Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ gaat voor Nigeriaan met prachtige naam als opvolger voor Janssen

Laatste update:

AZ wees een bod van zeker zeventien miljoen euro van Tottenham Hotspur af, maar lijkt toch rekening te houden met een vertrek van Vincent Janssen. De Telegraaf meldt dat de 21-jarige Fred Friday van Lilleström SK de beoogde opvolger van de één jaar oudere Janssen is.

/

De krant voegt eraan toe dat de Alkmaarders ‘alle pijlen’ op de Nigeriaan richten. De berichtgeving komt niet echt als een verrassing, want AfricanFootball meldde in juni al dat het management van Friday in gesprek was gegaan met Nederlandse clubs en de website voegde er later aan toe dat AZ inderdaad één van de geïnteresseerde partijen is.

Friday, die nog een contract heeft tot nieuwjaarsdag 2018, komt uit de jeugd van de Bujoc Academy Lagos en maakte in de zomer van 2013 de overstap naar Noorwegen. Daar was hij al goed voor 28 doelpunten en 7 assists in 64 wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu maar hopen dat hij ook vaak een Zondagschot heeft.

4 juli 2016 om 08:32

Dat zal vast op een blauwe maandag kunnen gebeuren

Ben benieuwd naar deze Friday. Nooit zien spelen maar z'n statistieken zijn niet slecht. Kan best wat worden hier in Nederland met zo'n jongen

4 juli 2016 om 09:17

Midweekse wedstrijden op woensdag willen wij niet tegen hem spelen maakt hij gehakt van zijn tegenstanders

7 juli 2016 om 09:08

Als Freddy AZ naar de CL schiet, dan kan hij z'n kunsten etaleren op dolle dinsdag

Fredje Friday is een goede naam voor een cultheld. Ik ben benieuwd of zijn voetbalkwaliteiten goed genoeg zijn om een echte held te worden

4 juli 2016 om 08:08

Fredje Friday lijkt me vooral een goede naam voor een cultheld in de Jupiler League.

4 juli 2016 om 09:38

Hij kan zeker voetballen. Snelle en behendige speler. Laatste jaren is hij ook nog eens fysiek sterk geworden. Echter is de Noorse competitie maar van een laag niveau, dus ik ben benieuwd.

Hij scoorde gek genoeg maar 2 van zijn 22 goals op het hoogste niveau op vrijdag 🤔

Hij zal wel niet zo duur zijn, heeft nog maar een halfjarig contract, dus ik zou zeggen kopen (op basis van de statistieken en Youtube). Voor dat geld gewoon kopen en als Janssen dan toch blijft, kan Muhren eindelijk vertrekken naar een mooie club!

4 juli 2016 om 10:21

In de tekst staat dat hij nog een vontract heeft tot nieuwjaarsdag 2018.

4 juli 2016 om 10:35

Excuus, verkeerd gelezen. Dacht dat er 2016 stond. Dat zal dan inderdaad wel in de prijs schelen!

4 juli 2016 om 10:56

Mühren mag wel weg. Weghorst als back-up. Nu nog een nieuwe rechtsback aangezien Mattias weggaat en Luckassen 3x niks is. Misschien een goede keeper en dsn niet iemand als Jurjus, maar iemand als Vermeer. Trek die portomennee maar eens open en nu kan het nu Janssen weggaat voor ong. 20 miljoen.

4 juli 2016 om 11:20

Wat is er mis met Jurjus? Ik zelf vind dat een uitstekende keeper!

4 juli 2016 om 11:34

Er is toch helemaal niets mis met Jurjus? Ik vind dat een hele goede keeper voor ons, maar ik laat me graag verassen waarom jij denkt dat wij een andere nodig hebben. Spelers als Vermeer komen natuurlijk niet, wat denk je? Van Feyenoord naar AZ is misschien sportief gezien geen stap achteruit, qua club zelf wel. Als je elke week basis speelt in de Kuip ga je natuurlijk niet naar AZ. Liever heb ik dan Hahn. Hahn is voorlopig nog geblesseerd, maar tot dan kan het nog wel met Rochet. In Hahn zie ik echt een toekomstige topper (voor de Eredivisie).

Weghorst is denk ik wel erg duur als back-up.. Verder verwacht ik dat AZ nog even wacht met het aantrekken van een nieuwe rechtsback tot Johansson weg is. Ricardo v. Rhijn schijnt 2 miljoen te kosten. Lijkt mij een uitstekende aankoop.

4 juli 2016 om 12:49

Ik zie een soort nieuwe Altidore in deze man, ik zeg halen!

Rochet en Coutinho zijn van die net-niet keepers voor AZ, of Rochet moet een ontwikkeling aan het doormaken zijn. Maar wat ik me afvraag, hoe zit het met de jeugd qua keepers? Nick Olij bijvoorbeeld? Er zijn vast wel mensen hier die dat weten verder lijken jurjus of ruiter mij prima opties.

Op de rechtsback zie ik ook liever iemand anders dan Luckassen, inderdaad vRhijn of misschien is Hateboer een optie?

4 juli 2016 om 13:24

Rochet heeft een sterke 2e seizoenshelft gespeeld op basis waarvan hij een nieuw contract verdiend heeft.
Ruiter is daardoor vervallen.

4 juli 2016 om 11:17

Ja leuk spelertje, van wat ik gezien heb op youtube. Snel en behendig, zijn teammaat nr 21 (naam?) mag ook wel gehaald worden. Vinden elkaar goed, Janssen is klaar. Wij moeten vooruit, en dit doet de voorbereiding niet goed.

4 juli 2016 om 11:45

Zeker, volgens mij is Fredje echt een beest. Breed lichaam, veel kracht (doet me denken aan Altidore), snelheid, mm hij bevalt me wel! En die nummer 21, dat is de Ivoriaan Moryké Fofana, is 24 jaar maar is helaas afgelopen jaar getransfereerd naar Lorient. Dat wordt dus een lastig verhaal.. Gelukkig hebben wij Jahanbakhsh die alleen nog maar beter gaat worden en ik één van onze beste spelers vind.

4 juli 2016 om 13:43

Als Jahanbakhsh zijn theater achterwege laat kan hij zeker van waarde zijn voor AZ. Tot op heden heb ik me vreselijk zitten ergeren. Ik zie liever Dos Santos op rechts, en dan Garcia op links.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren