Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Arsenal komt grote fout van Leno in laatste tien minuten te boven

Laatste update:

Arsenal heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League tegen Olympiacos. The Gunners kwamen via Martin Ödegaard in de eerste helft al op voorsprong, maar zagen die voorsprong na rust verdwijnen door een grote fout van doelman Bernd Leno. Uiteindelijk boekte de ploeg van manager Mikel Arteta door doelpunten van Gabriel en Mohamed Elneny in de laatste tien minuten een 1-3 overwinning in Griekenland.

Olympiacos plaatste zich ten koste van PSV voor de achtste finale, terwijl Arsenal zich in de zestiende finale ontdeed van Benfica. The Gunners kregen in Griekenland al na drie minuten spelen een levensgrote kans op de voorsprong, toen Kieran Tierney Ödegaard bediende. De Noorse middenvelder schoot echter in kansrijke positie over. Ondanks dat Arsenal in de beginfase het initiatief had, kreeg ook Olympiacos al vroeg in het duel een grote kans. Na een fout van Ödegaard werd Bruma een doortocht geboden, maar het schot van de PSV-huurling ging recht op doelman Leno af.

Nadat Pierre-Emerick Aubameyang een kans onbenut had gelaten, kwam Arsenal met 34 minuten op de klok op voorsprong. Na slordig uitverdedigen van Olympiacos kwam Ödegaard op de rand van het strafschopgebied aan de bal en doelman José Sá had geen antwoord op de vernietigende uithaal die volgde: 0-1. Arsenal mocht van geluk spreken dat de stand voor rust niet al gelijkgetrokken werd. Geklungel van David Luiz bood Georgios Masouras een grote kans, maar de vleugelaanvaller schoot wild over.

In minuut 58 leidde dergelijk geklungel alsnog tot een tegendoelpunt van Arsenal. Dani Ceballos verloor de bal na een beroerde pass van doelman Leno, waarna Youssef El-Arabi de bal oppikte en vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. Niet lang daarna had El-Arabi ook zijn tweede van de avond op zijn schoen, maar na een fraaie aanval plaatste hij de bal naast de paal. Uiteindelijk slaagde Arsenal er in de laatste tijd minuten toch nog in om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Na een kort genomen hoekschop leverde Willian de bal af voor het doel, waar Gabriel Magalhães de bal in de verre hoek kopte. Ondanks dat er bij Olympiacos felle protesten waren vanwege een vermeende overtreding van de Arsenal-verdediger, besloot de VAR niet in te grijpen. Uiteindelijk zorgde de ingevallen Elneny ervoor dat Arsenal de return in het Emirates Stadium met een uitermate comfortabele uitgangspositie tegemoet kan. De Egyptische middenvelder schoot vanaf twintig meter raak in de rechterbenedenhoek, waar Sá de bal alleen nog kon toucheren.

Wie bereikt de kwartfinale van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt ongelofelijk dat PSV is uitgeschakeld tegen dit Olympiakos. Die keeper stond bij iedere bal te grabbelen. En Arsenal was ook heel matig. Er was iemand die vorige week zei Ajax kan de EL winnen, maar die werd terug gefloten met doe niet zo gek. Maar tot nu toe vond ik alleen AS Roma overtuigend. Er zitten zoveel clubs in die gewoon te doen zijn.

11 maart 2021 om 23:00

Arsenal was niet super. Maar Auba moet zijn kansen afwerken. Graag ESR en Pepe terug in de basis. Die zijn super ingevallen.Ceballos mag terug naar Madrid. Net als Odegaard, William en Xhaka veel te veel baltoetsen alvorens er iets gebeurt.

11 maart 2021 om 23:06

Het nadeel bij Arsenal blijft gewoon dje beperkte achterhoede. Ik snap dat niet je koopt Pepe voor 80 miljoen, maar aan de verdediging doe je nooit iets. Je koopt een huis je renoveert het, maar de tuin werk je nooit bij. Als Arsenal nu eens echt goede verdedigers haalt, kunnen ze best ver komen in de competitie.

12 maart 2021 om 03:17

Achterhoede is zo slecht niet zeg ik zelf. Centraal Holding, Gabriel en Mari zijn stabiel...David Luiz heeft zijn fratsen maar speelt ook vaak sterk
Links Thierny sterk, rechts bellerin wel middelmatig/matig
Probleem ligt meer op het centrale middenveld zeg ik zelf.

Als we de fouten als ons spel halen dan kunnen we echt wat neerzetten met dit team, maar het is totaal niet te doen als je zoveel fouten maakt. In 2021 is de helft van de doelpunten die we tegen kregen door fouten van spelers. Dat is veel te veel. Haal dat eruit en je kunt gewoon mee doen voor top 4

11 maart 2021 om 23:00

Eens, Als de eerste fout van Leno ook werd afgestraft, had je zomaar op achterstand kunnen staan. Arsenal heeft t uiteindelijk terecht binnengesleept.

11 maart 2021 om 23:02

Je bedoelt van Luiz denk ik? Eens verder me je. We hadden hier met 3-1 achter kunnen staan als Olympiakos gewoon onze fouten afstrafte. Echt niet normaal hoeveel fouten ze maken door zo geforceerd van achter op te bouwen.

11 maart 2021 om 23:29

Tja, maar buiten dat geforceerd opbouwen zijn er ook nog spelers die daarbuiten ook nog fouten maken. En dat geforceerd opbouwen blijkt toch wel echt vanuit Arteta te komen. Want dat is al sinds zijn komst zo. Maar niet alle spelers van ons kunnen dat. Leno is niet altijd secuur en alleen Partey kan met een rotbal of onder druk nog wel zich eronder uit voetballen. Xhaka, Ceballos en Elneny kunnen dat niet. Ik vind het dus nog niet heel effectief.

12 maart 2021 om 16:43

Ceballos kan juist wel goed onder druk voetballen. Dat is een van zijn beste punten. Die bal van gisteren was gewoon erbarmelijk van Leno. Die fouten moeten gewoon tout court eruit. Zelfs Odegaard deed gisteren mee. Dat opbouwen was juist heel effectief in het begin maar de laatste tijd wisselen de spelers wekelijks af met een fatale fout. Cedric, Luiz, Ceballos, Xhaka en nu Leno. Een beetje zoals paar maanden geleden toen we om de twee wedstrijden een rode kaart kregen. En over Xhaka heb je gelijk. Ik zou hem zeker houden als back-up want 9 op 10 behaalt hij gewoon een 7 maar voor de volgende stap hebben we toch iemand mobieler nodig zoals een Bissouma. Recent werd Sander Berge ook genoemd, maar ben nog niet 100 procent overtuigd. Heeft wel bij een heel zwak Sheffield dit seizoen nog geen enkel "error leading to goals or even a shot this season", terwijl we bij Xhaka jaarlijks wel 2/3 goals incasseren door individuele fouten.

Zo, blij dat het toch goed is afgelopen, aanvallend was het prima maar verdedigend...Echt gehad met die goals die we maar steeds dom blijven weggeven. Uitblinker Bellerin, mag ook gezegd worden, hopelijk zet hij dit voort.

11 maart 2021 om 23:21

Het probleem is dat die fouten elke keer van verschillende spelers komen, dat is dweilen met de kraan open.. Als aanvaller bij ons moet je toch ook een punthoofd krijgen, wetende dat je altijd minimaal 3x moet scoren om de verdedigende fouten goed te maken. Bellerin inderdaad goed. Al vond ik zijn basisplaats zwaar onverdiend, tenzij Cedric niet fit was.

Je ziet gewoon dat het hapert doordat er te veel spelers in staan die stijf links zijn. Ik vermoed dat dat de reden is dat willian over pepe start. Anders heb je 3 links poten + xhaka achter auba. ESR erin, willian eruit en pepe links aub.

11 maart 2021 om 23:09

Om het probleem van te veel linkspoten op te lossen wil je een rechtsbenige speler eruit halen voor nog een linkspoot? Oke.

11 maart 2021 om 23:13

Ik wil voornamelijk willian eruit. Is niet alsof willian veel brengt met zijn rechts, dus de creativiteit moet nu puur van linkspoten komen. Is vrij voorspelbaar. Odegaard is echt te stijf links. Vervang hem door ESR en zet pepe links, en je hebt meteen een andere dynamiek

11 maart 2021 om 23:22

In het midden zet je een rechtspoot dan met ESR. En Pepe is simpelweg veel creatiever dan Willian.

12 maart 2021 om 16:56

Als je Pepe linksvoor zet, gaan we veel minder gebruik kunnen maken van Tierney's voorzetten en dat is toch wel belangrijk voor het spel van Arsenal. Heb eigenlijk liever Emile/martinelli linksvoor en Odegaard op de 10.

12 maart 2021 om 21:07

Smith-Rowe hoort op 10, het is geen winger. We moeten ophouden met mensen op plekken te zetten waar ze niet op hun best zijn, tenzij het voor nood is. En dat van Pepe en Tierney geloof ik niet zo in. Pepe komt ook op links nog gewoon naar binnen en het brengt juist variatie in je aanval. Tierney gaat daar niet opeens minder van aanvallen ofzo.. En anders zet je Saka links en Pepe rechts. Kan ook gewoon. Martinelli vind ik overigens ook prima hoor. Ik snap gewoon niet dat Willian *moet* spelen van Arteta..

11 maart 2021 om 23:12

Wat maakt het uit dat ze links zijn?

11 maart 2021 om 23:19

An sich niets, want had zelfde issue geweest als iedereen achter de spits stijf rechts is. Het spel leunt gewoon veel één kant op als iedereen het liefst naar binnen trekt voor zijn favoriete been

Hartverzakking tijdens wedstrijd, check! Het is echt ongelooflijk hoeveel tegengoals door eigen fouten wij krijgen... Daar is bijna niet tegen te voetballen. Gelukkig speelden we voor de rest wel heel aardig en dan kom je er uiteindelijk mee weg... Dit moet in het weekend wel een stuk beter!

11 maart 2021 om 23:14

Nee joh, zaterdag een fout van Luiz of Ceballos, pingel kane en met 1-2 verlies naar huis.

11 maart 2021 om 23:23

Het is ook niet te doen.. Het is dat Olympiakos echt slecht was, want we hebben ze 3 gratis kansen geboden. Kane wordt daar wel gelukkig van zaterdag! Luiz ook man man man.

Arsenal heeft een klein kansje dat ze de Europa League gaan winnen. Het enige wat Arteta hoeft te doen om die kans te vergroten is geen Willian en David Luiz op stellen. Die persoonlijke fouten moeten ook weg maar het begint al met je beste spelers te laten spelen en in mijn ogen horen Willian en David Luiz daar niet bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren