Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Suárez dit weer doet, moet hij voor het leven geschorst worden’

Laatste update:

Luis Suárez mag pas over vier maanden weer in actie komen, nadat hij tijdens het WK-duel met Italië zijn tanden zette in de schouder van bewaker Giorgio Chiellini. Het was al de derde keer dat de spits van Uruguay en Liverpool zich op die wijze liet gaan en Suárez werd daar zwaar voor gestraft.

/

Volgens Glenn Hoddle, voormalig international en bondscoach van Engeland, is dat een goede maatregel. Bij een vierde vergrijp moet het echter voorgoed afgelopen zijn, vindt de oud-middenvelder. “Als Suárez nog eens een tegenstander bijt, moet hij voor het leven geschorst worden”, laat Hoddle weten in de Engelse media. “Deze straf van de FIFA is prima, maar hij moet snappen dat hij hulp nodig heeft.”

“Want als hij opnieuw in de fout gaat, zal hij nooit meer voetballen”, voorspelt Hoddle. De 56-jarige Engelsman denkt dat de ex-Ajacied er profijt van zou kunnen hebben als hem een dergelijke maatregel boven het hoofd hangt. “De mogelijkheid van een levenslange schorsing zal hem meer angst inboezemen dan elke andere straf. Hij moet er nu echt voor zorgen dat hij geholpen wordt, zijn carrière staat op het spel.”

Ben je het met Glenn Hoddle eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet mee eens. Eerder en aantal maanden in een kliniek om hem van deze absurde stoornis (?) af te helpen. Schorsen heeft geen zin, dat hebben we nu al eerder gezien.

28 juni 2014 om 16:37

Ik neem aan dat hij nu na de 3e keer wel naar een psycholoog of kliniek toegaat

28 juni 2014 om 16:52

Uruguay moet gewoon Cesar Millan nationaliseren en hem samen met Suarez in de spits zetten!

28 juni 2014 om 16:53

Denk inderdaad dat Liverpool toch ook wel wat maatregelen gaan nemen om te voorkomen dat ze nog een keer worden genaaid door hun eigen speler. Is overigens nog maar afwachten of de schorsing van 4 maanden rechtsgeldig is, maar we zullen zien. Probleem voor Liverpool is dat hij zo ongelooflijk goed kan voetballen en zo belangrijk is geweest afgelopen seizoen.

28 juni 2014 om 19:00

Misschien dat ze hem dan beter kunnen naturaliseren.

28 juni 2014 om 19:20

Haha thanks voor de correctie, zo leer je ook nog eens wat!

29 juni 2014 om 13:23

Hij heeft bij Liverpool al begeleiding van een sportpsycholoog sinds het bijtincident in Engeland. sindsdien ging het daar goed.

Bij Uruguay heeft hij die begeleiding niet en viel hij terug in zijn oude gedrag.

28 juni 2014 om 17:03

Hij heeft nu 4 maanden om erna toe te gaan. Eens kijken of hij wat gaat doen.

28 juni 2014 om 17:07

Suarez heeft hulp nodig ipv Jan en alleman een dolk in de rug te krijgen!

28 juni 2014 om 17:28

idd.. zijn deze mensen nu zo dom?? straf dit straf dat, het heeft allemaal geen enkele zin en het is nog eens overdreven scheef ook in vergelijking met andere dingen die gebeuren op het voetbalveld waar niet eens naar gekeken word, bijvoorbeeld een elleboog, deze jongen kun je straffen wat je wilt , het helpt gewoon niet omdat hij zelf van te voren wss ook niet van plan is om te gaan bijten maar het gewoon uit het niets doet.. omdat hij gewoon even kortsluiting krijgt, daar helpt geen straf tegen, hulp heeft ie nodig, vind 4maanden overigens ook te veel maargoed.

28 juni 2014 om 22:50

Als Suarez zich niet kan controleren is het juist verstandig dat ie ff niet voetbalt. Das veiliger voor de rest. Dat doen we met gedragsgestoorde criminelen ook, die krijgen ook tbs en behandeling tegelijk.

28 juni 2014 om 23:05

Een hond die bijt maak je af, maar een mens die bijt geef je een schouderklopje en een tik op de vingers? Juist...

29 juni 2014 om 10:53

ja maar hier doen ze alsof de straf hem gaat helpen.. die straf helpt helemaal niks, de hulp die hij nu waarschijnlijk gaat krijgen, die gaat hem hopelijk helpen, daarnaast hoort hij natuurlijk gestraft te worden, maar vind 4 maanden wel erg veel.. maarja dan kan hij zich wellicht compleet focussen op zijn herstel.

28 juni 2014 om 17:07

Natuurlijk moet hij hulp zoeken. Maar als ik Suarez was zou ik direct wegwezen uit Engeland. Wat een overdreven afgunst heeft iedereen daar.
Eigen schuld maar die engelsen zitten er in wel heel snel bovenop om hem helemaal de grond in te boren.

28 juni 2014 om 16:42

Zeker onzin dat je tanden in iemand zet. Zeer terecht. Nog 1x en gewoon schorsen voor het leven

Jaja nu weten we het wel. Graag onderwerpen waar Suarez voetbalkwaliteiten aan bod komen.. Dat gezeik over die beet word ik spuugzat van. Stelletje sensatiezoekers

28 juni 2014 om 16:34

Want hier mag geen aandacht aan besteed worden ? Het is nog al wat he, Als jij er zo spuugzat van wordt klik je het toch niet aan .

28 juni 2014 om 16:36

Als er in het jaar dat Rijkaard Völler in z'n nek fluimde, ook voetbalzone was geweest, hadden we waarschijnlijk ook een bericht of 8 per dag gehad.

28 juni 2014 om 16:38

He Icecube, hoe is het leven als rapper ?

28 juni 2014 om 16:39

Fuck bitches get money he, zo hoort het. Verder prima, Lekker luieren op deze zaterdag, vanavond gezellig BBQ met de buren.
Groetjes!

28 juni 2014 om 16:43

Thuglife jwz

28 juni 2014 om 16:44

Loop niet zo te zwammen.. ik keur het niet goed wat Suarez gedaan heeft, maar 3 wedstrijden schorsing was prima geweest. Laat ze zich drukmaken om de doodschoppen die bijna elke dag wordt uitgedeeld bij het voetbal

28 juni 2014 om 17:10

Nou bij de 1e keer kreeg hij geloof ik al 8 wedstrijden schorsing. Als hij voor de 3e keer dan 3 wedstrijden zou krijgen zou een beetje raar zijn

28 juni 2014 om 19:04

Dat gezeik om suarez moet maar eens afgelopen zijn .. Als eric cantona een supporter naar de terung slaat en dan nog mag voetballen mag suarez een tegenstander bijten .. Liever een kleine beet dan dat je been in splinters wrd getrapt door pepe of andere debiele spelers .. Spelers die in hun dagelijkse leven hun vrouw slaan of weetk wat hoor ik niemand over tis gwn allemaal jaloezie omdat suarez de beste aanvaller van het moment is en geen lieverdje als messi ik hou van zon spelers sterren met een rafeltje werden ze genoemd bij studio brasil heerlijk zijn handsbal 4 jaar geleden dat is winnaarsmentaliteit

28 juni 2014 om 21:50

Ja lekker laten gaan en dan alle kinderen die elkaar zaterdagochtend op het voetbalveld bijten omdat het winaarsmentaliteit is.

28 juni 2014 om 22:54

Euh, Cantona kreeg een veel zwaardere straf dan Suarez (8 maanden) en dat was pas z'n eerste zware 'offense'. Suarez heeft het voetbal in diskrediet gebracht en mag daar best serieus voor gestraft worden.

28 juni 2014 om 23:06

Wisconsin, reken daarbij ook dat dit niet het eerste incident is. Handsbal tegen Ghana, drie keer bijten, het hele gebeuren met Evra...

28 juni 2014 om 16:45

Hoezo? Zijn voetbalkwaliteiten komen voorlopig niet meer aan bod.

28 juni 2014 om 16:49

Helemaal mee eens. De gifbeker is wat mij betreft leeg, het houd een keer op. Suarez word al genoeg gestraft door schorsing.

Natuurlijk niet. Hij zet alleen maar een paar tanden in iemands lijf zonder gevolgen. Als je 3x iemands been breek word je nog niet eens voor je leven geschorst

28 juni 2014 om 16:57

Als je t 3x bewust doet geef ik je op een briefje dat je niet meer speelt,maar een been breekt zelden en de spelers die een keer bij iemand been braken hadden zware straffen(ben alleen voor een hogere straffen nog)

Weer een Engelse reactie, misschien heeft Maradona toch gelijk dat ze hem beter naar Gitmo kunnen sturen hierna

Rot op man. Hypocriete figuren die Engelsen bah.

28 juni 2014 om 18:45

Walgelijk dat gedrag van dit soort Engelsen.. Maarja, je ziet deze oude onbenul ook op een foto met allemaal Man U shirtjes achter m hangen hahaha... ligt er dus dik bovenop dat ie niet objectief is.

Denk trouwens dat Suarez al wel een tijd in behandeling is.. Waarschijnlijk al na die beet in Ivanovic... Hij heeft zich eigenlijk voorbeeldig gedragen dit seizoen.. Zoveel schoppen gehad en nooit afgereageerd... Jammer dat ie dit nu doet, maar ik vind zo'n beet eigenlijk niet zo erg. Wedstrijdje of twee geschorst meer dan genoeg. En gewoon goed uitpraten met Chielini en Fifa..
Maarja dat is t probleem.. Bij de Fifa en ook Uefa wordt nooit iets op een volwassen, eerlijke of rechtvaardige manier uitgepraat en opgelost. .. Daar zitten alleen maar invalide zieltjes die met een paar miljoen op de bankrekening nog steeds niet genoeg hebben en alleen om zichzelf geven.. Dan is het natuurlijk handig om dit soort zaken uit te vergroten opdat het volk wordt afgeleid van de werkelijke problemen: (1) Fysiek gevaarlijk gedrag op het veld (2) Toneel en matenaaier prakijken op het veld (3) Oneerlijke verdeling van welvaart en inspraak op, rondom en buiten het veld.

28 juni 2014 om 18:54

Bij Liverpool staat hij in ieder geval onder begeleiding. Het feit dat hij in de razendspannende (voor Liverpool) titelstrijd geen domme dingen heeft gedaan bewijst dat het wel effect heeft. Jammer dat dit niet bij de nationale ploeg het geval is. Hij heeft gewoon een kronkel in z'n kop die ervoor zorgt dat af en toe volledig de stoppen doorslaan.

Hij heeft inderdaad hulp nodig. Het statement van hem is nog triester. Het komt in het kort neer op; Ik verloor mijn balans en viel met mijn hoofd op de schouder van Chiellini. Diep en diep triest.

Niet mee eens, deze jongen kan er niks aan doen. De stoppen slaan gewoon door bij hem wanneer het niet draait of iets dergelijks.

28 juni 2014 om 16:42

Dus lekker ze gang laten gaan

28 juni 2014 om 16:51

@heyna deze jongen kan er wel degelijk iets aan doen namelijk hulp zoeken. Voorlopig is ie alleen maar bezig met het hele voorval structureel te ontkennen.

28 juni 2014 om 17:06

Als we deze gedachten gang van je doortrekken in het extreme:

Laten we zeggen een moordenaar, ah joh die kan er niks aan doen dat hij 3 keer over iemand heeft vermoord. Want de stoppen slaan bij hem door. Nee joh ach weet je wat voor het leven achter de tralies is ook zo overdreven.

Je kan angst inboezemen wat je wilt. Dit is geen rationele actie van Suarez. Denkt hij nou echt dat Suarez op het moment van bijten aan de consequenties denkt? Dit is gewoon een black out in het heetst van de strijd. Alsof Suarez niet weet dat zo'n wedstrijd gefilmd wordt. En een levenslange schorsing is onzin natuurlijk, want dan moet de hele regelgeving op de schop.

Niet mee eens!

Dit omdat hij het gewoon niet bewust doet.. je denkt van wel maar het is gewoon kortsluiting. Kortom; welke straf je hier ook aan hangt, wanneer hij geen hulp zoekt blijft dit gebeuren zelfs al zou hij bij wijze ven een kogel krijgen indien hij het nog een keer doet.

Een betere straf zou idd zijn dat hij zich laat behandelen. Dit hoort niet op het voetbalveld! De andere straffen hebben ook niet geholpen, dit is gewoon instinct dit zit in hem.. krijg je dat er niet uit gebeurt er weer iets binnenkort wanneer hij weer onder immense druk staat, hij moet gewoon geholpen worden hoe erg dat ook klinkt!

Wat een onzin van Hoddle! Dat weet hij zelf ook wel

28 juni 2014 om 17:14

En nu heeft hij dus mooi de tijd om er wat aan te gaan doen. Zo simpel werkt het dan ook wel weer.

4 maanden een klooster in met enkele psychiaters er bij.

Ja hoor en als een voetballer een tackel inzet waardoor die iemands been breekt krijgt die 3 weken en Suarez zou levenslang geschorst moeten worden? Rot op deze straf voor Suarez is al te absurd voor worden.

28 juni 2014 om 17:16

Je hebt gelijk.

Laten we voortaan alleen nog maar rechtopstaand voetballen met de armen langs het lichaam gebonden. Springen en koppen verbieden, want anders krijg je een kopduel en daarbij kunnen 2 spelers met de hoofden tegen elkaar botsen.

Kan niet wachten tot dit spektakel uitgezonden wordt.

28 juni 2014 om 18:58

Hahahaha.... Je kan best hard spelen zonder bij regelmaat mensen in gevaar te brengen... Voetbal is misschien enkel een mannensport... Maar er is niets mannelijks aaan ellebogen, doodschoppen en andere schijnheilige wandaden..

Het spektakel dat nu wordt uitgezonden bestaat voor de ene helft uit gekken die het verwonden van een ander en er mee wegkomen tot een kunst verheven hebben... en voor de andere helft uit een stel matenaaiers die elke kans aangrijpen de ander een kaart aan te naaien..
Dat is het spektakel waar Sammerens zich blijkbaar hard voor maakt... of wat m hard maakt.. ik weet t niet.

Het is eigenlijk mooi om te zien dat van alle etterkoppen, Suarez zelf (die nogal eens een penalty uitlokte), juist de enige is die de afgelopen jaren zijn gedrag heeft verbeterd.. En ook die zelf zijn excuses heeft aangeboden..

Zou v Bommel, Toivonen, Davids, Pepe, Materazzi, en ook Chiellini (haren trekken) dit nog weleens willen zien doen.. Die gaan hun hele leven door met doodschoppen, ellebogen en matenaaierij en zijn daar nooit publiekelijk voor afgemaakt.. Niet dat dat voor mij hoeft. Maarja, het is toch behoorlijk scheef..

Sammerens wordt blijkbaar liever invalide geschopt dan dat ie een 30 min Suarez Tatoo krijgt.
Ook ziet Sammerens liever een 'spektakel' van moordenaars en sissies,, dan van echte rasvoetballers die alleen reageren als de ander eerst wat doet (zij het met een beet).

28 juni 2014 om 20:19

Absoluut, beweer ik het tegendeel dan?

Feit is dat voetbal een contactsport is waarbij pijnlijke botsingen, armen in het gezicht en ongelukkige tackles onvermijdelijk zijn. Ook zonder foute intenties kan iemand zijn been gebroken worden bij een tackle. Als voetballer ga je bewust dat risico aan. Het is onoverkomelijk dat er bij iedere voetbalwedstrijd situaties zijn waarbij een voetballer in gevaar komt. Iedere ingezette sliding is in theorie gevaarlijk.

Zodra er sprake is van onbehoorlijk gedrag zoals bewuste ellebogen of gevaarlijke tackles dan dient daar tegenop te worden getreden. Iets wat volgens mij ook gewoon gebeurt. Leuk lijstje namen die je noemt. Stuk voor stuk spelers die allemaal met enige regelmaat geschorst zijn vanwege hun gevaarlijke spel. Je bewering dat ze nooit publiekelijk zijn afgemaakt is incorrect. Meerdere spelers uit je lijstje zijn uitgebreid bekritiseerd in de media.

Wel grappig dat je meent te moeten vertellen waar ik mij hard voor maak, wat mij hard maakt of dat ik liever invalide wordt geschopt. Ik heb zelf levenslange schade aan mijn enkel door het voetbal en kan alleen nog met een brace spelen. Je kent mij volledig niet, je insinuaties zijn ongegrond en tevens totaal onnodig. Nergens beweer ik dat ik geniet van ernstig gemeen spel en dat ik het leuk vind om te zien.

Bij ernstig gemeen spel moet voor mij net goed hard opgetreden worden, zeker als het vast staat dat de intentie van de overtreding van slechte aard was.
Punt is dat het bij veel overtreding lastig hard te maken is dat een speler zeer bewust over de schreef ging. Bij gevallen dat dit wel duidelijk is wordt gewoon hard opgetreden hoor. Pepe kreeg 10 wedstrijden in 2009, Joey Barton heeft eens 12 wedstrijden gekregen, Cantona 9 maanden, Di Canio 11 wedstrijden en zo zijn er meer.

Feit is dat mijnheer Suarez zich nu voor de derde keer schuldig heeft gemaakt aan bijten. Iets wat nooit en te nimmer ook maar onopzettelijk kan gebeuren tijdens het spel. Voor de derde keer een zwaar vergrijp waarbij opzet 100% vaststaat mag terecht zeer zwaar gestraft worden. Met zijn recidivisme is naar mijn mening terecht rekening gehouden. Bij anderen behoort dat ook te gebeuren. Als bvb Witsel zijn overtreding op Wasilewski zou herhalen dan mag hij net zo goed 20+ wedstrijden toe gaan kijken.

1 juli 2014 om 01:23

Aah, ik zie een reactie

Of je het tegendeel beweert? Er was een discussie over Suarez en ene ilana vond het oneerlijk dat Suarez zo'n grote schorsing krijgt terwijl allerlei (on)opzettelijke doodschoppen niet zo zwaar bestraft zijn.

Jij reageerde hierop sarcastisch en stelde dat we dan "voortaan alleen nog maar rechtopstaand voetballen met de armen langs het lichaam gebonden. Springen en koppen verbieden, want anders krijg je een kopduel en daarbij kunnen 2 spelers met de hoofden tegen elkaar botsen." Hier reageerde ik weer op, want het ging mij - en ook dit stuke op VZ - om de hoge schorsing van suarez, die ik ver buiten proportioneel vind.

Het feit is Suarez veel te hard gestraft wordt. De meeste 'doodschoppen' komen er danwel geheel mee weg, danwel komen ze er in vergelijking tot suarez goed vanaf. Als je die oneerlijke situatie dan gaat bagatelliseren met zo'n sarcastische opmerking dan maak je je dus hard voor de situatie als ik hierboven heb beschreven. Misschien niet je bedoeling, maar lees en leef je dan in in de context van de discussie.

Het feit blijft dat mijn punt alleen is aangevallen door mijn vergelijkingen te verdraaien. Uigebreid bekritiseren is niet hetzelfde als publiekelijk afmaken.. En ja de namen in dat lijstje zijn veel verder gegaan dan Suarez had durven dromen toen hij beet.

Tuurlijk niet alles is op te lossen of te bestraffen, maar het gaat mij om een rechtvaardige vergelijking van vergrijpen.. En die licht nu eenmaal scheef op t moment (let op het gaat nog steeds over de beet tegenover de dooschop/elleboog).

Klopt dat voetbal gevaarlijk is.. contact en soms pijn hoort erbij.. Maar nogmaals het ging om de verhouding van een beet met een doodschop.. Als je een reactie daarop - zoals die van Ilana007 - op zo'n manier wegzet, krijg ik de indruk dat je de oneerlijke verdeling van straffen dus terecht vind - het doodschoppen even of minder erg dan een kleine beet (en echte beet zou namelijk tot bloedens toe zijn). Niet gek dat ik dat denk, want van alles wat je had kunnen typen, neem je het toch op voor de doodschoppers.. al dan wel bedoeld of niet ;-) Let ook op de context van de discussie en hetgene waar jij op reageerd!
Het doel van mijn reactie was om dat oordeel te ridiculiseren. Waarom? Dat heb ik in t vorige bericht al verteld.

Leuk lijstje is het inderdaad, want Pepe kreeg de 10 wedstrijden pas na 20 ellebogen in t gezicht en precies nadat hij iemand die op de grond lag ging schoppen. De anderen zijn af en toe gestrafd met 3/4 wedstrijden hooguit, en zijn ook vaak weggekomen. -- Nogmaals. De vergelijking van doodschoppers die veel minder zwaar worden gestraft dan Suarez was mijn punt. Alle mensen in mijn lijstje hebben met herhaling de gezondheid van anderen ernstig in gevaar gebracht. De Suarez-beet komt hier nog niet eens bij in de buurt. Goed lijstje dus.

Klopt dat het vaak lastig te zien is of iemand express een ander bezeerd, Maar het is toch zo vaak overduidelijk geweest dat het een opzettelijke schop was of opzettelijk gevaarlijk gedrag (opnieuw Mijn Lijstje!!!)

Maar omdat je zeker weet dat die beet (niet een schop) express is, die dan maar 10x zo hard te straffen dan al dat grove gedrag waar de opzet 'lastiger' is aan te wijzen, is natuurlijk zwak van de fifa. Dan moet je gewoon zeggen, "tja we weten zeker dat ie opzettelijk beet, maar het is natuurlijk nog steeds veel minder erg dan al die doodschop/elleboog-schade, of die laatste nu expres waren of niet". We zijn nog steeds in vergelijking...

Kijk ik vind die beet geen zwaar vergrijp. Wel achterlijk en twee wedstrijden schorsing... Maar het is nog geen schim van al die onbestrafte smerige dooschoppen van Davids en Van Bommel.. Geef toe, die raken de knie ipv vd bal echt niet perongeluk (soms misschien, maar meestal niet, die hebben echt wel voldoende coordinatie). Er zijn zelfs filmpjes waar je gewoon kunt zien dat de bal een kant op gaat, en de voet van Van Bommel de andere kant: op de knie of enkel..

Nu het publiekelijk afmaken. Ik weet niet of hevig in de media bekritiseren hetzelfde is als publiekelijk afmaken. Van mijn lijstje staat alleen Pepe er 'publiekelijk' vergelijkbaar voor.. En ja die heeft al 20 mensen serieus in gevaar gebracht. Suarez niet.. Alweer de vergelijking.

Tot slot,, mijn excuses voor de ietwat 'harde' taal. Dat 'harde' was niet netjes ;-)
Echter met sarcasme laat iemand zich toch wel degelijk kennen

Al hoop ik dat je wel begrijpt dat als je zodanig reageert het natuurlijk wel bijdraagt aan de indekking van het echte onnodige gevaarlijke spel, en de hetze tegen een man die drie keer een klein beetje pleegde - of ie t nu met opzet deed of niet ;-)

Kijk dus niet alleen naar opzet, maar ook naar (mogelijk) effect.
Bagatelliseer de dooschoppen niet terwijl je de ander die bijt naar een gesticht stuurt.

De hetze is inderdaad hetgene wat werkelijk gevraarlijk is...gevaarlijk gedrag.

Mijn vraag (niet alleen aan Sammerens maar aan allen): is dit gevaarlijke gedrag opzettelijk?

Al sinds zijn schorsing heb ik gemengde gevoelens erover, Natuurlijk hij mag nooit bijten en daarom is zijn schorsing gewoon terecht, maar toch vind ik het jammer en zonde, het is zon prachtvoetballer om naar te kijken. Hij is een speler waarvoor je naar het stadion komt, maar door die rare fratsen van hem kotst de halve wereld hem nu uit, zon zonde. Aan de ene kant vind ik het goed dat die geschorst is, want dat heeft hij echt wel verdiend met deze domme actie. Maar aan de andere kant is het ook jammer om hem zolang niet aan het werk te kunnen zien..

Als een van de weinige denk ik ben ik het daar wel mee eens, straffen, verplicht naar een psycholoog allemaal lijkt het niet te werken en hij doet het steeds weer opnieuw.

Er is ook een stukje eigen verantwoordelijkheid, vanaf zijn jeugd deed die al dit soort gekke fratsen uithalen op een voetbalveld, dan moet je je daar aan laten behandelen, doe je daar niet genoeg je best voor dan moet je gewoon lekker iets anders gaan doen.

Het probleem ligt vooral dat mensen om hem heen totaal niet durven te zeggen dat het zo niet langer kan, puur omdat ze afhankelijk zijn maar die moeten wel beseffen dat ze debet zijn aan het vernielen van zijn carriere als ze niet ingrijpen.

Benen breken etc dat kan gebeuren op een voetbalveld dus die discussie is zinloos, het bijten van een tegenstander hoort op geen enkele manier thuis op een voetbalveld. Daarnaast vind ik ook dat iemand die doelbewust zijn tegenstander blesseert lang geschorst moet worden en bij meerdere keren ook verbannen mag worden.

28 juni 2014 om 17:00

Kijk eens op https://www.youtube.com/watch?v=kbxjmgfcax4 en zeg dan nog eens dat het bij het voetbal hoort.en dit zijn nog maar een paar voorbeelden.zo zijn er genoeg overtredingen die bij 1 x al een levenslange rechtvaardigen bijten,schoppen,kopstoten horen allemaal niet op een voetbal veld.

28 juni 2014 om 17:17

Volgens mij zeg ik nergens dat kopstooten wel kunnen, het lijkt mij logisch dat dit ook niet op het voetbalveld thuishoort.
Schoppen hoort dus niet bij de sport, misschien moet je dan toch een andere sport gaan kijken want het hoort er wel degelijk bij, het bewust te laat inkomen en puur je tegenstander willen raken hoort daar niet bij maar dat zeg jij niet.

28 juni 2014 om 17:42

Alle overtredingen zonder intentie om de bal te raken,dus ook schoppen zijn allemaal frustratie en hoort niet op het veld thuis.zo bedoelde ik dus schoppen.en je zegt zelf al puur je tegenstander willen raken hoort daar niet bij.

28 juni 2014 om 17:56

Kopstoten, ellebogen en/of andere absurde overtredingen moeten minimaal de straf zijn die Suarez heeft gekregen. Maar dan al bij de eerste keer dat iemand het doet. Wat Suarez heeft gedaan moet nog zwaarder bestraft worden!!

29 juni 2014 om 13:30

@V-Watcher

Het probleem zit veel dieper. Je stipt zelf zijn jeugd al aan. Deze jongen komt uit een straatarm gezin. Voetbal is de enige manier waarop hij zich uit deze armoede kon onttrekken en daarmee zichzelf, zijn moeder en zijn broer en zus een betere toekomst kon geven. Voetbal is in een dergelijke omgeving veel agressiever, spelers leren al vroeg om uit te delen en te incasseren. Voor hun staat alles op het spel en dan gaan ze vaker over de schreef. Het is niet voor niets dat in een dergelijke omgeving iedereen veel agressiever speelt dan bij onze jeugdopleidingen.

Nu is Suarez rijk en een gearriveerde topvoetballer. Nu moet hij minder agressiviteit in zijn spel leggen en proberen zijn hoofd koel te houden echter dat is niet makkelijk onder grote druk en stress. Soms knapt het dan in zijn hoofd en komt de straatvoetballer terug. Precies hetzelfde wat je bij veel meer voetballers uit dergelijke culturen ziet.

29 juni 2014 om 15:12

Ook op straat word bijten niet getolereerd, hard spelen en gemeen spelen wel maar ook op straat hoort dit er niet bij.

Pure onzin dus wat je zegt, ook daar word dit niet getolereerd.

29 juni 2014 om 15:20

In voetbal wordt alles getolereerd wat niet door de scheidsrechter wordt gezien. Zeker op de lagere niveau's en zuid-Amerikaanse landen.

En op straat in de achterbuurten van Uruguay wordt ook alles getolereerd tenzij je voor je zelf kan opkomen. is totaal geen onzin, verdiep je maar eens in andere culturen en landen voordat je reageert.

Ik denk dat iedereen wel boos is op Suarez, maar zulke uitspraken zijn ook niet nodig, zeker niet als het vanuit Engeland komt. Men, met name de Fifa, zou hem moeten dwingen therapie te gaan volgen. Hij is pas 27 dus hij heeft nog 6/7 jaar de tijd om zijn prooi te zoeken.

28 juni 2014 om 19:13

Ach toen die Engelsman Defoe Macherano beet kreeg hij "maar"een gele kaart en de Engelse vonden dat terecht. Bij Suarez mag vinden ze dat hij nooit mag voetballen, stelletjes hypocrieten.

Haha sommige onderwerpen worden weer lekker uitgemolken net zoals dit...

Hij had al voor de rest van zijn leven geschorst moeten worden.
Een keer is een incident, maar met drie keer ben je een psychopaat,
En had na de eerste keer een behandeling moeten hebben.
Als een hond twee keer iemand bijt word hij, zonder geschorst te worden voor vier maanden, zonder pardon afgemaakt.
Als iemand dit een keer op straat doet mag hij voor mishandeling de bak in en krijg je ook nog Tbs.
Hij zou geluk hebben als hij tussen die twee had mogen kiezen.

28 juni 2014 om 16:51

Je krijgt echt geen tbs als je iemand bijt, misschien als je em opeet ofzo.

28 juni 2014 om 17:52

Kan me iemand herinneren die een waxinelichtje tegen een dichte koets aangooide. Hij kon niemand verwonden maar heeft toch ruim 4 maanden cel gekregen en Tbs. Dus wat Suarez doet is toch echt wel erger dus verdient hij een zwaardere straf als een waxinelicht gooier.

28 juni 2014 om 20:13

Hahah dan noem je ook de zwaarst gestrafte zaak op omdat het het koningshuis betrof, mensen die dronken kinderen doodrijden krijgen ook amper wat meer dan een taakstraf, in dat opzicht is Suarez vergelijkbaar met de waxinelichtgooier.

28 juni 2014 om 16:59

Stuur alle kinderen dan ook maar gelijk naar de TBS kliniek.. die bijten elkaar wel vaker in hun donder.

28 juni 2014 om 17:54

Kinderen weten niet beter als ze een jaar of drie zijn. Deze "volwassen man" is er al twee keer eerder door miljoenen mensen aangesproken over zijn absurde gedrag. Kan de vergelijking niet echt vinden met kinderen van drie/vier jaar.

28 juni 2014 om 18:58

Klopt. Was ook cynisch bedoeld.

28 juni 2014 om 21:30

Wat een heerlijke comment

Liverpool gaat het toch zeker wel aanvechten? Zonder hem hadden ze echt geen CL gespeeld volgend jaar. Nu moeten ze hem missen voor een aantal maanden, terwijl ze verplicht zijn hem af te staan.
Hij mag zelfs niet met ze trainen, dat slaat echt werkelijk waar nergens op.

Dat hij niet uit mag komen in 9 interlands terecht, dat hij vier maanden niet in clubverband mag uitkomen in de diverse competities, vind ik al aan de hoge kant en hier straf je de club het hardste mee.
Maar waarom mag hij niet trainen?? dat is zijn werk, dus de Fifa zegt hier tegen de werknemer van een andere werkgever, dat hij vier maanden zijn beroep niet mag uit oefenen. Daarnaast mag hij geen voetbalstadion ter wereld bezoeken, bezit de Fifa die stadions??

Begrijp me niet verkeerd, ik keur bijten op een voetbalveld, ten zeerste af. Ik snap dat het ook de derde keer was en dat hij daar echt voor gestraft moet worden,
Daarnaast keur ik het nog meer af dat hij en heel zijn ploeg en land het blijven ontkennen, ik vind alleen dat de Fifa hier te ver is gegaan in het uit oefenen van hun macht en hier recht spreken over zaken waar ze niets over te vertellen zouden moeten hebben.

Die hetze tegen Suarez begint me nu toch wel te irriteren. Ja hij zat fout en ja hij verdient een schrosing, zeker. Die heeft hij ook gehad. De schorsing voor het nationale elftal van 9 wedstrijden vind ik terecht, Luis is een recidivist en de straf is in lijn met de vorige schorsingen van 8 en 10 wedstrijden die hij eerder kreeg voor dit vergrijp. In dat opzicht zou ik ook een wat langere schorsing kunnen begrijpen.

Echter de schorsing voor het clubvoetbal vind ik niet juist, niet tegenover Liverpool en niet tegenover Suarez. Eerder had de Fifa wat mij betreft een verplichte behandeling aan de straf toegevoegd, al weet ik niet of ze daatoe bevoegd zijn.

Maar al die suggesties hierboven van opsluiten, voor het leven schorsen, nooit meer voor Uruguay spelen enz. vind ik buiten alle proporties. Ik vind harde overtredingen die voortkomen uit een spelsituatie een andere orde, ook daar kun je voor schorsen maar dat komt nog voort uit iets dat met voetbal te maken heeft. Spugen, kopstoten, slaan en bijten vind ik een hele andere categorie. Dat zijn misdragingen die enkel en alleen gericht zijn de tegenstander, zonder verder doel voor het spel. Puur spelbederf. Ik vind dat dergelijke vergrijpen zeer zwaar moeten worden aangepakt. Niet alleen Suarez dus maar alle lieden die zich hieraan schuldig maken: Zidane na Materazzi, Ortega na Van der Sar, Sakho tegen Minda, Rijkaard tegen Vőller, allemaal snoeihard schorsen en bij herhaling moet de straf omhoog.

Echter de huidige hetze vind ik buiten alle proporties. Laat de kerel nu even met rust, alles is er wel over gezegd nu en hij zal nu moeten bewijzen dat hij hier nu wel van geleerd heeft. En hopelijk zoekt hij hier hulp bij.

Voor het leven schorsen slaat wat mij betreft helemaal nergens op, dat staatniet in verhouding met het vergrijp vind ik. Suarez wordt, door het podium waarop hij dit flikte, op dit moment bovengemiddeld aangepakt door de media over de hele wereld. Begrijpelijk maar eens moet het ophouden en moeten we met z'n allen weer op een normale manier naar de zaak gaan kijken. Dit begint eng te worden.

29 juni 2014 om 00:31

Marcore, de hetze tegen Suarez zal alleen maar toenemen wanneer dit heerschap zijn gedrag blijft ontkennen. Suarez komt nu met de verklaring dat hij was gestruikeld en per ongeluk in aanraking kwam met zijn tegenstander en absoluut niet de intentie had om zijn tegenstander te bijten. Geloof jij het? Deze man roept het over zich zelf af, je moet toch wel een enorme plaat voor je kop hebben wanneer je in de media durft te beweren dat dit derde bijt incident het gevolg was van een ongelukkige struikelpartij. Het zou Suarez sieren wanneer hij in de media zou toegeven dat er sprake was van een bewuste handeling in plaats van de vermoorde onschuld te spelen!

29 juni 2014 om 13:38

@pettersson1963

En hoe vaak zie je een voetballer na een doodschop of kopstoot zeggen, ja ik deed dat express. Of iemand zeggen, ja het was een penalty, ik legde hem echt express neer of ik maakte express hands? Ik ken ze niet, iedereen ontkent altijd alles.

De enige die een keer in zijn biografie zei dat ie expres iemand een doodschop heeft gegeven en daarmee iemand carrière heeft beëindigd was Roy Keane. En voor deze eerlijkheid werd hij meteen drie jaar later alsnog aangeklaagd en geschorst.

Haha sommige reacties. Niet straffen maar in een kliniek. Ga toch weg als ik voor de derde keer een rijbewijs kwijtraak omdat ik iets doms of onverantwoords doe mag ik dan ook proffesionele hulp? Laat hem op de blaren zitten. Zelfs een jaar zou te kort zijn.

28 juni 2014 om 17:56

Rijbewijs kwijt wellicht slechte vergelijking maar ik bedoel maar te zeggen dat ik niet geloof dat dit een stoornis is. Deze jongen mket gewoon is echt aangepakt worden. Zeker na zijn statement erder vandaag

28 juni 2014 om 19:04

Tja een fout tijdens het rijden kan iemand anders en ook jezelf het leven kosten.. Die beet was zo onschuldig als je vreemdgaande ex.

Pak dan ook die houthakkers aan die hun tegenstander in 2en willen schoppen, nu komen ze er vanaf met een gele kaart of een paar wedstrijder schorsing.

In een vorig artikel benoemde hij dat hij struikelde en met zijn gezicht boven op de schouderblad van Chiellini viel. Naar mijn mening was dit een bijtbeweging, maar al zou hij de waarheid spreken, dan nog heeft hij de schijn tegen. Liever laat ik dit in het midden.

Als voetballiefhebber hoop ik toch dat hij dit soort dingen nooit meer gaat doen. Het is natuurlijk te bizar voor woorden dit gedrag. Daarbij heeft hij dit natuurlijk niet nodig, aangezien hij momenteel in de bloedvorm van zijn leven verkeerd.

ik vraag mij nog altijd af na het bekijken van de beelden of hij wel beet want ik vond het echt niet duidelijk! ik vind de straf veel te zwaar.

maar goed nu zal ik afgemaakt worden door iedereen!.

Iemand die een doodschop uit deelt moeten ze ook zwaarder straf ook 9 wedstrijden en 4 maanden een stadion verbod wad suarez deed was half niet zo erg als wat defour deed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren