Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atlético Madrid meldt komst van transfervrije Belg met ‘hoop ervaring’

Laatste update:

Axel Witsel heeft zijn contract bij Atlético Madrid ondertekend. De Belg heeft zijn handtekening gezet onder een contract van een seizoen. De transfer hing al enige tijd in de lucht aangezien Witsel van een transfervrije status genoot en daarnaast gecharmeerd is van de speelwijze van Diego Simeone. Woensdagmiddag heeft de Madrileense club de overgang bevestigd.

Witsel is de eerste echte versterking voor Simeone dit seizoen. Atlético nam deze zomer al wel afscheid van verschillende spelers met ervaring. Zo vertrokken Héctor Herrera (Houston Dynamo) en Sime Vrsaljko (Olympiakos) transfervrij. Ook Luis Suárez is inmiddels transfervrij vertrokken bij de club. Het is nog niet bekend waar de Uruguayaanse goaltjesdief aan de slag zal gaan. De Argentijnse grootmacht River Plate wordt veelvuldig genoemd.

Atlético laat op de clubwebsite weten erg tevreden te zijn over de komst van Witsel en licht vooral zijn ervaring uit. “Op deze manier verzekeren wij ons van een speler met gigantisch veel ervaring. Gedurende zijn carrière heeft Witsel meer dan 600 wedstrijden gespeeld voor verschillende clubs, waarvan 77 in de Champions League en 42 in de Europa League. Daarnaast nam hij deel aan vier grote eindtoernooien met zijn land België.''

Witsel is vanwege zijn inzetbaarheid op het middenveld en eventueel in de verdediging een ideale aanwinst voor Simeone. De 124-voudig Belgisch international kwam de afgelopen vier seizoenen tot 144 optredens voor Borussia Dortmund, dat hem in 2018 voor twintig miljoen euro ophaalde uit China. In de twee jaar daarvoor had Witsel een uitzonderlijk salaris opgestreken bij TJ Quanjian. Het wordt voor de controleur zijn zesde profclub, nadat hij eerder ook Zenit Sint-Petersburg, Benfica en Standard Luik diende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel mooie clubs op zijn CV staan

6 juli 2022 om 19:12

Moesh13

Bizar he. Dacht eerst die raakt van radar af. En toch goede clubs

Nou over Atletico hoeven we ons ook geen zorgen te maken denk ik.. Witsel.. Lol. Over overschatte spelers gesproken. Ontzettend traag, redelijke fysiek, voetballend ook matig. Maar mij hoor je niet klagen hoor.

6 juli 2022 om 17:57

Gewoon onzin hoor. Nu is hij niet meer de speler die hij was maar als je van Witsel zegt “voetballend matig” dan heb je gewoon geen idee waar je het over hebt.

6 juli 2022 om 19:00

Bij Barca zijn ze toppers als Puig gewend dus dan krijg je dit. Witsel is juist altijd een onderschatte speler geweest. Niet meer zo goed als hij ooit was, maar nog steeds een prima speler voor Atletico.

6 juli 2022 om 19:02

Witsel was in z’n eerste 2 Dortmund seizoenen echt enorm sterk, belangrijke pion op het veld. Daarna wat blessures en ging het wat minder. Toch een prima speler aan gehad.

6 juli 2022 om 20:34

Die Witsel heeft de draaicirkel van een vrachtwagen, en handelt ook vrij traag. Is na zijn blessures alleen maar minder geworden. Dit is echt geen versterking voor Atletico.

6 juli 2022 om 20:35

Puig kan er net zo weinig van . Wij moeten het doen met één van de beste middenvelders uit de serie A genaamd Kessie, Atletico met een over de top Belg.

6 juli 2022 om 20:59

Eerst inschrijven pas daarna kan je genieten, dat probleem heeft Ateltico dan weer niet.

6 juli 2022 om 21:31

Nee Kessie draait en handelt als 1 van de snelste.. en als hij echt zo goed was ging hij niet naar Barca..

6 juli 2022 om 22:18

En nu praat je alleen over de post-blessure Witsel.

6 juli 2022 om 18:00

Ben wel benieuwd naar het gevecht tussen Witsel en Pjanic jij niet?

6 juli 2022 om 18:04

Pjanic gaat weg.

Tja het is een beetje een 1 op 1 vervanging van Herrera, dus prima. Transfervrij voor de breedte, en maar voor 1 seizoen dus nauwelijks risico. 2 rechtsbacks zijn echt noodzakelijk en het liefst nog een centrale verdediger erbij, maar voor de rest hoeft er weinig gedaan te worden aan de selectie. Het is alleen wachten tot Morata, of iemand anders, vertrekt, want met de terugkeer van Morata en Saul zit Atleti al weer dicht op het salarisplafond aan.

6 juli 2022 om 17:59

Gaat Griezmann behouden worden?

6 juli 2022 om 18:05

Ja hij wordt sowieso nog voor een seizoen gehuurd. Wat daarna gebeurd is nog niet bekend, want Atleti heeft geen trek om die 40 miljoen te betalen, maar die is alleen verplicht als hij een bepaald aantal wedstrijden minimaal 45 minuten meedoet. En hij is al aardig opweg om dat te halen, aangezien hij volgend jaar vaak basis stond. Nou waren Felix en Cunha wel een behoorlijke tijd geblesseerd dus het is naar mijn mening alles behalve zeker dat hij dat aantal gaat halen, aangezien die 2 toch wel een stuk beter waren vorig seizoen.

6 juli 2022 om 18:05

Jazeker die blijft bij Atletico, als het goed is moet Atletico hem na dit seizoen overnemen.

6 juli 2022 om 18:08

Gewoon niet meer opstellen zou ik dan denken. Waanzinnig hoe matig die was, zeker naar het einde van het seizoen toe.

6 juli 2022 om 18:14

Zal wel door Simeone komen dan, net zoals Koeman de schuld kreeg dat Griezmann niet rendeerde

6 juli 2022 om 18:17

Nee het zal wel door Guardiola komen Japie.

Schiet je helemaal niks mee op, heb je al 55 spelers van. Loper op t middenveld

Hoop negativiteit hier, maar een Axel Witsel is toch een ontzettend nuttige en luxe back-up? Zal niet gehaald zijn voor de basis maar lijkt me de ideale 12e man. Voetballend goed, loopvermogen, schat aan ervaring.

6 juli 2022 om 19:43

Daar heeft atletico er al van, atletico heeft juist toppers nodig dat missen ze toch wel..

Mooie speler en goed gecasht in china en bij Dortmund. Voetbalt nu voor de lol is beetje over zijn top heen. Wk word zijn laatste kunstje als duivel.

Zo’n net niet speler. Altijd veilige balletjes op korte afstand geven, daardoor weinig balverlies. Aanvallen niet goed maar ook niet slecht, verdedigend hetzelfde. Wel altijd handig om in de breedte erbij te hebben.

Atletico haalt laatste tijd wel matige net niet spelers zo haak je niet structureel aan met Real en Barca wat is dit toch voor slappe hap.

6 juli 2022 om 21:42

Wat voor toppers heeft Real gehaald dan? of bedoel je de toppers die ze niet konden krijgen Mbappe Haaland enz..of doel je op Tchouameni echte topper ja die net komt kijken.. en daar leggen ze ff 80 miljoen voor neer..nee dat doet Atletico niet die halen een speler met tig x meer ervaring enz transfervrij..

Jaar contract. Prima toch? Kan fungeren als 12e man en als het niet bevalt loopt die komend jaar weer weg.

Matige aanwinst zeg voor Atletico. Al lang over zijn top heen. En daarvoor was ik al geen groot fan.

Snap niet dat iedereen zo negatief hierover doet. Witsel is geen absolute topper meer, maar het is een prima vervanger van Herrerra, die ook niet heel veel speelde. Gaat gewoon een 1-jarig contract krijgen en brengt wel fysieke kracht mee op het middenveld (ideaal voor Simeone).
Daarnaast kan hij die fysieke kracht ook nog koppelen aan inzicht en voetballend vermogen, dus prima.

Het is niet meer de Witsel van voorheen, maar hij is altijd een onderschatte speler geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren