Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Analisten schuiven drie kandidaten voor als opvolger van Erik ten Hag

Laatste update:

De analisten van FOX Sports zijn het oneens over de vraag wie de beste trainer van het afgelopen seizoen in de Eredivisie was. Tijdens Voetbalpraat werd zondagavond zogenaamd de Rinus Michels Award uitgereikt; in werkelijkheid gaat dat niet gebeuren door het stopzetten van de competitie. Vorig seizoen werd Erik ten Hag van Ajax benoemd tot best presterende trainer uit de Eredivisie.

Tafelgasten Mark van Rijswijk, Cristian Willaert en Hans Kraay jr. dragen ieder een andere kandidaat voor. De voorkeur van Van Rijswijk gaat uit naar Dick Lukkien, die FC Emmen naar de twaalfde plek loodste in de competitie. "Klaar. Kunnen we door naar het volgende onderwerp?", lacht hij. "Lukkien heeft FC Emmen er weer in gehouden, voor het tweede seizoen op rij. Een ongekende prestatie. Hij had hem vorig jaar al moeten winnen en dan dit jaar zeker."

Kraay junior nomineert Arne Slot, die met AZ als tweede eindigde met hetzelfde puntenaantal als nummer één Ajax. "Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi hebben het natuurlijk goed gedaan, maar dat zijn geen spelers voor Bayern München, Juventus en Atlético Madrid. Slot heeft AZ heel aantrekkelijk laten voetballen. Als er een tegenslag is, raakt hij als beginnend hoofdtrainer niet in de war. Als ze even als kampioenskandidaat worden gezien en met 3-0 verliezen bij Sparta Rotterdam, dan blijft hij hetzelfde."

"Ik ben het helemaal eens met de kandidaten van Mark en Hans", vult commentator Willaert aan. "Maar er is één kandidaat die erbovenuit stijgt en die zij niet noemen omdat hij middenin het seizoen is ingestapt. Als het seizoen was begonnen op het moment dat Dick Advocaat instapte bij Feyenoord, dan had hij nu met negen punten voorsprong eerste gestaan in de Eredivisie." Omdat er geen consensus wordt bereikt, mag presentator Jan Joost van Gangelen de beslissende stem uitbrengen: hij kiest net als Van Rijswijk voor Lukkien.

Wie was volgens jou de beste trainer van het afgelopen Eredivisie-seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk lijkt me Slot een meer dan logische winnaar. In zijn 1e seizoen als hoofdcoach met een jong team zo'n prestatie en manier van spelen neerzetten, daar heb ik alleen maar respect voor. De overige 2 hebben natuurlijk ook aardig gepresteerd maar geen van hun op de manier als Slot en z'n team. Beide hadden dat, denk ik, met zo'n team niet kunnen doen.

31 mei 2020 om 23:13

Ik denk dat deze reactie niet helemaal netjes is naar Dick Advocaat toe. Een bewezen trainer. Ik denk eerder dat Slot niet voor elkaar had gekregen wat Advocaat bij Feyenoord heeft gepresteerd...

31 mei 2020 om 23:41

Moet zeggen dat ik ook niet denk dat Slot datzelfde bij Feyenoord had kunnen doen, maar ik heb nog nooit een team van Advocaat écht leuk zien voetballen. Altijd degelijk, maar zelden spectaculair. Feyenoord speelt sinds advocaat ook niet bepaald de pannen van het dak. Hij heeft vooral de ondergrens enorm opgetrokken.

1 juni 2020 om 00:22

Slot werkt lekker zonder druk. Speelt dan 3x leuk en dan is het allemaal holladiejee. Vd Brom deed het ook leuk bij az.

1 juni 2020 om 07:33

Zo denk ik ook dat Advocaat niet voor elkaar zou hebben gekregen wat Slot bij AZ presteert.

2 juni 2020 om 00:43

Ik wil het nog anders brengen..... Hadden slot en advocaat hetzelfde gepresteerd met het team wat lukken tot zijn beschikking heeft??

Voor mij zou het Adri Koster zijn, 2e jaar leuk voetbal bij een goed voetballend Willem 2

1 juni 2020 om 00:01

Laat Adrie maar lekker in Tilburg! 😁

1 juni 2020 om 08:18

Om Ten Hag op te volgen als trainer van het jaar hoef je toch ook niet weg uit Tilburg?

1 juni 2020 om 11:15

Helemaal verkeerd gelezen dit hahaha. Ik dacht dat het om opvolger van Ten Hag ging bij Ajax. Verbaasde me al over de namen die werden genoemd hahaah

Voor mij is het Adrie Koster. Alle respect voor de prestaties van Emmen, maar Willem II voetbalt leuker wat mij betreft.

31 mei 2020 om 23:38

maar Willem II heeft ook beter materiaal als FC Emmen waardoor je ook leuker kan voetballen want die spelers kunnen dat type spel beter uitvoeren als de spelers van FC Emmen die kwalitatief toch een stuk minder zijn. neemt niet weg dat Koster daar een wereldprestatie heeft neergezet overigens en ik snap daarom wel dat mensen een voorkeur hebben voor hem

1 juni 2020 om 14:46

Willem II heeft de 12e begroting. 5e worden en winnen van Ajax, PSV en Feyenoord is dan echt een bizarre prestatie. Uit gewonnen van Ajax en AZ, thuis PSV weggespeeld. Daarnaast is het ook niet zo dat het veschil in financiën bizar groot is tussen deze twee clubs. Emmen betaalt bepaalde spelers salarissen die Willem II niet kan betalen.

wat Advocaat heeft gepresteerd bij mijn cluppie vind ik geweldig maar Slot heeft echt iets uitzonderlijks neergezet imo. die stond met AZ gelijk in punten met Ajax en heeft een selectie staan die bij elkaar volgens mij goedkoper was dan de transferbedragen van Alvarez en Marin bij elkaar opgeteld

31 mei 2020 om 23:21

Zeker een goede prestatie. En ook heel vaak aantrekkelijk voetbal op de mat gelegd.

Good old dick is Wat mij betreft de beste. Hij had het simpel, duidelijk en is gewoon de baas. Hij houdt zijn spelers scherp door zijn eigen fanatisme en kiest de juiste mensen om zich heen. Daarbij, en dat telt hiervoor natuurlijk niet, is hij relaxed en zeer sympathiek buiten het veld. Koster voor mij op 2, slot op 3

Drie geweldige kandidaten die het alle drie wel de erkenning verdienen. Advocaat heeft het fantastisch gedaan, heeft eigenlijk als enige minpunt dat hij relatief weinig wedstrijden heeft gecoacht in een toch al afgebroken seizoen. Daartegenover staan de fenomenale cijfers die hij kan weerleggen. Ik zou daarom er best een uitzondering voor willen maken en hem gewoon dat ding te geven. Slot spreekt voor zich, 2de op doelsaldo stonden ze in de competitie wat gewoon een grandioze prestatie is. Bovendien met leuk voetbal. En Lukkien zou de erkenning ook wel mogen krijgen, eigenlijk niet alleen van dit seizoen maar ook vanwege vorige seizoenen. 12de met FC Emmen worden is een onwijs knappe prestatie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Adrie Koster die ook gewoon bij Willem II wat fantastisch heeft neergezet. Voldoende kandidaten, het is maar net welke afwegingen je maakt.

Slot op doelsaldo voor Advocaat. Koster en Lukkien strijden om plaats drie. En Ten Hag staat gevaarlijk bij de onderste plaatsen.

1 juni 2020 om 05:28

Haha hou op zeg. Ten Hag blijkbaar slechter dan menig ontslagen trainer of nieuwkomer?

1 juni 2020 om 08:07

De trainer die van begin tot eind bovenaan staat kan nooit 'gevaarlijk dicht bij de onderste plaatsen staan'. Hij komt absoluut niet in aanmerking voor deze prijs, zoals vorig jaar wel het geval was. Maar na de 4 trainers die jij noemt zou vrijwel iedereen 'gewoon' Ten Hag neerzetten lijkt mij hoor.

1 juni 2020 om 19:22

Ten Hag is een enorm overschatte trainer. Heel veel mensen trappen in dat Professor imago van hem, maar hij is en blijft een matige trainer. Ajax zou er goed aan doen hem te vervangen. Al weet ik dat zoiets absoluut niet gebeurt. Net als het niet willen benoemen van die hele reeks miskopen van Overmars. Ajax had op basis van de financiële voorsprong in Nederland dit seizoen al lang en breed uit zicht moeten zijn van de andere ploegen. Maar omdat iedere wedstrijd het een gatenkaas is (well done Erik!) moeten de punten worden gehaald door een surplus aan scorend vermogen. Want een goede RCV en nummer 6 halen, was te veel gevraagd van Overmars. En ja, dan moet Erik het doen. Nou, we hebben het met z’n allen kunnen zien hoe hij de gaten heeft gestopt!;-)))

1 juni 2020 om 19:47

Lekker lang verhaal maar ik kan er weinig kaas van maken moet ik zeggen.. Ten Hag is gewoon een prima trainer, werd in zijn eerste volledige seizoen als trainer van Ajax kampioen, won de beker en stond op een haar na in de CL.. Comfortabel de beste prestatie als trainer sinds Van Gaal in '95. Dan kun je allemaal lang of kort lullen maar hij heeft het gewoon uitstekend gedaan. Ook dit seizoen weer 10 punten in de CL (wat 9/10 keer gewoon genoeg is voor overwintering en vanaf speelronde 3 tot de onderbreking onafgebroken bovenaan gestaan). Tuurlijk, hij is soms weleens wat koppig en soms zijn zijn wissels o.i.d. lastig te verklaren. Maar een 'enorm overschatte trainer' is hij per definitie niet, dat is echt gewoon onzin.

Ik denk dat het wss vd Gaag gaat worden. Past precies in het profiel wat de ajax directie wil qua trainers, en qua uiterlijk past hij ook weer prima in het straatje Peter Bosz, Marcel Keizer, ETH en Alfred Schreuder.

1 juni 2020 om 08:34

He? Waarom hebben veel mensen het over welke trainer geschikt zou zijn voor Ajax, daar gaat dit artikel toch helemaal niet over? Er staat enkel 'opvolger van Ten Hag' omdat Erik de prijs vorig jaar won.

Voor mij zou het Lukkien zijn, beste prestatie van het seizoen.

Er zijn gewoon meerdere trainers die het verdienen. Koster, Slot, Lukkien, Advocaat... Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan. Ik zou echter gaan voor een trainer als Koster en Lukkien, omdat die gezien hun materiaal geweldig hebben gepresteerd. AZ hoort de laatste jaren al bij de top, dus dit jaar was wel een verbetering maar geen verrassing. Advocaat heeft het super gedaan, maar Feyenoord heeft ook wel goed materiaal om van de meeste clubs te moeten winnen.

ETH als hoogste geëindigd en wederom met een hoop mutaties fantastisch gepresteerd in de CL en weer miljoenen binnen gehengeld. Daarnaast na vorig seizoen MDL en FDJ nu Hakim afgeleverd voor een bak met geld aan Chelsea. Als hij het niet is dan slaat het nergens op. Presteren op het hoogste niveau is waar het omdraait, dat kunnen er maar weinig. Slot komt net kijken, Dickie is derde geworden. De trainer van Emmen ken ik niet dus dat zegt genoeg.

1 juni 2020 om 14:51

Prestaties in de CL tellen niet mee. Daarnaast miljoenen binnen gehengeld maar ook weer met miljoenen mogen smijten dit jaar. In de beker uitgeschakeld, in de competitie op een paar doelpunten na net boven een team met een veel lagere begroting, veel minder brede selectie en een veel maar dan ook veel lager transferbudget. Met zo'n selectie moet je je eigenlijk kapot schamen dat je niet 15 punten losstaat op je concurrentie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren