Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Arne Slot schrikt bij zien van de beelden: ‘Poeh, daar komen we goed weg’

Laatste update:

Arne Slot kijkt met gemengde gevoelens terug op de bekerthriller tegen NEC. Feyenoord wist woensdagavond na strafschoppen te winnen van de Nijmegenaren en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Slot kwam in de slotfase terug van een 0-2 achterstand en moest in de verlenging nog twee tegentreffers slikken tegen tien van NEC, maar trok na strafschoppen toch aan het langste eind. De ingevallen Philippe Sandler moest met rood van het veld.

"We zijn vaak aan het aanvallen en proberen erdoor te komen, maar dan komt de tegenstander een keer in de zestien en ligt de bal erin", doelt Slot bij ESPN op de 0-1 van Calvin Verdonk na een half uur spelen. "Dan proberen we weer van alles te doen in hun zestien, maar dan lukt het net niet. Dan komt de tegenstander voor de tweede keer in de zestien en schieten ze de 0-2 binnen. Ik moet eerlijk zeggen dat wij gedurende de tweede helft genoeg kansen hebben gehad om de aansluitingstreffer te maken."

Die aansluitingstreffer kwam in minuut negentig vanaf de stip van Orkun Kökçü. Drie minuten later sleepte Igor Paixão er een verlenging uit. "Op een gegeven moment denk je: dit gaat hem niet meer worden", gaat Slot verder. "Maar dan doe je tekort aan de teamspirit en de mentaliteit van de jongens, want die blijven altijd doorgaan. Na die rode kaart had ik nog een klein beetje hoop. Ik denk dat wij alleen in de blessuretijd al drie of vier keer hadden kunnen scoren. In de verlenging werd de vermoeidheid een dingetje. Mensen hebben weer ongelooflijk veel schoten op doel gezien. Dat is ook wat wij moeten doen."

Feyenoord produceerde uiteindelijk vijftig schoten op doel, maar zag NEC-doelman Mattijs Branderhorst de wedstrijd van zijn leven keepen. In de strafschoppenreeks moest echter ook hij buigen. Ilias Bronkhorst was de enige speler die faalde vanaf elf meter. "Het is mentaal ontzettend fijn dat je wint en doorgaat, dat verzacht de pijn", zegt Slot. "Ik ga geen namen noemen, maar één of twee spelers hebben fysiek zo'n prestatie geleverd vandaag... Dat was echt ongelooflijk vond ik. Dan ga jij vragen wie het zijn, maar ik ga ze niet noemen. Dat kan iedereen voor zich wel gezien hebben denk ik."

Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord goed weg, toen Quilindschy Hartman als een bezetene inkwam op Bart van Rooij. De linksback kwam er bewonderenswaardig zonder kaart vanaf. "Zo lekker fanatiek waren we niet aan het spelen, dus misschien dacht hij dat er even iets moest gebeuren", aldus Slot, die vervolgens de beelden te zien krijgt. "Poeh, dat is wel een pittige overtreding. Rogier Meijer zei al dat we goed wegkwamen. Ik denk dat Quincy sowieso een speler is die fel en agressief op de bal verdedigt. Dit is iets té agressief. Ik had niet het idee dat hij de bal speelde. Hij komt goed weg, dat is duidelijk."

Leeds United
Over de interesse van Leeds United wilde Slot niets kwijt. De Feyenoord-trainer is volgens Engelse media een van de kandidaten om de ontslagen Jesse Marsch op te volgen. "Iedereen die mij een klein beetje kent weet dat ik op een wedstrijddag volledig op de wedstrijd gefocust ben en de jongens probeer voor te bereiden. Ik heb nog helemaal niks gehoord, dat is het enige wat ik erover kan zeggen. Ik heb het ook gelezen, maar ik heb op mijn telefoon nog niks gezien. We zijn vooral heel blij met deze overwinning. Ik verwacht ook niet dat er nu nog veel op mijn telefoon te zien is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk man, zo'n oprechte en nuchtere coach. Hoop dat hij nog minimaal tot volgend jaar blijft.
Stel dat er in de zomer nog wat gerichte aankopen gedaan worden, dan kan het komend jaar echt nog lekkerder gaan lopen.

9 februari 2023 om 07:58

Echt een ongelooflijk goede coach. Moet met veel middelmaat werken, vooral voorin, maar heeft echt een hecht team geformeerd. Wat mij vooral opvalt is de intensiteit; Feyenoord is als enige club in Nederland in staat om in de laatste tien minuten nog aanvalsgolven te laten regenen. Voor mij titelkandidaat nummer een, wat al een wonder is als je kijkt naar de financiele mogelijkheden bij Ajax en in mindere mate PSV.

9 februari 2023 om 08:13

Ik denk dat Feyenoord er financieel inmiddels beter voorstaat dan PSV. Hebben ook wel iets meer kapitaal op het veld staan, denk ik

9 februari 2023 om 08:21

Qua aantallen zeker weten, als het gaat om daadwerkelijke waarde/geld is het lastig om te zeggen. Sangaré en potentieel Simons zijn samen goed voor behoorlijk wat geld. Indien hij zich zo blijft ontwikkelen (en niet terug gaat naar PSG). Verder met je eens.

9 februari 2023 om 08:21

Op het veld wel ja. Qua vermogen durf ik niet te zeggen. Er is duidelijk dat PSV sinds de Madueke transfer veel meer ruimte heeft voor transfers dan eerst. Deze winter zijn er huurtransfers gedaan zodat Stewart in Maart met een volle portemonnee aan de gang kan.

9 februari 2023 om 09:18

Ze zijn zeker geen titelkandidaat nummer 1, dat is Ajax. Verschil is drie punten en dat kan en wegstrepen tegen dat onderlinge duel in de Arena. En dat goede coach valt wel mee. Wint zelden van een ploeg in de top zeven en loopt normaal gesproken als eerste te janken over een scheids als het tegenzit. Dat je hem nu niet hoort snap ik wel

9 februari 2023 om 09:33

Ja nu misschien wel ja nu de beste bij Psv zijn verkocht..al betwijfel ik dat Feyenoord zo n toptalent als Xavi Simons op het veld heeft staan..die kan weleens in zn eentje net zo duur als heel Feyenoord worden..

9 februari 2023 om 09:37

Dat ligt eraan of Simons gebruik gaat maken van die clausule hè Nikos. In het slechtste geval heb je alleen Sangaré met een clausule van 37m, Simons 12m en Veerman ook rond de 12m. De rest van de spelers zit daar een beetje onder.

9 februari 2023 om 09:38

Slechte afdronk van zijn vertrek? Je hoort hem toch wel, we hebben geluk dat Hartman geen kaart kreeg. Feyenoord heeft voorin geen stootkracht.

9 februari 2023 om 09:45

Ik heb het idee dat je nog steeds wakker ligt van zijn vertrek? Ongelofelijke zure reactie.

9 februari 2023 om 11:02

Hoe is dit artikel geschreven dan, hebben ze zijn gedachten gelezen?

9 februari 2023 om 12:43

Zal wel Feyenoord Spakenburg worden.

9 februari 2023 om 14:19

Ik denk dat je droomt. Welk kapitaal staat er bij Feyenoord nou echt op het veld? Daarbij verkoopt Feyenoord nagenoeg hun hele elftal waar dat bij PSV equivalent staat aan 1 of 2 spelers, qua bedrag.

9 februari 2023 om 08:55

Precies dit, toptrainer.
En het geluk van het wel of niet krijgen van een rode kaart ligt nu gewoon bij Feyenoord al wat langer.
Dat is het mooie van sport.

Het moet vooral voor fans uit Nijmegen erg vervelend zijn, omdat het de tweede keer in korte tijd is dat je genaaid wordt in Rotterdam. Verder heb ik onder wat topics gekeken en druipt soms de afgunst eraf richting Feyenoord. Ook niet mijn club, maar die zijn ook genoeg benadeeld dit seizoen als je enigszins objectief naar voetbal kijkt. Net als mijn club overigens dit seizoen, maar zulke impopulaire dingen roepen scoort niet natuurlijk. Mooi voor het bekertoernooi overigens dat Feyenoord door is. Hoop op weer een beker-Klassieker.

9 februari 2023 om 08:04

Het was toch veel leuker geweest als een kleine(re) club door zou zijn naar de finale !?
En de afgunst ? Tsja dat heb je altijd en overal. Begint wel op te vallen dat Feyenoord in de kuip vaak het voordeel krijgt. Trainer zegt hier zelf dat Hartman heel goed weg komt zonder kaart...terwijl het rood had moeten zijn.

9 februari 2023 om 08:06

Ik hou van aanvallend en goed voetbal. Feyenoord speelt dat voetbal. De Klassieker in januari was van een erbarmelijk laag niveau, maar ik denk dat Ajax (dat in iets betere vorm steekt) en dit Feyenoord er echt een hele goede wedstrijd van kunnen maken. Voor mijn bekersprookjes kijk ik wel naar Spakenburg ;-).

9 februari 2023 om 09:05

@bobo25,

En hoe gaat Feyenoord het af buiten de Kuip? Hebben ze dan ook vaak voordeel, of juist het tegenover gestelde? Het begint jouw op te vallen, dan kan je ook deze vraag beantwoorden!

9 februari 2023 om 09:07

Lekker anderen napraten. Dit seizoen al zovaak benadeeld. Uit NEC, uit PSV, uit Utrecht, uit Twente en ga zo maar door. Feyenoord had door die arbitraire dwalingen 7-8 punten los kunnen staan.

Thuis psv is onderzocht en 9 minuten waren zelfs te weinig. Ook geen enkele overtreding van Feyenoord was rood waard (dit zeiden ook veel mensen)

Vorige wedstrijd thuis NEC was de rode kaart idd overdreven, echter na die rode kaart leek het alsof Feyenoord juist slechter begon te spelen.

Hartman kwam idd goed weg, de ene geeft m, de andere niet.

9 februari 2023 om 09:24

Ik heb ook andere onderzoeken gelezen. Dat de zuiver speeltijd hoger was dan gemiddeld. Er is gewoon geen harde norm voor blessuretijd.

En idd, ze hadden los kunnen staan. Als beslissingen bij PSV, AZ of Ajax anders waren gevallen hadden zij ook meer punten kunnen hebben. Een wedstrijd duurt 90 minuten en de beslissing van een scheidsrechter kan invloed hebben. Ik geloof ook dat grote clubs, zeker thuis een voordeel hebben. Al is het alleen maar dat je vaker in het strafschopgebied komt en daarmee meer kans hebt op een penalty. Ook door een publiek wat reageert en een scheidsrechter die daarvoor vatbaar is. Menselijk

9 februari 2023 om 11:36

Ik kan me bij Ajax, PSV en AZ geen beslissingen herinneren die direct hebben geleid tot punt verlies, daar waar Feyenoord 4x in de blessuretijd bij een gelijke stand een penalty of goal is ontnomen.

9 februari 2023 om 13:21

Feyenoord heeft ook gwn relatief vroeg in de blessure tijd zn goals gemaakt hoor. Gister ook weer 92e min kwam de gelijkmaker al. Verder tegen psv die corner die geen corner was koste je een punt, twente en die handsbal waar gimenez een duw kreeg van brenet. Dat kostte de winst. Tegen nec nog toen cillisen laatste min tegen gimenez aan schoot en goal werd koste ook al een winst. Er zijn genoeg discutabele momenten geweest. Verder waren de blessure tijden toch gwn terecht? Moet je maar minder of slimmer tijd rekken

9 februari 2023 om 08:05

Faire reactie Suarez

9 februari 2023 om 08:05

Ik vind dat Feyenoorders zich over het algemeen wat meer bezighouden met de scheidsrechters dan andere clubs, maar dat komt volgens mij ook door de soms ‘opgefokte’ stemming in de Kuip. Als er bijvoorbeeld een opstootje dreigt te ontstaan dan is het publiek, dat erg dicht op het veld zit, er als de kippen bij om het vuurtje aan te wakkeren. Heb verder niks tegen Feyenoord, maar ik irriteer me hier soms wel aan. Wat dat betreft heb ik ook niet zoveel met ‘Red de Kuip’ en zou een verbouwing/nieuw stadion beter zijn.

9 februari 2023 om 08:10

Ik heb dat gevoel juist bij PSV-fans. Afgelopen zondag zat ik als PSV-fan voor de buis, omdat een resultaat voor PSV mijn club enorm zou helpen. Ik ben toen opgegaan in de wedstrijd en las na afloop tot mijn verbazing opeens betogen over hoe dramatisch de scheidsrechter was en hoe de scheidsrechter van belang was. Door spelers en fans. Overigens: voor we een soort rondje naar elkaar wijzen krijgen, genoeg personen zullen ook zeggen dat Ajacieden teveel zaniken richting de scheids. Allemaal perceptie denk ik.

9 februari 2023 om 08:18

@suarez zoals Messibazoer kun je het aand het eind van het seizoen gewoon tegen elkaar wegstrepen. Ik ben ook meer van de geluk dwing je af dan winnen door een ‘gelukkige of onterechte’ penalty. Ik snap dat ellende lange geouwehoer op scheidsrechters ook nooit.

9 februari 2023 om 08:19

Makkelie floot zondag aan beide kanten erg slecht. Die rode kaart voor ons was gewoon terecht. Alle supporters bij vlagen wat te zeiken hebben op de scheids, inherent bijna (helaas) aan voetbal. Zinloos om te stellen dat een bepaalde groep eruit springt.

@pieterpost. Eens. Heeft geen enkele zin.

9 februari 2023 om 08:26

Dan zie je maar dat mijn perceptie niet klopt, want ik zie hier direct twee volwassen reacties ;-))

9 februari 2023 om 09:08

Dat is het hele probleem, dit seizoen gebeurd er zoveel in ons nadeel dat het tegen elkaar wegstrepen niet opgaat. Onderaan de streep heeft NEC gewoon een punt teveel gehad tegen Feyenoord. Ook PSV heeft door de scheids twee punten teveel gehad tegen ons. Verder zijn wij ook genaaid tegen Utrecht en Twente. Wat staat daar tegenover? Een eventuele rode kaart gister en een onterechte rode kaart in een reeds gelopen wedstrijd. Onderaan de streep hebben dwalingen Feyenoord dus 7 punten gekost maar is het wel een ronde verder in de beker. Ik kan je vertellen dat iedere Feyenoorder het liever andersom had. Kortom, Feyenoord heeft alle reden tot klagen over de scheids dit seizoen.

9 februari 2023 om 09:21

Het ligt nooit alleen aan de scheidsrechter. En je kunt nooit zeggen dat een scheidsrechter je de punten heeft gekost. Een wedstrijd duurt 90minuten en een beslissing kan zeker van grote invloed zijn.
Ik vond het gisteren bijvoorbeeld geen rode kaart bij de penalty. Hij kreeg de bal tegen de arm, dus een terechte penalty. Maar hij zag de bal niet, en sloeg niet naar de bal. Volgens mij zou de dubbele straf niet meer hoeven te gelden was de regel. Dat had ook een grote invloed op de wedstrijd

9 februari 2023 om 09:48

Dat klagen op de scheids is totaal niet gekoppeld aan een club vind ik persoonlijk, ligt meer aan de persoon en diens stemming. Want laten we eerlijk zijn, af en toe is afgeven op de scheids een heerlijke manier om de frustratie mbt een wedstrijd te uiten. Daarom denk ik ook dat dit bij elke club gebeurd.

9 februari 2023 om 09:56

Zeker. En dat vind ik ook het grote probleem. Het haalt de aandacht van de eigen prestatie af. Het zou trainers en voetballen sieren als ze zich minder daarachter zouden verschuilen. Natuurlijk heeft een scheidsrechter invloed en soms grote invloed. En natuurlijk zijn de beslissingen wel eens niet goed. Maar dat zijn de acties van spelers en trainers ook. En, hoe het voetbal is, hou je altijd grijze gebieden en verschillen van mening. En dat kan, dat mag je ook benoemen. Maar wel in het redelijke.

9 februari 2023 om 08:08

@Suarez7, Aan het einde van de rit heeft iedereen meestal net zo veel pech als geluk met de scheids. Daarom snap ik uitspraken als KNJB en zoals gister KNFB ook niet. Tuurlijk krijgen topclubs, vooral thuis, wat vaker mee. Maar uiteindelijk hebben die ook wel eens de scheids ‘tegen’

9 februari 2023 om 08:14

In dit fabeltje geloof ik dus echt niet. Het compenseert elkaar echt niet. Ja, hier hadden we hem mee en hier hadden we hem tegen. Het is geen wiskundige som. Je kunt scheidsrechterlijke dwalingen echt veel vaker tegen dan mee hebben gedurende een seizoen.

Waar ik wel in geloof, en dat is amper meetbaar, zijn scheidsrechters die in thuispotjes van een grotere club veel 50-50 duels voor de thuisploeg fluiten. Dat gebeurd in toppers overigens ook best vaak. Dat is niet meetbaar maar als kleinere club wel enorm irritant. Dan ontstaat al snel het beeld dat de scheids tegen je fluit.

9 februari 2023 om 08:27

Nou niet alleen het beeld, maar dan gebeurd dat dus ook daadwerkelijk. Uitbannen gaat nooit lukken, maar we zouden toch wel in staat moeten zijn om betere scheidsrechters op te leiden. Dit jaar lijkt Feyenoord het op het oog vaak tegen te hebben (afgezien van de laatste twee wedstrijden). Mocht je dat aan het eind de titel kosten dan blijft dat altijd een nare nasmaak geven. Zéker als de uiteindelijke kampioen ogenschijnlijk meer geluk heeft gehad.

9 februari 2023 om 08:11

Het was voor de Feyenoorders ook vervelend dat er eerder dit seizoen in Nijmegen een 100 procent doelpunt onterecht werd afgekeurd. Scheelt ze twee kostbare punten in de competitie.

9 februari 2023 om 09:00

Nou lijkt me duidelijk dat Feyenoord qua arbitrage meer geluk heeft gehad dan NEC dit seizoen in de onderlinge wedstrijden... Als objectieve Feyenoorder kan ik ook zeggen dat dat moment in Nijmegen gewoon een regel was, terwijl de afgelopen wedstrijden er wel dubieuze beslissingen tegen NEC zijn gemaakt.

9 februari 2023 om 09:10

Daei16,

Objectief of niet, als je de regels niet ken ken je ook niet objectief zijn of niet

9 februari 2023 om 09:52

Regel was dat je daar niet mocht staan toch?

Alleen zonder de gekleurde bril op, kan ik wel zeggen dat het Feyenoord dit seizoen meer mee heeft gezeten dan NEC in de onderlinge wedstrijden. Dat kan toch? Moeten wij als Feyenoorders roepen dat we altijd de scheidsrechter tegen hebben, wat een onzin. Die rode kaart van die marquez vorige keer sloeg nergens op, dat VAR moment met die 'quasi' handsbal van Duelund niet (geen pingel, maar tuurlijk beinvloedt dat de scheidsrechter wel), overtredingen van Hartman, Hancko binnen een minuut zonder ook maar een kaart. Andersom zou ik boos zijn, jij niet?

9 februari 2023 om 08:13

Feyenoord is net zo vaak genaaid dit seizoen. Ja, er zijn fouten gemaakt die in het voordeel van Feyenoord zijn uitgevallen. Ja, misschien wat meer in de Kuip.

Maar NEC uit, zuiver doelpunt afgekeurd omdat Cilissen de bal tegen iemand aanschoot.
Laatst Twente uit, geen penalty bij een duidelijke handsbal.
PSV krijgt een onterechte corner waaruit de 4-3 valt.
En er was iets bij Utrecht.

Als het bij je eigen club gebeurt dan is het: you win some, you lose some.
Maar Feyenoord heeft altijd alleen maar alles en iedereen mee.

Lekker makkelijk: win je dan heb je gewonnen "ondanks de hulp" aan Feyenoord.
Win je niet, dan is het "door de hulp" aan Feyenoord.

9 februari 2023 om 09:28

Nu ligt die aandacht bij Feyenoord. Zoals ie ook vaak bij Ajax ligt en vast ook bij PSV. Ik vind, dat trainers en spelers hier ook een belangrijke rol in hebben. Als je ziet, hoe trainers tekeer gaan langs de kant, hoe zij tegen een 4e man staan te schreeuwen. Als je ziet hoe spelers theater maken, schreeuwen en duikelen. Ik vind het bizar. En dan vervolgens met z'n allen zeggen dat de scheidsrechter het niet goed ziet en de kwaliteit niet goed is. Het is al moeilijk genoeg om alles te beoordelen en hoe iedereen zich erom heen gedraagt maakt het alleen maar moeilijker en moeilijker. De scheidsrechter de schuld geven kan ook de aandacht afleiden van de eigen prestatie

9 februari 2023 om 10:57

Ja leuk hoor, maar blijkbaar is dat schreeuwen ook wel een beetje nodig.

Als je als scheidsrechter dit mist en een grensrechter die er in de buurt staat het ook volledig mist, dan is er toch ook gewoon wat met de kwaliteit van de arbitrage.

Het feit dat er echt zoveel fouten gemaakt worden, zelfs met VAR is toch gewoon triest. En dat is dan de top. Maar in dit geval is het ook wel de Knvb, dat je niet gewoon bij deze wedstrijden een VAR hebt...

Als dat is vanwege eventuele amateurs, dan maak je er toch van dat als teams uit lagere divisies thuis spelen er geen VAR aanwezig zal zijn. Dan kan je in ieder geval bij een deel van de wedstrijden dit soort fouten achterwege laten.

9 februari 2023 om 11:52

Wie bepaalt of dat nodig is? Volgens mij is het niet nodig.
En volgens mij kun je niet bij een deel van de wedstrijden een VAR doen. Dat is niet eerlijk. Of alles wel of alles niet.
En de regels bij voetbal zijn zodanig interpretabel: daar hou je ook met een VAR discussie over. Soms vindt 99% van de mensen iets en 1% niet. Is het dan fout? Ik weet het niet. Volgens mij moet je uitgangspunt zijn dat de scheidsrechter eerlijk het spel probeert te begeleiden. Dat scheidsrechter zijn best een moeilijk vak is. En dat daar fouten gemaakt kunnen worden. Net zoals spelers en trainers dit doen. Ik stoor me meer aan het gedrag van spelers en trainers dan aan de fouten van scheidsrechters. Dat gedrag vind ik pas triest. Als je daarin meer respect voor elkaar, inclusief scheidsrechter, toont, wordt het voor de scheidsrechter ook makkelijker dan met al het toneel.

9 februari 2023 om 09:05

Achjaa en zo werd Feyenoord keihard genaaid uit bij NEC wat ze 2 punten kosten. Vorige wedstrijd speelde Feyenoord juist slechter nadat ze met een man meer kwamen te staan.

9 februari 2023 om 09:23

Afgunst? Die leden worden gewoon weer abnormaal geholpen. Tokkie Hartman had er al heel vroeg af gemoeten. En dan die rode kaart voor NEC, hou toch op. Regeltechnisch zal het wel weer kloppen, maar omgekeerd had ie m nooit gegeven. Sowieso een belachelijke regel, die jongen kon er niks aan doen. En dan nog die blessuretijd. Het is ongelofelijk dat ze in de Kuip altijd wel hun stopwatch bij zich hebben als Feyenoord achter staat. Bij ons liep Utrecht de hele wedstrijd tijd te rekken en kwam er nauwelijks wat bij. Zeker niet in de eerste helft. En voordat iemand erover begint, die penalty van ons was onterecht inderdaad. Gelukkig ging ie er niet in. Alleen krijgen we later een duidelijke strafschop niet.

9 februari 2023 om 10:15

Andersom nooit gegeven? Als een Feyenoord speler praktisch als keeper fungeert als de keeper geklopt is gaat die er gewoon af hoor. En dat is geen belachelijke regel: Ontnemen van een goal (geen kans, zuivere goal) met de hand.

9 februari 2023 om 10:30

Dit is dan het voordeel van een topploeg zijn t.o.v. NEC denk ik dan. Spelregeltechnisch zal het wel kloppen, maar gevoelsmatig wordt NEC wel keihard aangepakt door de scheids, waarbij Feyenoord keihard gematst wordt deze pot. Ben het wel eens met Azalkmaar2. Dat er een penal wordt gegeven is volstrekt logisch, maar die rode kaart erachter aan is erg streng. Die jongen wordt vanaf drie meter snoeihard op zijn hand geschoten.

9 februari 2023 om 10:13

Je slaat de spijker op z’n kop. Tegen NEC komen we 1x goed weg (Hartman) en wordt 1x de 2e helft dood gemaakt met een rode kaart. Los daarvan is de afgunst gewoon zielig geworden. PSV en Twente supporters jagen op alles terwijl ze God op hun blote knieën mogen bedanken dat ze überhaupt een puntje hebben gepakt.

Doe gewoon normaal en kijk naar je eigen club. Want in ieder ander universum hadden we Twente gewonnen, PSV misschien wel een record nederlaag toegebracht en ook NEC 2x gewonnen.

In Engeland is dit ook niks

Met de var zijn we het oneens en zonder var ook. Laten we gewoon altijd de var gebruiken.

In de eerste paar minuten zie je wel vaker dit soort overtredingen. Grappige is dat je er dan altijd mee wegkomt en 20 minuten later, dan krijg je een rode kaart.

9 februari 2023 om 08:04

Ik heb geen 1 overtreding van dit niveau gezien hoor. Dit zou helemaal niks met de var te maken moeten hebben, scheidsrechter EN grens staan er met hun neus bovenop en de speler wordt niet eens aangesproken. Deze arbitrage is gewoon van een zeer bedroevend niveau.

9 februari 2023 om 08:52

Heeft er meer mee te maken dat je daarna automatisch gecorrigeerd wordt. Op het eerste oog was het stevig, maar er zijn weinig scheidsrechters die hier in eerste instantie direct rood voor geven.

9 februari 2023 om 09:18

Als ie geel had gegeven zonder var had ik het begrepen. Het feit dat hij alleen fluit voor een overtreding en de speler zelfs niet eens aanspreekt, dat maakt voor mij duidelijk dat deze scheids + grens ongeschikt zijn.

9 februari 2023 om 11:41

Uh wat? Hij gaat dwars door de speler heen met gestrekte benen en heeft niet eens de bal. Dit moet altijd rood zijn.

De fans uit Nijmegen zullen wel aardig balen, onterecht dat Feyenoord met 11 man staat. Ik vraag me af wat de scheidsrechter dan denkt. Wat doet de VAR? Lijkt me aardig frustrerend. Na die rode kaart was het natuurlijk open huis, die overigens ook terecht was.

9 februari 2023 om 08:03

Er was geen VAR en moet zeggen dat het in de snelheid de eerste keer geen rood leek.
In herhaling duidelijk, maar kan me voorstellen dat de scheids hem gemist heeft.

9 februari 2023 om 08:06

De grens lijkt er toch bovenop te staan, maar soit. Het blijft mensenwerk hé. Gefeliciteerd met de overwinning!

9 februari 2023 om 08:16

Je zag echt meteen dat het een keiharde overtreding was. Maar goed, jij kan je voorstellen dat de scheids dit gemist heeft. En de grensrechter die er met z’n neus bovenop stond. En ook dat Hartman zelfs geen geel heeft gehad / niet eens aangesproken werd De knvb moet echt heel snel iets aan het niveau van de scheidsrechters gaan doen. Arbitrage en VAR maken nog met regelmaat gigantische fouten met grote gevolgen.

9 februari 2023 om 08:06

Er was geen VAR. Er is vaak kritiek op de VAR, maar deze beker ronde bleek wel dat hij nodig was. AZ dat een, in mijn ogen, onterechte penalty kreeg en Feyenoord geen rode kaart. Het is en blijft discutabel, maar ik denk dat we niet meer zonder de VAR kunnen

9 februari 2023 om 08:28

Beetje gek dat in een knock out fase van een belangrijk toernooi geen VAR is. Zonde voor NEC. Ik snap dat de amateurs het niet kunnen betalen maar dit is niet echt fair.

9 februari 2023 om 08:44

Niet alleen in jouw ogen hoor. Kan me niet voorstellen dat iemand dit wel een terechte penalty vond.

9 februari 2023 om 09:16

Volgens mij is elke ronde een knock out fase in de KNVB beker!

Er doen nog zoveel amateurclubs mee, die hebben geen VAR systeem en dat kan je ook niet van ze eisen.

9 februari 2023 om 09:32

Ik snap niet dat hij geen rood heeft gekregen, scheids zat er best wel dichtbij. Ach we hebben geluk gehad en dat is jammer voor NEC.

Pff, Hartman was echt slecht gisteren, net zoals Danilo. Kokcu en Wieffer ondermaats....dan wordt het lastig. Hopelijk kunnen ze de stabiliteit achterin weer beetje terugvinden en pakt onze keeper ook een keer een bal (in de wedstrijd). Zondag wordt nog moeilijk genoeg zo.

9 februari 2023 om 08:29

Iedereen begon slecht. Maar kokcu was naar mate de wedstrijd vorderde juist de beste man op het veld.

9 februari 2023 om 09:16

Het is toch werkelijk krankzinnig hoeveel kramp die gozer had en toch bleef gaan. Alle ballen bij hem en toch de versnelling zoeken. We weten inmiddels dat Kokcu veel risico in zijn spel legt, maar het begint allemaal bij hem. Zo ook bijvoorbeeld in negatief opzicht de tegengoal tegen PSV.
Ik vond Hancko verreweg de beste man op het veld, daarna Kokcu en Geertruida. Ik vond Taabouni echt verschrikkelijk, daarbij ook Danilo, Idrissi en Jahanbakhsh ondermaats.
Om alles af te geven op de keeper vind ik trouwens te makkelijk, want het waren toch vreselijke verdedigingsfouten waar tegengoals uit kwamen. De eerste goal is echt belachelijk verdedigt door Pedersen. De tweede goal is een kluts en die komt precies goed, de derde goal is ook weer zo'n frommel goal en de vierde was Benita niet scherp genoeg.

9 februari 2023 om 10:00

Klopt mbt keeper, maar zou leuk zijn als ie eens een goede bal pakt (zoals die van NEC wel deed en van PSV ook zondag...) Ook voor hem leuk natuurlijk, daarom wel goed dat ie een pingel pakte gisteren

Dat felle hoort bij Hartman maar het is zo'n groot risico. Doet wel vaker van die keiharde tackles. Prachtig als het op de bal is maar een tikkie te laat en je bent weg. Die gaat dit seizoen nog wel ergens een rode kaart pakken ben ik bang als ze er niet mee aan de slag gaan.

Het ‘geluk’ van Hartman is dat hij eigenlijk niks raakt met zijn voeten. Anders had de tegenstander niet meer verder gekund denk ik. Bizarre overtreding waar Hartman zelf ook van leek te schrikken

9 februari 2023 om 08:19

Nou of Hartman hiervan schrikt durf ik te betwijfelen hoor! In 2019 ook al rood op De Toekomst voor een schandalige overtreding en kwam er tegen Brobbey ook flink in (wat toen net goed ging). Fantastisch als zo’n harde tackle goed lukt, maar je neemt wel een enorm risico. Dat weet hij zelf denk ik ook wel.

9 februari 2023 om 08:28

Kom je nou echt met een overtreding van 3 jaar geleden? Beetje zoeken dit. Het was gewoon rood dit. Heb echt nog niemand gehoord die anders beweert.

9 februari 2023 om 09:35

Man, doe toch even normaal met een overtreding op de Toekomst. Je kan altijd schrikken van je eigen overtreding en dat zal voor hem niet anders zijn. Als je een keer een schop hebt uitgedeeld schrik je nooit meer?
Ik kan ook kinderachtig doen, maar voor de goal van Peixao tegen Ajax kwam Berghuis er ook als een debiel in. Nota bene bij Hartman. Maar goed, laten we blij zijn dat die gozer geen ernstige blessure heeft en laten we pleiten voor een VAR en voor beter niveau van scheidsrechters.

Natuurlijk is de VAR niet zaligmakend, maar iedere wedstrijd die zonder VAR gespeelt wordt maakt duidelijk hoe noodzakelijk hij is. Al vind ik dat een scheidsrechter deze tackle ook met het blote oog wel goed moet kunnen beoordelen.

Na 2 wedstrijden zei Sneijder... dat is de toekomstig linksback van Oranje.

Het enige wat ik zie is een assist tegen Ajax en binnen 9 wedstrijden 3 gele kaarten en een karrenvracht aan overtredingen. Gisteren had dat binnen 10 wedstrijden 3x geel 1x rood kunnen zijn.

Als dit de linksback van Oranje moet worden op deze manier, wordt er veel tijd gespendeerd aan trainen in ondertal.

9 februari 2023 om 08:14

Hij is monster, die heb je soms ook nodig achterin.

9 februari 2023 om 08:24

Ja dat zal allemaal wel…

Het monster is de nieuwe ster van oranje en bij iedere sliding van tagliafico werd er moord en brand geschreeuwd.

9 februari 2023 om 08:33

En bij Tagliafico smulden de Ajacieden ervan, dus waarom je nu dit punt probeert te maken?

9 februari 2023 om 08:34

We hebben moordenaars nodig achterin geen ballerina's

9 februari 2023 om 09:21

De slidings en verbetenheid van Nico werden ook in Rotterdam enorm gewaardeerd. Waar wij een hekel aan hebben is dat constant natrappen (wat onbestraft bleef) door Nico.

9 februari 2023 om 09:33

Haha en dat zegt Redondo... De sierlijkste smeerlap ever!

@stefandefree... De Ajacieden ja... maar ik heb het over de media. In dit geval Sneijder (en heb het ook in een krant gelezen) die hem oranje in praat... dat is wat anders dan een supporters van Ajax of Feyenoord. Ik kan ook wel genieten van de passie van Hartman, maar nu al over Oranje....

9 februari 2023 om 10:18

Daar hebben we in Nederland sowieso een handje van. Over het algemeen over de Ajax-spelers meer dan bij andere clubs. Na 2 wedstrijden hoort iemand in Oranje. En 2 wedstrijden later kan diegene er niks meer van. Wat dat betreft is voetbalanalist een heel makkelijk en oppurtunistisch vak. Moet ook wel.. als het altijd gematigd is, is het niet leuk om genoeg om naar te kijken.

9 februari 2023 om 08:36

Dit wordt natuurlijk niet zomaar de nieuwe linksback, hij heeft een paar leuke wedstrijdjes gespeelt bij Feyenoord. Hij mag sowieso wel wat rustiger blijven in het veld, hij had Feyenoord al na 2 minuten met 10 man kunnen laten spelen.

Soms krijg je wat mee soms krijg je wat tegen, maar aan het einde van de rit heeft iedereen even veel geluk gehad

9 februari 2023 om 09:03

Daar geloof ik weinig van.

Uiteindelijk krijgen de topclubs per saldo echt meer mee dan de kleintjes... Misschien logisch omdat ze meer op hun helft spelen, maar ik zie bij een aantal kleintjes week in week uit dubieuze beslissingen tegen en bij de grote clubs amper (tenzij ze tegen elkaar spelen).

9 februari 2023 om 09:16

Laten we ze eens tellen dan. Feyenoord genaaid door de scheids: NEC uit, PSV uit, Twente uit en in mindere mate Utrecht uit. Feyenoord geholpen: NEC thuis in de beker en NEC thuis in de competitie, maar dat was een reeds gelopen wedstrijd. Onder aan de streep dus van 7 punten beroofd maar je zit nog wel in de beker. Ik denk dat iedere Feyenoorder het veel liever andersom had gezien.

9 februari 2023 om 09:41



Wat is genaaid..dat er een goal uit een corner valt is eerder door toedoen van slecht verdedigen dan door een fout van de scheids om een corner te geven het is ook weer geen penalty ofzo..zo kun je aan de gang blijven oow een ingooi voor die of die wat niet was waar 2 minuten later een goal uit valt..dat is echt zoeken en heeft niks met genaaid te maken..

9 februari 2023 om 09:56

Ik heb het over de topclubs als groep he (psv, Feyenoord, Ajax, AZ en Twente), staat in de tekst. Dus niet specifiek alleen Feyenoord.de voorbeelden die jij geeft zijn vervolgens wel voor 50 onderlinge topwedstrijden, die dus afvallen in mijn vergelijk.

Overigens reeds gelopen wedstrijd is wat overdreven, het stond 1-0 op dat moment.

9 februari 2023 om 10:16

@nikos_ Zo lust ik er nog wel een paar. Als er een goal direct uit een onterechte corner valt dan mag je gerust zeggen dat je genaaid bent. Of is dat alleen voorbehouden aan vrije trappen en penalties? En een onterechte rode kaart? Dat voordeel van een man minder moet je nog wel benutten. Kortom, als je deze redenatie volgt dan kun je nooit meer ergens over klagen.

@daei16 Mijn voorbeelden komen allemaal uit dit seizoen. Er is ons 7 punten door de neus geboord door arbitrale dwalingen. Daar tegenover staat enkel dat er geen rode kaart is gegeven in deze wedstrijd. Dan kun je toch gerust stellen dat de grote clubs niet altijd het voordeel hebben? Of komt dit doordat we Feyenoord niet meer meetellen met de grote clubs?

Verder stond het in de thuis wedstrijd wel degelijk 2-0. De rode kaart had een gele moeten zijn maar de penalty was gewoon helemaal terecht. Verder had NEC die hele wedstrijd nog geen kans gehad en scoort die ploeg ook nog eens zeer lastig. Het lijkt mij sterk dat we na die 2-0 wel ineens wat te duchten hadden gehad van dat NEC.

9 februari 2023 om 10:44

Ik heb het aantal onterechte corners van Feyenoord niet geteld... maar ik vind echt dat je dat niet als argument kan noemen om te zeggen dat je genaaid bent... Hoe ver ga je dan terug? Een onterechte doeltrap of ingooi waaruit een aanval komt die een doelpunt oplevert, is dat ook genaaid? Een corner kan onterecht zijn, maar die kun je nog steeds verdedigen. Een scheidsrechter neemt talloze beslissingen en soms is dat een verkeerde. Soms niet. De redenatie dat je 7punten meer had moeten hebben door scheidsrechterlijke dwalingen is echt wel heel kortzichtig. Het heeft invloed op de uitslag maar is niet allesbepalend, want een wedstrijd duurt 90minuten en soms nog wat extra tijd. En ja, soms is het heel zuur zoals tegen Twente. Waarbij ik overigens ook niet vind dat Feyenoord bevoordeeld wordt, maar genaaid en 7punten meer moeten hebben is ook niet een juiste conclusie wat mij betreft.

9 februari 2023 om 11:39

@memyselfandi

Nogmaals ik heb het over de totale top, niet alleen Feyenoord!!, die in mijn ogen gemiddeld meer beslissingen meekrijgen dan de kleintjes... In wedstrijden tussen de topteams is het voordeel van de een dus het nadeel van de ander. Dus het voordeel van Twente is het nadeel van Feyenoord, zelfde geldt voor PSV. Maar tegen de kleintjes komen de grotere 5 er toch duidelijk beter vanaf dan de kleintjes.

In die thuiswedstrijd stond het op dat moment 1-0, de penalty moest er nog in. Bovendien speelde NEC heel aardig voor een middenmoter op dat moment (en in goede vorm) met kansen voor die spits en een grote voor de linksback net na die goal... Feyenoord had denk ik ook wel gewonnen, maar laten we niet doen alsof op dat moment die rode kaart niet cruciaal is. Al is het maar dat Feyenoord zich in de tweede helft niet meer druk hoefde te maken en spelers kon sparen voor wedstrijd tegen Twente.



slot is een goede trainer, het is alleen jammer aan hem dat die altijd tegen de scheids loopt te zeuren als het niet in hun voordeel valt(buiten het veld om). nu is het achteraf makkelijk zeggen dat je goed weg komt natuurlijk.
buiten dat heeft feyenoord natuurlijk genoeg gecreã«erd en had die goal al veel eerder kunnen vallen.
ik denk dat ze met 10 man ook wel doorgingen tegen nec. hopen op een mooie loting voor de volgende ronde.
de scheidsrechters van tegenwoordig kunnen zelf niet meer fluiten omdat ze door de var zo lui worden gemaakt. dit is een beetje hoe de toekomst van de wereld is, je hoef niks meer zelf te doen en je wordt overal bij geholpen (al faalt de var ook vaak als ze moeten helpen)

9 februari 2023 om 08:31

Achteraf is dat zeker niet zo moeilijk om toe te geven, maar hoe zou je dit dan anders willen zien? Persconferentie met as op zijn hoofd, vanwege het grote leed dat ze veroorzaakt hebben?

9 februari 2023 om 08:31

Elke trainer zeurt op de scheids. Maar om dat er verder weinig kritiek op Slot te vinden is wordt dit enorm onder de loep gelegd.

Er wordt echt buitenproportioneel veel aandacht besteed aan Slot en zeuren op de scheidsrechter. Dit doet echt elke trainer. Waar maak je een punt van?

Arne Slot wordt meer en meer een irritante man tijdens interviews en televisie optredens. Ook zijn meervoudige pogingen tot het invloed hebben op een scheidsrechter getuige niet van sportiviteit. Zijn bedeesde manier van spreken wekt ergernis op, hij laat het allemaal voorkomen of hij het allemaal weet, weet precies (denkt hij) hoe hij moet reageren. Het is allemaal van te voren bedacht. Op een paar momenten na dt hij uit zijn rol wordt getrokken en dan hebben we de echte Arne Slot.

9 februari 2023 om 09:19

Je praat nu alsof het gaat over keiharde feiten. Dit terwijl ik in de media juist vaak lees en hoor hoe goed hij juist niet interviews is. Verder klaagt hij soms inderdaad over de scheids maar dat is vrij logisch als je kijkt hoeveel grote fouten er dit en vorig seizoen al tegen ons gemaakt zijn. Verder is dit iets wat iedere coach lijkt te doen. Kijk alleen maar naar van Nistelrooy afgelopen week.

9 februari 2023 om 09:51

Het gaat me niet om de feiten juist, het gaat me op de manier waarop hij in interviews zich voordoet, een bepaalde air over zich heen heeft. Maar als hij niet direct doorheeft dat er een camera is dan gedraagt hij zich anders.

9 februari 2023 om 10:08

Dat kun jij vinden maar afgelopen weekend kreeg hij hier juist nog complimenten over in de media. Prima als jij vindt dat hij een bepaalde 'air' heeft maar daar denkt het merendeel van Nederland toch compleet anders over. Verder ben ik benieuwd wat jij van Arend heb gezien op momenten waarvan hij niet doorhad dat er een camera op hem stond? Heb je hem persoonlijk lopen bespioneren in de supermarkt ofzo?

9 februari 2023 om 13:37

Ook de media is verdeeld over zijn gedag. Vast staat dat hij zich anders gedraagt voor de camera dan als deze geen (of hij denkt van niet) beelden van hem maakt. Voor de camera de getapte jongen en anders vindt men enigszins geniepig.

Ik heb geen wedstrijd van Vitesse gezien en dus ook geen Arend (of is het een Havik) dus ik moet je antwoorden op de vragen die kant nog wal raken schuldig blijven.

9 februari 2023 om 13:53

Heb jij ooit iemand horen klagen dan over zijn gedrag wanneer er geen camera aanwezig is? Ik kan mij namelijk geen slecht woord over Arend herinneren. Misschien een idee om je eens in te lezen i.p.v. deze onzin te spuwen.

9 februari 2023 om 15:52

Jazeker heb ik dat. Geeft ook niet dat je dat hebt gehoord, of misschien wel. Maar gezien jouw club voorkeur zou ik dat ook makkelijk van me afschuiven, niks mis mee.

Veel plezier met die goede trainer met nare trekjes!

9 februari 2023 om 10:20

Ik heb dat totaal niet. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Ik vind hem wel veel bezig met de 4e man, maar dat stoort me aan veel trainers. Over het algemeen vind ik hem goed, realistisch en vaak met humor overkomen.

9 februari 2023 om 13:39

Dat kan Stanley, het is ook zo dat een ieder anders naar gebeurtenissen kijkt. Beroepsmatig kijk ik hier soms naar, en dan vallen me zaken op. Het doet er verder niks aan af dat Arne Slot een goede trainer is.

Ik vraag me wel af hoe Feyenoord supporters reageren als bijvoorbeeld een trainer van Ajax dit zou doen. Het is vanuit een ander perspectief.

Nu mag Slot voorlopig niet meer zeuren over niet gegeven pingels o.i.d.

Schiedsrechters kunnen noet meer zonder VAR. Met VAR is dit gewoon achter rood, want dan moet ie naar het scherm. Dat maakt ze toch wat terughoudender met kaarten. Dat je niet eens geel trekt daarentegen, bizar

9 februari 2023 om 09:57

DE VAR bij FC Volendam - RKC durfde Bas Nijhuis niet naar het scherm te laten komen. En dat was precies zo'n zelfde wilde actie.

9 februari 2023 om 11:21

Nog een exact voorbeeld van pure willekeur. Deze biljartbal had gerust naar de kant geroepen en had hij gedacht: dit is rood. Had ik de hele boel bij elkaar gevloekt, maar had hij wel gelijk gehad. Meneer 'neus in de lucht' Nijhuis heeft van tevoren al een bepaalde reputatie dat er toch wel iets zeer ernstigs moet gebeuren wilt Nijhuis door de VAR geroepen worden. Die man zegt denk ik voor de wedstrijd al dat hij het prima kan en liever geen ingrepen heeft. Zeer irritant. Net zo'n willekeur als die blessuretijd.

9 februari 2023 om 11:33

Ik vind dat we Bas Nijhuis gewoon niet meer moeten laten fluiten. Die is teveel met andere zaken bezig ipv scheidsrechter. Hij is een mediapersoonlijkheid geworden en daardoor iets te veel in zichzelf gaan geloven. Vond het vroeger een veel betere scheidsrechter dan nu.

Enige juiste reactie van Slot. Had rood moeten zijn. Net zoals die van Volendam paar weken terug. Met 10 man was het nog veel lastiger geworden al zal je dat nooit weten natuurlijk. Vind het wel erg slecht van Feyenoord dat ze zo veel kansen nodig hebben om te scoren. Maar bovenal 2 doelpunten tegen krijgen van een ploeg dat met 10 man speelt. Dilrosun scoort wel mooi maar viel wel dramatisch in vind ik. Al met al ben je door maar het was behoorlijk matig.

Die Hartman moet echt met een psycholoog gaan praten ofzo. Die spoort niet. Toen ik net even een herhaling van de tackle op wilde zoeken stuitte ik op een filmpje van de mini klassieker uit 2019. Daar krijgt dezelfde Hartman een rode kaart voor precies zo'n onbesuisde tackle. En nu hij korte tijd in het eerste van Feyenoord speelt kan ik me al weer 3 van dit soort wilde acties herinneren. Tegen Ajax in de Kuip, tegen FC Twente en gisteren tegen NEC. En misschien zat er bij 2 van de 3 wel een bal bij, maar die acties zijn veel te wild. Zo gaat hij tegen veel meer kaarten aanlopen, als de scheidsrechter ze tenminste durft te geven.

9 februari 2023 om 10:22

@paulr_1982

En als Martinez, Tagliafico of Alvarez zulke tackles maken en enkel/vooral de bal raken (waardoor het veelal reglementair is), dan heet het opeens 'grinta' en smult iedereen er opeens van.

Raar hoe clubvoorkeur je kijk op zaken kan bepalen.

9 februari 2023 om 10:32

Ah, je hebt even opgezocht voor welke club ik ben, knap hoor. Maar niet elke reactie komt voort uit club voorkeur. Voetbal in voornamelijk Argentinië is harder ja, maar dat wil niet zeggen dat dat soort tackles hier kunnen. Er is nog steeds een verschil tussen een duel stevig aan gaan en een onbesuisde tackle waarbij je je tegenstander kunt blesseren. En ik zal het er maar even bij zeggen, voor je weer begint te piepen. Hiermee bedoel ik niet dat de 3 door jouw genoemde Ajacieden alleen maar duels stevig in gaan. Ook hun, met name Tagliafigo had er een handje van, zijn duels veel te hard en onbesuisd aangegaan.

En nog even over je clubvoorkeur irt reacties. Het valt me bij jou vaak op dat je, wanneer je reageert altijd een voorbeeld van een andere club erbij haalt waar de persoon fan van is. Jij maakt er steeds reacties met clubvoorkeur van.

9 februari 2023 om 11:24

Sorry Paul, ik denk dat dit de derde keer is dat ik op je reageer binnen korte tijd en ik ben gewoon op zoek naar een gezonde discussie. Dus vergeef mij bij voorbaat.
Maar ik vind het wel een ernstige zaak dat je hem 'met een psycholoog wil laten praten'. Nu pak ik iemand eruit die zowel voor mijn club als voor jouw club nu speelt, namelijk Berghuis. Die jongen speelt altijd op het randje en gaat daar soms wel overheen. Ik bedoel, ik vind de passie en intensiteit van Hartman te prijzen en als jonge jongen gaat hij soms over de schreef. Om in vier jaar tijd nu drie overtredingen erbij te pakken, vind ik te weinig om een psycholoog op te zoeken. Sterker nog, de club zal hem ook wel vertellen dat hij dit soort overtredingen niet moet maken en hoe hij positioneel beter kan staan waardoor hij dit niet nodig heeft. Maar laten we wel rekening houden met zijn debuutseizoen waardoor hij nog veel te leren heeft.

9 februari 2023 om 11:38

Het zijn er 3 in een paar weken tijd, en die andere die ik toevallig tegenkwam was inderdaad 4 jaar geleden. Maar de laatste 3 overtredingen overtuigen mij dat die van 4 jaar geleden geen incident is. Niet alle jeugdwedstrijden worden gefilmd en ik heb ook niet echt de behoefte om al het beeldmateriaal van Hartman na te gaan kijken, maar er zijn er vast meer. En Berghuis is nu wat rustiger geworden, maar voor hem was het in een eerder stadium misschien ook wel handig geweest om met iemand te gaan praten.

9 februari 2023 om 12:02

Nou ja, heb je Berghuis erin zien vliegen na zijn balverlies vlak voor de goal van Paixao? Ik heb die een paar keer gezien, maar hij was werkelijk dwars door Hartman heen gegaan als hij hem vol had geraakt.

Dat is weer eens wat anders dan dat gepiep van hem.

Vooral ook Bart van Rooij kwam daar heel goed weg... Die had er behoorlijk zwaar geblesseerd uit kunnen komen.

9 februari 2023 om 13:13

Klopt, als zijn been 'vast' stond dan had het best einde seizoen kunnen zijn voor hem. Best een goede back trouwens, verdedigd prima en kan ook goed met de bal overweg.

Tof dat slot dit nu ook zegt , dat ze goed wegkomen en hopelijk laat hij in het vervolg als het niet in zn straatje past dan ook niet meer het calimerogedrag zien en ziet ie in dat je niet altijd 6 kunt gooien, sometimes you win ,sometime you lose maar dan ook niet piepen en n grote jongen zijn .

Jezus, het aantal Feyenoorders dat in dit topic mind gymnastics heeft om het extreem benadeelde nec goed te praten... Jullie zouden fantastische middeleeuwers zijn geweest.

Het is en blijft de Kuip. Het vergt een ontzettend sterk mens om daarin zowel bewust als onbewust objectief te fluiten. Dergelijke mensen zijn zeldzaam. Uit mijn eigen omgeving, zowel zakelijk als persoonlijk, ken ik er slechtst enkelen. Laat staan objectief (in de Kuip) onder de scheidsrechters. Dat gebeurt gewoon amper. Dat is gewoon toepassing van psychologie op de mens. En elke kleinere club ziet het er jaarlijks gebeuren. Steek je hoofd vooral in het zand "omdat het jouw Feyenoord betreft". PS. Ik ben na Fortuna, voor Feyenoord. Dus dit is allerminst een subjectieve negatieve reactie. Maar empirisme over tweetal decennia Kuip wedstrijden.

Ik heb een oprechte vraag aan mensen die niet voor Feyenoord zijn. Ik lees al geruime tijd dat het legioen met pensioen is en dat de sfeer in de Kuip overdreven wordt. Waarom is er dan Kuipvrees of krijgt Feyenoord thuis, volgens meerdere reacties, vaak het voordeel?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren