Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentinië reist met ijzersterke selectie af naar Copa América

Laatste update:

Argentijns bondscoach Gerardo Martino heeft vrijdagavond de 23 namen prijsgegeven in zijn selectie voor de Copa América Centenario. Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi, dat voor het eerst niet op Zuid-Amerikaanse bodem maar in de Verenigde Staten gehouden wordt, begint op 3 juni. Argentinië vangt het toernooi aan in Groep D met daarin Chili, Panama en Bolivia als eerste tegenstanders.

/

Martino heeft een selectie vol sterren tot zijn beschikking, met vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar Lionel Messi als grote blikvanger. Hij wacht nog steeds op zijn eerste grote prijs met zijn vaderland, na 107 interlands. In 1993 won la Albiceleste de Copa voor het laatst en sinds Messi debuteerde voor de nationale ploeg bereikte men nog driemaal de eindstrijd, maar die ging steeds verloren: vorig jaar gebeurde dat nog tegen Chili.

Enige opvallende afwezigen in de selectie zijn Ezequiel Garay en Matteo Musacchio. Mogelijk nemen zij met hun land echter deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, later in de zomer. Paulo Dybala lijkt vanwege de riante keuze voorin niet te zijn opgeroepen, terwijl Nicolás Gaitán ook teveel concurrenten heeft. Martino heeft zestien man opgeroepen die in Europa spelen, de overige zeven zijn op andere continenten actief. Met name de voorhoede van de Argentijnen spreekt tot de verbeelding.

De volledige selectie:

Doel: Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzmán (Tigres), Mariano Andújar (Estudiantes)

Verdediging: Facundo Roncaglia (Fiorentina), Marcos Rojo (Manchester United), Nicolás Otamendi (Manchester City), Ramiro Funes Mori (Everton), Víctor Cuesta (Independiente), Jonathan Maidana (River), Gabriel Mercado (River Plate)

Middenveld: Javier Mascherano (Barcelona), Augusto Fernández (Atlético Madrid), Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Éver Banega (Sevilla), Lucas Biglia (Lazio), Erik Lamela (Tottenham Hotspur), Javier Pastore (Paris Saint Germain)

Aanval: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Napoli), Sergio Agüero (Manchester City), Ángel Di María (Paris Saint Germain) en Ezequiel Lavezzi (Hebei Fortune).

Denk je dat Argentinië de groepsfase makkelijk doorkomt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie argentinië als topfavoriet.
Zou het messi lukken om eindelijk een prijs binnen te halen met argentinie

20 mei 2016 om 23:20

Deze Copa gaat nergens over. Raar ook naar Chili toe die net voor het eerst gewonnen hebben (geheel terecht overigens). Je ziet aan de selecties van bijvoorbeeld Brazilie, dat ze dit toernooi totaal niet serieus nemen. Al kan je Dunga uberhaupt niet serieus nemen.. Focus ligt volledig op de OS.

Snap niet dat de Fifa dit goed gekeurd heeft. De kalender is al zo vol.. bijna elk jaar een groot toernooi en dat dit rare toernooi er nog bij.. Het zou toch raar zijn als er een 'jubileum Ek' komt omdat dat al '50 jaar bestaat' o.i.d.

Argentinie wint waarschijnlijk wel, maar deze editiie heeft nog minder waarde dan de confed cup in mijn ogen.

20 mei 2016 om 23:29

Deze editie heeft geen waarde. Commerciële bullshitt in de VS is dit toernooi. Alleen een mooi moment voor talenten om zich in de kijker te spelen. Daarnaast zal Argentinië hem inderdaad hoogstwaarschijnlijk winnen aangezien ze echt hongerig naar prijzen zijn.

20 mei 2016 om 23:29

Dan neemt Brazilië de laatste jaren geen enkel toernooi serieus, keer op keer worden er selecties gemaakt met totaal niet de beste spelers van het land. De ene na de andere goede speler wordt gepasseerd voor een B-speler
En onder Dunga is het nóg erger dan bijv onder Scolari.

20 mei 2016 om 23:35

Bij Brazilië heerst vriendjespolitiek. Het zou me oprecht niet verbazen als Scolari de opvolger zal zijn van Dunga. Heel die bond moet op schop het is echt een rommeltje in de Braziliaanse competitie en Bond op bestuurlijk niveau.

20 mei 2016 om 23:36

Dus omdat het toernooi in de VS wordt gehouden heeft het geen waarde?

20 mei 2016 om 23:51

Ik denk dat brazilie hier niet hun beste selectie meeneemt aangezien ze alles op de os in eigen land willen zetten

21 mei 2016 om 00:38

Nou ja, het is zo dat het EK nooit is geswitcht van even-jaren naar oneven-jaren, waardoor je dus gewoon bestaande edities kan omtoveren tot een jubileum-editie (in 2020 het 60-jarig jubileum in heel Europa). Zo kunnen ze 10 edities later ook het 100-jarig jubileum vieren zonder iets extra's te hoeven inplannen. In het geval van Copa America zou je door de wijziging van even naar oneven alleen het 99-jarig of het 101-jarig jubileum kunnen vieren en daar is dus ook niets aan. Dit is iets eenmaligs en een leuke manier om een bijzondere mijlpaal van het oudste landentoernooi ter wereld te vieren, dus zo gek is het niet dat de Fifa dit goedkeurt. Integendeel...

21 mei 2016 om 00:52

Kan er niks aan toevoegen, is inderdaad een bende, en een grote vriendjespolitiek. Daarbij loopt het trainersgilde van Brazilie echt énorm achter. Kijk naar de voormalige wereldtoppers van 94 tm 02, geen eens van die spelers is nu succesvol trainer.integenstelling tot Argentinie die de ene na de andere goede trainer brengt.

Doen Rulli en Dybala mee met de OS team? Anders zou ik ze altijd meenemen!! En weet iemand om di Maria op de flank of op het middenveld speelt bij Argentinië ?

20 mei 2016 om 23:14

En zit Garay der nou wel bij of niet.. In de tekst zeggen ze dat ie er niet bij zit. Maar daar onder wel.. En Rojo is toch ook meestal van vaste waarde bij Argentinië?

20 mei 2016 om 23:15

Edit: Rojo staat erbij!

20 mei 2016 om 23:49

Ik verwacht dat hij op de flank zal spelen. Met messi op de andere flank en higuain/aguero in de spits

Als ik heel eerlijk ben vind ik de volledige selectie nog wel meevallen. Tuurlijk hebben ze een aantal absolute wereldtoppers, maar ik zie ook genoeg plekken waarvan ok het niet echt geweldig vind. Maar dat is slechts mijn mening...

21 mei 2016 om 09:51

Keeper en verdediging bijvoorbeeld. Valt wel mee.
Middenveld is ook niet absolute top, alleen de aanval is niet normaal.

Rulli moet erbij als keeper. Ook al heeft dit toernooi veel minder waarde als prijs is het wel altijd een mooi moment om je te laten zien en dit was hiervoor een perfect moment voor Rulli. Daarnaast wtf doet Roncaglia in deze selectie kom op man Garay en zelfs Cabral en Demichellis zijn nog betere opties. Verder moet Gaitan natuurlijk over Lavezzi en over de rest kan je nog discussiëren maar dat zit nog wel redelijk dicht bij elkaar.

Argentinië zijn altijd de topfavoriet, maar in de toernooi vallen ze vies tegen. Vooral in de finale. Wel jammer is dat de keeper rulli en dybala niet worden geselecteerd. Maar waarom wordt romero geselecteerd terwijl hij een bankzitter is en rulli blinkt uit bij sociaal.

21 mei 2016 om 11:17

Vies tegen vallen maar toch steeds de finale halen.... veel ploegen zouden er voor kiezen

Lavezzi neem je mee en dybala niet, dit noem je gewoon grap van de week wauw. Lavezzi speelt in een Mickey mouse competitie hoe kan je hem boven dybala die het zo goed doet kiezen. Argentinië heeft echt een beest elftal vooral op papier gewoon gif.

Wauw, wat een team. Niet eens Garay, Musacchio, Gaitan en Dybala. Die verdediging valt naar mijn mening best wel tegen dus Garay of Musacchio oproepen had geen kwaad gekund. Ben wel benieuwd naar dit toernooi. Iedereen die zegt dat de landen niet toernooi niet serieus nemen, ik geloof daar niet in. De jongens die geselecteerd zijn zullen vol zin naar de VS afreizen en keihard knallen in de wedstrijden. Alsof je expres slecht gaat spelen, waar slaat dat op.

Het middenveld is ook niet mis!

Ijzersterk... ik vind het wel meevallen. Alleen hun voorhoede is fenomenaal.

Als Banega, Messi en Di Maria maar spelen, dan komt het vaak wel goed. Otamendi achterin is ook een zekerheidje. Mascherano speelt ook altijd trouwens. Rechtsback Mercado is ook zeker van zijn plaats, Zabaleta is er niet eens bij na een seizoen vol blessures.

Geen Dybala wel Lavezzi? oke Martino.

Lavezzi wel en geen dybala. Kom op zeg

Dybala voor Lavezzi of ben ik nou gek?

Laten we hopen dat Argentinië eindelijk ook eens sprankelend voetbal laat zien. Het was zo stroperig op het WK en laatste Copa. Hoe vaak dachten we niet. Nu komt er een show en werd het een saaie vertoning. Iran, laatste minuut 1-0, Jamaica 1-0, alle knock-out wedstrijden op het WK maar 2 goals in 4 wedstrijden. Schandalig om het publiek niks extra's mee te geven. Dat ze beide finales ook verloren was ook meer dan terecht. Duitsland en Chili speelde veel attractiever dan Argentinië.

21 mei 2016 om 12:15

Mee eens, goed verwoord.

Maar ik heb de laatste kwalificatiewedstrijden van Argentinië gezien en daar zag het er al een stuk beter uit, waarschijnlijk vanwege de aanwezigheid van Banega. Martino kiest tussen Aguero en Higuain, ze spelen niet beiden. Hoe jammer het misschien ook is, het is de juiste beslissing.

Er staat nog steeds wel een controleurtje teveel in vind ik, je zou Mascherano een linie terug kunnen schuiven bijvoorbeeld of Biglia er uit halen voor een meer offensieve speler, maar ik vind het nu leuk om naar te kijken dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren