Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Anderlecht informeerde naar voorwaarden Kongolo'

Laatste update:

De selectie van Feyenoord lijkt voor komend seizoen wel bij elkaar te zullen blijven; op het moment lijkt alleen een vertrek van Terence Kongolo een mogelijkheid. De verdediger werd al genoemd bij verschillende clubs uit de Premier League en volgens het Algemeen Dagblad heeft ook Anderlecht zijn interesse kenbaar gemaakt.

/

Feyenoord speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen de Belgische recordkampioen en rondom dit duel zou Anderlecht hebben geïnformeerd naar de transfervoorwaarden. De kans dat Kongolo zelf naar België wil verhuizen lijkt echter klein, gezien de interesse van clubs uit Engeland. Southampton, Stoke City en Everton zouden serieuze belangstelling hebben.

Of Kongolo nu komt of niet; de supporters van Anderlecht mogen nog wel wat transfernieuws van hun favoriete ploeg verwachten. "We gaan ons versterken voor de Champions League. We zullen proberen uit te pakken met één, twee, misschien zelfs drie of vier spelers”, belooft directeur Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

Van Feyenoord naar Anderlecht is een stap vooruit

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou wel een duidelijk signaal zijn. Dan stelt de Eredivisie dus nog minder voor dan ik al dacht. Als talentvolle verdedigers als Kongolo van een grote nationale club naar Anderlecht zien als een stap vooruit... Zelfde geldt trouwens ook eventueel voor Van Beek naar Fiorentina.

18 juli 2016 om 07:28

Van Feyenoord naar Anderlecht zou inderdaad een rare stap zijn, alhoewel hij daar wel CL speelt, maar nog steeds raar.

Van Feyenoord naar Fiorentina vind ik helemaal niet zo gek hoor. Je gaat naar een sterkere competitie en kan je daar gaan bewijzen. En ja, de Italiaanse competitie is afgezwakt maar het is nog steeds een betere dan onze Eredivisie.

18 juli 2016 om 07:54

Anderlecht speelt VCL he..

18 juli 2016 om 08:27

Anderlecht is gewoon een stap hoger dan Feyenoord hoor. Kijk de recente Europese prestaties en titels... En de prijzen kasten van beide.

Als Kongolo daar heengaat doet dat niets af aan eredivisie vs. JPL gezien Anderlecht top is en Feyenoord normaal gesproken geen titelkandidaat is

Overigens verwacht ik eerder dat Kongolo voor de miljoenen in Engeland kiest, anders volgende zomer wel.

18 juli 2016 om 08:35

Anderlecht is echt geen stap hoger. Er zou geen een basisspeler zijn die Feyenoord zou inruilen voor Anderlecht. Raar he? Het is mooi dat ze prijzen pakken, maar ze spelen ook in een lagere competitie. Recent won Feyenoord overtuigend van Anderlecht met 1-3...

18 juli 2016 om 09:32

Als je op basis van die ene oefenwedstrijd gaat besluiten dat de Nederlandse competitie boven de Belgische competitie staat, dan negeer je gewoon jaren aan "echte" resultaten. Je kan dat vinden, maar de feiten spreken je simpelweg tegen. De Belgische competitie doet het beter dan de Nederlandse, check je feiten maar even.

18 juli 2016 om 09:44

Wanneer was er een Belgische club die ver kwam in de CL? Of welke Belgische club won voor het laatst een Europese prijs? Kun je die feiten er ook even bij halen?
Spelers als Vormer en Nuythink doen het goed in België en in Nederland werden die niet serieus genomen. Het zegt al genoeg dat een Nuythink nooit in aanmerking kwam voor oranje en elke verdediger die maar paar wedstrijden bij Ajax, Feyenoord of PSV speelde wel! Dat zegt al genoeg over de Belgische competitie!

18 juli 2016 om 10:00

Een Europese prijs, is dat een graadmeter? De laatste 10 jaar wonnen de Belgische clubs evenveel Europese prijzen als de Nederlandse clubs, nul dus. Echt heel relevant... De Belgische clubs hebben echter wel 4 jaar op rij meer punten gehaald in Europa dan de Nederlandse clubs. België staat dan ook 9e op de coëfficiëntenlijst en Nederland 13e. En als je het graag op clubniveau wil bekijken: Anderlecht staat 38e in Europa, Feyenoord 91e. Maar jij laat je liever niet afleiden door feiten merk ik, je haalt er graag wat geïsoleerde voorbeelden bij om je punt duidelijk te maken: een oefenwedstrijd half juli, Bram Nuytinck... Die laatste is alleen maar door blessures van anderen (deschacht & Obradovic) in de ploeg gekomen. Al maakt het zoals gezegd ook niets uit.

18 juli 2016 om 10:13

Leopart, wat dan te denken van Vleminckx, Malki, Bulyikin,... houten klazen die in Belgie geen bal raakten maar in Nederland topschutter worden... Zegt dat dan ook niet genoeg?

En zoals stakkevdb zegt, schermen met de prijzen uit het verleden... Ajax en Feyenoord is ondertussen al 21 jaar en 16 jaar geleden... zo schermen wij nog steeds met dat belachelijk Mexico 86... Het is een hard feit dat de belgische clubs het beter deden de laatste jaren in europa dan de nederlandse, vandaar de plaatsen op de europese ranglijst.

Maar nee, dat ene oefenpotje.... oh wacht, heeft Gent niet net van Ajax gewonnen?

18 juli 2016 om 10:24

Feyenoord had Vormer nu goed kunnen gebruiken anders (een middenvelder is nog weleens een doelpunt maakt).
Was in zijn laatste jaar bij Roda nog uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie. Had de pech dat hij Clasie voor zich had.

18 juli 2016 om 10:45

Ik vind dat zeker een graadmeter om te zien hoe groot een club is! Hoe is het mogelijk dat Nederlandse clubs wel prijzen konden pakken en Belgische clubs niet? Anderlecht staat hoger dan Feyenoord, maar besef wel dat het voor Anderlecht makkelijker is om Europa in te komen. Wie hebben zij als concurrent van niveau? Zoals een Celtic neem ik Anderlecht ook niet serieus. Kun jij mii vertellen welke spelers van Anderlecht een directe versterking zou zijn voor de Nederlandse top?

18 juli 2016 om 10:49

@Stungunner
De spelers die jij noemt werden als versterking gehaald voor de Belgische topclub. De Nederlandse topclub zag in hun geen versterking en Belgische wel...
PSV is vorig seizoen door de poulfase heen gekomen. Hoevaak lukt het Belgische clubs om dat te doen?

Dat oefenduel kon je duidelijk zien dat Feyenoord verder was. Ajax is een team wat op dit moment niet draait en dus terecht heeft verloren. Als Ajax deze lijn doorzet dan is Gent ook iets beter...

18 juli 2016 om 11:01

FC Kopenhagen en Partizan Belgrado hebben ook meer titels gewonnen zeg niet zo veel

18 juli 2016 om 11:12

Leopart, eigenlijk zouden we met jou de discussie niet hoeven aan te gaan, want je volgt blijkbaar niet echt veel van voetbal, maar goed.

Malki heeft in belgie bij Union St-Gillis, Roeselare, Beerschot en Lokeren gespeeld, nooit potten gebroken en nooit naar een Belgische topclub gegaan...
Bulyikin is van Leverkusen naar Anderlecht gegaan maar daar jammerlijk mislukt, om dan bij Ado topschutter te worden en nadien bij Ajax en Twente te belanden, toch twee topclubs toen.
Vleminckx ging van Mechelen naar NEC om daar topschutter te worden en ja, werd dan door Club gekocht (denkende en hopende dat de topschutter van NL wel kets moet kunnen) maar werd na 1,5 seizoen jammerlijk afgeserveerd.

Dus aub, uw comment is gewone pure zever en onjuist.

Enneuh, vorig jaar heeft AA Gent. nadat het voor de eerste keer in zijn historie kampioen is geworden ook de achtste finale gehaald, even ver als PSV dus. Nogmaals een bewijs dat je gewoon maar wat roept.

18 juli 2016 om 12:23

@Stungunner
In Nederland vinden wij niet voor niets dat Belgen dom zijn...
De spelers die jij allemaal noemt hebben de top van Nederland niet gehaald en bij België kwamen zij daar meer voor in aanmerking! Malki scoorde wel in Nederland, maar welke topclub gaf hem de kans?
Bulykin werd bij Ajax niet gehaald als 1e spits. Ondanks dat hij zo veel scoorde voor ADO werd hij gezien als 2e man. Voor Anderlecht werd hij in eerste instantie wel gezien als 1e spits.
Vleminckx heeft in België gespeeld dus jullie wisten wat hij kon en nog steeds waren jullie zo dom om hem uit te proberen. De top van Nederland was slim genoeg om te zien dat het maar eenmalig was. Als je zag hoe Vleminckx zijn goals scoorde kon je er van uit gaan dat het niks zou worden, maar alleen in België waren ze niet zo slim.

18 juli 2016 om 13:30

knap, je geeft argumenten die duidelijk aantonen dat je er niet veel van kent, en nu ga je een hele bevolking snel even dom noemen... je bent een topper.

Ja dus, Malki ging ook nooit naar een belgische topper, dat was uw argument...

Wat doet het ertoe dat Bulyikin gehaald werd als 1ste, 2de of 20ste aanvaller. Feit is dat hij bij Anderlecht werd afgeserveerd na 10 wedstrijden en dat hij nadien wel nog naar Ajax en Twente kon. En ten tijde van Bulyikin had Anderlecht ook nog De Sutter, Suarez en Frutos, en die kwamen allemaal in de pikorde voor Bulyikin. Dus je praat weer onzin vanuit onwetendheid.

De enige die idd nog naar een belgische topclub ging was Vleminckx, maar die werd ook snel weer verkocht wegens onvoldoende.

Jouw argument was dat belgische topclubs deze drie spelers kochten en nederlandse niet en dat ze bij de belgische topclubs zogezegd beter waren en erbij hoorden, wat dus grote zever is. Maar ja, wat weet een domme belg er nu van...

18 juli 2016 om 13:53

Ik kan alleen maar om jou lachen! Ik hoop dat jij jezelf niet serieus neemt. Ik zeg niet dat ik een heel bevolkingsgroep dom noem, maar dat ik snap waarom ze dat zeggen als ik met jou is gesprek ben

De clubs waar Malki speelde waren wel iets beter dan Roda... Malki komt in Nederland dus bij de onderste regionen terwijl hij bij jullie bij een club net onder de middenmoot

Het doet er alles aan toe waarom een Bulykin gehaald wordt. In Nederland zien wij hem als een handige pinshitter die je kunt laten invallen. Een speler waarvan je weet dat je die niet meer als 10 wedstrijden gaat gebruiken. Bij jullie werd hij als 1e man gezien. Dat hij het daarna niet laat zien is iets anders, maar in de ogen van de Belgen werd het gezien als een topper...

En Vleminckx, dat jullie dat niet zagen...

Alsof jouw argumenten zo goed zijn. Ik kan ook paar spelers opnoemen die hier mislukken en in België slagen. Jouw argumenten raken niet eens..
Vormer was te slecht voor Feyenoord en is bepalend in België. Nuything was een grap en vaste speler in België. Zo gebruik jij je argumenten...

18 juli 2016 om 14:16

ok jongen, je bent flink...

jij bent met Nuytinck, Vormer, Denswil,.. afgekomen als argument dat de nederlande competitie beter is dan de Belgische, ik heb het tegenargument opgeworpen dat er omgekeerd ook spelers zijn die niet slagen in Belgie maar wel in Nederland. En nu doe je alsof ik die discussie ben gestart? Tja, en ik ben dom.

Enfin, einde discussie voor mij, prettige dag nog verder.

18 juli 2016 om 19:55

Gent kwam afgelopen seizoen nog de poule verdienstelijk door. Een poule die Ajax nooit overleeft.

18 juli 2016 om 21:32

Deze discussie gaat ook helemaal nergens over. Die speler hier, die speler daar... Enkele losse gevallen zeggen toch helemaal niets over het algemene niveau van een competitie. Zo kan je ook beweren dat de Engelse competitie veel beter is dan de Spaanse, want Di Maria is bij Man Utd mislukt en bij Real deed hij het wel goed. So? Of is het andersom? Want Sanchez deed het bij Barcelona niet goed en bij Arsenal wel. Met een paar losse voorbeelden kan je echt alles bewijzen.

Daarom zeg ik: stick to the facts. De meest objectieve graadmeter om de kracht van competities te vergelijken is de coëfficiëntenlijst van de uefa, die is opgebouwd op basis van de resultaten van honderden competitieve wedstrijden. Perfect? Neen, maar wel met grote voorsprong het meest onderbouwd van alle argumenten die ik hier al gelezen heb.

18 juli 2016 om 07:30

Tja het enige voordeel wat hij daar heeft is cl.
Ik zelf geloof niet dat hij naar Belgie wil. Deze jongen heeft best wel wat volgers en zeker in England willen ze hem.

Ik hoop dat hij nog een jaartje blijf zou goed zijn voor Feyenoord . Kongiolo is niet makkelijk op te vangen. Deze jongen is verdedigend uitstekend en zijn opbou is ook prima bijna tot geen bal verlies. Ik ben benieuwd op welke plek hij komt te spelen dit seizoen.
Ik denk zelf als iedereen fit is op linksback of hij moet nu een super voorbereiding draaien in het centrum dan word het voor Van Beek lastigh om terug te keren.

18 juli 2016 om 07:35

Hoezo? Van basisspeler van Feyenoord naar Anderlecht zou raar zijn ja (al betaalt Anderlecht wel boven het miljoen per jaar, weet niet hoe dat bij Feyenoord zit voor een verdediger?) maar vn Feyenoord naar Fiorentina is gewoon een logische stap die haast elke gemotiveerde speler wel zou maken. Van "top" in NL naar subtop in Italië is gewoon een grote stap vooruit.

18 juli 2016 om 09:09

bij Feyenoord is volgens mij 1 Mjl het plafon, al zijn er uitzonderingen. en idd Anderlecht is geen stap omhoog, Fiorentina is wel een kleine stap omhoog maar dan voornamelijk voor de competitie.

18 juli 2016 om 09:29

Zowel qua competitie, als qua club, qua salaris als qua niveau is Fiorentina een flinke stap omhoog hoor.

18 juli 2016 om 11:04

Fiorentina is idd wel een redelijke stap omhoog

18 juli 2016 om 09:06

Kongolo ziet dat helemaal niet en dat staat er ook niet. er staat dat Anderlecht heeft informeert. dat is wat anders dan dat Kongolo dat zelf als een stap ziet. ik geloof ook niet dat ie dat zal doen, NL competitie is niet veel maar die uit B is nog minder. als ie gaat zal die naar ENG of ES gaan denk ik. maar hij moet gewoon dit jaar nog lekker bij Feyenoord blijven en volgend jaar de stap maken

18 juli 2016 om 10:39

denk dat het meer wat zegt over Feyenoord dan de status van de eredivisie. Ik schat Ajax en Psv nog steeds gelijk over hoger in. Het is dat Ajax Europees het een beetje laat liggen (en psv net een goed CL-seizoen gehad heeft). En je kunt concluderen dat Kongolo sinds het Wk 2014 stil staat in zijn ontwikkelingen dus wat zegt het label talentvolle verdediger dan nog. Ben wel van mening dat dit komt door het aankoop beleid van Feyenoord. Alsof ze nog steeds niet weten wat ze willen qua eigen jeugd/spelers van buitenaf.

Je speelt daar echt om het kampioenschap, wat Feyenoord al een aantal jaar niet doet. Je speelt CL en je krijgt meer betaald. Dus ik zou het geen supervreemde stap vinden.

18 juli 2016 om 07:54

Dan zou hij ook naar een topclub in Denemarken kunnen gaan, toch? Je speelt voor het kampioenschap en kans op CL voetbal

18 juli 2016 om 08:14

Ja, maar die betalen dan waarschijnlijk weer minder. Volgens mij is Anderlecht gewoon in elk opzicht een stap vooruit. Qua team, salaris en mogelijkheden. Helemaal als die jongen daar gewoon als lcv zou kunnen spelen.

18 juli 2016 om 08:14

Maar in Denemarken krijg je niet meer betaald! Je snapt toch wel wat Curajo bedoeld!?

18 juli 2016 om 08:20

Qua competitie vind ik Belgie geen stap vooruit ten opzichte van Nederland. Ik zie Kongolo zo'n stap ook niet maken.

18 juli 2016 om 08:34

Dat vind jij, maar ik denk dat jij echt de Belgische competitie onderschat

18 juli 2016 om 08:37

Anderlecht is echt geen stap hoger. Er zou geen een basisspeler zijn die Feyenoord zou inruilen voor Anderlecht. Raar he? Het is mooi dat ze prijzen pakken, maar ze spelen ook in een lagere competitie. Recent won Feyenoord overtuigend van Anderlecht met 1-3...
Hij zou ook naar Celtic kunnen gaan gebaseerd op jouw argumenten...

18 juli 2016 om 09:18

Celtic heeft een minder team dan feyenoord en de schotse competitie is veel minder dan de eredivisie. De jpl is redelijk gelijk aan de eredivisie en anderlecht is echt beter dan feyenoord.

18 juli 2016 om 09:41

Meest recente wedstrijd toonde toch echt aan dat Feyenoord beter was dan Anderlecht. Anders win je niet ruim.

18 juli 2016 om 10:04

Een oefenwedstrijd half juli? Neem je dat serieus? Dan kan ik ook roepen dat Gent met 0-2 is gaan winnen bij Ajax en dat de Nederlandse competitie geen reet meer voorstelt. Doe ik dat? Nee, want ik ken de waarde van dat soort wedstrijden.

18 juli 2016 om 10:09

Nouja, als je denkt dat de Nederlandse competitie nog wat voorstelt dan weet ik niet in wat voor droom jij nog leeft.

18 juli 2016 om 17:18

FC Liefering won ook van Ajax, denk je nu dat die mee gaan doen om de prijzen in Nederland als ze naar de eredivisie zouden vertrekken?
1 wedstrijd zegt niks en ik denk dat de meest recente historie gewoon uitwijst dat Belgie op dit moment een minstens gelijkwaardige top heeft als dat er in Nederland te vinden is.
Qua Europese punten zou je zelfs kunnen zeggen dat Belgie de laatste jaren verder is.

18 juli 2016 om 07:55

Anderlecht speelt VCL. Club heeft zich direct geplaatst.

18 juli 2016 om 08:15

Dan ben je nog steeds dichterbij de CL dan met Feyenoord, die hebben de laatste jaren amper de groepsfase gehaald in de EL. Ik snap dat mensen het moeilijk te accepteren vinden, maar als we eerlij kijken dan speel je momenteel toch liever voor Anderlecht dan Feyenoord

18 juli 2016 om 08:24

De vraag is: heb je als speler 2 (of hooguit 6) CL wedstrijden als doel of wil je gewoon in een betere competitie spelen. Het niveau in België is beduidend lager dan in NL.
Vormer, denswil, nuytinck, buttner en van rhijn zouden niet misstaan bij een AZ, Heerenveen en Fc zwolle. Teams die niet veel minder zijn dan de Belgische topclubs. Mar de desbetreffende heren kozen voor de Belgische grootmachten (en misschien ook voor de Belgische belastingstelsel..)

18 juli 2016 om 08:38

Je kan ook de vraag stellen; welke Feyenoordspelers zouden in de basis staan bij Anderlecht? Volgens mij ken je de spelers van Anderlecht niet, want daar zitten een paar hele grote talenten die qua niveau beter zjn dan de Feyenoordtalenten op dit moment

18 juli 2016 om 08:40

Welke speler zou Feyenoord in willen ruilen denk je? Feyenoord won simpel van Anderlecht met 1-3. Anderlecht zou in Nederland om de 3e plaats vechten met Feyenoord. Qua ontwikkeling ga je er gewoon niet op vooruit. Spelers in Nederland zouden liever naar een middenmoot in Engeland of Italië gaan dan voor CL en kampioenschap bij Anderlecht.

18 juli 2016 om 08:41

Dat heb ik gezien tijdens de oefenwedstrijd...

18 juli 2016 om 09:50

Jongen, blij voor jou dat een simpele oefenwedstrijd je referentiepunt is, maar voor de rest van de voetbalwereld is het dat niet.

18 juli 2016 om 10:37

Jaar na jaar presteert Anderlecht vele malen beter op Europees vlak dan Feyenoord, maar op basis van één oefenwedstrijd zou Feyenoord ineens een veel betere club zijn?

18 juli 2016 om 10:55

Je weet zelf ook dat het voor Anderlecht makkelijker is om in Europa te komen omdat het een makkelijkere competitie is. De laatste keer dat Feyenoord in Europa zat werden zij gewoon netjes groepshoofd Werd daar niet een Belgische club in een uit wedstrijd simpel met 0-3 opgerold? En de thuis wedstrijd gewonnen? Zij waren dat seizoen nog de nummer 2 van België...

18 juli 2016 om 11:00

Ze hebben een paar grote talenten maar daar houdt het vooralsnog mee op het zal elkaar niet veel ontlopen . Voorlopig denk dat alleen Tielemans en misschien Praet de potentie heb de top te redden

18 juli 2016 om 11:50

normaal hebben Dendoncker, Praet en zeker Tielemans het in zich om europese (sub)top te worden, en dus nu al ook k goed genoeg te zijn voor de Nederlandse top, als stonden ze vorig seizoen wel serieus stil in hun ontwikkeling.

Tielemans is intrinsiek zonder twijfel één van de grotere talenten ter wereld, maar ik begin toch te twijfelen of hij er echt gaat geraken. Praet lijkt er mij na zijn gouden schoen (die hij eigenlijk imo beter niet had gekregen) niet helemaal met zijn volle goesting meer bij te lopen. En Dendoncker moeten ze bij Rsca duidelijk maken wat ze van hem verwachten, CM of Cv.

18 juli 2016 om 19:54

Anderlecht zou zeker meedoen om plek 1 in Nederland. Als je dat niet eens beseft snap je er niet veel van.

18 juli 2016 om 21:41

@leopart: je grappigste reactie van allemaal is die waarin je zegt dat het voor Anderlecht makkelijker is om in Europa te komen omdat het een makkelijkere competitie is. Feyenoord zat de laatste 5 jaar ook 4 keer in Europa, maar liet zich van die 4 keer gewoon 3 keer meteen uitschakelen, door Europese toppers als Kuban Krasnodar, Sparta Praag en... AA Gent

Elke club kan en mag informeren naar de vraagprijs van Kongolo. Wie niet waagt... Kongolo zal deze stap zelf alleen nooit zetten en Anderlecht zal de vraagprijs ook niet kunnen betalen. Dus leuk geprobeerd en we hebben weer even iets om over te praten, maar dit gaat hem natuurlijk niet worden... Over tot de orde van de dag please...

Anderlecht moet het lekker houden bij spelers van het kaliber vd Heijden, Nelom of Toornstra als ze spelers van Feyenoord willen overnemen..

Kongolo heeft het in zich om deze stap over te slaan (alhoewel het wel een kleine stap vooruit is). Hij moet een grotere competitie uitzoeken om zich in te meten.

18 juli 2016 om 08:26

Ik las dat Southampton, Sunderland en Everton interesse hadden in Kongolo. Het liefst zie ik dat Kongolo zijn contract verlengt tot 2020/2021 om nog 1 of 2 seizoenen in het eerste van Feyenoord te spelen.

Volgens mij denkt men bij Anderlecht dat het respect voor hen vanuit Nederland enorm groot is... Alleen de Nederlandse B-garnituur gaat in Belgie spelen bij gebrek aan beter. Feyenoord een veel grotere club dan Anderlecht en tevens een selectie met betere spelers.

18 juli 2016 om 08:20

Anderlecht rolt Feyenoord op als zij beiden net sterkste selectie spelen... niet de oefenwedstrijd van van de week als leidraad nemen. Je onderschat de Belgische ploegen

18 juli 2016 om 08:44

Anderlecht rolt Feyenoord op. Hou op man. Het is Real Madrid niet.
Anderlecht kwam er totaal niet aan in die oefenwedstrijd, als er vier andere spelers bij hadden gelopen, hadden ze Feyenoord niet ineens opgerold.

We onderschatten Belgische ploegen niet, ik denk dat de Belgen hun ploegen overschatten na alle veren die zij afgelopen tijd in hun reet hebben gekregen.
En ook daarbij hebben we kunnen zien dat het allemaal niet zo spectaculair is.

18 juli 2016 om 08:45

Haha, zij speelde gewoon met hun sterke spelers, maar dan telt het zeker niet... Het zegt wel genoeg dat Bram Nuythink nooit in de belangstelling is gekomen voor het Nederlands elftal en spelers van Feyenoord wel... Ook clubs uit het buitenland hebben zich nooit geïnformeerd naar hem. Dat zegt dus genoeg.

18 juli 2016 om 08:46

Niet eendaadwerkelijke wedstrijd gebruiken als leidraad. Maar wel een fictief iets..? Geloof dat een oefenwedstrijd waar ze beide met hun A selectie gewoons peelde goed toon aangevend is.

Anderl;echt wint miscchien meer, maar de competitie is daar ook een stuk minder. Anderlecht was altijdhet Ajax van België maa heeft de afgelopen 5 jaarveel kwaliteit ingeleverd.

Nee op dit moment is van Feyenoord naar Anderlecht geen stap vooruit. Ondanks dat je misschien CL speelt. (eerst nog maar plaatsen). Maar als dat de nrm zou zijn zouden Soton en Everton geen stap vooruit zijn.

18 juli 2016 om 09:07

Noem eens 5 spelers van Anderlecht die in de basis zouden spelen bij de Nederlandse topclubs aub

18 juli 2016 om 09:52

Jaar na jaar presteert Anderlecht vele malen beter op Europees vlak dan Feyenoord, maar op basis van één oefenwedstrijd zou Feyenoord ineens een veel betere club zijn? Serieus jongens, ga slapen...

18 juli 2016 om 10:30

Zoals Feyenoord vorig jaar Standard Luik 2x oprolde met 7-2?

18 juli 2016 om 10:58

Dat komt omdat Nuytinck de bank daar warmhoudt

18 juli 2016 om 11:11

@fr1963 Feyenoord is vorig jaar 2x door ADO Den Haag "opgerold". 2 wedstrijden zeggen niks over het algehele niveau. Ik heb AZ afgelopen seizoen dramatisch slecht zien voetballen tegen amateurclubs in de beker, toch schat ik AZ wel iets hoger in.

18 juli 2016 om 11:57

Tielemans, Praet, Defour, Djuricic, Acheampong, Ezekiel, Najar.... nu jij weer.

18 juli 2016 om 14:08

Als je dan wedstrijden er bij pakt, pak dan geen wedstrijden er bij waarin de scheids beslissend was

Kongolo is de beste verdediger van Nederland, het is ook onbegrijpelijk dat hij niet eens bij de selectie van Oranje zit. Feyenoord moet hem nooit laten gaan nu, je verliest dan een geweldige defensieve kracht wat gewoon niet op te vangen is, je verliest bij een vertrek ook het uitzicht op winnen van mogelijke prijzen.

Lijkt me een vreemde stap. Anderlecht speelt inderdaad CL voorronde, maar die ploeg uit Gibraltar straks misschien ook.

Het gaat er toch ook om wat d potentie is van zo'n club. Op dit moment schat ik die van Anderlecht niet veel hoger in dan van Feyenoord.

Toch straf hoe denigrerend er hier nog steeds wordt gedaan over de belgische competitie, terwijl de laatste jaren de europese resultaten van Belgische clubs beter zijn dan die van de nederlandse clubs, er hogere lonen worden betaald, de stadions (eindelijk) en algemene infrastructuur worden aangepakt, ...

Maar nee, een oefenwedstrijd en het is weer duidelijk voor de meeste kenners. Net die blinde arrogantie zorgt ervoor dat de nederlandse clubs blijven achteruitgaan.

18 juli 2016 om 10:08

Beter waren in Europa? Verklaar u nader. Op het jaar dat Brugge ver kwam in Europa zijn er altijd Nederlandse ploegen geweest die het beter deden. Gent werd uitgeschakeld 3n dik uitgeschakeld Door een ploeg waar psv van won en 1 x verloor. De poule van psv was sterker als die van Gent en psv werd uitgeschakeld met penaltys Door een ploeg die barca bayern eruit knikkerde en later nipt de finale verloor? En kom niet aan met we pakte meer punten op de coëfficiënten lijst want Nederland moest jaarlijks 1 of 2 ploegen meer Europa in sturen waardoor je je gewonnen punten ook door die ploegen moest delen. Zo hebben wij bijvoorbeeld gae Europa in moeten sturen waardoor je veel punten verliest.

Je hebt het daarna ook over hogere lonen terwijl alleen anderlecht niet met een salarisplafond werkt club Brugge bijvoorbeeld wel max 1 miljoen. En als je boven de rest uitsteekt in nederland kan je meer verdienen zoals de jong die 2.5 verdient per jaar.

Dit is trouwens geen blinde arrogantie de Nederlandse competitie is beter als de Belgische heeft nog altijd een hoger aanzicht als de Belgische spelers worden voor meer geld verkocht grotere ploegen kloppen eerder aan in nederland. Plus betere spelers willen naar Nederland ipv de Belgische.

En als je dat ontkent dan zou ik als ik u was me bril afzetten en is objectief naar het voetbal proberen te kijken.

18 juli 2016 om 10:24

jongens, wij hebben ook Lokeren, Charleroi en Zultewaregem Europa in moeten sturen, ook niet bepaald onze landelijke top... Maar goed, blijf maar blind, voor alles een excuus... feit is dat Belgie 9de staat op de Europese lijst en Nederland 13de, en die ene extra ploeg zal echt het verschil niet maken. Anders zouden Italie, Frankrijk en Portugel snel even Spanje, Duitsland en Engeland inhalen op de lijst, ook al presteren ze minder...

18 juli 2016 om 10:13

Je hebt natuurlijk gelijk. Maar Nederland is ook steeds met zwakke clubs Europa in gegaan waardoor de punten gedeeld werd door een groter aantal ploegen. Ik denk dat op dit moment PSV de sterkste ploeg heeft na de Cl prestatie van vorig jaar en dat daarna de competities gelijkwaardig zijn.

18 juli 2016 om 10:27

Denk dat Psv idd nog net de beste club is van de twee competities op dit moment, maar dat daarachter zoals je zegt alles dicht bij elkaar ligt. Denk dat Ajax, Anderlecht, Club en het Gent van de laatste jaren elkaar weinig ontlopen, Feyenoord lijkt me nog net een klein trapje lager.

18 juli 2016 om 10:30

Dat probleem heeft zich door jullie prestaties zelf opgelost: door naar de 13e plaats te zakken mogen er ondertussen ook maar 5 Nederlandse clubs Europa in.

18 juli 2016 om 10:36

Ieder nadeel heb z'n voordeel, das logisch

18 juli 2016 om 11:04

Ook gedeeltelijk ontstaan door dat Go Ahead de fair play won en ook play offs is daar schuldig aan daardoor gaan niet altijd de sterkste team Europa in . Dus gedeeltelijk ligt dat ook aan de KNVB

18 juli 2016 om 21:43

4 jaar op rij minder goed doen dan de Belgen, je kan het niet helemaal op Go Ahead afschuiven, toch?

18 juli 2016 om 10:59

Kijk even het seizoen hiervoor even terug toen standard Luik met Feyenoord in de poule zat. Werd Luik nou laatste of 3e? Wat ik wel weet is dat Feyenoord 1e werd en twee keer gewonnen heeft van Luik. Hoe goed presteerde de Belgische clubs volgens jou?

18 juli 2016 om 11:08

En een keer won van Sevilla en door arbritale fouten eruit vloog nipt tegen AS Roma

18 juli 2016 om 19:56

Tegen Sevilla C ja hahah.

18 juli 2016 om 11:15

Al wordt het niveau van de Belgische competitie in Nederland onderschat, maar die blinde arrogantie zorgt er echt niet voor dat het Nederlands voetbal achteruit gaat hoor. Dat heeft maar met 1 ding te maken en dat is geld. Daardoor zijn we hier verplicht om jonge spelers te laten spelen zonder veel ervaring in de ploeg waardoor talenten te maken krijgen met vormdips en bouwen geen mentale weerbaarheid op.

Denk jij soms dat het puur toeval is dat het Nederlands voetbal net aftakelt op het moment dat het financieel niet (meer) mee kan komen met sommige andere competities? De Eredivisie wordt misschien slechter, maar talenten gaan steeds vroeger weg en op den duur heeft Oranje profijt van de hoeveelheid talenten die hier veel kans krijgen op speeltijd. Dat we nu even een tussenperiode hebben, is pech maar dat kan gebeuren als relatief klein voetballand.

18 juli 2016 om 11:40

de redding van de belgische competitie is de focus op de jeugd, idd omdat buitenlandse toppers niet meer haalbaar zijn en waren. Heel wat ploegen zoals Genk, Standard, Anderlecht,... hebben een prachtige trainingsaccomodatie en jeugdfaciliteiten, en hebben op een gegeven moment echt de kaart van de jeugd getrokken (standard nu wel weer wat minder). Hierdoor zijn er heel wat toppers opgestaan de laatste 10-15 jaar (kompany, Lukaku, Witsel, Fellaini, Defour, De Bruyne, Courtois,...) die voor veel geld verkocht werden, en die ervoor gezorgd hebben dat de belgische competitie en spelers plots intensief werden bekeken en gescout door buitenlandse ploegen, die veel geld wilden neertellen voor de belgische spelers. Zo kwam er veel geld binnen om en de faciliteiten nog te verbeteren, en betere spelers aan te trekken, en nog meer te investeren in de jeugd. Op deze manier werden ook de Rode Duivels veel beter, wat uiteraard ook zijn weerslag heeft op de waarde en het algemeen beeld van de belgische spelers.

eigenlijk zoals het in Nederland in de jaren 90 en 00 was, veel toppers die werden opgeleid in eigen land, voor veel geld verkocht, goed presterende nationale ploeg,...

18 juli 2016 om 12:01

Dat neemt natuurlijk niet weg dat de Belgische competitie net als de Nederlandse gewoon een lachertje is als je het vergelijkt met Duitsland, Spanje, Italie, Engeland en Portugal. Beide landen zitten in hetzelfde schuitje en zijn afhankelijk van de mentale weerbaarheid van talenten. Het opleiden zit namelijk wel redelijk goed bij beide landen de laatste 5-10 jaar. Echter zijn ze wel afhankelijk van generaties.

Van Feyenoord naar Anderlecht is een vooruitgang. Qua achterban en stadion natuurlijk niet, maar Anderlecht is in Belgie een topclub die altijd voor het kampioenschap speelt en dus vaker in de Champions League te zien is. Bovendien schat ik de selectie van Anderlecht hoger in en de begrotingen zijn nagenoeg gelijk. Echter ga ik ervanuit dat Kongolo hoger mikt dan Anderlecht en Feyenoord daar niet voor gaat verlaten.

Het valt me trouwens op dat de begrotingen van de Belgische topclubs erg laag zijn. Anderlecht (45 miljoen) en Club Brugge (30 miljoen) tegenover Ajax (65 miljoen) en PSV (63 miljoen). Ook de stadions zijn aanzienlijk kleiner. Anderlecht - Constant Vanden Stockstadion (21.500) en Club Brugge - Jan Breydelstadion (29.062) tegenover Ajax - Arena (53.502) en PSV - Phillips Stadion (35.000). Dat is toch een aanzienlijk verschil.

Mooie club voor Kongolo. Is wel toe aan een stap hogerop. Belgische competitie is tegenwoordig sterker/vergelijkbaar met de Eredivisie dus ik zie wel mogelijkheden. De vraag is alleen of Kongolo een tussenstap wil doen of niet liever gelijk naar een middenmoter in Engeland, Duitsland of Spanje wil. Ik verwacht het laatste.

Informeren kan natuurlijk altijd. Maar Kongolo zal te duur zijn voor Anderlecht. Bovendien is dat voor Kongolo zelf ook niet zo heel interessant denk ik.

Misschien dat Nelom wat voor ze is. Goede linksback die bij ons tussen bank en basis pendelt. Als hij daar wel in de basis zou staan zou het een hele goede move voor hem zijn.

Ik plaats Anderlecht ongeveer op het niveau van Ajax. Dus een kleine stap vooruit vanaf Feyenoord, maar niet een hele logische. Europese prijzen hoef je het niet voor te doen, competitie niet voor te doen, salaris hoef je het niet voor te doen, kleine kans denk ik.
Waarschijnlijk wordt het Engeland, al zou ik het erg jammer vinden als hij Nederland nu al achter zich laat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren