Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal straalt in Londense derby en trapt nieuw seizoen af met zege

Laatste update:

Arsenal is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een overwinning. Op bezoek bij Crystal Palace was de ploeg van manager Mikel Arteta met 0-2 te sterk. De score werd geopend in de twintigste speelminuut door Gabriel Martinelli, waarna Marc Guehi vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd de eindstand bepaalde met een eigen doelpunt.

Bij the Gunners begonnen aanwinsten Gabriel Jesus en Oleksandr Zinchenko (beiden overgenomen van Manchester City) in de basis. Ook de 21-jarige William Saliba maakte zijn Premier League-debuut namens de club uit Noord-Londen. Bij de thuisploeg begon Jairo Riedewald op de bank. Aankoop Cheick Doucouré, die deze zomer voor ruim 22 miljoen euro overkwam van RC Lens, stond wel in de basis bij Crystal Palace.

Arsenal begon dominant aan het duel en kreeg al vroeg enkele mogelijkheden. Na twintig minuten maakte Gabriel Martinelli de openingstreffer voor de nummer vijf van afgelopen Premier League-jaargang. Uit een hoekschop kwam de bal terecht bij Zinchenko, die met een kopbal Martinelli bereikte. De Braziliaan kon de bal vervolgens onder doelman Vicente Guaita door binnenkoppen. Vlak voor rust was Crystal Palace dicht bij de gelijkmaker, maar Arsenal-goalie Aaron Ramsdale wist een kopbal van Odsonne Édouard onschadelijk te maken.

Crystal Palace kwam goed uit de kleedkamer en was via Eberechi Eze dicht bij de gelijkmaker. De middenvelder ging alleen op doelman Ramsdale af, maar laatstgenoemde had wederom een antwoord. Naarmate de tweede helft vorderde en Palace kansen bleef creëren, liep de spanning op. Het waren echter de bezoekers die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakten: een harde voorzet van Bukayo Saka kwam tegen Crystal Palace-verdediger Marc Guéhi aan, waarna de bal achter doelman Guaita in het net belandde: 0-2. Volgende speelronde ontvangt Arsenal Leicester City, terwijl Crystal Palace op bezoek gaat bij Liverpool.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Enorm blij met de eerste win! Lekkere wedstrijd met een leuke tempo. Saliba enorm sterk en heel Arsenal speelde erg goed in de eerste helft. Complimenten naar Crystal Palace in de tweede helft want wat kwamen die sterk terug. White was wel zwakjes tegen Zaha en Ramsdale deed af en toe wat raars haha. wel heerlijke reddingen zoals altijd. Op naar de volgende wedstrijd.

5 augustus 2022 om 23:18

@Arsenal-Gunner, Vond je heel Arsenal goed spelen de eerste helft?
Ze begonnen inderdaad uitstekend aan de wedstrijd, maar na de 20e minuut ongeveer vond ik ze weer veel minder en begon Crystal Palace veel beter te spelen.

5 augustus 2022 om 23:25

Eerste 20 mij waren ze belachelijk goed bezig ja. De rest van de eerste helft ging het meer 50/50 dus ja, Arsenal speelde een goede eerste helft.

5 augustus 2022 om 23:19

Ik vond White najuist sterk tegen Zaha, het is niet een makkelijke speler om in bedwang te houden maar hij heeft het echt uitstekend gedaan, helemaal aangezien het normaliter geen rechtsback is. Saliba idd enorm sterk, MOTM.

5 augustus 2022 om 23:22

White deed wat die kon natuurlijk het meeste gevaar kwam van zijn kant. Zaha is daarnaast gewoon een beest dus dan kan dit gebeuren ja

Goede overwinning. Al viel het wel tegen in de tweede helft. Motm Saliba wat mij betreft. Foutloos en een krijger achterin

6 augustus 2022 om 09:10

Met Saliba en Gabriel staat er een ijzersterk centrum die dit seizoen vaak de 0 gaat houden. De overwinning op Palace is niet vanzelfsprekend en we hebben het erg vaak lastig tegen ze. 2-0 winnen is top en geeft vertrouwen. Jesus, Martinelli en Saka zijn een heerlijk trio en aan beweeglijkheid en diepte is geen gebrek. Kijk erg naar hun uit dit seizoen!

Er zullen vast wel weer wat pessimisten naar voren komen omdat het geen eenvoudige zege was na een prima begin. Dat kan me vrij weinig schelen eigenlijk. Angstgegner Palace verslagen voor pas de tweede keer in de laatste 5 jaar. De nul gehouden buitenshuis, Saliba prima optreden erbij. Eze en Xhaka die achter elkaar een snoek duik maken en beiden niet beloond ervoor (echter werd maar 1 van de 2 bestraft gek genoeg). Prima begin van het seizoen, op naar de volgende en doorbouwen.

5 augustus 2022 om 23:20

@baloog, Heb het gevoel dat de scheidsrechters Xhaka een beetje opzoeken🤣.
Allebei moesten een gele kaart krijgen inderdaad.
Saliba speelde inderdaad uitstekend, vond het een beetje gek dat een aankoop als White moest uitwijken naar de rechtsback positie voor hem, maar volledig terecht. Speelde heel goed.

5 augustus 2022 om 23:22

Dit is echt zo een wedstrijd die Arsenal nog weg zou geven normaal. Uitstekend begin en dan ver terugvallen. Gelukkig 3 punten

5 augustus 2022 om 23:24

Zeer goede reactie. Stuk beter dan inderdaad vele pessimisten.

Dit Arsenal is natuurlijk in potentie een wereldploeg. Met zoveel jonge spelers die allen nog enorme potenties waarborgen zullen ze binnen enkele jaren toch echt mee gaan dingen om de prijzen. Arteta is geweldig bezig!

6 augustus 2022 om 12:07

Klopt, alleen wel heel belangrijk dat je die Champions League haalt en presteert, anders raak je jongens als Saka, Martinelli en Saliba snel kwijt

5 augustus 2022 om 23:44

Als je gaat klagen over de manier van winst tegen een team als Crystal Palace uit dan ben je gewoon niet goed in je hoofd. Gewoon een prima start van het seizoen.

5 augustus 2022 om 23:51

Prima overwinning waardoor je met een goed gevoel deze relatief makkelijke maand kunt voortzetten. Het is dan ook nodig om een bliksem start te maken, rond de kerst is het namelijk wss weer kommer en kwel zoals gewoonlijk.

Hoppa, we zijn los! Heerlijk begin gezien van Arsenal. Daarna kwam Palace terug maar is nooit echt gevaarlijk geweest. Uiteindelijk gewoon een goeie overwinning em clean sheet in een lastige uitwedstrijd

Saliba man of the match, eindelijk wat meer zekerheid in de verdediging. Nog een vervanger voor xhaka is wel nodig

5 augustus 2022 om 23:18

Verwacht je dat Tielemans nog komt. Het blijf maar stil rondom een mogelijke transfer

5 augustus 2022 om 23:34

Niemand weet het echt. Arsenal is laatste weken bezig met het verkopen van spelers om ruimte te maken.
Het zou me ook niet verbazen dat Tielemans pas volgend jaar komt. Er is al heel lang een overeenkomst met hem.
Contract loopt over een jaar af bij hem.

5 augustus 2022 om 23:47

Ik denk dat we hem dit jaar al nodig hebben of iig een andere middenvelder erbij. De basis elf is goed, maar het team heeft weinig kwaliteit in de diepte. Ik verwacht dat Leicester ook wel wat wil verdienen aan Tielemans. Leicester is geïnteresseerd in Aouar. Mocht die komen dan verkopen ze Tielemans hopelijk

5 augustus 2022 om 23:49

Leicester verwacht zelf nog dat wij gaan bieden en ik verwacht dan ook dat het snel rondkomt zodra de transfer van Torreira afgerond is. Ze wouden zich eerst focussen op uitgaande transfers

5 augustus 2022 om 23:53

Dat zou wel ideaal zijn, ik hoop dat we hem deze transferwindow nog vast kunnen strikken

6 augustus 2022 om 09:24

Zou wel weer extreem dom zijn somagunner. Het is tijd om door te pakken. We kunnen niet weer een seizoen spelen met onvoldoende back-ups. Xhaka doet het degelijk, maar is niet wat je wil op die positie. Daar moet dus echt een vervanger komen in de basis, zodat Xhaka back-up kan worden.

Doorpakken zorgt ervoor dat je de strijd voor top 4 kunt doen! Nu weer 1 seizoen wachten op "de rest van de nodige" aankopen zorgt ervoor dat we het heel moeilijke gaan krijgen.

6 augustus 2022 om 12:08

Mja is Tielmans wel wat je wil? Kan heel goed zijn, maar heeft ook duidelijk zn minpunten. Positieve is wel dat dit voor mentaliteits dingen zijn. Dat krijgt Arteta er wel uit.

6 augustus 2022 om 12:38

Ben ik persoonlijk niet zo gecharmeerd van inderdaad Gooner4. Voetballend wel gewoon beter dan Xhaka en dat is op die positie wel erg belangrijk. Xhaka doet het echt niet slecht, maar is vaak net te traag. Tielemans zou dat sneller doen. Alleen concentratie en verdedigend inzicht is weer minder bij hem.

Maar ja, wie dan? Milinkovic-Savic zou ik liever zien, maar is dat realistisch? En kan hij de PL aan?

Persoonlijk vind ik dat we centraal op het middenveld te zwak bezet zijn. We hebben geen back-up/concurrent voor Partey en we moeten eigenlijk verbeteren op Xhaka.

6 augustus 2022 om 13:22

We hebben aardig wat keuzes op het middenveld. We zijn niet zo onderbezet.
Lokonga, Vieira en Smith Rowe kunnen op de LCM positie spelen. Elneny is backup voor Partey.
Ik zie het liefst een speler erbij komen maar we moeten ook vertrouwen hebben in de spelers die we hebben. Ze zijn een jaar verder in hun ontwikkeling.

6 augustus 2022 om 14:14

Beetje naïef vind ik dat somagunner. Vieira moeten we nog zien spelen, dus kunnen we niks over zeggen. Lokonga moet zich nog bewijzen inderdaad. Smith-Rowe speelt daar nooit zowat. En Elneny back-up voor Partey? Waarom is dat een goed idee? Elneny is een squad player die nergens 1e back-up van moet zijn. Speelt ook totaal anders dan Partey.

Vertrouwen is goed, maar kwaliteit is ook nu nodig. Je kunt niet een seizoen ingaan met wederom een middenveld van alleen Partey-Xhaka dat voldoet...

6 augustus 2022 om 15:10

Maar misschien is er geen geld voor Tielemans? Arsenal heeft al veel uitgegeven, sleelt geen CL en verkoopt ook weinig spelers. Dus wellicht wachten ze totdat die transfervrij is. Overigens vind ik Smith en Vieira niet echt centrale middenvelders.

7 augustus 2022 om 00:44

Er is 40 miljoen euro besteed aan Vieira. Dat is een hoop geld voor iemand die niet gezien kan worden als een backup speler.
Mocht Tielemans niet komen dan verwacht ik dat Vieira backup wordt van Xhaka.
Smith Rowe heeft weleens op tien gespeeld en heeft de leeftijd om andere posities uit te proberen. Heeft weleens eerder als 8 gespeeld.
Ik vind niet dat we onze jonge spelers moet verwaarlozen. Top 4 halen moet lukken. Er is genoeg opties voor middenveld.

7 augustus 2022 om 13:05

Dat snap ik somagunner. Het gaat mij meer om het geheel. Vindt jij echt dat we genoeg goede opties voor het middenveld hebben? Partey en Xhaka is de basis. Daarvan is Xhaka eigenlijk al net-niet goed genoeg, ondanks dat hij alles geeft en zeker waarde heeft. Dan heb je Lokonga die van heel ver moet komen, gezien vorig seizoen. Ik geef hem niet op, maar je kunt niet zeggen dat hij een solide back-up is op dit moment. En dan heb je vlees noch vis Elneny, die waarde heeft voor de selectie als slot op de deur en hoge nood cover, maar waarbij je niet met hem de huidige speelstijl kunt spelen. Als Partey uitvalt en Elneny moet in de basis, kun je gedag zeggen aan hoe Arteta wil spelen.
Dan heb je nog Vieira. Op het oog een goed talent. Maar die moet de stap van Portugal naar de Premier League maken. Daar hoort aanpassingstijd bij. Zeker voor zo'n jonge speler. Dan kunnen we dus niet direct alle druk op hem leggen.

Odegaard kan niet alles spelen en Smith-Rowe moet zich die positie dan ook nog eigen maken.

Ik vind dat vrij risicovol, als je voor top 4 wil gaan, dat je bewust zo "dun" bezet op zulke belangrijke posities het seizoen in gaat.

Eerste half uur was genieten. Daarna was het een uur lang erg slecht. Odegaard was een van de minste aan de kant van Arsenal. Jesus is toch wel een lichtpunt. Ondanks dat er veel bij hem mis ging, zie je wel de techniek. Eindelijk weer een snelle spits met techniek.

Ramsey als keeper? Sako? Die namen gaan niet helemaal lekker in het artikel.

Verder stroeve wedstrijd. Zinchenko en Odegaard vielen mij zwaar tegen. Hopelijk raken ze snel op elkaar ingespeeld.

5 augustus 2022 om 23:24

Odegaard heeft altijd zijn wisselvalligheid gehad. Voordeel dat Arsenal nu heeft is dat Vieira & ESR daar ook uit de voeten kunnen op zijn positie..

5 augustus 2022 om 23:40

Takemehome

Probleem is alleen dat hij nu vaste aanvoerder dus hij gaat altijd spelen. En een aanvoerder haal je niet snel van de veld. Daarom had ik mij twijfels of het verstandig was om hem tot eerste aanvoerder te benoemen.

5 augustus 2022 om 23:27

Zinchenko viel wat tegen ja. Ik begrijp dat die waarschijnlijk voor de basis is gehaald maar dacht toch wel ergens dat Tierney niet zou banken voor hem eigenlijk. Wanneer beiden fit zijn lijkt Tierney mij de betere op LB

5 augustus 2022 om 23:33

Ik snap ook niet hoe mensen erbij kwamen dat Tierney slecht is. Broma kwam hier laatst ook mee.

Tierney is kwalitatief zeer goed maar blessuregevoelig. Zinchenko is een goede backup.

5 augustus 2022 om 23:35

Ik denk dat Zinchenko aanvallend/ opbouwend misschien wel wat meer brengt, maar defensief was hij zeer kwetsbaar en ga hij veel te veel ruimte weg. Tierney is daar dan weer heel sterk in.

5 augustus 2022 om 23:46

Tierney is erg goed maar ja hij mist veel wedstrijden en dan moet je wel verder kijken dus dit snap ik wel van Arsenal. Je kunt niet weer een Tavares de helft van de PL wedstrijden laten spelen.

6 augustus 2022 om 08:28

Tierney bankte natuurlijk omdat hij terug komt van blessures.
Zowel Zinchenko als Tierney zullen hun minuten maken; Tierney altijd als linksback, Zinchenko als linksback of op de plek van Xhaka.

Mooie eerste overwinning vooral tegen een lastig team als Crystal Palace.
Saliba terecht Motm. Wat een rust straalt hij uit. Ik hoop dat hij het vast houdt. En G. Jesus was echt goed de eerste helft.

Goede seizoens start voor ons! Begonnen heel sterk maar het spel werd na 30 minuten beduidend minder als je zo tegen een top 6 ploeg zou spelen wordt dat gewoon afgestraft. Moet dus echt beter de komende wedstrijden. Uiteindelijk scoor je nog met geluk de 0-2 en was het ook meteen klaar.

Coyg!

Saliba is een monster. Mijn hemel. Als hij dit niveau blijft aantikken dan hebben we een Van Dijk in handen en ik maak geen grapjes.

Stugge wedstrijd maar we missen een aantal spelers en willen spelers nog erbij kopen. Eddie Nketiah moest er eerder in komen. Gelijk een doelpunt nadat hij erin kwam.
Jesus een goed begin. Moet leren schieten want hij komt in goede posities terecht.

5 augustus 2022 om 23:26

Saliba is ijzersterk, daar gaan jullie dit seizoen nog vol op van genieten. Die man brengt zoveel meer stabiliteit achterin. Ben echter bang dat als hij dit niveau aantikt, hij volgend seizoen door een Real wordt aangetrokken!

5 augustus 2022 om 23:30

Als Real 100 miljoen bied en hij wilt daar heel graag heen dan moet het maar.

Ik ben van bewust dat Arsenal geen schijn van kans maakt mocht Real langskomen. Dan goed verkopen. Liever niet als het kan.

5 augustus 2022 om 23:50

Contract loopt volgens jaar af

5 augustus 2022 om 23:57

Saliba heeft tweejarige contract. Arsenal is bezig met verlengen. Waarom denk je dat Juventus interesse had in Gabriel#6?

6 augustus 2022 om 00:05

Arteta blijkt toch redelijk goed in het overhalen van spelers om te blijven en bij te tekenen. Als Arsenal dit jaar top 4 haalt en CL in gaat, dan kan Arteta met het "project" Saliba vast overhalen om bij te tekenen.

5 augustus 2022 om 23:37

Ik dacht precies hetzelfde somagunner. Saliba deed mij inderdaad denken aan VvD. Maar ik durfde het niet te zeggen omdat ik niet te hard van stapel wilde lopen.

6 augustus 2022 om 07:14

Jullie lopen van stapel we speelde tegen Palace, niet tegen Spurs, of City. Het is ook nog maar het begin. Ik weet vrijwel zeker dat Saliba niet in de buurt zal komen van 't niveau dat VvD heeft aangetikt.

6 augustus 2022 om 08:21

Waarom weet je dat vrijwel zeker? Virgil speelde vlgs mij nog niet zo als Saliba nu toen hij 21 was.

6 augustus 2022 om 17:26

Virgil speelde op die leeftijd zelfs nog maar bij Groningen.

Goede openingsfase van Arsenal gezien, maar schrok ervan hoe ze in de tweede helft werden teruggedrongen. Palace een paar grote kansen gemist, die kopbal en die Ãâ©ã£â©n op Ãâ©ã£â©n. Je ziet Jesus zijn kracht in de beweging en met het meevoetballen, maar zijn gebrek aan lengte en fysiek is helaas wel te merken.

5 augustus 2022 om 23:36

Jesus moet nog even fine getuned worden. Was een aantal keren gevaarlijk voor Arsenal.
Had met een beetje geluk een assist moeten hebben en een doelpunt. Dan was het een goede wedstrijd voor hem geweest.

5 augustus 2022 om 23:51

Wat vond je van Saliba? Aangezien je zei dat hij het niveau niet aan kon..

6 augustus 2022 om 00:55

Eerste wedstrijd tegen een tam Palace, daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Als die meer onder druk komt te staan dan praten we wel verder. Dat mensen ook gelijkenissen met Van Dijk zien na een schamele wedstrijd geeft wel aan hoe opportunitisch de Arsenal aanhangers zijn.

6 augustus 2022 om 02:59

Die vergelijkingen zijn natuurlijk onzin. Maar Palace uit is gewoon een van de lastige uit-wedstrijden van het seizoen voor veel ploegen als je de top 6 even buiten beschouwing laat. Speelde echt fantastisch en niet voor niets een vaste selectiespeler bij Frankrijk..

6 augustus 2022 om 08:15

21 jaar, debuut in de PL, 3 jaar lang wordt er al van alles over je geschreven, uit bij de ploeg die vorig seizoen de meeste punten tegen top 6 heeft gepakt na Pool en City. Er zijn moeilijkere wedstrijden maar als je denkt dat hier geen druk op stond.

Overigens was hij met deze ijskoude motm-performance 1 vd redenen dat Palace zo tam was, maar volgens jou speelden die vast op 70 procent. Het is tenslotte de 1e wedstrijd van t seizoen, voor eigen publiek, tegen de ploeg die je vorig seizoen met 3-0 naar huis stuurde, waarom zou je er dan voor gaan? Meine Gute

6 augustus 2022 om 08:34

El Fenomeno,

Gelijkenissen zegt niets over niveau. Misschien is het de loop, het fysiek, z’n kop.

Overigens moet ik je bekennen dat ik zeker bepaade trekjes in zijn spel zie, die mij doen denken aan van Dijk; positionering, duels aangaan, rust aan de bal, goede inspeelpass.

Daarnaast is Saliba ook bovengemiddeld technisch voor een centrale verdediger en waren al zijn tackles clean. Ik heb zijn persoonlijke statistieken nog niet gecheckt, maar was tijdens de wedstrijd al hiermee bezig omdat hij zich dusdanig goed liet zien.

Dit zeg ik allemaal niet vanwege 1 wedstrijd, want ik ben hem al gaan volgen sinds Arsenal interesse begon te tonen.

6 augustus 2022 om 15:15

Ik wil hem weleens zien tegen een beter team, dat middenveld van Palace was zo bedroevend, die konden geen goede passes geven of iets open gooien. Het was voor Gabriel ook makkelijk om zich staande te houden. Nogmaals, men loopt veel te hard van stapel.

7 augustus 2022 om 08:28

Saliba deed het ook tegen PSG, tegen Chelsea (wat overigens erg slecht was op dat moment) en andere ploegen.

Ik vond Gabriel een stuk nerveuzer ogen dan Saliba.

Maar goed, we geven hem de tijd. Ik wil het van jou horen wanneer je bent overtuigd.

Als Arsenal Xhaka nog kan vervangen hebben ze toch wel een heel lekker team staan.

Solide overwinning vond ik. Halverwege de wedstrijd weliswaar teruggedrongen maar weinig grote kansen aan Crystal Palace gelaten. Centrale verdediging stond erg goeg, met Partey daar voor. Afgelopen jaren veel moeite gehad met deze tegenstander dus gewoon een lekker avondje. Heel mooi dat de coach van de tegenpartij werd toegezongen 🙌

2e helft nog gekeken maar die Saliba dat is echt een 1 mans leger. Palace had wel aardig de druk erop en Arsenal mist dan toch wel een aanspeelpunt die de bal even vasthoud om de druk eraf te krijgen, nu waren het vooral diepe ballen op Saka maarja dat trucje hebben ze ook wel een keer door.

Saliba MOTM, Ramsdale had wel een paar foutjes, Xhaka kan echt niet meer maar dat roepen we al jaren helaas dus ik hoop dat Tielemans komt voor hem, en Odegaard had zijn dag niet had wel een goal verdient.

Maar desondanks wat een leuk spel in de eerste 30 minuten. Alleen Arteta moet iets aan zijn wisselbeleid doen hij houdt te erg vast aan Xhaka bijvoorbeeld die had gewoon gewisseld moeten worden na die gele kaart

6 augustus 2022 om 09:26

Xhaka basher. 1ste wedstrijd en maar een zondebok zoeken.
Xhaka speelde gewoon normaal is ook geen speler die in het middelpunt hoort te staan want dan is het meestal niet goed.
Kun je ook over Odegaard beginnen want wat heeft die laten zien behalve dat die die grote kans om zeep hielp?
Of White op rechtsback vond je hem dan geweldig?

Nu Ziggo de wedstrijden niet meer uitzendt, betekendt dit dan ook R.I.P 14 min lange samenvatting?🥹

6 augustus 2022 om 08:18

BBC match of the day kijken/opnemen.

6 augustus 2022 om 09:23

Viaplay abbo pakken zet je 1 toto minder in de maand en daar betaal je je abbo voor.
Fijne aan viaplay is ook nog vind ik die zenden volgens mij heel veel wedstrijden uit.
Bij Ziggo had je niet altijd de kans dat ze ook Arsenal uit deden zenden volgens mij bij Viaplay kun je iedere wedstrijd bekijken uit elke speelronde van de PL

Bewijst maar weer eens dat een goede voorbereiding geen garantie is dat je ook zo in de competitie over teams heen loopt.
Had persoonlijk meer dreiging van de aanvallers verwacht. Op de eerste 25 minuten na zijn ze bijna niet meer echt dreigend geweest.
Gabriel Jesus is wel echt een top aankoop maakte bijna met een prachtige dribbel de openingsgoal maar dat Martinelli hem daarna voorlangs schiet is wel erg hoor dat moest al meteen 1-0 zijn die kansen moeten afgemaakt worden zeker als je die krijgt tegen een M City of Liverpool.
Verder vond ik Saliba erg sterk spelen en maakte hij een volwassen indruk en bedenk dat hij pas 21 jaar is en nog steeds leert en groeit.
White op rechtsback is niet echt een optie die moet Centraal spelen maar met Saliba in deze vorm zou ik hem niet zo snel eruit halen.
Thomas vond ik wat tegenvallen deed wat die moest doen maar vorig seizoen had die nog wel eens van die extra acties waardoor hij een opening vond.
En onze Zinchenko erg ijverig en een druk beestje maar maakte nog niet een indruk dat ik dacht die hoort in de definitieve basis.
Ben blij met de overwinning maar vond het aanvallend wat tegenvallen als je de voorbereiding gevolgt hebt.

Mooi dat we met een overwinning beginnen! Mega sterke eerste 20 minuten en sterke eerste helft in het algemeen. Tweede helft te slordig in mijn optiek. Het klinkt misschien gek wat ik nu ga zeggen, maar ik ben eigenlijk er zeer blij mee dat de wedstrijd moeizaam ging!

Waarom? Juist omdat wij als ploeg alles te bewijzen hebben en omdat na zo'n voorbereiding als de onze het gevaar was dat de spelers gingen 'zweven'. Omdat je hier nu echt moest vechten, wat ze echt goed hebben gedaan (!), blijven ze hongerig en weten ze dat ze er nog absoluut niet zijn. Chapeau voor de ploeg dus!

Positieve punten waren voor mij bij uitstek Saliba, met daarachter Martinelli en in het algemeen hoe scherp Arsenal aan de wedstrijd begon! Saka was ook erg goed vond ik. En Gabriel Jesus een sterk debuut, alleen wou zichzelf net te graag bewijzen denk ik.

Verbeterpunt was met name de concentratie in mijn optiek. Bepaalde onnodige slordigheden kwamen te veel voor. Zinchenko in het positiespel goed, maar verdedigend echt matig. Gaat Tierney niet uit de basis spelen wat mij betreft. White geen goede wedstrijd als rechtsback. En Ramsdale had iets teveel capriolen.. Paar dingen waarvoor Leno vroeger afgemaakt werd trouwens, maar die Ramsdale ook te vaak doet..

Laatste sidenote: onze spelers moeten echt wat vaker en eerder schieten! Met name Odegaard had daar vandaag echt last van, maar ook Saka en Gabriel Jesus moeten beter de momenten herkennen waarop geschoten kan worden! Algemeen dingetje wat ik al jaren bij ons zie.

7 augustus 2022 om 00:56

Saka mist een schot techniek van rechts. Schiet ook vaak tegen een speler aan. Als hij nou een beetje de techniek kopieert van Robben. Onvoorspelbaarheid wanneer je schiet. Dan maakt hij meer doelpunten.

Vond White eerlijk gezegd niet slecht spelen. Moet toegeven dat er momenten waren dat hij er niet goed uit zag. Maar kon dat knap herstellen. Zaha is een goede speler die iedereen het moeilijk kan maken.

Tomiyasu heeft vandaag minuten gemaakt onder de 23. Hopelijk zien we hem snel terug.

7 augustus 2022 om 13:13

Precies somagunner. Saka moet gewoon meer met links schieten. Je ziet dat hij wel die openingen kan creëren namelijk. Die linksback van Palace had ook extreem veel moeite met hem. Met rechts kan Saka ook echt wel wat, alleen hij wacht altijd te lang. Dat zag je vrijdag ook. Als hij eerder schiet, gaat zo'n bal in ieder geval op goal.

White deed het niet extreem slecht inderdaad, maar is gewoon geen rechtsback. Als Tomiyasu terug is, wil ik hem weer in de basis zien! White moet zich focussen op CV. Alleen Saliba vind ik daar gewoon geschikter (niet alleen door vrijdag, ik heb hem sterk gevolgd bij zijn verhuurperiodes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren