Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Atalanta is in verregaande gesprekken met Ajax over centrumverdediger’

Laatste update:

Nog voordat Sven Botman zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax heeft gemaakt, kan de twintigjarige centrumverdediger een overstap maken naar de Serie A, zo meldt Nicolò Schira, journalist voor onder meer La Gazzetta dello Sport. Botman zou met zijn goede spel op huurbasis bij sc Heerenveen de belangstelling hebben gewekt van Atalanta.

Schira meldt dat Atalanta in 'verregaande gesprekken' is over een overgang van Botman, maar specificeert niet wat hij daarmee bedoelt. Het bericht is opvallend, omdat de veelvoudig jeugdinternational voor Oranje tien dagen geleden zijn handtekening nog zette onder een nieuw contract in Amsterdam, dat hem tot medio 2023 bindt. "Nu mag ik bij Ajax weer laten zien wat ik kan. Ik kijk daar heel erg naar uit”, zei Botman op de website van sc Heerenveen.

Nadat Botman in het seizoen 2018/19 een basiskracht was voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, besloot de Amsterdamse clubleiding afgelopen zomer om hem een jaar ervaring op te laten doen bij Heerenveen. Onder trainer Johnny Jansen groeide Botman uit tot een onbetwiste basisspeler: de verdediger stond in alle 26 gespeelde Eredivisie-wedstrijden in de basis, waarin hij 2 doelpunten maakte.

Voordat bekend werd dat Botman zijn verblijf bij Ajax had verlengd, werd de achterhoedespeler ook al gelinkt aan Norwich City en Udinese. Nu voegt Atalanta zich dus in dat rijtje. Botman zou de vierde speler in dienst van la Dea worden met een Nederlands paspoort: Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens beschikken daar eveneens over.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me toch niet slim om hem nu al te verkopen. Denk dat hij nu nog een jaar verhuurd moet worden omdat hij Blind er niet uit gaat spelen. En daarna basisspeler proberen te worden. En aangezien hij recent zijn contract heeft verlengd lijkt me dit uit de duim gezogen

Heb hem niet bepaald op de voet gevolgd, maar is hij iemand die Ajax 1 echt kan halen binnen 1/2 jaar? Of heeft Ajax echt alleen met hem verlengd om hem goed te kunnen verkopen?

25 mei 2020 om 18:53

De meningen zijn daar over verdeeld. Ik denk dat Ajax hem echt moet behouden. Hij heeft echt heel veel kwaliteiten om een hele goede verdediger te worden. Vaak moet je nog de ontwikkeling zien maar bij Botman kun je nu al zien hoe hij groeit in spel en kwaliteiten. Ja maakt nog fouten maar vakantiereis goede intenties. Fysiek erg sterk, kan een goede pass geven en ziet hoe hij zich moet positioneren. Ik zou hem echt niet verkopen op dit moment. Als je ziet hoe makkelijk hij zich heeft aangepast bij Heerenveen is echt bijzonder.

25 mei 2020 om 19:08

Ik had inderdaad ook het idee dat hij best wat kwaliteiten heeft. Maar meende dat hij er voor zijn periode bij Heerenveen ook niet zo heel bijzonder op stond toch in Jong Ajax? Misschien heeft hij dat beeld nog tegen.

25 mei 2020 om 19:58

Heeft bij Jong een goede periode gekend en wat blessures. De keuze voor Heerenveen was dan ook een prima keuze op dat moment. Hij is een speler waarvan je weet dat de kwaliteiten bijzonder zijn in combinatie met zijn fysiek en voorkomen. Deze moet je echt niet laten gaan. Tuurlijk zeggen veel dat van andere talenten ook maar bij sommige is het met wat makkelijker te zien.

25 mei 2020 om 20:31

Dat het een goede verdediger kan worden geloof ik best. Maar niet elke speler past bij elke club. Botman is voor zijn lengte vrij snel, goed in de lucht zowel offensief als defensief, heeft een goede harde inspeelpass en brengt fysiek mee. Alleen is hij beperkt in zijn passing tov andere verdedigers bij Ajax, beetje zoals Sanchez dat ook was. Dat hoeft geen probleem te zijn als dat enige is wat voorheen niet zo was. Hij was niet sterk onder druk en had vaak meer moeite met de hoge lijn, kon vaak nog goed herstellen omdat hij zo sterk is. Werd vervroegd doorgeschoven naar Jong Ajax vanuit de o19 en is imo heel vergelijkbaar met Zeefuik. Zijn gewoon fijne spelers die redelijke waarde vertegenwoordigen die bij andere clubs meer gewaardeerd zullen worden. Dijks is een speler waar ik zelf totaal niets mee heb, vreselijke speler om te zien bij Ajax maar bij andere ploegen staat hij er bij fans vaak goed op zoals bij verhuurperiode aan Championship en nu in Serie A.

25 mei 2020 om 22:58

Verschil met type Dijks is wel dat Botman ook echt kan voetballen. Dijks zijn groei was ook niet groot en bleef hetzelfde doen elk jaar daar waar je bij Botman groei ziet. Zelf lerend vermogen is groot bij Botman en zijn positionering is echt wel sterk verbeterd. Ja hij valt vaak de bal aan en mist daar soms het moment maar dat past wel weer bij zijn leeftijd. Ionize echt een grote goede verdediger in hem die toch lijkt op de progressie als van de Ligt. Die had ook beperkingen die snel verbeterde.

25 mei 2020 om 23:04

Je moet daarnaast ook naar de selectie kijken. Hoe verhouden de kwaliteiten van Botman zich met die van bijvoorbeeld Veltman. Ik vind Veltman een hartstikke goede en nuttige verdediger, maar is ‘al’ 27 en kan nu misschien voor een mooie som geld naar een Europese subtopper. Dan ga je met Botman niet veel achteruit wetende dat er ook weer een hoop potentie in zit. Laat hem maar concurreren met Alvarez komend seizoen.

26 mei 2020 om 07:28

@Skede ik zou hem houden als ik Ajax was. Het is een hele taletnvolle speler en als je hem en Schuurst straks als centrum hebt staan heb je twee verdedigers van 1.93 meter staan. Dat is toch wel een wapen

26 mei 2020 om 11:50

Hij heeft bij Heerenveen echt gigantische staopen gemaakt en ik vind dat hij zeker een kans in het 1e verdient.

Ik zou hem graag in de loop van komend seizoen door willen zien breken in Ajax 1. Zou het zonde vinden als hij net als Sierhuis via de achterdeur verkocht wordt. Deze jongen heeft in mijn ogen ook meer potentie dan Sierhuis.Een duo samen met Blind gaat een beetje tegen het Ajax principe in (beiden linksbenig), maar ik zou het een kans geven.

25 mei 2020 om 19:05

Blind naar het middenveld en Martinez op de plaats van Nico.

25 mei 2020 om 19:52

Maar Blind is toch juist zo sterk centraal achterin? Waarom zou je hem dan op het middenveld gaan zetten? Een plek waar hij sowieso nooit geïmponeerd heeft (op zijn laatste jaar bij Ajax voor zijn transfer na). Bij United heeft hij ook altijd achterin gespeeld en bij Ajax daarna ook vrijwel altijd. Zou niet weten waarom je dan Blind zou weghalen op de CV terwijl dat eigenlijk de enige positie is waar hij (internationaal) uitblonk.. en dan Martinez ook nog naar de back en dan Schuurs - Botman achterin? Of Veltman als hij blijft? Dan gaat Ajax er wel echt dik op achteruit hoor..

Ik denk dat een type botman precies is wat Ajax het afgelopen jaar heeft gemist. Een lange kopsterker centrale verdediger die luchtduels kan winnen. Misschien komt komend jaar nog wat te vroeg, want zijn 2e seizoenshelft was niet denderend.

Blind is uitstekend in opbouwen en een van de slimste verdedigers die ik heb gezien, maar zijn zwaktes werden pijnlijk duidelijk in de 2e wedstrijd tegen de spurs tegen Llorente. Om echt mee te kunnen doen in Europa moet je een kopsterker verdediger naast blind hebben, anders zie ik de kansen voor ajax somber in komende jaren in europa. Een type ramos, piqué, van dijk, Boateng heb je gewoon nodig voor succes

25 mei 2020 om 19:03

@topsize; Alleen maar vanwege vertrek van Botman eventueel denk je dat Ajax kansloos is in Europa komende jaren? Das wel erg pessimistisch... Want op bepaalde voetbal statistiek sites zijn Lisandro Martinez, Alvarez en Joel Veltmann ook sterk in aerial duels en is dat een van hun pluspunten...

25 mei 2020 om 19:11

Wie stond er naast Blind in het centrum dan tegen Spurs?

25 mei 2020 om 22:19

@MrGuide; Je weet ETH er minstens 2 middenvelders uit haalde voor 2 verdedigers en dat toen snel bergafwaarts ging? En dat ervoor weinig aan de hand was....

26 mei 2020 om 10:02

Een of ander ukkie toch? Ene Matthijs, geen idee wat er van die knaap geworden is nadien.

Atalanta houdt wel van die uitblinkers bij Nederlandse middenmotors.

25 mei 2020 om 19:15

Het heeft ze wel tot ongekende hoogtes gebracht met zelfs uitnodigingen bij het Nlse elftal! Dat kan natuurlijk nooit kwaad he.

25 mei 2020 om 19:48

Wel bijzonder dat de Martin van Geel methode wel werkt in Italie en niet in Nederland...

25 mei 2020 om 20:00

Ja je kan de kijk op het voetbal in Italie natuurlijk niet vergelijke met Martin-who?- van Geel!

26 mei 2020 om 07:30

@laurens92 met het verschil dat Van Geel meestal de verkeerde spelers eruit pakte

Zou deze jongen toch houden, lekker komend seizoen wat speelminuten geven zodat hij het daarna over kan nemen. Zie wel wat in deze jongen.

Zou dit zeker overwegen als ik hem was. Bij Ajax volgend jaar ook allerminst zeker van een basisplek en Atalanta heeft aangetoond dat het veel in dit soort Nederlandse spelers naar boven haalt, zie een Marten de Roon en een Hansie Hateboer. Voeren goed beleid en is in de afgelopen jaren een stabiele club in de Serie A geworden.

25 mei 2020 om 20:24

Denk dat buiten Blind en Tagliafico (als hij blijft) niemand zeker is van een basisplaats bij Ajax. Zie juist in het centrum van Ajax genoeg kansen voor Botman. De strijd met een Alvarez, Veltman, Schuurs zou hij zomaar eens in zijn voordeel kunnen beslissen. Wel mee eens trouwens dat Atlanta goed is voor Nederlandse voetballers en dat deze daar goed draaien.

25 mei 2020 om 20:53

Hm, ja eerst de voorbereiding voor komend seizoen en zijn kansen aftasten bij Ajax, dat sowieso. Alvarez zou ik gewoon verkopen, is alles behalve die vijftien miljoen euro waard gebleken. Dat zou ook in het voordeel van Botman kunnen zijn.

Persoonlijk hoop ik dat hij bij Ajax blijft de komend seizoen. Hij heeft daarbij ook wel een echte kans verdient na zijn succesvolle periode bij Heerenveen. Liet duidelijk zien gegroeid te zijn en hopelijk kan hij dit ook laten zien bij Ajax. Hij heeft tenslotte zijn bouw, lengte en voetballend vermogen mee als verdediger.

Atalanta is wel heel nadrukkelijk aan het scouten van NLers. Het zit 'm ook in de manier van voetballen dat ze spelen wat zich heel erg aansluit op ons manier van voetballen in nl. Mits er een xx miljoenen bedrag op tafel komt denk ik niet dat ajax hem verkoopt

Ik heb wel een zwak voor Norman, maar ik denk dat hij puur op basis van zijn speelstijl dat hij bij Atalanta meer gewaardeerd zal worden dan bij Ajax.

beter verkopen/verhuren ze piri. Botman kan zich dit jaar achter blind bewijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren