Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en Twente strijden om felbegeerde KKD-smaakmaker van 3 miljoen euro

Laatste update:

Thomas Beelen kan rekenen op concrete interesse van AZ en FC Twente, zo meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant hebben de nummer vier en vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen een bod van twee miljoen euro uitgebracht op de 22-jarige centrumverdediger van PEC Zwolle, dat hoog inzet en vooralsnog vasthoudt aan een vraagprijs van drie miljoen euro.

Beelen ontwikkelde zich afgelopen seizoen uitstekend bij PEC onder trainer Dick Schreuder. In dertig officiële duels namens de Zwolse promovendus had hij ook een aanvallende bijdrage met één goal en vier assists. Hij heeft zich met zijn goede spel in de kijker gespeeld bij AZ en Twente, die eerder deze maand ook in de markt waren voor Ruben van Bommel. De achttienjarige vleugelaanvaller maakte uiteindelijk de overstap van MVV Maastricht naar Alkmaar.

AZ wil zich achterin met Beelen versterken, aangezien er volgens De Telegraaf voor zowel Pantelis Hatzidiakos als Sam Beukema volop belangstelling is. De verwachting is dat een van hen deze zomer daadwerkelijk een uitgaande transfer gaat maken. Bij Twente wordt Beelen gezien als potentiële opvolger van Mees Hilgers, die nog over een eenjarig contract bij de Tukkers beschikt en niet wenst bij te tekenen.

AZ en Twente hebben beiden een bod uitgebracht van ‘richting de twee miljoen euro’. Zwolle hoopt echter het onderste uit de kan te halen door vast te houden aan een vraagprijs van drie miljoen euro. De verwachting is dat PEC later in de zomerse transferwindow alsnog overstag gaat. Beelen beschikt slechts nog over een contract tot medio 2025 en gaf eerder aan zijn verbintenis niet te willen verlengen.

Met Beelen zou er opnieuw een sterkhouder van PEC kunnen vertrekken. Eerder verkocht de club Thomas van den Belt 850.000 euro aan Feyenoord en betaalde Twente 1 miljoen euro voor de komst van Younes Taha. De achttienjarige verdediger Rav van den Berg staat daarnaast in de nadrukkelijke belangstelling van Brentford. PEC hoopt zich op de korte termijn zelf te versterken met Lennard Hartjes (Feyenoord, huur) en Mark Diemers (transfervrij).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Nogal kostig voor een speler uit de KKD met een jaar contract, ik zou verder kijken.

20 juni 2023 om 15:19

Hij heeft nog een 2-jarig contract, het artikel klopt niet

20 juni 2023 om 15:49

Prima, kijk maar mooi verder. Gaan wij met een goede verdediger de Eredivisie in.

20 juni 2023 om 15:56

Het is jullie gegund, niet elke PEC speler hoeft bij Twente terecht te komen

20 juni 2023 om 16:15

Die gaat naar AZ verwacht ik, betwijfel dat PEC met deze verdediger de eredivisie ingaan

20 juni 2023 om 17:41

Ook prima, staat er weer 3 miljoen extra op de bankrekening waar we wat mee kunnen.

Zou als ik Streuer was eerst achter buitenspelers aangaan. Cerny en Misidjan zullen allebei vertrekken. Aan de andere kant, dit zal betekenen dat Plegezuelo helaas weggaat.

Is er een Zwolle supporter die meer over hem kan vertellen?

20 juni 2023 om 13:54

Voor mij neigt het dan meer naar een aanstaande verkoop van Hilgers, want hoe ga je met een beperkt budget een transfervrij vertrekkende speler vervangen met 1 van, laten we zeggen, 2,5 miljoen? Of er is meer te besteden dan we denken, maar vind dit niet neigen naar een vertrek van Pleguezuelo, wat nog altijd een mogelijkheid is uiteraard.

20 juni 2023 om 15:09

@icethee - Ik denk dat je wel ongeveer in kunt schatten wat FC Twente te besteden heeft. Als FC Twente 30 procent kan herinvesteren, dan is het veel. Als je dan uitgaat van die 20 miljoen euro die ze verwachten binnen te halen, heeft FC Twente hooguit zo'n 6 a 7 miljoen euro uit te geven. Daar zal het meerdere spelers voor moeten vervangen.

Overigens is FC Twente momenteel in gesprek met Pleguezuelo voor een nieuw contract. Het is dus nog even afwachten wat daar uitkomt. Hilgers daarentegen lijkt raar genoeg te opteren voor een vertrek. Die laatste zie ik dus inderdaad eerder weggaan. Pleguezuelo zie ik nog wel bijtekenen.

20 juni 2023 om 14:14

Best een aardige speler die echt wel kan groeien naar het gewenste niveau van deze clubs. Hij sterk en ondanks zijn lengte erg rap op snelheid. Heeft goed geleerd van van Polen en van Hintum. Hij kan ook nog eens op het middenveld spelen. Ondanks dat is 3 mil wel erg veel voor hem. Als Pec het lukt om 2,5 uit te halen moeten ze hem gewoon laten gaan.

3 miljoen lijkt me wat veel voor een KKD speler. Uiteraard is PEC vrij om te vragen wat ze willen, maar Twente kan zich niet een miskoop van 3 miljoen permitteren. Lekker verder zoeken dus.

20 juni 2023 om 14:08

Daarnaast heeft hij een contract van nog maar een jaar. Lijkt me dat PEC een bod van van 2 miljoen uiteindelijk dan toch wel gaat accepteren.

20 juni 2023 om 14:33

2mln voor een KKD speler is uberhaupt al veel...laat staan met een eenjarig contract.
Die zouden blij mogen zijn met 750k.

20 juni 2023 om 14:38

Inderdaad, daarom vind ik het ook zo bijzonder dat AZ en Twente al een bod hebben uitgebracht van 2 miljoen. Nog bijzonderder is dat PEC het heeft afgewezen.

20 juni 2023 om 15:06

Hij heeft een contract voor 2 jaar (2025).

20 juni 2023 om 15:09

@sirius

In het artikel staat: Beelen beschikt slechts nog over een contract tot medio 2024 en gaf eerder aan zijn verbintenis niet te willen verlengen.

Maar ik zie online idd dat hij nog 2 jaar contract heeft.

20 juni 2023 om 14:13

Inderdaad, dan liever iets meer geld besteden aan Ugalde. Daarmee weet je in ieder geval zeker dat je minimaal eredivisiekwaliteit inkoopt.

20 juni 2023 om 14:57

Inderdaad. En liever veel geld besteden aan een goede spits dan een verdediger zou ik zeggen. Goede spitsen zijn veel schaarser.

20 juni 2023 om 15:05

Het probleem is alleen dat Ugalde naar verluidt 6-7 miljoen euro moet gaan kosten. Hoe veelbelovend hij ook is, maar dat moet je niet willen. Dan maak je gelijk zo'n beetje het hele budget op en dat terwijl er meerdere spelers vervangen moeten worden. Hoe graag ik Ugalde ook zie komen, maar dat is geld wat je nu niet zomaar uit kunt gaan geven aan slechts 1 speler. Zijn salaris is immers ook behoorlijk vanaf komend jaar.

20 juni 2023 om 17:00

Ik hoorde nog geen 5 miljoen, nog steeds teveel, maar liever 5 miljoen voor Ugalde dan 2 voor deze verdediger.

Veel te duur natuurlijk. Prima speler, maar niet voor 2 of 3 miljoen.

Onverantwoord om als Twente zijnde hier meer dan 1 miljoen voor neer te tikken. Verwacht dan ook wel dat AZ hier mee aan de haal zal gaan.

Het blijft toch bijzonder dat er eerst / vooral gesproken wordt over zijn goal en assists. Volgens mij is het een centrale verdediger en dan zijn andere zaken nog belangrijker.

Deze gozer is het dubbel en dwars waard. Speelt heel volwassen, goede pass en opbouwend erg sterk. Denk dat het niet zo'n groot risico is als je zijn potentie ernaast legt.

Het verbaasd me dat er interesse is voor Panta en Beukema, ik vind ze allebei vrij slechte verdedigers

20 juni 2023 om 15:12

Ja dat vond ik ook verbazend aan dit bericht. Maar misschien voor Hatzidiakos interesse van Griekse clubs? Vind dat vaak 1 van de zwakste schakels van AZ. En Beukema misschien in de belangstelling van clubs uit Championship.
Wel leuk als deze Beelen binnen Nederland blijft.

20 juni 2023 om 16:07

Beukema staat in de belangstelling van Bologna en Atalanta. Panta weet ik niet, maar duidelijk is dat AZ hem de stap sowieso gaat gunnen dus niet moeilijk gaat doen.

Deze jongen kan zeker een versterking zijn in vergelijking met panta en beukens die we nu hebben. Toch hoop ik wel dat Goes en Dekker komend seizoen de kansen zullen krijgen. Zeker Goes vond ik heel sterk spelen.

Van der Belt was 850.000 euro. Dan lijkt 3 mjoen voor deze speler met een eenjarig contract wel heel veel.

Wel goed dat AZ interesse heeft, bij vertrek van Panta of Beukema wordt de spoeling dun achterin, ook met Goes en Dekker.

20 juni 2023 om 15:03

Deze jongen heeft een contract tot 2025; een 2-jarig contract dus.

Ik zou hier geen 3 miljoen euro voor neertellen. Je kunt met 3 miljoen euro uit een hogere categorie vijver vissen en Eredivisie-ervaring heeft hij nauwelijks. Centrale verdedigers in de KKD zijn sowieso lastig in te schatten. Peet Bijen blonk echt uit bij FC Twente in de KKD, maar in de Eredivisie was het direct niets. Soms heb je van die spelers. Eigenlijk vind ik 2 miljoen euro al aan de stevige kant. Dan denk ik uiteraard vanuit FC Twente-perspectief. Vanuit PEC-perspectief snap ik dit natuurlijk.

20 juni 2023 om 16:22

Ik denk dat Twente hoopt dat deze jonge spelers uit de kkd zich goed ontwikkelen zodat ze kapitaal op het veld hebben staan en ze deze spelers in de toekomst voor een leuke prijs kunnen verkopen. Opzich een goede filosofie, maar ook een risicovolle. Vaak slagen spelers uit de kkd niet en ben je je geld verloren. Voorheen een paar ton, maar nu kosten die spelers een stuk meer. Transfervrije ex eredvisiespelers of huurspelers zijn een stuk minder risicovol, maar daar zul je ook minder op verdienen.

20 juni 2023 om 17:29

Mee eens, al denk ik wel dat het ook wat ervaren krachten haalt. Echter haal je die tegenwoordig niet meer op binnen de Eredivisie, tenzij ze transfervrij ergens de deur uitlopen. Het is nog een raadsel hoe de selectie er in september uitziet.

Twente haalt een hoop spelers uit de kkd, daar zit wel een risico aan verbonden. Zal een hels karwei worden om volgend jaar wederom de play offs van de conference league te halen.

20 juni 2023 om 15:10

Inderdaad, al denk ik dat er ook nog spelers komen die zich al bewezen hebben op hoger niveau. Zie bijvoorbeeld Manhoef graaf komen. Maar dat het aankomend jaar moeilijker wordt om dit jaar te evenaren, staat als een paar boven water.

20 juni 2023 om 16:09

Manhoef is echt niet haalbaar voor Twente, met alle respect. De KKD is nou eenmaal de vijver waar je in moet vissen. Of hopen op een buitenkansje met wat creatieve scouting.

20 juni 2023 om 16:21

Manhoef is idd te duur. Hoop nog steeds dat Twente binnenkort Eiting weet binnen te hengelen.

20 juni 2023 om 16:24

Ben zelf niet zo'n fan van Manhoef. Gigantisch snel, maar technisch en qua afronding is het echt ondermaats.

20 juni 2023 om 20:14

Hmm Manhoef zijn afronding, is toch juist aardig 9 goals bij een Vitesse.

Wat mij betreft blijft PEC lekker weigeren!
Was dit seizoen het absolute slot op de deur en maakte veel van de traagheid van v. Polen en v. Hintum goed. Rustig aan de bal, prima inspeelpass.

De scepsis rondom deze bedragen voor een KKD-speler snap ik erg goed, maar hij was wat mij betreft samen met vd Belt absoluut de beste dit seizoen.

In het artikel staat nog 1 jaar contract, maar dit is niet juist. Hij heeft nog een 2-jarig contract



Gaat een lastig seizoen worden op deze manier. Blijkbaar alleen maar blik op de KKD en dat zijn geen waardige vervangers van wat er nu staat. Het moet er in ieder geval in de buurt liggen Totaal geen creativiteit meer in het halen van spelers. Ugalde weg, cerny weg, misidjan weg, smal weg, Hilgers weg, Plegezuelo weg, brenet weg. Kan een groot probleem worden volgend jaar als er geen haast gemaakt wordt met het halen van waardige vervangers. Moeten over een maand al weer Europees voetbal spelen en op deze manier is een Utrecht - Differdange scenario goed mogelijk.
Waarom niet de blik richting Scandinaviã«?

Ik denk dat de kans groot is dat we volgend seizoen voor plek 13 spelen op deze manier.



20 juni 2023 om 16:23

Ik snap wat je bedoeld, maar Smal Hilgers en Brenet en in mindere mate Cerny zijn allemaal nog niet weg he. Het kan best dat als er geen goede boden komen, ze gewoon de eerste kwalificatie wedstrijden meespelen met Twente.

In dat geval staat er best een prima team toch? Wel moeten de posities van Ugalde en Plegezuelo daarvoor nog versterkt worden lijkt me.

Kan iemand uitleggen waarom VD Belt 850.000 en Pec voor deze speler 3 miljoen verlangt? Is niet helemaal in verhouding lijkt mij. En ja, ik weet van het nog twee jaar lopende contract af, maar dan is het verschil van ruim 2 miljoen nog steeds niet te billijken wat mij betreft.

20 juni 2023 om 16:24

Die 850.000 was een clausule in zijn contract geloof ik. Voor Beelen kunnen ze vragen wat te willen.

Laten lopen mensen. Te duur voor Twente. Kunnen we niet doen en moeten we niet doen. Verder koekeloeren

Fijn dat iedereen weet wat deze jongen waard is. Ik zou zeggen, als jullie nog tijd hebben verdiep je dan even in het afgelopen seizoen in de KKD.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren