Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwaar geblesseerde Sven Botman negeerde medisch advies van Newcastle United

Laatste update:

Sven Botman heeft het advies van de medische staf van Newcastle United genegeerd, zo vertelt manager Eddie Howe op de persconferentie van the Magpies. De 24-jarige mandekker van de Engelsen raakte in het FA Cup-duel met Manchester City (2-0 verlies) zwaar geblesseerd aan zijn knie en moet daarom nu zes tot negen maanden toekijken.

Botman kampte tussen september en december ook al met een knieblessure. Door die kwetsuur miste hij destijds zestien wedstrijden van Newcastle. “Het is een complex verhaal”, begint Howe. “Aanvankelijk had hij een scheur in een deel van zijn kruisband.” De club heeft toen een specialist ingeschakeld, waarna er ‘tegenstrijdige’ adviezen kwamen over wat hij vervolgens moest doen.

Het advies van het medische team van Newcastle was wel duidelijk. “Ze adviseerden hem om geopereerd te worden, maar Sven wilde doorgaan. Vervolgens heeft hij dat probleem verergerd. Hij staat voor een lange revalidatie, maar de operatie is goed gegaan. We hopen dat hij sterker terugkomt. Nu steunen we hem en helpen we hem om terug te keren”, aldus de manager.

Door zijn blessure kan Botman het EK van deze zomer vergeten. Het is een hard gelag voor de linkspoot, die zijn debuut in het Nederlands elftal nog niet heeft gemaakt. Botman reageerde vorige week op zijn blessure en het herstel dat hem te wachten staat.

“Het is moeilijk om te accepteren dat een operatie onvermijdelijk is nadat ik zo hard gevochten heb om dit te voorkomen. De support en liefde die ik al heb ontvangen betekent ongelooflijk veel voor me.”

“Ik kan de komende tijd niet doen wat ik het liefste doe, maar na mijn recente knieproblemen weet ik dat ik als een betere speler uit deze periode kom”, vervolgt hij. “Newcastle blijft het meest belangrijke en ik zal jullie elke dag blijven steunen. We zijn een familie.”

Botman kwam dit seizoen tot 22 wedstrijden namens Newcastle. The Magpies betaalden in de zomer van 2022 ruim veertig miljoen euro aan Lille OSC om hem daar los te weken. De Nederlander ligt nog tot medio 2027 vast in Engeland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt alsof hij zelf even ging bepalen dat dit het juiste besluit was. Lijkt mij niet heel logisch en verantwoord. Zeker met een tal van specialisten binnen de club die er wel kijk op hebben. Nu wordt het naar buiten gebracht als een eigen schuld dikke bult. Niet heel professioneel van de club.

29 maart 2024 om 16:11

De club krijgt kritiek, maar er is toch niets mis met verduidelijken dat de keuze om niet te opereren bij de speler lag.

Wat kan je als club anders doen, hem een glas melk met slaapmiddel geven en dan snel naar de operatietafel rollen?

29 maart 2024 om 17:32

Als hij al een scheur had in zijn kruisband kun je geen kant op. De kruisband afscheuren is dan onvermijdelijk, maar met alleen een scheur en dan een operatie is de herstelperiode net zo lang. Dus het lijkt ervoor dat hij heeft gekozen de knie op te trainen tot het moment van het afscheuren daar was. Maakt uiteindelijk niet zo veel verschil. En tuurlijk zal de medische staf adviseren te opereren want de kans op meer schade is ook aanwezig.

Soms kun je het advies van specialisten negeren of uitstellen maar vaak ook niet. Daar zijn het specialisten voor. Beterschap voor Botman en een goede revalidatie toegewenst!

'' De club heeft toen een specialist ingeschakeld, waarna er ‘tegenstrijdige’ adviezen kwamen over wat hij vervolgens moest doen.''

Dit vind ik vreemd. Medische specialisten van Newcastle zeiden dat hij geopereerd moest worden maar ze huren iemand van buitenaf die tegenstrijdige adviezen geeft waardoor Botman niet kiest voor een operatie. De fout zit dan bij de club omdat ze in het begin niet duidelijk waren.

Gelukkig legt dit artikel lekker duidelijk uit wat er gebeurd is. Niet dus. Van wie kwamen die tegenstrijdige adviezen? Waren de medische staf en de ingeschakelde specialist het bijvoorbeeld oneens? Dat is niet echt duidelijk uitgelegd, vind ik. Als de specialist zegt dat ie niet hoeft te opereren, zou ik ook niet opereren. Je schakelt niet voor niks een specialist in, als medisch team zijnde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren