Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal verslaat Sevilla en is nog één zege verwijderd van groepswinst

Laatste update:

Arsenal heeft in de vierde speelronde van de groepsfase van de Champions League geen fout gemaakt. In eigen huis was de ploeg van Mikel Arteta dankzij doelpunten van Leandro Trossard Bukayo Saka te sterk voor Sevilla: 2-0. Dankzij de overwinning zijn the Gunners nog één zege verwijderd van de eerste plek in Groep B, waarin PSV voorlopig tweede staat.

Arteta voerde ten opzichte van het duel in het Ramón Sánchez-Pizjuán enkele noodgedwongen wijzigingen door. Rechts op het middenveld nam Kai Havertz de plek in van Martin Ödegaard, terwijl Trossard de geblesseerde Gabriel Jesus verving.

Aan de overzijde werden eveneens personele wijzigingen aangebracht. Op doel stond ditmaal Marko Dmitrovic, die een viermansverdediging voor zich had staan. Centraal achterin werd de afwezigheid van de geblesseerde Sergio Ramos opgevangen door Loïc Badé. Op het middenveld was onder meer Ivan Rakitic niet van de partij, terwijl Lucas Ocampos zijn plek moest afstaan aan Adrià Pedrosa.

In de eerste speelminuut kreeg Arsenal al een reusachtige kans om de score te openen. Na een hoekschop van Gabriel Martinelli kreeg de volledig vrijgelaten Havertz de kans om binnen te knikken, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Na een halfuur spelen was het wel raak voor de Londenaren. Jorginho bediende met een fenomenale steekpass Saka, die de bal klaarlegde voor Trossard. De spits schoot van dichtbij raak: 1-0. Tien minuten na rust kreeg Havertz de kans om zijn misser uit het eerste bedrijf goed te maken; ditmaal schoot hij vanaf de rand van het zestienmetergebied rakelings naast.

De bevrijdende tweede treffer werd gevonden in de 64ste speelminuut. Na een fraaie dieptepass van Martinelli kapte Saka in het zestienmetergebied Pedrosa uit. De vleugelspits van Arsenal maakte ruimte voor het schot en schoot zeer beheerst de 2-0 binnen.

In het restant van de wedstrijd gingen beide teams nog op zoek naar een treffer, maar die werd niet meer gevonden. In de vijfde speelronde neemt Arsenal het thuis op tegen RC Lens; Sevilla werkt op 29 november een thuiswedstrijd af tegen PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet nog dat veel mensen zeiden dat Arsenal gek was. 100+ miljoen voor een simpele bal afpakker in de naam van Rice. Ben benieuwd of diezelfde mensen dat nu nog steeds zeggen... Wat een speler is dat zeg, zit werkelijk overal tussen, legt mega veel nuttige meters af, rushes naar voren en speelt de bal altijd naar de goeie kleur.

8 november 2023 om 23:35

Ik vind 75 mil voor een afdankertje van Chelsea wel ontiegelijk veel geld. Die 0 bijdrage heeft in dit elftal ik snap totaal zijn rol niet. Hij moest Xhaka doen vergeten maar ik heb vooral heimwee naar Xhaka. Zeker het laatste seizoen toen Xhaka wat aanvallender stond hadden we dit seizoen waar we nu punten gemorst hebben zoals afgelopen weekend meer eruit gehaald.
Maarja nu zitten we met een speler opgescheept die vrij weinig er van kan als je nagaat dat Pepe nooit een serieuze kans gekregen heeft maar toch nog aardig wat goals en assist heeft gemaakt in de beperkte minuten die hij kreeg en wat deze Havertz laat zien vraag ik mij af of die scouting van Arsenal bezopen naar spelers kijkt en analyseerd

9 november 2023 om 00:08

Ja en sowieso zijn Havertz en Xhaka toch compleet andere spelers? Havertz is meer een "9.5" terwijl Xhaka een middenvelder was , een soort '8'. Havertz is toch veel te flegmatiek voor het middenveld.

9 november 2023 om 08:49

Havertz wint wel veel duels. Komt houterig over. Maar hij maakt (normaliter, niet gister) best veel goede loopacties richting de 16, over Jesus heen bijvoorbeeld.

Denk dat het gewenning is. Indien men die loopacties ook meer gaat herkennen, komt Havertz ook in de 16 meer aan de bal!

9 november 2023 om 09:29

Xhaka was in zijn eerste jaren ook niet al te best. Arteta wilde hem graag hebben want hij zag er een soort iets meer aanvallende versie van Xhaka in. Tot nu toe werkt dat nog niet echt maar hij is zonder bal soms wel belangrijk. Maakt loopacties waardoor anderen meer ruimte krijgen.

9 november 2023 om 09:43

Havertz speelde op zich niet slecht. Wint veel duels maar het blijft weinig bijzonders. Voetbalt soms leuk mee maar meer is het ook niet. Je zou wel verwachten dat hij het in zich heeft als je kijkt naar die 2 seizoenen bij Leverkusen. Maar goed, 75 miljoen is echt belachelijk en voor dat geld had je zoveel goede opties voor die positie.

9 november 2023 om 10:07

Pepe was voetballend erg slecht soms. Zijn eerste bal aanname is die van een amateur als een verdediger bij hem in de buurt zat. Was statistisch niet slecht qua uitvoer in doelpunten maar als je 90 min geen bal in de drukte hem kan aanspelen dan houd het op.
Havertz is vaak goed aanspeelbaar en zijn loopacties worden steeds beter. Daarom zie je hem toch iedere wedstrijd op een goede positie voor de goal.
Met meer tijd wordt het een goede speler. Ik geef het nog niet op bij hem.

Dit zou goed nieuws voor psv kunnen zijn, aangezien psv dan tegen een geplaatst Arsenal gaat spelen.

8 november 2023 om 23:10

Met al die geblesseerden bij Arsenal maakt het niet echt uit. Zo’n brede selectie hebben we niet

9 november 2023 om 10:39

Juist met zoveel geblesseerden bij Arsenal maakt het uit. Hierdoor moeten de minuten van normale back-up spelers zoals Nketiah, Trossard, Vieira en Jorginho juist extreem gemanaged worden.

Dus in plaats van dat je tegen die 'B-klasse' speelt, wordt er waarschijnlijk nog meer gerouleerd en speel je dadelijk wellicht tegen jongens als Sagoe JR, Cozier Durberry, Walters, Cedric etc. Het zal wel niet, Arteta kennende, maar als we 100% zeker eerste zijn ga ik er toch vanuit dat jongens als Martinelli, Rice, Saka, Saliba, White rust krijgen.

Maar goed tegen de tijd dat Arsenal tegen PSV speelt zijn er veel geblesseerden allang terug.

Top resultaat voor de Gunners. Hopelijk pakken jullie ook nog even de 3 punten tegen Lens. Dan kunnen jullie met het recreantenteam naar Eindhoven komen. 😉

9 november 2023 om 06:27

En dan ga je er alsnog af.

9 november 2023 om 08:48

Er af? Als Arsenal gewoon met het recreantenteam komt, heeft PSV hele goede kans op winst. Die spelen nooit samen en PSV is toch wel een geoliede machine dit jaar. Zeker thuis!

Als Arsenal hier mee aan komt, zie ik PSV wel winnen hoor.

Ramsdale
Cedric
Walters
Kiwior
Zinchenko
El Neny
Jorginho
CozierDuber
Vieira
Nelson
Nketiah

Winnen van Lens en dan PSV een overwinning en hopelijk de tweede plek gunnen. Ideaal scenario.

Je zou maar supporter van Sevilla zijn, een club die er letterlijk alles aandoet om 3e te worden.

Hebben totaal geen ambities om verder te bekeren in de CL.

8 november 2023 om 23:20

Erg bijzonder inderdaad. Spelers als Rakitic, Ocampos en Soumare zijn normaliter basisspelers maar begonnen vandaag op de bank. In deze poule zou Sevilla gewoon kunnen overwinteren in de CL maar het lijkt erop dat de EL hun voorkeur heeft.

8 november 2023 om 23:38

Geef ze eens ongelijk?? De Europa League winnen ze tenminste en daarmee dus ook automatisch weer geplaatst voor de volgende editie plus bij het winnen van de Europa League hebben ze meer geld dan groepsfase CL overleven en daarna uitgeschakeld worden.

9 november 2023 om 10:40

Op deze manier gaan ze toch echt geen derde worden in de poule.

Ik zie ze niet van PSV winnen, en dan moeten ze nog naar Lens op de laatste speeldag. Zou me niet verbazen als Sevilla gewoon kansloos laatste wordt met 2 punten.

Geen seconde in de problemen gekomen. Op naar Bournemouth en dan hopelijk na interlands weer paar spelers fit.

Hopen dat Saka niet geblesseerd is.

8 november 2023 om 23:14

We spelen dit weekend tegen Burnley.

Ik roep nog naar het scherm haal saka eruit. 1 minuut later is hij geblesseerd. Jammer

8 november 2023 om 23:27

Oh sorry dacht bournmouth.

Simple overwinning, Sevilla kwam nauwelijks van hun eigen helft af en kon zo heerlijk relaxed kijken. Had wel graag gewild dat er wat meer echte doelpogingen werden gecreëerd, Martinelli gaf zoveel voorzetten en niemand stond op de goede plek. Over Martinelli gesproken, wat was die een genot om naar te kijken vandaag, die rechtsachter helemaal zoek gespeeld.

8 november 2023 om 23:42

Ik vind de vleugels van Arsenal dan ook echt genieten na jaren van suptop spelers eindelijk 2 gevaarlijke buitenspelers die ook nog jong zijn en nog heel veel kunnen groeien.
Martinelli is dit seizoen zowieso goed in vorm eigenlijk beter dan Saka of dat komt omdat we van Saka al meer verwachten en ala het dan allemaal niet lukt het een beetje tegenvallend uitziet want volgens mij heeft Saka er ook al wat gemaakt dit seizoen.

9 november 2023 om 06:22

Je hebt Saka en Martinelli, en dan heb je Trossard nog achter de hand. Heerlijk, wat een luxe.

9 november 2023 om 09:32

Martinelli mag wel wat meer aan zijn rendement werken. Kwam veel gevaar bij hem vandaan maar zelden een kans. De voorzetten waren redelijk matig.

9 november 2023 om 10:26

Ik vond zijn voorzetten niet slecht. Het kan beter. Maar als je een Haaland of Son daar hebt staan dan knallen ze twee van die voorzetten erin. Rice kwam te laat bij de eerste paal en Trossard is geen spits die op instinct naar de eerste paal rent wanneer Martinelli buitenom gaat.

9 november 2023 om 00:57

Die rechtsachter van Sevilla kan er helemaal niets van. Die was denk ik nog dronken van die wedstrijd tegen PSV toen Lang hem helemaal zoek gespeeld heeft.

9 november 2023 om 08:39

Martinelli was goed ja, maar ook weer niet overdreven goed. Hij werd ook ''goed'' doordat die rechtsback echt zo stom en matig was... Die wist dat hij veel minder snel is dan Nelly, maar alsnog blijft hij hetzelfde doen.

Overigens zelfde voor de linksback....

Kritische noot: de acties van Martinelli waren top, maar de uiteindelijke voortzetting was ook met enige regelmaat bagger.

Allereerst: enorm blij met de overwinning. Nu nog winnen van Lens en dan kan je lekker met een C team naar PSV, zodat die hopelijk ook door kunnen (als Nederlander hoop je dat toch )

Verder zou ik die coach echt direct ontslaan van Sevilla, what the hell? Hoe kan je nu met spelers Salas, Sanchez en zelfs Jordan beginnen (tenminste, als je ook nog Soumare & Rakitic als Cm's hebt)...

Verder start Pedrosa, linksback, ook gewoon als linkshalf/buiten en die had ook 0 waarde...

Die rechtsback had ik echt al na 20 minuten gewisseld. Werd constant, op pure snelheid, voorbijgelopen door Martinelli. Had daar de snelle (misschien minder snel tegenwoordig), maar zeer ervaren Navas neergezet zeg...

Ocampos is misschien ook wel de meest irritante en goede aanvaller bij Sevilla momenteel en die mag ook niet 90 minuten beuken? Heb ik het nog niet eens over Lukebakio en Suso gehad die niet eens mogen invallen...

Die trainer wil volgens mij gewoon echt Europa League voetbal, of niet?

Verder vond ik Arsenal overtuigend, maar vond ik dat Martinelli toch wel relatief slordig was met zijn voortzetting als hij dat backje voorbij was...

Overigens wel lachwekkend dat Saka bijv. geel krijgt, terwijl hij aan de andere kant gewoon eruit gaat. Maar zo'n Gudelj en die Salas (LB) die hadden in de eerste helft toch al lang en breed geel moeten hebben? Die hadden beiden al meer dan 4 (!) overtredingen in de eerste helft gemaakt....

Vond Havertz best degelijk spelen weer. HOop dat het langzaam komt. Hij komt alleen zo houterig over. Echt hee landers dan Vieira of Ode...

Hopelijk hebben we Odegaard & Nketiah wel nog terug, voor meer stootkracht op de bank.

Overigens ook jammer dat een Cozier-Duberry of Sagoe JR niet mocht invallen voor Saka, maar dat Kiwior erin moest komen... NIks tegen Kiwior, maar geef die jongens lekker de kans bij 2-0 en totale dominatie...

9 november 2023 om 10:29

Ik heb boven bij een reactie dit al eerder gezegd: Martinelli zijn voorzetten was zo slecht nog niet. Het kon beter en misschien meer variatie. Een Son, Kane of Haaland zouden minstens twee van zulke voorzetten erin prikken.
Arsenal had gisteren geen spits die op instinct naar de eerste paal rent en de verdedigers kwijtraakt. Misschien is dat iets waar je op kan trainen want Rice kwam ook iedere keer te laat bij de eerste paal.

9 november 2023 om 10:59

Dat is zeker iets waar je op kan trainen, maar Martinelli had ook enkele voorzetten die hoog voorbij de tweede paal gechipt werden, die waren niet goed.

En de ballen die hij teruglegt, die waren in mijn ogen niet goed genoeg. Althans, hij kijkt niet voldoende om de bal goed terug te trekken (laag over de grond).

9 november 2023 om 11:25

Hij moet zeker beter worden in voorzetten maar het is vrij lastig om het overzicht te bewaren als je op zo’n snelheid langs je man gaat. Ik heb de beelden van Martinelli nog eens bekeken en er waren minstens drie goede voorzetten van hem waar Rice of Trossard meer mochten doen.
Op zich valt er wat te klagen, ben het wel met je eens dat ie vaker omhoog moet kijken als ie voor wilt geven.
Saka is wat verder dan hem qua voorzetten geven met de zwakke voet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren