd opvallend. Het huidige voetbal is een garantie voor het niet behalen van de titel wat betreft psv. De resultaten helpen echter mee. Als cocu erin slaagt dit winnende team structureel beter te laten spelen gaat psv gewoon meedoen. Ik acht de top 3 normaa gesproken stabieler dan az.

19 september 2017 om 23:10

Helemaal mee eens. Wint PSV dit weekend van Utrecht hebben ze een uitstekende start in de competitie en mag je eigenlijk wel zeggen de beste start als je het programma bekijkt van de top 3. Daarna hebben ze wedstrijden tegen met alle respect tegen de mindere goden.

19 september 2017 om 23:17

Nee maar psv speelt niet mooi voetbal! Dat is dan de conclusie die ze trekken.. en dan vinden ze dat feyenoord hier veel vertrouwen uit kan halen. Mooi spelen is fijn hoor maar ik heb toch liever 3 punten en hoe dat dan is maak me niks uit.

20 september 2017 om 00:18

Ze hebben wel verloren van "concurrent" Heerenveen anders. En die tweede helft tegen Feyenoord was al net zo slecht. Als je zo blijft spelen wordt je echt geen derde.

20 september 2017 om 09:32

De eerste helft was daarin tegen uitstekend waar ze Feyenoord echt onder de duim hadden, maar daar hoor je natuurlijk niemand meer over.

20 september 2017 om 09:46

uit in Heerenveen kan je ook gewoon verliezen. ook Ajax en Feyenoord moeten er nog naartoe en als Heerenveen zo speelt als nu hebben ze ook een grote kans dat ze winnen van Feyenoord en Ajax.

en als psv zo blijft spelen is het nog altijd zoals eerder vermeld dalijk tegen de wat mindere ploegen uit de competitie en die zijn tot nu toe makkelijk over de knie gegaan zie Roda en NAC. dus als psv wint van het weekend zie ik niet in waarom ze niet gewoon een titel kandidaat zijn nadat ze maar 1 moeilijke wedstrijd tot nu verloren hebben en de andere winnend afsloten

20 september 2017 om 10:36

@rombomcu,

Alleen de eerste 20 minuten werd Feyenoord overklast. De resterende 25 minuten van de eerste helft was een gelijk opgaande strijd, waarbij Feyenoord 60% balbezit had. Nou zegt dat laatste natuurlijk niet veel, als je geen kansen creëert. maar de laatste 25 minuten van de eerste helft creëerde beide ploegen evenveel kansen.

Psv is voor mij absoluut niet afgeschreven. Heeft een hele goede start met 6 uit 3 tegen Heerenveen, AZ en Feyenoord.

Feyenoord kan met opgeheven hoofd terugkijken op afgelopen zondag. Met 10 man Psv een helft lang overklassen in eigen huis. Maar wel met lege handen. Verder heeft Feyenoord 2 lastige uitwedstrijden op kunstgras gewonnen. Bonuspunten o.b.v. vorig seizoen minus de wedstrijd tegen Psv.

Bij Ajax weet je het nooit. Hebben weer eens een slechte start. Maar straks krijgt bijvoorbeeld Elting en/of Johnsen de kans en blijkt dat de ontbrekende schakel te zijn voor een succesvol seizoen.

Nee hoor Pierre! Het gaat gewoon weer om de top drie. Al vind ik de subtoppers behoorlijk sterk, ik zie psv niet thuis gelijk spelen tegen vvv en 4-0 op de broek krijgen van Twente.

natuurlijk is het spel van PSV nog niet om naar huis te schrijven. Maar als ze volgende week van utrecht winnen hebben ze as Feyenoord Heerenveen en utrecht al gehad en staan ze gedeelte eerste. Ik zie ze helaas nog niet als de favoriet maar eigenlijk kunnen ze het alleen nog maar beter gaan doen en hebben als feyeboord en ajax af en toe iets laten liggen een hele goede kans om lang mee te doen en dan kan het zomaar gebeuren.

19 september 2017 om 22:21

az hebben ze ook al op bezoek gekregen op ajax na hebben ze na dit wrrkend de moeilijkste tegenstandrrs dan gehad in de eerst speelronde.

Feyenoord is met een perfect uitgebalanceerde selectie en een hoop kwaliteit in de breedte veruit de favoriet in Nederland. Het is voor Ajax-fans in dat licht jammer dat de leiding zichzelf tekort heeft gedaan door zonder financiële noodzaak hiervoor een verdediging op te tuigen waarin plaats is voor Joel Veltman, Nick Viergever en Mitchell Dijks. Als je het geld er wel voor hebt om deze klojo's te vervangen, is dat bijna omgekeerde competitievervalsing als je het nalaat. Niettemin denk ik dat Ajax over een surplus aan individuele kwaliteit beschikt ten opzichte van andere clubs die het Feyenoord lastig kunnen maken, waardoor de Amsterdammers de voornaamste uitdager van de kampioen zullen zijn.

Daaronder is een hoop mogelijk voor een handvol ploegen. Brands, Gerbrands en Cocu strooien zichzelf zand in de ogen en proberen dat ook bij de fans en volgers van hun club te doen, maar de waarheid is dat PSV willens en wetens inzet op subtopniveau. Alleen Jeroen Zoet, Marco van Ginkel, Hirving Lozano en wellicht nog Gaston Pereiro vind ik van een voor Nederlandse begrippen topclubwaardig niveau, maar qua klassespelers is PSV deze jaargang niet gelukkiger dan AZ, Vitesse, FC Utrecht of SC Heerenveen. En het verschil is dat die ploegen goed op elkaar zijn afgestemd en wekelijks op een smaakmaker of uitblinker kunnen rekenen. Zeneli, Rashica, Matavz, Ayoub, Vejinovic, Reza, Pierie, Schaars, Odegaard, Van Overeem, Labyad, Castaignos en Troupee vind ik allemaal versterkingen voor het huidige Psv, die ondanks een gelukkige overwinning afgelopen zondag dit seizoen zeker op de blaren gaat zitten! En ik ben benieuwd welke consequenties dat geeft voor een bestuurder die de club financieel een scherpe wind laat varen, een technisch directeur die uitblinkt in apathie en een slapzak van een trainer onder wie zaadvoetbal gespeeld wordt, geen speler beter wordt en de jeugd nooit eens een eerlijke of langdurige kans krijgt.

19 september 2017 om 21:58

Jij bent naar mijn mening echt te negatief over PSV. Veel van de spelers die jij opnoemt spelen heus geen basis bij PSV hoor vooral Castaignos(hoe je het in je hoofd haalt die er neer te zetten begrijp ik totaal niet), van Overeem, Troupee, Pierie, Matavz, Veijnovic, Schaars, Reza over de anderen valt nog te discussiëren. Met de Jong, Locadia, Lozano, Pereiro, van Ginkel en in mindere mate Bergwijn heb je voldoende goals dit seizoen. Het leuke aan clubs als Vitesse en AZ is dat je als speler nooit kritiek krijgt en die clubs gaan gewoon vaker punten laten liggen zo simpel is het ook gewoon. Daarnaast moet je nu niet gaan liggen zeuren over jeugd want die loopt er genoeg rond in de selectie en in de basis daarnaast is de selectie stukken minder breed kijk maar is wat er op de bank zit.

22 september 2017 om 18:23

Castaignos is zeker geen favoriet van mij, integendeel. Maar nog altijd beter dan De Jong en Locadia, die natuurlijk helemaal niet bijdragen aan Psv's doelpunten. Misschien dat je de goals op de training meerekent... De spelers die je nog ter discussie stelt zijn niet zozeer van het niveau dat PSV na moet streven, maar zouden wel degelijk de persoonlijke strijd winnen met de man die nu in Eindhoven op hun positie staat. Stuk voor stuk. En jeugd? Ja te gek, de hele bank zit vol. Met spelers die vorig jaar totaal niet goed genoeg werden bevonden door Cocu en ook nu enkel het laatste kwartiertje eens de kans krijgen. Die zitten niet in de selectie uit keuze, maar bittere noodzaak omdat het geld op is. Dus laten we niet naar de poppetjes kijken in de selectie, maar vooral de eerlijke kans die ze krijgen.

AZ mist stengs enorm!
En de bank is of slecht (garcia, dos santos, friday) of onervaren (Hatzidiakos, wijndal, helmer) dus top 3 lukt niet eens.


Kwalitatief ook niet, weinig echte top.
Plus alles wat van Hooijdonk zegt is raar

19 september 2017 om 22:06

Midstjo, Van Rhijn en van Eijden zitten ook gewoon op de bank. Een mooie mix van ervaring en jeugd, alleen is het wachten op de terugslag. Ik verwacht niet dat AZ het hele seizoen sterk blijft spelen, tot die tijd is het genieten en zien we wel waar het schip strand. Wat Sengs betreft ben ik het met je eens.

19 september 2017 om 22:38

Van eijden vandaag zelfs gepasseerd door Hatzidiakos bij ontbreken Vlaar. En Midtsjo viel in ipv van Thom voor geblesseerde sterkhouder Svensson

20 september 2017 om 06:45

Helmer en Wijndal draaien moeiteloos mee en maken volgens vele de basis 11 een stuk beter wanneer zij hun plek veroveren.

We kunnen het ook anders bekijken.
Vijf wedstrijden gespeeld. Drie tegenstanders tegen gehad uit de top vier. Slecht spelen volgens de " kenners". Maar wel medekoploper.
Kan alleen maar beter worden

19 september 2017 om 22:40

Ja en nee. AZ is ook aardig eentonig, Weghorst, vejinovic en jahanbaksh creëeren dan wel scoren. Van een Seuntjens, dos santos, friday of garcia kan je slechts incidenteel een goal verwachten.

In de winter snel dure garcia en friday lozen en een scorende linksbuiten halen. Mahi wellicht

Als iemand buiten de top 3 valt, dan lijkt mij dat juist Ajax of Feyenoord te zijn. Feyenoord heeft tot aan de winterstop nog 5 wedstrijden Europees. Rondom die wedstrijden zullen ze het zwaar hebben. Vooral wanneer de resultaten Europees net zo blijven tegenvallen als in de eerste wedstrijd.
Ajax heeft met Keizer de naar mijn mening minste trainer, hebben nu al 5 punten laten liggen (tegen tegenstanders die normaliter in het rechterrijtje eindigen) en hebben van de traditionele top 3 tot nu toe het makkelijkste programma gehad.
PSV draait nog niet echt goed, maar staan wel gedeelte eerste. Ze hebben de huidige 1, 2 en 4 al een keer tegen gehad en hebben daarbij ook nog eens van de huidige landskampioen gewonnen. Wat als PSV straks wel begint te draaien?

Heeft psv verloren van AZ en Feyenoord?
Als psv matig voetbal speelt wat zegt dat dan over die andere ploegen? Waarom zouden "ze" beter zijn.

20 september 2017 om 06:46

Ze werden door beide thuis overklast

20 september 2017 om 08:04

@leszz Heb jij de wedstrijden gezien?? Tegen az was het gewoon een open wedstrijd, waar aan beide kanten slecht werd verdedigd. Tegen Feyenoord hadden ze de eerste helft alles op slot kunnen gooien. 2e helft waren ze dramatisch

Hilarisch al die analisten. Waan van de dag analisten en het zijn allemaal kuddedieren. Elk ander ploeg dat nog niet draait met 12 van de 15 punten bestempelen ze normaliter als titelkandidaat. Vooral als je kijkt naar wie psv al heeft gehad. Benieuwd wat ze gaan zeggen als psv ook de 3 punten tegen Utrecht binnenhaald

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren