Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot laat miljoenenaankoop Feyenoord direct vrezen voor zijn plek

Laatste update:

Arne Slot heeft uitgelegd waarom Feyenoord Bart Nieuwkoop heeft teruggehaald. Met de rechtsback werd ingespeeld op een transfer van Lutsharel Geertruida, die een deal met RB Leipzig op het laatste moment zag klappen. Geertruida lijkt nu te blijven en dus kampt Slot met luxeproblemen. Nieuwkoop moet direct vrezen voor zijn plek.

Nieuwkoop werd donderdag gepresenteerd als nieuwste zomeraanwinst. Het vermoeden heerste al dat hij gehaald werd als opvolger van Geertruida. Slot bevestigt dat dat inderdaad het geval is. "Wij waren in de stellige overtuiging dat Lutsharel zou vertrekken. Daarop hebben wij geanticipeerd door Bart Nieuwkoop aan te trekken. Voor de penningmeester is het wat minder, maar het zorgt er uiteindelijk voor dat de situatie nu gewoon topclubwaardig is", zegt Slot op de persconferentie voor de eerste Eredivisie-wedstrjd.

Volgens Slot klapte Geertruida's deal aan Leipzigs kant. De Duitsers zouden door een blessure naar een alternatief zijn doorgeschakeld. Slot hoopt erop dat Geertruida de Rotterdammers nu trouw blijft. "Het is niet de bedoeling dat hij alsnog vertrekt. Maar als trainer heb je daar niet overdreven veel invloed op. Je weet nooit wat er nog gebeurt in de laatste weken van de window. Maar we hebben op dit moment geen enkele aanleiding om aan te nemen dat hij weggaat."

Geertruida gaat dan ook spelen komende zondag. "Daar kun je wel vanuit gaan", verzekert Slot.
Feyenoord opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Gernot Trauner is nog niet fit, waardoor Nieuwkoop alsnog kans maakt op een basisplek. Geertruida start vermoedelijk in het centrum van de defensie. Slot kan op rechtsback ook nog voor Marcus Pedersen of Neraysho Kasanwirjo kiezen. Op Trauner na mist de oefenmeester alleen Patrik Wålemark tegen Fortuna.

Gaat Bart Nieuwkoop komende zondag starten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was dus helaas toch een beetje een voorbarige (paniek?) aankoop.
Jammer.

Ik hoopte dat er dan iig iemand (pedersen) zou vertrekken of Slot het idee had om Geertruida voortaan centraal neer te zetten. Dan had ik de aankoop iig begrepen.
Nu slaat het dus eigenlijk nergens op.

11 augustus 2023 om 16:03

Ook fijn voor Nieuwkoop.. Teken je bij je oude liefde en heb je een bepaald verwachtingspatroon, krijg je direct te horen dat Geertruida (vooralsnog) blijft en je daardoor nóg minder zeker bent van speeltijd.

Ik vraag me af of Geertruida nog vertrekt, er zijn nog een kleine 3 weken en er zullen straks clubs zijn die paniekaankopen gaan doen.

11 augustus 2023 om 16:10

Je tekent bij de kampioen van Nederland, dan ga je met concurrentie te maken krijgen. Bovendien zie ik Nieuwkoop wel rechtsback spelen met Geertruida centraal.

11 augustus 2023 om 16:43

Ik hoop het oprecht niet.

11 augustus 2023 om 16:45

Gaat echt nog zijn kansen krijgen hoor en hoop voor de Feyenoorders hier na verloop van tijd basis. Dat getreuzel van Pedersen ben ik al klaar mee in zijn wedstrijden die hij voor Noorwegen speelt en dat zijn er een handje vol per jaar. Laat staan dat je het week in week uit moet aanschouwen.

11 augustus 2023 om 16:53

Het kan ook zo maar zijn dat Pedersen plots verkast.

Anyway: Een goed bezette bank is nooit een sterk punt geweest van Feyenoord. Dit helpt achterin. Ik heb wel het idee dat Kasanwirjo overbodig is (was ook een rare aankoop).

11 augustus 2023 om 17:08

Laten we ook niet vergeten dat Geertruida een optie was voor rechtsback én centraal achterin. Nu lijkt me dat Geertruida zich volledig op CV kan richten en we ‘gewoon’ 2 opties hebben op rechtsback. Maar toch lijkt me een vertrek van iemand (Kasanwirjo?) onvermijdelijk.

11 augustus 2023 om 17:25

Reageren ze een keer proactief door alvast een vervanger te halen, is het nog niet goed. Ik denk dat Nieuwkoop nog steeds goede kans maakt op veel speeltijd als hij zijn goede vorm doortrekt. Het seizoen is nog lang en Trauner is bijv. nog niet wedstrijdfit voorlopig. Pedersen komt naar mijn idee tekort voor een vaste basisplek.

11 augustus 2023 om 16:04

Gezien de blessuregevoeligheid van een Trauner is het nog helemaal niet zo'n gekke aankoop. Pedersen vind ik namelijk in alles te kort komen voor Feyenoord, dat die man zoveel in de basis kan starten daar laat een gebrek aan alternatieve opties zien. Met Nieuwkoop is die optie er nu wel en is die plek nu weer meer topclub waardig bezet zoals Slot zelf ook al aangaf.

11 augustus 2023 om 16:12

Maar Nieuwkoop en Pedersen zijn toch backs en geen centrale verdedigers? Beelen zou dan toch gaan spelen als Trauner geblesseerd is en Geertruida zou er niet meer zijn?

11 augustus 2023 om 16:16

Geertruida is de beste rechtsback en beste rechter centrale verdediger. Waar hij speelt hangt ook deels af van zijn concurrentie en de tegenstander.

11 augustus 2023 om 16:17

Geertruida werd gezien als zowel een centrale verdediger als rechtsback. In het geval van een vertrek wilde Feyenoord voor beide posities een vervanger.

Aangezien Geertruida zowel eerste keus is op rechtsback als centrale verdediger lijken Trauner, Beele, Pedersen, Kasanwirjo en Nieuwkoop nu tot op zekere hoogte allemaal concurrent van elkaar te worden.

11 augustus 2023 om 17:21

Ik vind dit echt een hele domme aankoop, op de back posities kan je toch gewoon een talentvolle jeugdspeler omturnen tot back. Je had liever een centrale verdediger kunnen halen. Als Geertruida ook geblesseerd raakt dan sta je met je billen bloot.

11 augustus 2023 om 16:24

Een paniek aankoop? Je schakelt gewoon door nadat een speler vertrekt. Uiteindelijk vertrekt hij niet, maar dat maakt het nog geen paniekaankoop

11 augustus 2023 om 16:25

Hoezo paniek aankoop? Juist niet. De deal klapte, maar wat Slot aangaf, er stonden 2 spelers klaar om Geertruida op te vangen. Iedereen in Rotterdam weet dat Geertruida een stap wilt maken.

11 augustus 2023 om 16:38

Paniek is misschien niet het juiste woord. Maar prematuur is het wel. Een vervanger halen voor iemand waarvan de uitgaande transfer helemaal nog niet rond is en ook niet rond is gekomen uiteindelijk.

11 augustus 2023 om 16:59

Kunnen ze in Amsterdam nog wat van leren. Zie timber. Lekker toch ? Je vervanger al vroeg bij de groep, zodat hij de speelstijl eigen kan maken en slotfit kan worden.

11 augustus 2023 om 18:35

Met je eens, maar niet met de speler die feyenoord heeft gekocht. met nieuwkoop win je de oorlog niet.

11 augustus 2023 om 18:46

Was gewoon één van de beste rechtsbacks in de Belgische competitie afgelopen seizoen, niks mis met deze aankoop imo.

Daarnaast had Geertruida gewoon een waardige vervanger nodig, Pedersen is een leuke draver maar komt tekort.

Voor 2m heb je één van de beste RB’s van de Belgische competitie gekocht die al bekend is met de club, as we dat nu al te min gaan vinden voor onze bank..

12 augustus 2023 om 09:18

Rechtsback? Heeft 50 wedstrijden gespeeld als rechtermiddenvelder…

Top, duidelijk uitgelegd. Nu mag er wel wat bij in de aanval. Er zijn dan wel 2 waardige spitsen, maar zonder aanvoer van de flanken ga je het niet redden. Het zou fijn zijn meer dan alleen Paixao te hebben daar. Het middenveld is wat het is, daar moet je de aanvallende impuls absoluut niet gaan zoeken.

Ben er eigenlijk wel blij mee, ik vind pedersen ondanks meerdere basisplaatsen niet echt beter worden.
En hij verzaakt echt het verdedigende gedeelte.

Door een blessure is de deal van Geertruida dus niet doorgegaan. Heb daar zelf niks van meegekregen. Is Geertruida dan geblesseerd geweest en wilden ze hem daardoor toch niet of is er een verdediger van Leipzig geblesseerd geraakt en wilden ze dan toch liever een jongen waarvan ze wisten dat die meteen in de basis kon? Ik snap er echt helemaal niks meer van.

11 augustus 2023 om 16:08

Leipzigs linksbenige centrale verdediger is geblesseerd geraakt.

11 augustus 2023 om 16:14

Bitshiabu is daar geblesseerd geraakt. Dat is een linksbenige centrale verdediger die Leipzig deze zomer van PSG gekocht heeft. Hij heeft zijn kniebanden gescheurd dus die is wel een tijdje zoet op deze manier. De reden dat ze voor die Fransman zijn gegaan is omdat ze met hem, Gvardiol en Halstenberg 3 linksbenige centrale verdedigers/linksbacks kwijt zijn. Nou kan Geertruida ook wel op linksback spelen maar het lijkt mij altijd iets geforceerder dan een linksbenige speler op die positie.

Misschien eens kijken of je Kasanwirjo nog voor een leuk bedrag kwijt kan? Die gaat het toch niet meer redden denk ik. Mocht er inderdaad nog een Griekse club interesse in hem hebben dan zou ik die weg doen. In dat geval is het probleem ook direct opgelost. Centraal heb je dan Beele, Trauner en Geertruida. Op rechts heb je dan Nieuwkoop, Pedersen en eventueel ook nog Geertruida.

Verder bestaat er natuurlijk altijd nog een kans dat Geertruida alsnog vertrekt. Wat ik heb begrepen hadden meerdere clubs interesse in hem maar doordat hij graag naar Leipzig wilde, werd er enkel daarop gefocust. Misschien dat hij nu ook andere clubs gaat overwegen. Clubs weten nu in ieder geval dat hij voor minimaal 35 miljoen te behalen is.

11 augustus 2023 om 16:18

Ik snap serieus nog steeds niet waarom ze Kasanwirjo gekocht hebben, er was ook geen aanleiding voor volgens mij.

Het was ook niet zo dat hij de sterren van de hemel speelde bij Groningen, integendeel.
Ze liggen bij Groningen nog in coma van het lachen

11 augustus 2023 om 17:25

Ja, er valt veel te lachennin Groningen

Alsnog voor het geld een topaankoop. Je zorgt voor meer concurrentie binnen het team, maar Trauner is natuurlijk ook niet heel het seizoen fit. Dus Geertruida gaat zowel centraal als rechtsback spelen. Nieuwkoop zal genoeg minuten maken bij Feyenoord.

11 augustus 2023 om 18:37

Voor wie is hij dan concurrentie? Concurrentie heb je alleen indien die een beetje in de buurt komt met de speler die er nu staat. En dat is niet het geval.

We zullen zien hoe het in 3 weken er uitziet, de laatste maand zijn altijd het meest chaotisch. Er kan zeker nog een club komen voor Geertruida, maar dat hoop ik zelf als Ajacied ook wel een beetje.

Zonde van je geld dus.

Hoe dan ook ga ik er vanuit dat Pedersen zondag start.
Pedersen is in alles een klasse beter dan Nieuwkoop

11 augustus 2023 om 16:30

Ik denk oprecht dat jij de enige bent die dit vindt

11 augustus 2023 om 16:32

Je bent denk ik de enige haha. Nieuwkoop is aanvallend, verdedigend en technisch vele malen beter en kent de club goed, kan als opgeleide speler geregistreerd worden in de CL en heeft leiderschap ontwikkeld daar waar pedersen meer een volger is.

11 augustus 2023 om 17:56

Pedersen, die het middenveld in dribbelt en vervolgens terugkapt en de bal aan Geertruida speelt? Ja, inderdaad in alles een klasse beter...

Zojuist bekend geworden dat Ivanusec alleen nog het heen duel tegen AEK gaat spelen, tijdens de return is hij dus al in R'dam. Geweldig nieuws!

Feyenoord werd te inhalig! Ze gooide een bedrag op en speelde poker maar helaas overspeelde ze hun hand!

11 augustus 2023 om 20:03

Het gaat over een paar miljoen. Dat is te overzien hoor. Bovendien vertrekt Geertruida toch binnen nu een jaar en kun je meteen doorschuiven. Ik ben niet rouwig om deze aankoop.

De kans dat Geertruida komend seizoen minimaal 15 keer in het centrum moet spelen omwille van blessures bij de eerste keus is levensgroot. Ik heb 100 keer liever Nieuwkoop dan Pedersen als zijn stand-in. Prima aankoop voor een prima prijs.

Nieuwkoop is toch wel gewend om te banken bij Feyenoord? Lijkt me voor hem niet zo'n groot probleem eerlijk gezegd. Hij weet dat ie voor de breedte gehaald is.

Bart Nieuwkoop is echt een prima aankoop.
Hij is beter dan Pedersen op de RB positie.
Absoluut geen reden voor negativisme over onze club

Met een behoorlijk druk seizoen hoeft het afketsen en het klappen van de transfer van Geertruida geen probleem te zijn. Juist een luxeprobleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren