Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ashley Cole bedreigd met afknippen van vingers bij gewelddadige overval

Laatste update:

Ashley Cole en zijn gezin zijn in januari 2020 slachtoffer geweest van een brute overval, zo blijkt uit een rechtszaak in Nottingham. De voormalig profvoetballer van onder meer Chelsea en Arsenal werd vastgebonden en bedreigd, terwijl een groep inbrekers op zoek ging naar dure sieraden. Zijn partner kon zich verstoppen in een kledingkast, maar werd betrapt op het moment dat ze de politie wilde bellen.

Een overvaller dreigde tijdens de gewelddadige inbraak om de vingers van de 107-voudig international van Engeland af te knippen met een tang. De 34-jarige Kurtis Dilks wordt ervan beschuldigd deel uit te maken van een vierkoppige bende die op 21 januari 2020 het huis van de voormalig profvoetballer binnendrong met een voorhamer. Bij de rechtszaak wordt duidelijk dat er tijdens de inbraak horloges, mobiele telefoons, contant geld, een Gucci-tas, een koptelefoon en een autosleutel werden gestolen.

Dilks zou samen met twee andere medeverdachten ook een andere overval hebben beraamd op het huis van voormalig Tottenham Hotspur-middenvelder Tom Huddlestone. De 35-jarige voetballer - die momenteel onder contract staat bij Hull City, was niet aanwezig toen drie verdachten zouden hebben ingebroken in zijn woning in Lincolnshire. Huddlestone's vrouw Joanna Dixon lag op dat moment in bed met hun zoontje, maar werd gevraagd hem neer te leggen toen de inbrekers probeerden haar met tie wraps in bedwang te houden. De overvallers gingen er uiteindelijk met ongeveer 600 duizend euro aan handtassen en sieraden vandoor.

De aanklager noemt de overvallen van de groep ‘zeer ernstig, zorgvuldig gepland en soms meedogenloos uitgevoerd’. “De aanwezigheid van huiseigenaren weerhield deze verdachten niet. Zij waren gewapend met wapens en de middelen om hen te overmeesteren. De aanwezigheid van kinderen bracht hen niet van hun stuk”, zo wordt de aanklager geciteerd door GOAL. De vrouw van Ashley Cole, Sharon Canu, was op dat moment thuis met haar twee jonge kinderen en zij had geprobeerd de politie te bellen terwijl ze zich verstopte in een kledingkast. “Een van de overvallers trok de deur van de kledingkast open en pakte de telefoon uit haar handen. Ze zag vervolgens Ashley Cole op zijn knieën met zijn handen op zijn rug gebonden.”

De aanklager zegt dat Canu aanvankelijk weigerde om zich vast te laten binden door de overvallers, maar hiervan afstapte toen ze met een mes werd bedreigd in het bijzijn van haar kinderen. Een van de overvallers was gewapend met een tang en dreigde naar verluidt Cole te martelen, waarbij hij zei: “Laten we zijn vingers afknippen.” Uit de rechtszaak kwam naar voren dat de overvallers uiteindelijk vluchtten nadat een van hen ‘politie’ had geroepen. Alle verdachten ontkenden tijdens de rechtszaak betrokkenheid bij de reeks overvallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verschrikkelijk. Het lijkt alsof er de laatste tijd elke week wel een brute overval is bij een voetballer. Met dat soort kapitaal zou ik toch een beveiliger inhuren, als is dat misschien na je carriere een kostenpost waar je op gaat besparen.

Dat is echt heel griezelig hoor. Het zou je gebeuren... Je moet als bekende voetballer bijna nog in een afgesloten bewaakte gemeenschap gaan wonen. Gebeurd wel steeds vaker (of je hoort het steeds meer).

600.000 euro aan handtassen jeetje mina. Slaat ook eigenlijk echt nergens op. En voetballers zouden standaard bewakers bij hun huis moeten betalen voor beveiliging, aangezien dit echt een probleem is wat denk ik niet 1,2,3 zo opgelost zal worden. Hoe onmenselijk kan je zijn om een gezin met kleine kindjes te overvallen. Het gebeurt echt steeds vaker.

12 april 2022 om 10:25

Weet je wat dat kost 24/7 bewaking bij je huis? En wat wil je dan 1 2 3 mannetjes? Die kunnen nog steeds overvallen worden met wapens. Daarbij zit je vrij snel aan de bedragen die worden meegenomen bij een overval aan kosten.

12 april 2022 om 10:50

Scheelt je wel een trauma, en je hebt je sieraden nog.

12 april 2022 om 11:28

1 full time bewaker aawezig?. Buiten voor je deur. Sowieso minder dan 600.000eu denk ik zo. Als (ex)prof voetballer zou ik me toch beter beschermen. Het crimineel milieu verhard en je bent nu eenmaal een bekend persoon.

12 april 2022 om 11:34

Ja maar je vrouwtje wilt wel nog altijd de handtassen dus je moet ze aanschaffen.

12 april 2022 om 12:06

Brrr. van de term 'vrouwtje' krijg ik al helemaal rillingen.

12 april 2022 om 13:23

stel je hebt 24/7 1 bewaker. dan zou je dus 24*7 = 168 uur per week betalen. wellicht zijn nacht uren dubbel tarief dus laat ik zeggen van 23:00 tot 6;00 is 7 uur x 7 dagen.= 49 uur dubbel tarief. en dan dus 119 normaal. wat is een uur tarief, 45 euro? dus laat ik zeggen 119x45 is 5355 en 49x2 en x 45 is 4410 en bij elkaar is 9765 per week. dat het hele jaar is 507.780,00 per jaar. of maak ik een rekenfout?

12 april 2022 om 17:55

Tjah, dan maar wat minder handtasjes, de veiligheid van mijn gezin zou ik toch belangrijker vinden.

12 april 2022 om 10:25

en sieraden he. Waarschijnlijk zat dus de meeste waarden in de sieraden.

Gaat nog nergens over als je het mij persoonlijk vraagt maar goed, moeten ze lekker zelf weten.

12 april 2022 om 10:42

Waarschijnlijk zijn de sieraden zo duur. Horloges, oorbellen, ringen etc.

12 april 2022 om 18:17

Nja je kan het ook omdraaien. Deze trieste zoutzakken moeten gewoon met hun poten van andermans spullen afblijven. Voetballers krijgen en hebben veel te veel geld, verdeling is totaal niet eerlijk op de wereld, maar dit soort acties zetten is nog triester. Persoonlijk zou ik dit soort gasten direct laten opruimen. Schrikt niet af? Maakt niet uit, ze zullen(kunnen) het nooit meer doen en bevolkingsaantal op deze planeet moet drastisch omlaag. Win-win.

En dan gewoon maar even schreeuwen dat jij zijn vingers af gaat knippen.. Waarom?? Wat bezielt je in godsnaam als je dat soort idiote gedachten hebt. Je moet er als profvoetballer echt 24/7 bewaking op na houden, want dit soort verhalen hoor je vaker en vaker. Het gaat natuurlijk hand in hand met een enorm leuk instagram account en de enorme bedragen die verdiend worden door die gasten.. Het is te treurig voor woorden, maar dit zijn de risico's van het voetballer leven..

12 april 2022 om 10:29

ja t is te treurig. Ik ben dan ook echt voor veel harder straffen in zulk soort gevallen.
En nee, niet langer in de gevangenis want dat helpt niet. Gewoon zulke mensen aan de maatschappij onttrekken.
Als jij een brood jat omdat je kinderen niks te eten hebben, of je probeert iemands zakken te rollen om eten te kunnen kopen, dat is zo'n groot verschil met dit.

Dit doen ze ten eerste niet omdat ze anders om komen van de honger, maar omdat ze ook een bepaalde luxe levensstijl willen najagen. En de lading geweld die er bij komt...daar hebben de slachtoffers zoveel en zo lang last van.

T is ook niet iets wat je een keer per ongeluk doet of in een opwelling.
Dit soort mensen wil je gewoon niet in de maatschappij.
Eerste x 6 maanden naar een strafkamp in Sibierië en bij herhaling de rest van je leven.
Ga maar weg...gewoon opdonderen.
Daar wordt de wereld echt niet minder van.

12 april 2022 om 10:37

En wat stel je voor om met deze mensen te doen? Zullen we deze mensen maar "opruimen''? Wat je voorstelt klinkt vrij nazistisch, ik ben blij dat we maar 1 zo'n partij in Nederland hebben.. (liever helemaal geen, maar ach wie neemt de FvD nu nog serieus)

Rehabilitatie, mensen helpen met fatsoenlijk werk zoeken, mensen helpen met een onderkomen vinden of mensen helpen om uit een sociaal verkeerd milieu te komen. Dat zijn aanpakken die veel en veel beter werken (en ook veel minder duur zijn) dan recidivisme in de hand werken.

12 april 2022 om 10:41

Ons strafsysteem is nog steeds gericht op rehabilitatie. Ook al weten we inmiddels dat maar een gering percentage van de delinquenten ook daadwerkelijk rehabiliteert.

Ook in deze wordt rekening gehouden met de absolute minderheid (diegene die na een gevangenisstraf wel op een normale manier in onze maatschappij kan meedraaien) en niet met het overgrote deel wat keer op keer weer met justitie in aanraking komt. Ik ben persoonlijk dan ook groot voorstander van een zogenaamd '3 strikes out' systeem. Als je het na twee keer nog niet geleerd hebt, dan maar helemaal niet meer terug in onze maatschappij.

12 april 2022 om 10:57

@yoericfc de mensen die jatten omdat ze hun kinderen te eten willen geven, die kun je helpen. Help ze met een opleiding, omscholing, baankansen. Die mensen willen wel.

Mensen die zulke misdaden plegen als hierboven die kun je niet helpen met een baan of een uitkering. Net als de drugscriminelen.
Die mensen willen een luxe leven met grote huizen, dure auto's en sieraden enz enz, maar ze willen er niet hard voor werken.
Die zijn op den duur gewoon niet meer te helpen.

Denk je echt dat je die kunt rehabiliteren? Misschien een paar....vandaar ook dat ik ze nog weer 1 kans wil geven. Maar als ze die ook niet pakken dan houdt het toch gewoon op.
Ik heb liever dat die geen kans meer krijgen in het leven, dan dat hun slachtoffers geen kans meer krijgen.

Nogmaals we hebben het hier niet over huis tuin en keuken criminelen he, die hun uitkering een beetje aan proberen te vullen.
We hebben het hier over criminelen die nietsontziend te werk gaan en geen enkel middel schuwen.

En daarnaast werkt mijn idee recidivisme niet in de hand, want na waarschuwing 1 krijgen ze die kans niet meer.
En het hoeft ook niet veel te kosten.
De huidige gevangenissen kosten veel. Een strafkamp op een eiland in de Oost-Siberische zee hoeft niet veel te kosten.

12 april 2022 om 11:01

Ook al weten we inmiddels dat maar een gering percentage van de delinquenten ook daadwerkelijk rehabiliteert.

Haha, dat is niet waar. Je hebt 'kleine veelplegers' die je steeds terug ziet komen. Maar het overgrote deel hebben wel geleerd van een tijdje brommen hoor. Grote zware criminaliteit, dat haal je niet zomaar uit die gasten. Het leven/ carrierepad van een grote crimineel is alleen niet zo groot. Of ze worden geliquideerd of ze zijn dusdanig bekend dat de pakkans significant omhoog gaat

12 april 2022 om 11:02

Ik ben nu wel benieuwd naar het geringe percentage van de gerehabiliteerde delinquenten..

12 april 2022 om 11:07

Ik denk niet dat je dit probleem zomaar even als maatschappij kunt oprollen. Het is volgens mij al ontzettend vaak bewezen dat hardere straffen niet per se voor minder criminaliteit zorgen en daarnaast; ik weet niet of jullie het op Nederland betrekken, maar in Nederland wordt in verhouding met andere Europese landen juist heel streng gestraft, wat één van de gevolgen van 12 jaar Mark Rutte en VVD-kabinetten is.

Voor zulke gastjes hoop je dan eigenlijk stiekem toch dat ze het een keer bij een type als Duncan Ferguson ofzo proberen waar tot twee keer toe werd ingebroken en waar beide keren de inbrekers in het ziekenhuis belandden ipv Big Dunc

12 april 2022 om 11:08

Website rijksoverheid, onderwerp recidive (je mag hier geen linkjes plaatsen)

Het percentage ex-gedetineerden dat binnen 2 jaar na vrijlating opnieuw in de fout gaat is 47%. Na een taakstraf of een reclasseringstoezicht is dat minder: 34%.

12 april 2022 om 11:22

"ja t is te treurig. Ik ben dan ook echt voor veel harder straffen in zulk soort gevallen.
En nee, niet langer in de gevangenis want dat helpt niet. Gewoon zulke mensen aan de maatschappij onttrekken."

Daar is de roep weer om 'harder te straffen'. De standaard reflex bij de uitwassen en de extreme gevallen die zich voordoen en breed in de media uitgemeten worden. Terwijl we allang weten dat er wetenschappelijk geen enkel bewezen effect is dat causaal bewijst dat 'harder straffen' lijdt tot minder criminaliteit. Integendeel, wetenschappelijk bewijs toont juist aan dat rehabilitatie en resocialisatie juist een veel beter effect heeft op de criminaliteitscijfers.

Maar goed, er zijn nu eenmaal bewegingen in ons land die het roepen van nonsens tot kunst hebben verheven, omdat dat nu eenmaal lekkerder resoneert in de onderbuikjes dan in het verstand. En dát die dingen geroepen worden is op zichzelf niet eens het ergste. Erger is de bijval die de nonsens en prietpraat tegnwoordig krijgen.

12 april 2022 om 11:48

volgens mij snap je nog steeds niet wat ik bedoel.
voor (percentage is nergens op gebasseerd) 90% van de mensen moet je absoluut voor rehabilitatie en resocialisatie gaan.
Maar ik heb het over de excessen.

Hoe vaak hoor je wel niet dat er een crimineel is dood geschoten met een strafblad van heb ik jou daar. Dan denk ik echt, hoe kan het dat die man uberhaupt vrij rond loopt, waar heeft ie dat aan verdiend. Dan heeft ie al tig x in de bak gezeten voor echt hele zware vergrijpen, maar hij blijft zich maar bezig houden met extreem zware criminaliteit.
Tot dat het hem de kop kost of tot hij eindelijk direct in verband kan worden gebracht met een hele reeks moorden, dan verdwijnt ie voorgoed achter slot en grendel.
Maar dan ben je dus al te laat, want hoeveel onschuldige mensen moeten er nog omkomen??
Maar goed....ga jij maar lekker een kopje thee drinken met een Klaas Bruinsma, Willem Holleeder of Sam Klepper, wordt vast een succes!

12 april 2022 om 11:59

Bruinsma en Klepper wordt een heel saai koffietje denk ik, die zeggen heel weinig meer terug. Holleeder zit in de EBI, dus dat wordt ook niet echt een sfeertje.

Zonder dollen nederland79, jij reageert volgens mij wel een beetje vanuit een onderbuikgevoel. Er worden net statistieken van rehabilitatie bij gepakt die het andere standpunt ondersteunen en vervolgens kom je met hypothetisch en anekdotisch bewijs van een crimineel met een lang strafblad. Dat je vervolgens reageert met drie namen die of dood zijn of levenslang hebben is ook wel weer heel tekenend, blijkbaar werkt ons rechtssysteem dus prima of is de onderwereld ons rechtssysteem voor geweest. Die 'excessen' waar jij het over hebt worden ook daadwerkelijk heel hard aangepakt in Nederland, we hebben zelfs alweer echt levenslang en bij mensen die dat niet krijgen kan dat rustig nagebootst worden met levenslange TBS.

12 april 2022 om 12:04

Ik reageer op Marcoverratti, heb heel je epistel niet gelezen. Ik ben het niet eens met de stelling dat rehabilitatie per definitie mislukt is.

Wat de zware criminaliteit betreft zijn dat natuurlijk ook 'gewoon' de mensen die levenslang hebben. Net als een Taghi. Die zijn ook door de rechter al opgegeven. Daar is rehabilitatie helemaal geen optie meer.

12 april 2022 om 12:18

"volgens mij snap je nog steeds niet wat ik bedoel.
voor (percentage is nergens op gebasseerd) 90% van de mensen moet je absoluut voor rehabilitatie en resocialisatie gaan.
Maar ik heb het over de excessen."

Jij snapt het niet.

Als jij De Telegraaf leest dan lees jij alleen over de excessen. Precies al die uitzonderingen waar je het zelf over hebt. En zoals hierboven ook al is aangegeven, Nederland behoort tot de strengst straffende landen van Europa. Dus tenzij je landen met dictaturen en vreselijke regimes (of een waanzinnig land als de VS) als lichtend voorbeeld ziet waar doodstraffen en barbaarsheid de norm zijn zou je er beter aan doen je te realiseren wat de feiten zijn en niet op je gevoel af te gaan. Er zitten in Nederland op dit moment ongeveer 45 mensen levenslang vast. Om op jouw woorden terug te grijpen: die zijn dus allemaal 'aan de maatschappij onttrekken'. Daaronder die vriend waar jij koffie mee wilt drinken: Holleeder. Bruinsma en Klepper zijn dood. Dus je eigen argumenten ondermijnen jouw eigen stelling en onderschrijven die van mij! De excessen waar jij het over hebt worden dus wel degelijk keihard aangepakt met levenslang! Daar hoef ik geen thee met Holleeder voor te drinken.
Dus: gewoon niet op je intuïtie afgaan, want die laat je op dit punt in de steek, maar gewoon de feiten aanhouden.

12 april 2022 om 18:06

Het wordt hier nog erger. We hebben het over harder straffen, maar niet langer de bak in. Wat dan? Afschieten? De arm er af? Maar goed, we hebben het hier over iemand die een paar dagen geleden nog wist te melden dat het geen zin heeft om met iemand in discussie te gaan omdat hij Khalid heet.

Verder volledig met je eens wat betreft die roep om hardere straffen. Dat is zo heerlijk simpel, terwijl alle onderzoeken en de historie ons leert dat dat absoluut niet werkt. Werp één blik op de VS als je wil weten wat dat met een samenleving doet.

13 april 2022 om 08:55

dat ging over het beheersen van emoties. En dan kun je ook een paar blikken werpen en je weet dat daar verschil tussen is.

12 april 2022 om 10:31

Dat jij dit 'de risico's van het voetballer leven' noemt, vind ik ook vrij treurig.

12 april 2022 om 10:34

Ik geloof dat het vrij duidelijk iets is waar ik het niet mee eens ben he? Ik kan er ook niet meer van maken. Zolang dit soort dingen gebeuren dan kun zijn dit gewoon de risico's van heel veel geld hebben.

12 april 2022 om 10:55

Tsja je kan 'je kop in het zand steken en het ontkennen', of je kan je erop voorbereiden. Zodra je veel geld hebt of mooie spullen, loop je een groter risico om beroofd te worden. De kans is ook groter dat je wordt beroofd in de stad met dure kleding aan, dan in je schoffie. Dan is de keuze aan jezelf hoe je dat risico inschat. Vind ik het acceptabel, of ga ik barrieres (zoals beveiliging) inschakelen tot ik het genoeg vind.

12 april 2022 om 10:57

Ja, maar dat we dit met ons allen kennelijk al vinden horen bij de risico's van het 'rijk zijn ' is te triest voor woorden.

12 april 2022 om 11:03

Dat is al 2000 jaar zo. Social media maakt het verder ook wel heel visueel voor een boef om te weten wat er te halen valt. Wat dat betreft is het niks om verbaasd over te zijn. In je eentje midden in de nacht met een nieuwe rolex door de binnenstad lopen is ook een verhoogd risico om beroofd te worden. Het hoort niet, maar ik zou het niet aanraden

12 april 2022 om 18:12

Dat vinden niet, dat consateren we. Hoe triest het ook is, het is de realiteit.

Dat het steeds vaker gebeurd is wel het treurige gevolg van het steeds groter wordende verschil tussen arm en rijk. Geen enkele reden om dit te bagataliseren, maar waar de meedogenloosheid bij de één heel veel zegt, zegt het andersom ook wel veel dat er daadwerkelijk voor 6 ton aan overbodige zooi als handtassen en sieraden in huis liggen om überhaupt mee te nemen.

12 april 2022 om 10:45




Ik denk dat dit weinig te maken heeft met arm en rijk, vooral in deze situatie. Net als wat hierboven al werd gezegd, wanneer je een brood steelt omdat anders jij en je kinderen niet kunnen eten is van hele andere orde dan stelen puur om er financieel beter van te worden.
Ik denk dat het bij mensen die echt geen geld hebben om te eten niet eens opkomt om eens iemand te overvallen, laat staan het geweld te plegen wat er ook nog bij komt kijken.

Jij kunt die tassen, etc. overbodige zooi vinden, maar zij waarschijnlijk niet. Al heeft hij in voor 8 miljoen aan sate-prikkers in huis, het zijn zijn spullen, gekocht van zijn geld en daar heeft een ander af te blijven.



12 april 2022 om 11:24

Is er dan een steeds groter wordend verschil tussen arm en rijk?

Ik denk bijvoorbeeld dat er in het westen in vergelijking met het verleden veel mensen zijn die niet meer arm zijn.

En bijvoorbeeld Marcus Crassus was ook gewoon wat een Elon musk vandaag is als je het gaat vergelijken volgens mij.

12 april 2022 om 11:36

Arm en rijk is zeker een ding. Die kloof wordt steeds groter en de middenklasse is langzaam maar zeker aan het verdwijnen. Daar zal zeker een deel van dit grote probleem zitten maar het zit, in mijn optiek, wat genuanceerder in elkaar. Dit soort daders wil niet werken om in de middenklasse te kunnen leven. Ze willen snel geld. Oftewel ze kiezen voor criminaliteit. Het is voor een groot deel een mentaliteit-ding. Een zwakke mentaliteit maakt dat dit soort figuren dit soort acties uitvoert. Ze willen niet werken, ze willen niet studeren want dan verdienen ze volgens henzelf te weinig. Ik werk met dit soort jongeren. Ze zeggen allemaal hetzelfde. Aan de andere kant heb je de buitensporig rijke voetballers die online en offline lopen te pronken met hun sieraden en dergelijke. Dat is de kat op het spek binden als ze geen of amper beveiliging hebben. Dat zeg ik niet om het goed te praten maar 1+1=2. Zwakke mentaliteit en snel geld willen + makkelijk bereikbare buit = dit soort belachelijke acties. Tegelijkertijd is dit van alle tijden en zal dit nooit stoppen. Nu pakken ze de rijken. Wanneer die onbereikbaar zijn dan komen ze naar jou en mij, bij wijze van.

Dat is wel heftig. Dit soort overvallen zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Ik begrijp serieus niet waarom je als voetbalmiljonair niet gewoon standaard een paar beveiligers in dienst neemt.

Het is, op zijn zachts gezegd, niet leuk. Ze kunnen u bedreigen wat ze willen, maar meestal gebeurt er niks als u meewerkt. Natuurlijk wel een traumatische ervaring.

Ik weet nog dat ik werd overvallen in Paramaribo en dat de overvallers me gingen bedreigen met het afsnijden van mijn bana. Dan schrikt een mang wel even. Maar goed, met ietwat minder geld maar wél een hele bana gaan we verder met het leven.

12 april 2022 om 11:17

Fawaka Owru Mang,

In Paramaribo nemen het aantal overvallen de laatste jaren wel erg toe. Komt dit door het NDP beleid?

12 april 2022 om 11:22

Fawaka mi mang,

Ik zou niet weten waar dit door komt. Onlangs was er nog een gewapende overval in de buurt van Langatabiki. Zolang de armoede in het land toeneemt zullen dit soort trieste zaken ook toenemen.

12 april 2022 om 14:36

Klopt daarnaast laatst ook een overval bij Manja BBQ aan de Indira Gandhiweg. Suriname is helaas totaal niet meer veilig de laatste jaren.

Zit ie hier in Madame Tussauds of is die mevrouw "echt"?

12 april 2022 om 15:14

Beetje een ongepaste opmerking, vind je niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren