Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lichtzinnig Arsenal moet even billenknijpen, maar trekt zege tóch over de streep

Laatste update:

Arsenal heeft zaterdag zijn tiende Premier League-zege van het seizoen geboekt. De ploeg van manager Mikel Arteta kwam tegen Wolverhampton Wanderers al vroeg op een comfortabele voorsprong dankzij treffers van Bukayo Saka en Martin Ødegaard, maar moest door een late treffer van Matheus Cunha alsnog billenknijpen: 2-1. Arsenal komt als koploper op 33 punten en kan rustig kijken wat de concurrentie dit weekend doet.

The Gunners plaatsten zich afgelopen woensdag overtuigend voor de knock-outfase van de Champions League door RC Lens met 6-0 te verslaan. Arteta wijzigde zijn basiself ten opzichte van dit duel tegen Wolverhampton slechts op één plek. Leandro Trossard kwam in de ploeg voor Kai Havertz, die tegen Lens de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Arsenal wist ook tegen Wolverhampton al vroeg de ban te breken, want binnen zeven minuten was de voorsprong voor de Londenaren een feit. Saka zette zelf de aanval op en kreeg de bal met enig geluk mee na een pass van Takehiro Tomiyasu, waarna hij de 1-0 aantekende.

Er stond nog geen kwartier op de klok toen Arsenal erin slaagde om de marge te verdubbelen. Oleksandr Zinchenko ging een combinatie aan met Gabriel Jesus en hield vervolgens het overzicht. De linksback legde terug op Ødegaard, die simpel kon binnenschuiven: 2-0.

De thuisploeg wilde doordrukken via Gabriel Martinelli, al trof de Braziliaan met een geplaatst schot de buitenkant van de paal. Op slag van rust was het juist het elftal van Arteta dat door het oog van de naald kroop na een korte terugspeelbal van Zinchenko. Hee-Chan Hwang kon net niet onderscheppen, waardoor David Raya redding wist te brengen.

Arsenal nam na de snelle 2-0 al gas terug en liep vroeg in de tweede helft bijna tegen een aansluitingstreffer aan. Declan Rice liet zich in de luren leggen door Matheus Cunha. De aanvaller van the Wolves probeerde het met een schot in de korte hoek, maar zag Raya pareren.

Door de comfortabele voorsprong maakte Arsenal geen aanstalten om op jacht te gaan naar de 3-0. Saka was daar in het laatste kwartier nog wel dichtbij, maar zijn afstandsschot scheerde net over de lat.

De lichtzinnigheid van the Gunners werd in de slotfase afgestraft door Cunha, die de bal veroverde van Zinchenko en fraai binnenschoot: 2-1. De aansluitingstreffer van Wolverhampton kwam alleen te laat. Invaller Eddie Nketiah had Arsenal nog vroegtijdig in veilige haven kunnen schieten, echter trof hij de paal.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3424555677
2Manchester City3323734876
3Liverpool3422844174
4Aston Villa3420682166
5Tottenham Hotspur3218681660
6Manchester United3316512153
7Newcastle United33155131550
8West Ham United3413912-948
9Chelsea3213811447
10AFC Bournemouth3412913-1145
11Brighton & Hove Albion33111111-244
12Wolverhampton W.3412715-843
13Fulham3412616-442
14Crystal Palace3410915-1239
15Brentford349817-735
16Everton3411815-1233
17Nottingham Forest347918-1826
18Luton Town346721-2825
19Burnley 345821-3223
20Sheffield United343724-5916

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

8 en een halve minuut blessure tijd? Dat was zeer frappant. Maarja niet in de problemen gekomen. Jammer dat we niet net als door de weeks konden uitbouwen. Maarja gewoon nog steeds 1e en rustig de concurrentie afwachten 😀

2 december 2023 om 18:16

Niet heel onlogisch. Er werd 6 minuten gegeven, wat wel aardig klopte, en toen in het begin lat het spel even stil voor een paar wissels en een VAR check die pakweg anderhalve minuut heeft gekost. Daarna nog wat tijdrekken van Arsenal.

Arteta had veel eerder moeten wisselen. Snap niet waarom het zo lang duurde. Tomiyasu geblesseerd eraf en Rice zag er niet helemaal fit uit. Werd meerdere keren makkelijk voorbij gelopen. Had niets aan Trossard op middenveld. Jorginho, Kiwior en White rond de 60e min inbrengen was een logische keuze geweest.

Odegaard speelt weer fris. Doet vaker mee met opbouwen. Sinds hij terug is van blessure loopt het iets vloeiender in balbezit. Jesus liet ook mooie dingen zien totdat hij moe werd. Heeft wat tijd nodig dat hij weer meerdere wedstrijden achter elkaar gas kan geven.
We hebben niet veel te klagen. Als Arsenal na januari nog bovenaan staat of iets daaronder qua punten dan mogen we heel tevreden zijn.

2 december 2023 om 18:21

Als Partey en Timber terug zijn dan kan Arteta meer gaan rouleren, vindt overigens wel dat Zinchenko teveel risico’s in de 16 neemt

2 december 2023 om 18:27

Daartegenover krijg je een speler die met zulke risico’s de 2-0 tot stand brengt. Hij zal dat altijd hebben. Maar het moet uit zijn spel.

Partey is pas in februari in de selectie vanwege de Afrika cup en hij is dan net fit. Domme keuze geweest om hem in de zomer niet te vervangen en op hem te rekenen.

3 december 2023 om 16:21

"Domme keuze geweest om hem in de zomer niet te vervangen"

Als geen club hem wilt hebben, houd het op en kun je Partey ook niet elders slijten.

Blijft toch bijzonder dat Eddy maar blijft invallen en zoveel minuten krijgt. Jesus heeft weer bewezen 1e spits te zijn en speelt erg goed. Havertz kan als zijn backup dienen. Dan kunnen we nog een goede allround middenvelder halen. Esr heb ik geen vertrouwen meer in en viera zal nooit goed genoeg worden.

2 december 2023 om 18:32

Jesus was moe, Eddie logische vervanger. Vieira is enorm gegroeid en jong, die moet je zeker houden. ESR kan blijkbaar niet fit blijven, dan moet je ervoor kiezen om door te selecteren idd.

2 december 2023 om 18:50

Logische vervanger omdat hij spits is. Verder is hij misschien te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Ik zie Arsenal graag weer naar de absolute top, mocht je dat ook willen dan is het beter om eddy en viera te vervangen. Maar misschien ben je al tevreden zo, dat kan natuurlijk ook

2 december 2023 om 20:14

Deze winter sws een echte spits erbij proberen te halen en anders in de zomer. Voor nu kan je beter Eddie erin brengen voor Jesus dan Kai, maar dat ziet niet iedereen. Vieira mag gewoon blijven, maar dat zal jij later ook nog wel beamen als blijkt dat ie nog lang niet zijn top heeft bereikt.

3 december 2023 om 00:10

Las dst ze voor oshimen gaan in de zomer als nummer 1 target. Dus reken maar niet op een spits in de winter.

2 december 2023 om 18:43

Als topscorer toch niet heel gek om wat minuten te pakken? Zuinig zijn op jesus het seizoen is noglang

Belachelijk hoe je niet de 3 en 4-0 weet te maken. Staat 2 maal toe iemand helemaal vrij voor goal maar dan zijn er weer 2 (jesus en Saka) die met oogkleppen op spelen. Hopelijk gaat Arteta dit morgen op de training ook aankaarten want dit had je zomaar dure punten kunnen kosten.trossard ook niet meer op het middenveld zetten aub. Kan mij het hele seizoen al niet bekoren op die positie. Havertz voegt daar veel meer toe met zijn fysiek. Dinsdag Luton, kijken of Arteta dan wat andere spelers een basis plek gunt want we moeten er deze maand nog 7(!) spelen.coyg!

Schandalig dat we het nog zo spannend laten worden, hadden al lang de 3e moeten maken in het eerste kwartier van de tweede helft.

Alles leek perfect te gaan, maar dan mis je grote kansen waarvan er een paar gewoon afgelegd konden worden op teamgenoten, Tomiyasu die er vervolgens uit moet met een blessure en Wolves die de 2-1 maakt waardoor het toch nog spannend werd. Zonde want vond dit de beste wedstrijd van het seizoen in de competitie, eindelijk liep het aanvallend weer vloeiend. Odegaard en Jesus waren hier erg belangrijk voor, vooral bij Odegaard zag je hem weer kansen creëeren, wat dit seizoen toch tegenviel.

billenknijpen is overdreven, je had het jezelf wel makkelijker kunnen maken, maar de verdediging is zo solide dit seizoen, je zit toch met een ander gevoel naar dit Arsenal te kijken, Zinchenko moet je lekker 70min laten spelen, want daarna is de concentratie bij hem meestal weg, Top of the League, mooie tijden voor the Arsenal!

Als je die eerste helft ziet, dan moet je toch eigenlijk al er over heen lopen en met rust gewoon 3 a 4-0 voor staan. Nu werd het nog spannend op het einde, wat echt onnodig is.

Vind hem ook erg jammer dat wij weer zo laat een clean sheet weggeven, zwaar onnodig...

Wel weer heerlijk spel gezien zeg. Trossard als ''8'' bevalt mij ook meer dan prima. Werkt ook hard. Moet misschien defensief wel nog wat groeien op die plek en ik denk ook dat hij qua risico in zijn spel nog meer moet gaan opletten. Heeft nog te vaak dat hij een dribbel etc. wilt inzetten op plekke nwaar dat niet kan als middenvelder.

Heerlijke combinaties ook weer met Ode, Saka, Tomi. Tomi hopelijk niet lang eruit. Is echt sterk aan het groeien en in vorm aan het komen zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren