Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verschrikkelijk nieuws voor Botman: einde seizoen en geen EK voor verdediger

Laatste update:

Sven Botman heeft een uiterst zware kruisbandblessure opgelopen, zo meldt zijn werkgever Newcastle United op de clubkanalen. De Nederlandse centrumverdediger raakte in het verloren bekerduel met Manchester City geblesseerd en nu blijkt dat hij zes tot negen maanden aan de kant staat. Door de blessure is het seizoen van Botman voorbij en gaat hij definitief niet mee naar het EK met Oranje.

De linkspoot moest in het FA Cup-duel met Manchester City na 82 minuten afhaken. Hij werd vervangen door Emil Krahth, terwijl de 2-0 eindstand (in het voordeel van the Citizens) al op het scorebord stond.

"Sven Botman zal volgende week onder het mes gaan, nadat hij een blessure heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Manchester City", schrijven the Magpies. "Een scan heeft bevestigd dat hij een kruisbandblessure heeft opgelopen en de verwachting is dat hij over zes tot negen maanden terug zal keren."

De 24-jarige Botman raakte tegen Manchester City niet voor het eerst dit seizoen geblesseerd. Eerder miste de voormalig Ajacied al eens zestien wedstrijden door een knieblessure en ook een enkelblessure hield hem al enkele weken aan de kant deze jaargang.

Door de blessure is Botman gegarandeerd niet van de partij tijdens het EK in Duitsland komende zomer. De mandekker heeft nog geen enkele interland namens het Nederlands elftal achter zijn naam, maar kwam eerder al wel in aanmerking voor een plekje bij de selectie.

Voor de huidige interlandperiode had Ronald Koeman al geen ruimte voor Botman. De bondscoach riep zes spelers op die als centrale verdediger uit de voeten kunnen, maar de speler van Newcastle zat er niet bij.

Koeman koos ervoor om Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Lutsharel Geertruida op te roepen als opties voor in het hart van de defensie. Jerdy Schouten, die bij PSV met enige regelmaat centraal achterin staat, zit ook bij de selectie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is zwaar balen heel veel sterkte met herstel Botman.

Heel zuur, al had hij amper gespeeld in Oranje mochten Vd Ven Blind en Ake fit zijn he!
Dit jaar was hij enorm matig en je zag dat hij niet fit was. Zag ook de downfall van de defensie van Nufc.
Hij had al een ingescheurde kruisband. Niet geopereerd & opgetraind. Was misschien wel wachten op dit moment.

Gun je niemand, maar vind t nog steeds niet slim van hem…

Sterkte!

20 maart 2024 om 18:15

Dat zal hij wel op aanraden van de clubarts of een ander bepalend iemand gedaan hebben lijkt mij.

20 maart 2024 om 18:22

Tsja, dat zal best hoor, maar blijf het toch onverstandig vinden😂

3e Nederlandse centrale verdediger in korte tijd. Moet niet veel vaker gebeuren dit. Vooral zuur voor Botman zelf. Enig pluspuntje kan zijn dat je door de zomerstop een stuk minder wedstrijden van de club mist.

Ongelooflijk zuur maar betwijfel of hij überhaupt mee was gegaan naar het EK. Met van de Ven en Ake heb je twee enorm goede linksbenige verdedigers en ook Timber is weer aangesloten bij Arsenal. Dan heb je sws al Virgil en een grote kans dat zowel de Vrij, de Ligt en Geertruida ook meegaan.. en dan heb je ook nog Blind..

Zeer klote, sterkte toegewenst 💪🏾

Liep ik gisteren nog te verkondigen dat Hato niet mee zal gaan met het EK. Dan moet het niet zo doorgaan natuurlijk..😅

20 maart 2024 om 18:23

Aké, Van de Ven, Blind, Struijk, allen linksbenig en verder dan Hato.
Al zie ik Koeman Hato wel voor Struijk meenemen.


Of misschien zelfs wel Jurrien. Die kan overal

20 maart 2024 om 18:50

Maar van de Ven is op dit moment ook geblesseerd volgens mij.

20 maart 2024 om 19:13

@glennn, Struijk ligt er ook al sinds november uit met een blessure

22 maart 2024 om 12:51

Ah oke. Dat wist ik niet! Dan komt een rentree van Hato wellicht wel dichterbij ja.

Al zou ik eerder gewoon dan Blind als back-up LCV meenemen ofzo en dan een extra (wing)back meenemen als Maatsen of Bjorn Meijer./

Ow dat is zuur! Sterkte met het herstel!

Of hij nou wel of niet mee was gegaan naar het EK. Dit soort blessures gun je niemand.

Pff weer een speler met knie blessure, had Botman trouwens niet als een scheurtje in zn knie en hebben ze toen besloten om niet te opereren maar de knie weer sterker te maken met oefeningen?

Ontzettend veel kruisbandblessures bij spelers dit seizoen zeg. Is wel bizar hoor. Jammer voor hem dat hij het EK nu definitief moet laten schieten. Hopelijk dat hij zo snel mogelijk kan herstellen maar de revalidatie gaat wel zwaar worden natuurlijk.

20 maart 2024 om 18:45

Ik heb het gevoel dat de spelers gewoon overbelast zijn. Sinds de zomer van 2020 hebben se geen fatsoenlijke zomerstop meer gehad. In 2021 het EK, Copa America en de Olympische Spelen, in 2022 begon het seizoen heel vroeg door het WK, in 2023 eindigde het seizone laat door het WK, en dan heb je deze zomer weer een EK, Copa America en Olympsiche spelen. Voor sommige spelers zou dat betekenen dat ze pas in de zomer van 2025 voor het eerst rust hebben.

20 maart 2024 om 19:34

In de zomer van 2025 heb je dan het uitgebreide WK voor clubs, wat gezien de prijzenpot ook een toernooi gaat worden dat teams serieus dienen te nemen.

Dus dan is Timber bijna terug bij Arsenal, ligt Botman er weer uit met een zware blessure. Oranje heeft echt de luxe dat we heel goed zitten in de centrale verdedigers zeg, alleen wel pech dat er veel zwaar geblesseerd raken.

20 maart 2024 om 19:18

Vraag is of Timber wel geselecteerd gaat worden. Ik ben bang dat hij weinig minuten gaat maken nu Kiwior het goed doet en Tomiyasu weer fit is.
Krijg bij Koeman het gevoel dat hij spelers meeneemt zoals Geertruida eerder dan Timber. Alhoewel Timber meer talent heeft.

22 maart 2024 om 12:54

Ik denk dat Timber er wel bij gaat komen hoor. Tomi en Timber komen erbij i.p.v. een Cedric op de bank en een Hein wellicht?

Zou hem sowieso meenemen op de bank vanaf de Man CIty game, mochjt het gaan.

Zo zonde en jammer

Ten eerste is het verschrikkelijk voor hemzelf dat hij dit soort blessure alsnog heeft gekregen. Een paar maanden geleden (geloof ik) was hier ook al een artikel hierover. Botman besloot weliswaar met overleg om gewoon door te gaan met een stukje kruisband die al gescheurd was. Zoals ik toen (heel jammer dat het toch is gebeurd, had echt gehoopt van niet) al had geschreven was dit kwestie van tijd dat dit zou gebeuren. Een klein scheurtje,-hoe groot maakt -niet uit in de kruisband en toch doorgaan is echt vragen om problemen. Zeker op het niveau waar hij op speelt, volle bak gaan en draaien, veel risicovolle bewegingen maken.

Echt onbegrijpelijk dat de artsen en eventueel de club botman hebben geadviseerd om gewoon door te gaan met andere soort trainingen. Nu zit je alsnog met de gebakken peren en doe je zeker niet mee met het EK en mis je de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Heel zonde.

Volgens mij is Botman niet voor het eerst zwaar geblesseerd. Zijn EK-kansen waren al klein... Op naar volgend seizoen , Sven gaat op termijn Virgil opvolgen in Oranje en wie weet ook wel bij Liverpool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren