Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aslak Witry op weg naar Eredivisie: ‘Het is een topclub in Nederland’

Laatste update:

AZ hoopt zich binnenkort te versterken met een rechtsback. De club is in vergevorderde onderhandelingen met het Zweedse Djurgårdens IF over Aslak Witry, zo meldt Expressen zondag. Sportief directeur Bo Andersson bevestigt dat er goede gesprekken worden gevoerd over Witry, die de transfervrij vertrokken Jonas Svensson moet opvolgen in Alkmaar.

Witry, 25 jaar, speelt sinds januari 2019 voor Djurgårdens. Hij werd met zijn ploeg kampioen van Zweden in zijn eerste seizoen. Volgens Expressen behoort de vleugelverdediger tot de beste spelers van Djurgårdens. Hij heeft dit seizoen al vijf keer gescoord in dertien optredens en mede daardoor staat de club op de tweede plek, met evenveel punten als koploper Malmö FF. Zondag werd wel met 1-4 verloren van nummer drie AIK en na die wedstrijd wordt directeur Andersson gevraagd naar de toekomst van Witry.

"Ik kan bevestigen dat we contact hebben met die club over Aslak. We hebben de afgelopen week met meerdere clubs gesproken, maar we willen hem niet verkopen", maakt de beleidsbepaler duidelijk. "We zijn ver gekomen met AZ, dat kan ik beamen, maar een transfer is nog niet zeker. AZ is een topclub in Nederland, dus het is natuurlijk interessant. Djurgården en AZ hebben contact gehad en het is belangrijk dat Djurgården tevreden is. Het is een langdurig proces."

Hoewel Andersson dus terughoudend is, schrijft Expressen dat een deal 'op enkele details na' beklonken is. AZ houdt Witry al geruime tijd in de gaten en hoopt hem volgende week voor te stellen, wellicht al aan het begin van de week. In het verleden vroeg Djurgården een bedrag van anderhalf à twee miljoen euro voor de Noor, maar het is niet duidelijk of daar nu aan wordt vastgehouden. Het contract van Witry loopt door tot november 2022.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima speler voor de eredivisie, we gaan hem missen..

8 augustus 2021 om 21:34

Voor de eredivisie of top eredivisie wat wij proberen te bereiken? Heb geen idee van zijn kwaliteiten

Ben benieuwd, geen idee hoe goed hij is. De scouting van AZ doet het meestal wel netjes dus hopelijk hebben ze het weer goed gezien.

8 augustus 2021 om 19:25

Ik ken de speler in kwestie niet, maar vind het positief om te horen dat Huiberts achter de schermen bezig is met transfers. Sugawara is het ook nog niet helemaal (als vaste basisklant) en concurrentie er bij is altijd goed. Hopen op een gevalletje Svensson 2.0

Goed om te lezen dat Max op de achtergrond bezig is met versterkingen. Een rechtsback was ook zeker nodig met alleen sugawara voor die positie. Iemand die meer weet over deze speler?

AZ is idd een topclub. Hoop dat Aslak een goede toevoeging is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren