Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben: ‘Ik heb toen voor PSV gekozen, niet tegen Ajax’

Laatste update:

Arjen Robben brak op jonge leeftijd door bij FC Groningen en het duurde niet lang voordat Ajax zich voor hem meldde. In aanloop naar het duel tussen Bayern München en Ajax gingen de gedachten van Robben terug naar 2002, toen toenmalig technisch directeur Leo Beenhakker hem naar Amsterdam wilde halen, maar geen goede indruk maakte op de familie Robben. De keuze van het voormalige talent viel uiteindelijk op PSV.

Beenhakker maakte al geen beste indruk op Robben toen hij aankwam met een map waarop ‘Arjan Robben’ stond. Dat speelde uiteindelijk geen rol in zijn keuze voor PSV. “Volgens mij noemde hij mijn moeder ook een heel bijzonder iets (meissie, red.). Maar als je je keuzes voor een club daarop baseert… Dat heb ik zeker niet gedaan”, aldus Robben, geciteerd door De Telegraaf. “Ik heb voor PSV gekozen, niet tegen Ajax.”

Robben speelde twee seizoenen bij PSV en werd in 2004 voor circa achttien miljoen euro verkocht aan Chelsea. Via Real Madrid kwam hij in de zomer van 2009 bij Bayern München terecht, waar hij al aan zijn tiende seizoen bezig is. Waar spelers als Dirk Kuyt, Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar terugkeerden naar de Eredivisie, weet Robben niet of hij dat voorbeeld zal volgen. “Ik speel nog op het allerhoogste niveau in Europa en dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen”, aldus Robben.

De voormalig Oranje-international durft een terugkeer naar de Eredivisie op voorhand niet uit te sluiten. “Zeg nooit "nooit", dat weet ik niet”, aldus Robben, die al aan zijn vijftiende seizoen in het buitenland bezig is. “Die vraag heb ik al heel vaak gehad. Als je dingen belooft moet je ze nakomen, dus dat doe ik ook zeker niet. Maar ik sluit ook nooit dingen uit.” Het contract van Robben bij Bayern München loopt aan het einde van dit seizoen af.

Denk jij dat Arjen Robben als speler nog terugkeert in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit ook een beetje een sensatie alinea hoor. Ik heb zelf toevallig t interview gezien en de verslaggever legde zelf de meeste woorden bij Robben in de mond. Hij had gewoon t beste gevoel bij PSV, punt. Alsof hij een haat aan Ajax nou moet hebben want dat wilt de interviewer eigenlijk horen

2 oktober 2018 om 07:25

Gelukkig blijft Robben hierbij altijd respectvol. Hier zouden veel (jonge) voetballers veel van kunnen leren.

2 oktober 2018 om 08:18

Ik had precies hetzelfde. De verslaggever wilde iets anders horen maar Robben gaf een normale antwoord. Denk dat hij in ieder ned stadion een hartelijk ontvangst zou krijgen. Veel betekent voor Oranje.

2 oktober 2018 om 09:05

Beetje doorheen prikken zo’n alinea. Leuk in aanleiding naar Bayern - Ajax maar inhoudelijk is het allemaal niet zo spannend.

2 oktober 2018 om 09:05

*aanloop.

2 oktober 2018 om 09:13

Ik zou Robben graag 1 jaar bij Ajax willen zien. Droomscenario:
1) Overmars bied hem een geweldig salaris en Robben gaat het seizoen 2019/2020 voor Ajax spelen en wint de titel;
2) Robben besluit toch weer beschikbaar te stellen voor Oranje. Hij gaat mee met Oranje en maakt nu wel de winnende tijdens de finale vs Spanje;
3) Robben tekent een contract voor 1 jaar bij Groningen en pakt in zijn laatste jaar de beker.

2 oktober 2018 om 12:24

@finalvoetbal, als je erbij droomt dat iedere Eredivisieclub een natuurgrasveld heeft is het ideaalplaatje compleet. Het is een nachtmerrie om Robben op kunstgras te moeten zien ploeteren, bespaar me dat. Stel je voor dat hij zijn laatste wedstrijd speelt in het stadion van Zwolle of Vvv... ik zie het al voor me, Robben kermend op de grond tussen de rubberen korrels. Nee, laat hem maar lekker bij Bayern op zijn hoogtepunt stoppen dan.

Wat ben ik blijdat deze fenomeen, destijds voor PSV heeft gekozen.

On: interview zal vast genuanceerder zijn geweest dan wat we hier te lezen krijgen.

Arjen is een van de weinige spelers die door heel Nederland (terecht) op twee handen wordt gedragen. Hoewel hij geen verleden heeft bij Ajax ben ik er van overtuigd dat hij in de JC Arena hartelijk wordt ontvangen door de Ajax supporters. Hij is gewoon een nationale voetbalheld

2 oktober 2018 om 07:51

Klopt,hij is een voetbalheld,maar dat zou ie nog meer zijn als ie af zou sluiten bij Groningen.

2 oktober 2018 om 07:51

Die gaat 100% uitgefloten worden hoor. Veel mensen herinneren nog zijn duikelpartijen.

2 oktober 2018 om 08:04

Je bent echt niet goed in je hoofd om iemand die jarenlang het gezicht was van het Nederlandse voetbal uit te fluiten.

2 oktober 2018 om 08:08

De enige duikelpartijen die ik mij kan herinneren waren die voor het Nederlands elftal en het lijkt mij stug dat hij daarvoor gaat worden uitgefloten. Hij zal vast ook hebben gedoken voor Psv, maar ik denk dat de gemiddelde Ajacied hem dat wel heeft vergeven door zijn werk en status bij Oranje.

2 oktober 2018 om 08:27

Ik vrees ook dat hij uitgefloten gaat worden. De meesten zijn zo kortzichtig, die zien alleen: ex-PSV'er = uitfluiten.

2 oktober 2018 om 09:00

Doe normaal. De man is een nationale held.
Ik als Ajacied zijnde zou hem nooit maar dan ook echt nooit uitfluiten.

2 oktober 2018 om 09:15

Die uitfluiters geven normale mensen slechts aan dat ze psychische hulp nodig hebben. tis eigenlijk een soort noodkreet van ze.

2 oktober 2018 om 09:39

Even voor de duidelijkheid, ik ben het er zeker niet mee eens dat hij uitgefloten gaat worden! Maar dat gaat helaas gebeuren. Ex spelers van de rivalen worden 9 van de 10 X uitgefloten. Dat bewijst het verleden wel.

2 oktober 2018 om 09:41

@ Bergwijn...dat ben ik 100 met je eens maar dat gaat helaas gebeuren. Ex-spelers van de rivalen is voor sommige mensen het sein om zich als een debiel te gaan gedragen. Of hij belangrijk voor het Nederlands Elftal is geweest of niet.

2 oktober 2018 om 12:17

@blackpool, niet alleen spelers van ex-rivalen. Clarence Seedorf werd ook in de Arena uitgefloten. Vond ik een van de genantste momenten uit de historie van de Eredivisie. Maar goed, dat bewijst alleen maar eens te meer dat die ~50 man die fluiten niet helemaal goed in de bovenkamer zijn en het onderschrijft je stelling dat er 100 procent zeker gefloten zal worden. Desalniettemin ben ik er ook van overtuigd dat Robben van een groot gedeelte van het publiek een warm onthaal zal krijgen.

2 oktober 2018 om 10:34

Hetzelfde heb ik met Van Persie. Toen hij werd gewisseld tegen AZ klapte ook het grootste gedeelte van het AZ publiek voor hem.

Voor mij de speler die Oranje zo goed maakte en de speler die Oranje steeds zover liet komen op het WK.

Jammer dat hij steeds tegen blessures aanliep, ben wel benieuwd wat het zou zijn geweest als hij nooit geblesseerd was.

Het lijkt mij inderdaad ook sterk dat hij in de Eredivisie terugkeert gezien de situatie van Groningen. Buiten dat hij financieel ook het nodige zal eisen.

2 oktober 2018 om 09:00

Als hij naar Groningen zou gaan dan is dat echt niet voor de centen.

2 oktober 2018 om 12:08

Nee, maar zn standaard is erg hoog nu. Hij zal echt in een klap heel weinig verdienen voor zijn doen. Ik zie hem ook eerder naar PSV gaan daarom.

2 oktober 2018 om 09:08

Robben voetbalt niet voor het geld! Anders had hij allang in China of in het midden oosten gezeten. Daarnaast zou PSV ook een optie voor hem kunnen zijn.

2 oktober 2018 om 10:25

Los van het feit dat hij 'niet voor de centen' meer zou hoeven spelen, moet je natuurlijk niet denken dat hij bij Bayern voor een hongerloontje op de payroll staat. In China zou hij misschien het dubbele kunnen krijgen, maar zijn standaard is nu al heel hoog. Bij Groningen zou dat echt astronomisch kelderen. Geen idee of Robben het daarvoor zou willen doen elke week. Zeker aangezien hij nou niet echt een speler is die tegen degradatie zou moeten strijden.

PSV zie ik hem eerder doen. Puur omdat je dan nog bovenin kan spelen en kans maakt op prijzen.

2 oktober 2018 om 10:35

Bij Groningen zou hij terugkeren uit liefde denk ik, niet voor het geld. En het is niet alsof ie het geld nodig heeft

2 oktober 2018 om 12:07

Zoals Westend ook schrijft, hij zal in een keer heel veel minder gaan verdienen. Ik snap dat hij het niet voor het geld doet, maar zn standaard is hoog en hij zal daar in verdienen wat hij nu in twee weken pakt. Wel een verschil he.

2 oktober 2018 om 12:14

Kan hij volgend jaar met Groningen weer proberen te promoveren naar de eredivisie
Als hij al afsluit in de eredivisie dan doet hij dat bij PSV op een goed niveau.
Arjen is gewoon altijd te goed voor een club als fc Groningen. Wellicht stopt hij zelfs na Bayern of kiest hij ergens nog iets lucratief en avontuurlijk.

Vreemd ik kan me een interview van jaren geleden met de VI en/of telegraaf herinneren, waarin hij verklaarde dat en het feit dat zijn naam verkeerd gespeld stond en omdat ie vond dat Beenhakker zijn moeder te amicaal benaderde wel degelijk van invloed op zijn beslissing was. De benadering van Beenhakker vond ie te direct en hij was bang dat de overstap van Groningen naar de randstad te groot zou zijn en omdat het in Brabant toch wat gemoedelijker zou zijn.

2 oktober 2018 om 09:22

Ik heb het even gegoogled. Het was de vader van Robben, die in een artikel van De Volkskrant, d.d. 22 maart 2003, die dergelijk verklaarde. Hieronder de bewuste passage waaruit blijkt dat de amicale benadering en de verkeerde spelling voor de familie Robben wel degelijk van grote invloed was:

‘Maar Amsterdam bezondigde zich aan 'randstedelijke arrogantie', toen technisch-directeur Leo Beenhakker zich namens Ajax bij de familie Robben in Bedum meldde. Hans Robben: 'Zijn presentatie deugde niet. Beenhakker begroette mijn vrouw met 'zo meissie'. Dat moet je bij ons niet doen. Wij hebben respect voor meneer Beenhakker, van hem verwachten wij eenzelfde houding. Vervolgens legde hij een map op tafel en ik zag meteen dat Arjens naam verkeerd was gespeld. Arjan Robben stond er op.

'Beenhakker zei achteloos dat het een typefout van de secretaresse was. Arjen en ik keken elkaar aan en we wisten genoeg. Beenhakker gaf ons het gevoel dat hij Arjen even onder zijn arm mee wilde nemen. We hadden niks te kiezen. Met Frank Arnesen hebben we bij onze eerste ontmoeting over alles gesproken, behalve voetbal. Hij toonde zich oprecht geïnteresseerd in Arjen. Toen wisten we meteen dat hij naar PSV zou gaan.'

2 oktober 2018 om 11:48

Typisch Beenhakker, valt nog mee dat hij zijn vrouw geen arm over haar schouders legde...😉
Overmars hadden de Robbens vast en zeker wel overtuigd om bij Ajax een contract te tekenen.
Overigens is een dergelijke houding niet typisch 'randstedelijke arrogantie'.

2 oktober 2018 om 13:12

Frankbollegraf

Typisch is het niet voor randstedelingen, maar toch zie ik Randstedelingen wel eerder (en vaker) te amicaal gedrag vertonen in vergelijking met de gemiddelde plattelander/provinciaal. Waar je dan meer van houdt is een tweede, maar helemaal uit de lucht k omt een dergelijke opmerking niet.

Lijkt me niet dat hij word uitgefloten, misschien door mensen met wat minder cellen bovenin....

Ook Robben kan FC Groningen niet meer redden

Ik haal als rasechte Groninger meer voldoening uit de eerste zin van dit artikel dan uit het gehele seizoen van de FC tot nu toe. Wat speciaal dat zo’n topspeler zijn carrière begon hier in Groningen. Nu, als 34 jarige veteraan, nog steeds één van de bepalende spelers zijn bij Bayern is bijzonder. Een uitstervend ras, een speler die echt voor de sport leeft en ondanks talloze blessures altijd mentaal zo sterk is geweest om terug te komen op absoluut topniveau. Ik denk dat ik dat aan Robben nog wel het meest speciale vind. Ik ken geen enkele speler die zovaak (ernstig) geblesseerd is geweest maar toch telkens weer terug kwam op absoluut topniveau. Dat zegt voor mij meer over Robben dan zijn imposante prijzenkast.

3 oktober 2018 om 02:15

De blessures en de manier waarop hij terug kwam telkens weer bewees dat dit daarom alleen al een topper is en een echte vechter, want na zulke blessures te hebben gehad is het heel moeilijk mentaal om terug te komen op niveau en soms fysiek als je pech hebt.

Robben kwam elke keer weer terug op niveau en werd alleen maar sterker en beter, een mentaliteit van ookal schiet je me 100 keer neer ik sta 101 keer weer op en telkens kom ik sterker terug.

Dat is wat groningen mist een speler die geen mietje is en doet wat hij moet doen, hij is voetballer geworden om te voetballen en te houden van het spelletje en een no nonsens mentaliteit, gewoon knallen beetje pit.

ik zou het groningen overigens erg gunnen, opgeleid bij de club en komt nog de dag van vandaag langs en is betrokken bij sociale acties van de club, en vooral omdat het een grote meneer is geworden en een jeugd product van groningen is zou het geweldig zijn als de man desnoods nog een seizoen gaat vlammen in het noorden, ookal zouden de doelstellingen niet hoog zijn , voor de groningers onderling zou het leuk zijn.

Zou ook jammer zijn als hij niet terug zou keren, dan heeft groningen net de pech dat een grote speler als deze ondanks dat het een jeugdspeler van de club is geweest niet zou afsluiten bij de club van geboorte.

Een speler die denk ik ongeacht of die nou naar psv of ajax was gegaan toch eenzelfde soort carierre zou hebben gehad, vanwege de drive die hij bezat of nog steeds bezit op deze leeftijd om het hoogste te halen wat er te bereiken valt en dat niveau zodanig vasthouden tot nu aan is toch een kwaliteit van de buiten categorie wat niet veel spelers bezitten op de echte toppers die rondlopen na, waar robben in dat rijtje genoemd mag worden denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren