Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ gaat tegen Dnipro en in Cyprus en Liechtenstein voor coëfficiëntpunten

Laatste update:

De Conference League-tegenstanders van AZ zijn bekend. De loting, die vrijdag werd gehouden in Istanbul, heeft uitgewezen dat de formatie van trainer Pascal Jansen tegen Apollon Limassol, FC Vaduz en SK Dnipro-1 komt te spelen. De Alkmaarders zaten zelf in Pot 1 en krijgen dus op papier alleen maar 'zwakkere' tegenstanders.

AZ verzekerde zich van een plekje in de groepsfase van de Conference League door, net als Feyenoord vorig jaar, drie voorrondes te overleven. Er werd achtereenvolgens afgerekend met Tuzla City uit Bosnië, het Schotse Dundee United en het Portugese Gil Vicente. AZ speelde die voorrondes omdat het afgelopen seizoen de play-offs in de Eredivisie won en volgt dus voorlopig exact het pad dat Feyenoord ook bewandelde. Het is te hopen voor de club uit Alkmaar dat dat in het hoofdtoernooi ook zo zal blijven gaan.

De mannen van Jansen treffen met Apollon Limassol de kampioen van Cyprus. Die ploeg liep op een haar na kwalificatie van de Europa League mis, want er werd in de play-offs van dat toernooi pas na strafschoppen verloren van Olympiakos. De ontmoeting met Vaduz is vooral voor de formatie uit Liechtenstein bijzonder, want Vaduz kwam nog nooit uit in een Europees toernooi. Zij doen mee omdat ze vorig seizoen de beker van Liechtenstein wonnen en de voorrondes overleefden. Dnipro-1 is een nieuwe club en kwam voort uit het oude Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Vanwege het WK in november en december wordt de groepsfase van de Conference League in rap tempo afgewerkt. Op donderdag 8 september staat de eerste speelronde al gepland en vervolgens wordt er ook gespeeld op 15 september, 6 oktober, 13 oktober, 27 oktober en 3 november. Dat zijn allemaal donderdagen. Op 7 november wordt er geloot voor de tussenronde en daar zijn de nummers twee van de Conference League-poules bij betrokken. Als AZ eerste wordt, weet de Alkmaarse club pas in februari waar het aan toe is.

De volledige Conference League-loting
Groep A: Istanbul Basaksehir (Tur), Fiorentina (Ita), Heart of Midlothian (Sch), RFS (Let)
Groep B: West Ham United (Eng), FCSB (Roe), Anderlecht (Bel), Silkeborg (Den)
Groep C: Villarreal (Spa), Hapoel Beër Sjeva (Isr), Austria Wien (Oos), Lech Poznan (Pol)
Groep D: FK Partizan (Ser), 1. FC Köln (Dui), OGC Nice (Fra), 1. FC Slovácko (Tsj)
Groep E: AZ (Ned), Apollon Limassol (Cyp), FC Vaduz (Lie), Dnipro-1 (Oek)
Groep F: KAA Gent (Bel), Molde FK (Noo), Shamrock Rovers (Ier), Djurgardens (Zwe)
Groep G: Slavia Praag (Tsj), CFR Cluj (Roe), Sivasspor (Tur), Ballkani (Kos)
Groep H: FC Basel (Zwi), Slovan Bratislava (Slo), Zalgiris Vilnius (Lit), FC Pyunik (Arm)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima loting, goede kans om door te komen, dan moeten de top-affiches maar in de knock-out fase komen .

26 augustus 2022 om 15:06

Goede kans? Met twee vingers in de neus moeten ze deze poule winnen. Makkelijkere loting was gewoon niet mogelijk.

26 augustus 2022 om 15:34

Blij dat die conference league is ingevoerd. Zoals Feyenoord aantoonde is het gewoon mooi om ver te komen in zo’n toernooi en voor Nederlandse clubs ook een reële uitdaging. Daarbij heeft het wat glans gegeven aan de Europa League, wat nu een sterker bezet toernooi is. Vrees dat de UEFA dit weer gaat verneuken met uitbreiding van de Champions League, zie totaal niet in waarom daar meer clubs aan mee moeten doen. Ik ben een ouwe lul en van mij zou het terug mogen naar de Europacup 1, 2 en 3. Dat maakt elk nationaal bekertoernooi ook veel mooier. En minder Europese deelnemers leidt tot grotere verrassingen. Maar goed de commercie heerst en dit is een utopie geworden natuurlijk.

26 augustus 2022 om 15:43

@mano ik ben dan weer een jonge lul, is Europacup 1, 2 en 3 niet wat we nu hebben met CL, EL en conference? Of was het heel anders vroeger?

26 augustus 2022 om 15:50

niet helemaal, de Europacup 1 was uitsluitend voor landskampioenen, de Europacup 2 alleen voor nationale bekerwinnaars. dus minder deelnemers. commercieel gezien was een nadeel dat je per land maar 1 grote club per toernooi per jaar zag op die Europese avondjes, nu wel 4 uit Spanje of Engeland. Europacup 3 (uefacup) was vergelijkbaar met de europaleague nu.

26 augustus 2022 om 15:28

Top, lekker punten scoren

26 augustus 2022 om 17:02

Weet alleen niet zo goed wat te verwachten van dat Dnipro. Hebben onder de naam Dnjepro Propepetrevskov (of zoiets) toen nog de halve finale gehaald van de Europa league, met het meest corrupte beleid ooit. Zijn toen ook ontheven als club door de sancties van de Fifa wegens het overtreden van de FFP. Die club was destijds letterlijk het speeltje van een rijke eigenaar, die niks volgens de regels deed. Hopen dat er niet weer zo'n beleidsman zit, want dan kunnen ze nog wel eens verrassen.

26 augustus 2022 om 17:49

Haalde zelfs de finale toentertijd! Leuk team met o.a. Konoplyanka, Rotan en Boyko. Met een beetje geluk hadden ze nog van Sevilla kunnen winnen.

26 augustus 2022 om 18:36

Dat gaat wel goedkomen inderdaad. Alleen Dnipro is onvoorspelbaar. Die hebben door de jaren heen soms ineens zo'n ploeg die kan verrassen. Dan lopen er weer van die talentvolle Brazilianen rond die niet zouden misstaan bij een Europese subtopper. Die andere twee moet je pakken.

Nou dat moeten eigenlijk gewoon 18 punten zijn.

26 augustus 2022 om 15:08



zeker 14 punten. Vaduz uit liechtenstein speelt op 2e niveau van Zwitserland

26 augustus 2022 om 15:56

Hebben wel 2x van al Rapid Wien gewonnen, ok tegen 10 man maar bijna geen doelpogingen tegen gekregen

26 augustus 2022 om 16:55

Sterker nog, ze staan een-na-laatste op het tweede niveau van Zwitserland. In de Europese voorrondes omdat ze de Liechtenstein Cup (zoals elk jaar) hebben gewonnen. Een bekertoernooi waar 7 'prof'teams aangevuld met wat tweede elftallen aan meedoen. Vrij bizar hahah

26 augustus 2022 om 17:03

Dat zijn de mooiste potten haha. Naar een gat in the middle of nowhere om tegen de plaatselijke bakkers te kunnen spelen, die met het meedoen aan het toernooi de begroting al vertienvoudigen. Geweldig verhaal.

26 augustus 2022 om 17:36

Vaduz is nu wel gewoon een profclub hoor. ;-) Daarom dat ze die beker ook ieder jaar met de vingers in de neus winnen. Hebben in het verleden ook al op het hoogste niveau van Zwitserland gespeeld.

Maar ik snap je punt, het is nog steeds een klein mirakel dat ze het gehaald hebben. :P

26 augustus 2022 om 15:12

Voor het Nederlands voetbal hoop ik inderdaad op 18 punten, in de competitie gun ik AZ de meeste wedstrijden ook een overwinning. Maar als ik de affiches zo zie van deze wedstrijden zullen deze 6 wedstrijden aan mij voorbij gaan. Hopelijk de volgende ronde wel wat meer aansprekende namen.

26 augustus 2022 om 16:04

Nooit de tegenstander onderschatten. Op papier een makkelijke pool, maar 18 punten verwacht ik niet. Misschien 14-15 als AZ goed speelt

26 augustus 2022 om 16:58

Dnipro speelde een aantal jaren geleden gewoon de Europa League finale hoor. Schakelden Ajax over twee wedstrijden uit in de halve finale...

26 augustus 2022 om 17:05

En zijn daarna ontheven omdat ze zo gigantisch veel regels hadden overtreden aangaande de FFP dat de sancties onoverkombaar waren en een faillissement de enige oplossing was. Die club is weer helemaal vanaf 0 begonnen, en mits er niet weer eenzelfde bestuursman aan de leiding is daar, kan je niet hetzelfde verwachten.

26 augustus 2022 om 17:23

En de oorlog zal ook niet helpen

26 augustus 2022 om 17:54

Dat was volgens mij de laatste 16. Ze schakelde Napoli uit in de halve finale

Prima loting, AZ moet deze groep winnen. Ook leuk om ze tegen stuntploeg Vaduz te zien.

Fantastische mogelijkheid voor AZ om het maximale puntenaantal te halen in de groepsfase, geweldige loting. Daarnaast is het voor Nice nog geen uitgemaakte zaak dat zij de groepsfase overleven, wat natuurlijk voor Nederland weer geweldig is voor de coëfficiëntenlijst.

Zeer gunstige loting natuurlijk, het zou me zeer verbazen als de groep niet word gewonnen eigenlijk. Misschien ergens een verdwaalde gelijkspel, maar minimaal 4 overwinningen mag je verwachten

26 augustus 2022 om 15:12

Wel voor de mensen die het moeten kijken inderdaad. Vreselijk saai!

26 augustus 2022 om 15:14

Denk ook dat hier niet veel neutrale kijkers bij te vinden zijn

26 augustus 2022 om 15:19

Gelukkig doe ik niet aan neutrale kijkers, maar ga ik voor klinkende overwinningen en punten.

26 augustus 2022 om 15:45

Geef mij maar dit soort wedstrijden dan Liverpool tegen Real voor de 1000ste keer, dat vind ik pas saaie wedstrijden

26 augustus 2022 om 15:26

Ik denk dat een andere uitwedstrijd een grotere heksenketel is momenteel...

26 augustus 2022 om 15:33

Vaduz heeft de beker gewonnen in Liechtenstein. Een niet te onderschatten ploeg!😉

26 augustus 2022 om 15:56

Winnen ze ieder jaar eigenlijk wel. Schipperen altijd tussen bovenste twee divisies van Zwitserland, terwijl de rest van Liechtenstein op 5de niveau of lager acteert. Het boek 'pot 6' van Joris van de Wier is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in voetbal in de slechtere voetballanden van Europa.

26 augustus 2022 om 16:05

Vraag aan Rapid Wien en Ferdy Druijf!

Klinkt als hele leuke wedstrijden met volle stadions..

26 augustus 2022 om 15:08

Meestal zitten die stadions wel vol, zijn vaak niet zo groot.

Alles minder dan 18 punten zou een regelrechte schande zijn. Dit heeft niks met Europees voetbal te maken. Veredelde amateurs.

26 augustus 2022 om 15:18

Vaak zal je zien dat juist zo'n ploegen moeilijk te passeren zijn omdat ze hard spelen en een verwaarloosd veld hebben. Tis wel te hopen dat AZ 18 punten gaat halen ja.

26 augustus 2022 om 15:19

Nou, nou... Schande bij minder dan 18 punten? Veredelde amateurs? Bij Vaduz misschien, maar bij Apollon en Dnipro niet hoor. Je kan altijd een uitglijder hebben in zo'n ploeg, maar minimaal 4 overwinningen moeten er zeker in zitten.

26 augustus 2022 om 15:29

Dnipro heeft in de europa league voorronde nog 2x verloren van een team uit Cyprus. Een schande zou het niet zijn om geen 18 punten te pakken, maar geen van deze ploegen kan er ook maar iets van.

26 augustus 2022 om 15:57

Des te mooier dat Vaduz Rapid Wien en Konyaspor heeft uitgeschakeld om in de groepsfase te komen.

26 augustus 2022 om 15:20

Kampioen van Cyprus. Gisteren heeft nog een Cypriotische ploeg Gent/Genk oid. uitgeschakeld. Niet dat het een hoog niveau is daar, maar absoluut geen amateurs

26 augustus 2022 om 15:22

Hè, gelukkig....leg het latje maar weer op het hoogste niveau.
Az zal en moet gerust groepswinnaar worden, maar je weet zelf hoe dat werkt met ploegen die bijvoorbeeld na 4 wedstrijden al "klaar" zijn.
14 punten vind ik meer dan goed.

26 augustus 2022 om 15:30

In een ander topic stel je nog dat overwinteren een prestatie is en nu opeens moeten we groepswinnaar worden? Beetje tegenstrijdige opvatting Tinus. Deze loting is precies waarom ik overwinteren als minimale eis zie voor AZ en totaal niet als prestatie.

26 augustus 2022 om 15:46

Hoi Mousa, of mag ik zeggen "trouwe volger"
In een eerder topic hadden we nog geen loting gezien uiteraard, een Fiorentina, Nice of Anderlecht erbij had toch zomaar een ander verhaal geweest of zeg ik hier iets heel geks.
Dus waar je tegenstrijdig vandaan haalt in deze, geen idee.
Je hebt gelijk dat met deze loting overwinteren wel het minste is wat haalbaar is en een must is.
Groepswinnaar worden ligt aardig voor de hand is is ook gewenst ivm het ontlopen van die tussenronde na de groepsfase.

26 augustus 2022 om 15:58

Met één of twee van die ploegen was het inderdaad een vrij serieuze poule geworden. Maar dan zijn ook meteen de drie sterkste tegenstanders genoemd, de rest van de ploegen moet AZ minimaal tweede worden in de groep. Dat maakt dat het ook voor de loting al zo was dat overwinteren in de Conference League simpelweg geen prestatie maar het minimum zou zijn. En daar heb je meteen de uitleg voor mijn gebruik van tegenstrijdig, op een loting met zowel Fiorentina als Nice/Anderlecht na hoort AZ (eenvoudig) te overwinteren.

26 augustus 2022 om 16:07

Az hoort in deze poule ook als favoriet bestempeld te worden.
De grootste tegenstander is onderschatting verwacht ik zomaar.
Hoop dat het ondanks de geringe namen van de tegenstanders wel echte Europese wedstrijden worden met dito uitstraling in de vorm van publieke opkomst en sfeer.

26 augustus 2022 om 15:28

Nou die Cyprioten verloren met strafschoppen van Olympiakos.
AZ won daar niet van in de voorbereiding.
AZ gaat door met een puntje of 14 tot 18 en een gelijkspel in Cyprus zou geen schande zijn.
Ook die Oekraïners ken ik niet.
Voor de rest AZ torenhoge favoriet.
Road to Prague is gemaakt..



Bij Ajax, PSV en Feyenoord wil ik het nog wel allemaal zien. Maar door deze poule zou AZ toch eigenlijk gewoon ongeslagen door moeten komen. Kom op zeg, een tweedeklasser uit Zwitserland, deze poule is bijna zelfs ECL onwaardig.

Mag ook wel een keer dat je op papier de zwakste tegenstander van elke pot loot. Als AZ gewoon hetzelfde niveau haalt als de afgelopen wedstrijden moet dit gewoon 18 pts met een aanzienlijk saldo worden.

Eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Affiches van niks maar wel een groep waar je 15/16 punten kan pakken. Goed voor de punten

18 punten en een hele lading coëfficiënten, de polonaise kan alvast beginnen.

Moet te doen zijn! Veel succes in de groepsfase AZ.

Pff nog steeds jammer dat wij er niet bij zitten! Baal er nog steeds van

Dit wordt een complete walk over. AZ is zoveel sterker dan deze clubs. FC Vaduz is qua spelermateriaal vergelijkbaar met Helmond Sport, Apollon is qua niveau max RKC, Dnipro is door de oorlogssituatie ook ernstig verzwakt en zou ik nu maximaal het niveau NEC inschatten. Dit moeten gewoon 18 punten worden eigenlijk

26 augustus 2022 om 15:26

Dit is niet de Dnipro die je denkt, dit is Dnipro-1 een vrij nieuwe club.
En jij denkt dat Az elke wedstrijd volle bak overheen gaat?
Bedenk dat de competitie wedstrijden daarna net zo of vele malen belangrijker zijn.
Dus waar het kan zullen spelers gewisseld/gespaard worden.

Ja ja ja bla bla bla!!! PSV zou ook wel even door tov Rangers. Eerst maar eens presteren. In de Playoffs kwam AZ ook niet elke keer goed voor de dag en verloren hum eerste wedstrijden. Eerst presteren ipv vooraf de vlag al uit. En nee ik ben geen zeikerd, ik gun AZ 6 overwinningen!

26 augustus 2022 om 15:28

Jij bent inderdaad geen zeikerd maar realist.
Dundee won de eerste wedstrijd ook gewoon.
Het is niet zo dat Az kampioen van NL is en de rest van niveau lik me vessie

Dit is echt wel de makkelijkste poule wat je kon treffen, moeten eigenlijk wel 12-18 punten zijn.

Hoezo zegt de titel dat we “voor coëfficiënten” gaan? Slaan we niet een beetje door met dat coëfficiëntengezwets? In de eerste plaats hoop ik gewoon dat mijn club goed voetbalt en ver komt in Europa. We gaan op jacht naar beker, extra miljoenen, mooie Europese avonden. Die coëfficiënten zijn mooi meegenomen maar meer niet.

26 augustus 2022 om 15:22

Komt een beetje omdat ze dit jaar wel voor een coefficienten revolutie kunnen zorgen, om eindelijk sinds 20 jaar weer 2 a 3 clubs in de Champions League te laten spelen.Ik denk als dat gelukt is en we misschien nog vijfde worden het wat minder in het nieuws komt. Portugal kunnen we lang voor blijven, maar Italianen voorbij op plaats 4 is natuurlijk niet realistisch met onze competitie.Zou zeggen geniet ervan, want beter steeds dat gezwets dan niet meer mee tellen op die lijst zoals Turkije en België.

26 augustus 2022 om 15:31

Door die coëfficiënten komt AZ als ze EL of CL spelen mogelijk in een hogere pot, waardoor zij ook meer kans maken op overwinningen met meer centen.

Daarbij help je andere clubs ook met je behaalde punten.

26 augustus 2022 om 17:11

Maar dat is toch niet waar je in eerste instantie om speelt? Voor de fans speel je om zo ver mogelijk te winnen, en hopelijk wat magische Europese avonden mee te maken, zoals toen tegen Zenit bijvoorbeeld. Niemand in het stadion die bij de 1-0 denkt, fijn, kunnen we weer wat coefficientenpunten bijschrijven.

26 augustus 2022 om 15:45

Amen, speel gewoon voor overwintering. Als Ajax en PSV willen dat we twee CL plekken krijgen, laat ze er in eerste instantie zelf maar voor presteren. Veel succes in het toernooi gewenst!

Je zou maar naar Cyprus, Oekraïne en Liechtenstein moeten.
Langleven de Conference League.
Dat worden sowieso merkwaardige onvergetelijke away tripjes voor de fans.
En Liechtenstein is in een flinke dag rijden goed te doen.
In het stadion kunnen zo'n 10.000 en dat is wel verrassend.
Die plukken alle voordelen om in de Zwitserse voetbal piramide te spelen.
Ik kijk er nu al naar uit om deze wedstrijden te zien.



Even snel de resultaten van deze ploegen in de voorrondes gegoogled.
Dnipro stroomde in de Play-offs van de Europa League in en verloor daar over 2 wedstrijden met 5-1 van AEK Larnaca.
Apollon Limassol stroomde in de 3e voorronde van de Champions League in waar het over 2 wedstrijden met 4-2 verloor van Maccabi Haifa. Daarna speelden ze in de Europa League Playoffs 2 maal met 1-1 gelijk tegen Olympiakos waardoor ze op penalties de Europa League misliepen.
Vaduz heeft achter elkaar Koper, Konyaspor en Rapid Wien uitgeschakeld, al moet daar wel bij gezegd worden dat Rapid Wien in de 2e wedstrijd na 35 minuten een rode kaart pakte.

Al met al een poule die AZ moet winnen. Tegen Limassol mag AZ denk ik geen slechte dag hebben als ze 6 punten willen pakken. Vaduz kan misschien een vervelende verdedigende knokploeg zijn Europees, maar AZ is normaal gesproken creatief genoeg om daarmee om te gaan.


‘Dit moeten 18 punten zijn.’ Nee jongens dat moet het niet. Dnipro en Apollon uit zijn nog best taaie wedstrijdjes waar je je kan verslikken. Desondanks denk ik wel dat wij ons als groepswinnaar zullen plaatsen, net als vorig jaar.

Natuurlijk moet Sivasspor Cluj en Slavia loten, gaat moeilijk worden voor mijn club uit mijn geboortestad, we moeten in iedergeval niet op veel punten rekenen, Ballkani zegt mij vrij weinig…

26 augustus 2022 om 15:32

Balkani won gisteren moeizaam ondanks dat ze 87 minuten met een man meer hebben gespeeld. Beelden zagen er niet spectaculair uit. Slavia zal doorgaan. Sivas en Cluj moeten het onderling uitvechten

26 augustus 2022 om 15:42

Bedankt voor de info! Slavia zal inderdaad eerste worden, ben bang dat Cluj toch te sterk is voor Sivasspor en dat zij 2de worden, ik laat me graag verassen en hoop op Sivas natuurlijk.

26 augustus 2022 om 17:13

Cluj was vorig jaar enorm matig tegen AZ. Waren meer bezig met schoppen dan met voetballen, maar een echte verdedigende knokploeg waren ze ook weer niet. AZ kwam er steeds vrij gemakkelijk doorheen. Wel vreemd, want ze deden het eerder wel aardig in de Europa League. Slavia wordt lastig inderdaad, die weten elk jaar wel een leuk tram op de been te brengen. Ik denk dat de 2e plek voor Sivasspor echt wel mogelijk is.

Mooie loting dit. Az moet met gemak een ronde verder komen. Heerlijk

vraag me af waar ze spelen innde oekraine of 2 thuiswedstrijden??

26 augustus 2022 om 15:53

Vermoedelijk is de uitwedstrijd in Polen

Dit word een coëfficiënten hemel voor AZ

Ik heb het meeste vertrouwen in AZ wat betreft de coëfficiënten.

Hopelijk ontwikkelen Twente en Utrecht zich ook verder en kunnen deze veel punten voor Nederland straks pakken in de cL

Is het al bekend waar de uitwedstrijd tegen Dnipro plaatsvindt?

Wat een mooie wedstrijden om naar uit te kijken. FC Vaduz - Apollon Limassol, Pyunik Yerevan - Zalgiris Vilnius, Djurgardens - Shamrock Rovers.... man man wat een niveau. AZ moet eigenlijk gewoon 18 punten halen.

Als ik dan deze tegenstanders zie en de tegenstander die Twente gisteren had om zich te plaatsen voor de groepsfase, wat klopt er dan niet. AZ gaat hier freewhelend doorheen en dat is alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

26 augustus 2022 om 16:52

kwestie van beschermde status bij lotingen op basis van coëfficiënten

26 augustus 2022 om 17:15

Verschrikkelijke pech met de loting icm een ongeplaatste status vanwege het gebrek aan Europees voetbal de laatste jaren in Enschede.

AZ uiteraard torenhoog favoriet, maar onderschat vooral Apollon Limassol niet. Wonnen nog van Maccabi Haifa die in de Champions League zitten. Olympiakos gisteren de mindere van Apollon in eigen huis.. Het is dat de penaltyreeks een loterij is en de slechtste kan winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren