Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Kramer dit niet leert beheersen, is het voer voor psychologen’

Laatste update:

De Klassieker van zondag dreigt voor Michel Kramer nog een staartje te krijgen. De aanklager betaald voetbal gaat bekijken of er een nader onderzoek moet komen naar een actie van de aanvaller van Feyenoord, meteen na de 1-1 van Dirk Kuyt.

/

Kramer snelde na de late 1-1 naar het Ajax-doel om de bal uit het net te halen, maar maakte daarbij een beweging met zijn been richting André Onana. Hoewel de keeper van Ajax lichtjes geraakt lijkt te worden, reageert hij niet op de provocatie van de ingevallen spits. De aanklager gaat niettemin de beelden bestuderen om te bepalen of er een officieel onderzoek ingesteld moet worden.

Alfons Groenendijk wil de actie niet goedpraten, maar toont heel voorzichtig ook begrip. De oud-voetballer heeft het over een moment van 'totale euforie' bij Kramer. "Je bent gewoon heel even van de wereld als je als ploeg een belangrijke goal maakt. Er zit op dat moment frustratie in die jongen. Maar baldadigheid zit ook in zijn karakter", zo stelde de analist bij NPO Radio 1.

Commentator Leo Driessen vroeg zich openlijk af of Groenendijk de actie van Kramer goed probeerde te keuren. "Nee, maar je moet zo'n jongen ook leren begrijpen", repliceerde hij. "Hij kent momenten van kortsluiting en dan gaat hij over de grens en komt hij in de problemen. Als Kramer dit niet leert beheersen, blijft hij in de problemen komen. Dat is voer voor psychologen."

Denk jij dat Michiel Kramer komend seizoen nog voor Feyenoord speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja ik denk dat Groenendijk het goed verwoord.
Ik moet zeggen ik heb het alleen van de achterkant terug gezien en dan zie ikn iet dat hij hem raakt.
De actie op zich is aan de ene kant wel raar . Maar volgens mij gebeurd het wel vaker als er gescoord word er voor een tegenstander gejuichd word. Niet heel vaak moet ik zeggen .

Waar heeft dit mee te maken ik weet het echt niet. Laten we voorop stellen al heeft hij Onana geraakt dan moet hij gewoon geschorst worden. En neem aan dat hij iig een reprimande krijg voor het overdreven juichen en ik denk dat het zelfs het overdreven provoceren is van de tegenstander?

Ik weet voor de rest niet zo goed wat ik er mee aan moet.

25 oktober 2016 om 07:49

het is idd raar dat je alleen de beelden krijgt de zien van de achter het doel, want daardoor kan je niet zien wat er precies gebeurt. want als hij onana echt raakt, reageert die toch echt wel anders. en hij reageert eigenlijk niet. vanuit die beelden kun je dat niet goed zien, ik heb het iedee dat hij kramer aan ziet komen en zijn hoofd weg draait en op de beelden is dat precies op het moment dat kramer zijn been buigt. kan goed 50 cm ervaf zitten. net wat jij zegt er zijn wel vaker momenten waar op een speler snel de bal wil halen en iets tegen de keeper op tegenstander zegt/juicht omdat deze tijd aan het rekken was en nu dus iets terug kan doen.
maar als blijkt dat hij dit echt bewust doet en hem echt raakt, wat ik dus vanaf de zijkant beelden wil zien, dan moet je hem idd schorsen. maar juist omdat het kramer is is het wel lekker om er weer zo'n poppekast van te maken.

25 oktober 2016 om 08:07

Of hij hem raakt of niet. Je ziet duidelijk dat hij een beweging maakt richting onana. Hij mag onana bedanken dat hij zich niet aanstelt anders had hij 6 wedstrijden gekregen

25 oktober 2016 om 08:16

Het maakt natuurlijk wel degelijk uit of hij Onana raakt.
Onana had zich ook kunnen aanstellen en kunnen matenaaien dat had aan de actie van Kramer natuurlijk niets veranderd. Uit de beelden is niet op te maken of hij Onana raakt.

25 oktober 2016 om 08:28

Ik snap best dat mensen mij niet geheel neutraal kunnen vinden hier omdat ik toch een groot feyenoord hart heb.
Maar wat ik zie van de camera's van achter onana is dat Kramer puur naar Onana loopt om dicht bij zijn hoofd te juichen.

Ik zie hier geen trappende beweging of zo ik denk als dat was geweest iedereen die erom zou staan en Onana ook heel anders zouden reageren. Volgens mij was de beleving op het veld heel anders.

Dit is hoe ik het zou beoordelen en ook hoe ik het zie na de beelden ook langzaam heb gezien.

Ik snap heel goed dat Kramer haters het anders willen zien

25 oktober 2016 om 08:56

Waarom loopt hij er op deze wijze naar toe om dicht bij zijn hoofd te gaan juichen. Want dat doet hij niet, hij juicht niet. Hij rent naar hem toe, raakt hem of ontwijkt hem op het allerlaatste moment, maar dat maakt al niet meer uit. Hij maakt een bepaalde actie die volledig overbodig en puur alleen uitdagen is, terwijl het spel stil ligt.
Dit is niet de eerste keer dat hij zo'n vreemde actie uithaalt.

Ben ik dan nu een Kramer hater, omdat ik werkelijk niets begrijp van zijn actie en het gewoon volslagen idioot vind dat je dit doet?

25 oktober 2016 om 08:56

"Kramer provoceert Onana na de 1-1" site NOS als je een andere hoek wilt zien.

25 oktober 2016 om 09:13

@jdg Volgens mij zeg je precies hetzelfde als dat ik doe.
Ik geef ook aan dat het een provocerende actie is.
Het naar hem toe lopen naar beneden gaan juichem em opntwijken.
Of ik het normaal vind tja ik zelf zou het niet zo snel doen. Is het asociaal nee ook niet.
Is het overbodig dat wel.

Alleen ik zie hem geen schop geven of hem raken wat ik gisteren 1000 keer heb gelezen.

Dus nee je bent geen hater hoor je sterekking is nagenoeg dezelfde als de mijne

25 oktober 2016 om 09:14

wolterx .

Hij kan helaas niet worden afgespeeld.

25 oktober 2016 om 09:20

Bliek, Google wat ik in bericht hierboven zei, als je dan nog kan beweren dat je ben niet raakt weet ik het ook nietmeer.

25 oktober 2016 om 09:22

Ow, gister stond hij er wel nog op, zullen vast genoeg beelden nog van te zien zijn, hij raakt hem met zijn wreef en enkel, gisteren werd dat duidelijk in beeld gebracht vanuit de zijkant

25 oktober 2016 om 09:26

Woltrex als hij hem raakt mag hij van mij geschorst worden heb ik geen moeite mee igg.
Op basis van de beelden die ik van achteren gezien heb kan hij niet geschorst worden denk ik zo.
Als advocaat van de duivel.
Als hij hem raakt prima schorden dan.

25 oktober 2016 om 09:28

@jdg84: hij loopt erheen om de bal uit het net te halen, dan ga je meestal de kortste route en dat is in de strijd gewoon te snappen. volgens mij doet elke ploeg dat die wil winnen.

25 oktober 2016 om 09:31

@wolterx: gezien en idd hij raakt hem en daar mag hij een schorsching voor krijgen, maar het wordt enorm opgeblazen, maar dat is natuurlijk door zijn verleden. onana reageert niet en heeft ook geen last. provoceren vind ik niet erg dat ie hem raakt wel. van ajax provoceerden ze ook naar het publiek toen ze scoorden, tja nou en!

25 oktober 2016 om 09:33

Heb gisteren eerst de beelden op Fox website gezien waar je inderdaad alleen de achterkant zag. Daarna op de Nos website en daar zie je dat hij hem wel degelijk raakt, hij aait zijn voet als het waren over het hoofd van Onana (ondanks dat Onana nog een beetje probeert te ontwijken). Hij kiest er doelbewust voor om naar de keeper te lopen in plaats van er omheen, en past zelfs zijn looppas aan om precies bij het hoofd uit te komen. Het is een bewuste actie tot provoceren of verwonden. Ik kom er echt niet bij waarom iemand dit zou doen. Je hebt net gescoord, waarom jezelf in de problemen werken. En dat Onana zo rustig blijft verbaasd mij ook.

Misschien als je hier op google dat je het filmpje wel ziet: "klassieker krijgt mogelijk staartje voor kramer" Bij dat artikel van de NOS zie je het eerst van achteren en daarna van de zijkant.

25 oktober 2016 om 09:46

Handdoek, ik wil hem hiermee geen schorsing aanpraten oid, dat is niet aan mij om te doen. Wilde gewoon dat de mensen die maar 1 beeld hebben gezien een kans krijgen het van de zijkant te zien om een beter oordeel te vellen, dat hij hem raakt staat buiten kijf.

25 oktober 2016 om 09:49

@ allemaal

Google eens op:

NOS video Kramer provoceert Onana na de 1-1

en je ziet de actie uit meerdere cameraposities, waarbij de beelden vanaf de zijkant niet in het voordeel van Kramer spreken.

ps: geweldig coole kikker die Onana trouwens, hoe hij zich in de situatie na de tegengoal niet uit de tent laat lokken door Kramer. Een hoop andere spelers hadden hem waarschijnlijk, toen Kramer dezelfde weg terug nam richting het hoofd, pootje hebben gelicht of een tik verkocht. Maar niet Onana, die trekt zijn hoofd weg om niet nog eens geraakt te worden en gaat niet in op de provocatie. Mijn petje af voor Onana.

25 oktober 2016 om 10:03

@ Bliek

Zowel op foxsports als op de NOS zijn er in ieder geval beelden dat hij alle intentie heeft om Onana te raken. Zelfs wanneer hij Onana niet raakt is er geen enkele, en dan ook geen enkele reden, voor Kramer om zo een beweging uberhaupt uit te halen.

Je hoofd bewegen voor een kopstoot, is ongeacht het raken van iemand, gewoon een kopstoot. Een slaande beweging, is ongeacht het raken van iemand, een slaande beweging. Een poging tot een knietje in het gezicht, is ongeacht het raken van iemand, een poging tot een knietje in het gezicht.

Je kan gerust een Feyenoorder zijn, en je spelers proberen te beschermen. Daarnaast ben je ook een mens met normen en waarden. Wat Kramer doet heeft niets, maar dan ook niets met voetbal/juichen/euforie of wat dan ook te maken.

Het zou jou, en alle andere feyenoorders, sieren als je dit gewoon veroordeelt. Iets met respect, fair play, normen en waarden, ethiek en gewoon sociaal gedrag. Het proberen goed te praten is echt een teken van zwakte, daarvoor kan je jezelf niet achter het "feyenoordhart" verschuilen.

25 oktober 2016 om 10:13

@ Wolterx

Waarom moet hij alleen geschorst worden als hij hem raakt? De intentie/poging is alleen al voldoende dunkt mij?

Wanneer ik jou probeer een kopstoot te geven en mis, dan blijft het toch een kopstoot? Of als ik een elleboog probeer te geven en mis, dan is het het toch ook een elleboog? Wanneer ik jou probeer dood te schieten, maar mis schiet, dan blijft het toch een poging toch? Is dat dan ook allemaal vrij spraak? Nee natuurlijk niet, het gaat om de intentie en de poging tot.

Kramer probeert (heel duidelijk imo) Onana te raken, je ziet zijn looplijn aanpassen, je ziet zijn been hangen. Uit alles blijkt dat hij richting Onana gaat. En daar is totaal geen reden voor als Kramer zijnde. Een halve meter opzij stappen en je bent een halve seconde langzamer. Wat ieder mens zou doen. Dit is bewust een poging tot, en dat moet je veroordelen.

Als hij hem daadwerkelijk raakt (beelden Nos) dan moet hij alleen maar zwaarder gestraft worden. Plus het feit dat hij een recidivist is gezien twee eerdere schorsingen. Word het eens tijd voor een lange schorsing voor Kramer.

Het zou Feyenoord en Feyenoorders sieren als ze dit eens veroordelen.

25 oktober 2016 om 10:52

Zo zeldzaam als witte raven. Gaat natuurlijk nooit gebeuren. Wie weet leest de aanklager hun reacties wel en bedenkt -ie zich. Zucht.

Ik ben niet voor of tegen een schorsing, maar ik ben dat constante verongelijkte gedrag van Feyenoorders meer dan zat. En ze blijven zich maar afvragen waar de afkeer vandaan komt. Als dit al niet genoeg is voor een vooronderzoek, wat dan wel?

Nee, het is altijd de media, de Knvb, de Nos, de politie, et cetera. Altijd hand in hand, nooit in eigen boezem.

25 oktober 2016 om 11:36

dat is het hem juist hij neemt niet de kortste route hij loop juist niet in 1 lijn recht door maar maakt een klein bochtje om langs onana te lopen en tikt hem even vervolgens loopt hij door pakt de bal loopt weer langs onana en roept nog even wat naar beneden dit is gewoon provocerend gedrag om iemand uit te lokken voor geweld en staat maar 1 straf op rood

25 oktober 2016 om 12:19

@d-bergkamp, als scheidsrechters moeten gaan beoordelen wat de intentie van een speler is is dat een kwalijke zaak. Scheidsrechters kunnen eigenlijk nooit beoordelen of iets met opzet is of niet, omdat ze niet in hun hoofd kunnen kijken.
Als jij het hebt over de intentie van een knietje hebt, dan moet je nog maar eens naar de rode kaart kijken van Davvidson van Groningen. Deze werd beoordeeld als een speler die de intentie had om een knietje te geven aan zijn tegenstander. Deze kaart is ook geseponeerd en de scheidsrechter had daar nooit rood voor mogen geven. Daar horen we niks meer over, maar ik zet dit onder dezelfde noemer. Je kan niet weten of hij bewust hem probeert te raken of niet, plus ik zie vaak genoeg clinches over iemand die snel de bal wil pakken en de andere die dat probeert te voorkomen. Ik vind het persoonlijk niet iets en denk gewoon dat deze kaart geseponeerd gaat worden.

25 oktober 2016 om 12:43

@ Bender

Natuurlijk moet een bepaalde intentie wel meegenomen worden, dat is tenslotte de gehele besluitvorming. Een tackle van achteren is een rode kaart omdat de intentie is om de man te raken en niet de bal. Natuurlijk is intentie in een sliding situatie moeilijk te beoordelen en zal dat voornamelijk geseponeerd worden.

Maar de elleboog, kopstoot of nu het knietje in het gezicht. Daar is de intentie ten allen tijde om iemand te raken en te blesseren. Dus is de beweging an sich al voldoende en is het raken van iemand irrelevant. Tenslotte is geen van deze drie toepasbaar in een voetbalwedstrijd op een juiste manier.

25 oktober 2016 om 15:07

@bergkamp als jij een beweging maak heb je niet altijd de intentie kn iemand de blesseren of te raken .
Je kan ook de intentie tot uitlokken hebben.

Wel een serieuze vraag wat als Kramer in de wedstrijd geel had gekregen wat had er dan moeten gebeuren ?

25 oktober 2016 om 20:36

Het maakt helemaal niets uit of je iemand raakt. Schoppende of slaande beweging naar een speler is al goed voor rood in de regels.

25 oktober 2016 om 09:47

Heb gister op fb beelden van de zijkant gezien, die zijn er namelijk absoluut. Daar is wel te zien dat hij hem raakt. Niet erg hard, maar hij raakt hem wel degelijk. Deze man moet gewoon eens aangepakt worden zowel door de knvb als door feyenoord!

25 oktober 2016 om 10:02

Op de fox sports app kan j de goal uit meerdere hoeken bekijken..
Van de achterkant zie j dat de kramer duidelijk naar Onana kijkt, zijn looprichting aanpast en zn been niet meer zo hoog optrekt als hij dat hiervoor deed.

Als hij de bal heeft gepakt en terug loopt, zie j onana zn hoofd intrekken omdat hij wéér heel dichtbij zn hoofd terug loopt.

Het is geen zwaar vergrijp/overtreding maar het is ongelofelijk onsportief

25 oktober 2016 om 10:01

Buiten die discussie die wij op dit soort fora met elkaar hebben, stoort het mij enorm dat Feyenoord zelf geen actie tegen Kramer onderneemt. Ook zij kunnen de beelden vanuit verschillende punten bekijken. Als werkgever ben je dat verplicht. En dat vind ik af en toe heel bizar dat dat niet gebeurt. Als we onze supportersbril afzetten dan kijken we vaak toch net even anders naar dit soort zaken. Klaassen was tenminste mans genoeg om te zeggen: 'ik kwam goed weg, had rood kunnen zijn'. Kramer ziet het niet eens.... dat is zorgwekkend.

25 oktober 2016 om 16:32

Babel Klaassen is voor de camera geweest en Kramer niet is wel een verschil.
Alleen mans genoeg om te zeggen dat harde overtreding was. Tja zou ik ook doen na mijn gele kaart kan niks meer gebeuren.
Wil zijn reactie wel gezien hebben als het rood was of als er nog een vooronderzoek zou komen.

Ik verwacht dat er dan een heel andere antwoord zou komen.

25 oktober 2016 om 22:03

Wat mij stoort is dat je van een mug een olifant probeert te maken. Tuurlijk spreken ze hem er binnenskamers bij Feyenoord op aan, maar wat verwacht je nou dat Feyenoord hem gaat schorsen? Hou, toch op.....je ziet toch duidelijk dat zijn intentie niet was om hem te raken, maar om hem te stangen. Er word hier inmiddels gesproken over een knietje. Het moet niet gekker worden. Kramer is bijna 2 m lang, terwijl Onana praktisch op grond ligt met zijn hoofd. Waar hebben we het over? Hij toucheert hem met zijn scheenbeen, maar raakt hem amper aan.Het is ook niet geheel toevallig, o.a. gezien jouw profielnaam, dat vooral de 020 gerelateerde supporters hier zo'n punt van maken. Ik keur Kramer zijn gedrag niet goed, in tegendeel zelfs, maar er gebeuren zo veel meer zaken op de velden die het daglicht niet kunnen verdragen, waar praktisch of helemaal niets mee gedaan word. Sterker nog, de beelden worden er niet eens voor terug gekeken. De overtreding van Klaassen kon helemaal niet door de beugel, maar daar kreeg hij een gele kaart voor ipv donker rood! Hij had KEA zijn enkel wel kunnen breken. Zullen we het daar eens over hebben? Het is wel opvallend dat als het Kramer betreft, de wereld te klein is, terwijl er wel vaker provocerend gedrag word vertoont op de velden, maar dan is verder geen haan die er naar kraait. Er is hier vooral sprake van selectieve verontwaardiging en hypocriet gedrag. Ik weet dat Kramer niet jullie grootste vriend is, ook gezien de uitspraken die hij in het verleden heeft geuit richting 020, maar hou ajb op met huilen en ga je druk maken over zaken die er echt toe doen.

Kortom een gevaar voor andere als je te maken hebt met frustratie op een voetbalveld met als gevolg kortsluiting en het aanzetten tot geweld.

Hoe kom je er bij om iemand een kniestoot te geven? Zoiets hoort alleen in de ring thuis.

25 oktober 2016 om 08:12

*iemand een knietje op t hoofd geven hoort nergens thuis

Als dit baldadigheid is hou dan maar op. Dit is de zoveelste keer is geen baldadigheid meer. Zit gewoon een steekje los bij die gast.

Dit moet toch gewoon bestraft worden! Hij maakt overduidelijk een beweging richting onana. Of hij hem nou raakt of niet. Kramer is gewoon niet helemaal 100

Hoeveel van dit soort "akties" zijn er nog nodig?
Op deze manier werk je dit alleen maar meer in de hand..

Slimme spelers lopen gewoon langs de keeper of springen er overheen. Zeker als je zo snel mogelijk weer door wilt om nog te winnen.

Groenendijk lijkt (zonder het zelf door te hebben) te zeggen dat Kramer hier niets aan kan doen en dat hij vaak momenten heeft waarin hij door euforie (deels) ontoerekeningsvatbaar is. De woorden komen er in ieder geval zeer ongelukkig uit. Het kan twee dingen betekenen. Kramer moet (wederom) simpelweg terecht staan voor zijn acties en moet als ieder weldenkendend mens zich aanpassen, of hij mag nooit meer op het veld mag staan omdat hij (zoals Groenendijk lijkt te impliceren) ontoerekeningsvatbaar is.

Gewoon schorsen voor ze leven blijkbaar wilt hij mensen pijnigen, advies ga lekker boksen en blijf weg van de voetbalvelden.

Is niet de eerste keer dat ie wat flikt, kan je nu al op een papiertje geven ook niet de laatste keer.

Schorsen die vent. Want een ontzettende sneue reactie van Kramer. En dat verdoezelen vanwege zogenaamde euforie? Je dient je te gedragen, nu ga je iemand een tik geven terwijl je verdomme gelijk maakt.... Enige juiste bewoording hier is dat Kramer zo gek als een deur is en absoluut niet het shirt van Feyenoord mag dragen.

Ben geen fan van Kramer, maar hier word wel erg veel poeha van gemaakt. Dit is te vergelijken met die aktie van van nistelrooij in het nederlands elftal, tegen malta volgens mij. Dat hij voor die speler gaat staan en overdreven juicht. Die haalde ook het bloed onder je nagels van daan. Onane was zwaar aan het irriteren met achterballen en daarom reageerd kramer door overdreven te juichen en hem nog wat toe te schreeuwen.

25 oktober 2016 om 09:01

Dat hij zijn wreef en enkel tegen Onana zijn hoofd zet laat je dan maar weg, "Kramer provoceert Onana na de 1-1" site NOS, daar zie je het duidelijk.

25 oktober 2016 om 09:11

Hier zie je het inderdaad duidelijk. Schorsen!

25 oktober 2016 om 09:38

Kramer juicht niet overdreven, hij zoekt Onana op en raakt hem met zijn voet bij zijn hoofd. Dat is heel anders dan recht voor iemands gezicht gaan juichen. Kramer juichte trouwens niet eens, hij rende namelijk meteen door en schreeuwde op de terugweg nog wat na.
En dan nog als iemand irriteert betekend niet dat het jou actie goed praat. Er wordt altijd maar gezocht naar excuses, maar je bent topsporter daar hoor je boven te staan. Als je daar niet tegen kan moet je een ander beroep gaan zoeken. Er zijn duizenden wedstrijden waar keepers tijdrekken, dat hoort bij het spel, verdienen die dan allemaal een tik tegen het hoofd?

25 oktober 2016 om 10:16

Irriteren kan ik nog wel begrijpen, dat hoort zelfs in zo een wedstrijd. Dat Onana dat doet, is ook te begrijpen. Maar iemand een knietje in zijn gezicht willen geven, gaat wel wat verder dan voor iemands gezicht juichen. Als Andrã© zijn hoofd iets omhoog had gedaan, dan had hij de knie van Kramer vol in zijn gezicht gehad. Dat was helemaal niet nodig geweest, want Kramer had alle ruimte om Onana te ontwijken. Dit is een "bewussie" en daar mag best verder naar gekeken worden. Schorsen hoeft van mij echt niet, maar hem eens goed toespreken lijkt me wel het minste wat de Knvb en/of Feyenoord kan doen.

25 oktober 2016 om 13:25

Hij raakt zijn hoofd met zijn been aan, wat een poeha zeg als je bewust iemand zijn hoofd aanraakt.

Man man Groenendijk, wat een domme reactie. Je vergoeilijkt zo'n actie omdat dit in zijn karaker zit? En omdat hij gefrustreerd is? Schorsen voor 't leven zo'n psychische patient!

Het lijkt Onana niets te doen, dus wat dat betreft is het Kramer niet gelukt om hem uit te dagen. Je ziet 'm bij het teruglopen van Kramer wel zijn voeten ontwijken, dat zegt eigenlijk al genoeg. Toch blijft het van de zotte om op zo een manier de bal uit het doel te halen. Je ziet hem toch duidelijk een beweging naar beneden maken op het moment dat hij bij Onana in de buurt is. Kramer moet zich echt leren beheersen. Prima dat je blij bent, maar in zulke situaties verliest Michel erg vaak zijn zelfbeheersing. Het gaat een keer goed mis op deze manier. Wat nou als Andrã© zijn hoofd iets omhoog had gedaan? Met alle gevolgen van dien. Daar lijkt hij niet aan te denken. Erg vreemd...

25 oktober 2016 om 10:27

Wanneer Onana zijn gezicht, op het moment dat Kramer zijn voet inzet, naar links of naar boven had gericht, dat waren de sporen op zijn gelaat waarschijnlijk nog zichtbaar of zat hij nu mogelijk thuis met een gebroken neus, kaak of jukbeen. Onverantwoord risico wat Kramer daar nam.

Hopelijk herzien enkele Feyenoorders, die de actie bagataliseerde gisteren en vandaag en enkel hun mening baseerden op de camerapositie vanuit het doel, na het bekijken van de beelden:

NOS video, Kramer provoceert Onana na de 1-1

ook in dat dit achterlijke gedrag van hem niet op de voetbalvelden thuishoort en komen ze er nu ook ruiterlijk voor uit, dat een schorsing hier op zijn plaats is of keuren ze het minimaalaf, zeker gezien het feit dat we hier te maken hebben met een hardleerse recidivist.

Ik zie hier graag de reactie van o.a. Frtorres, bliek, tornado72, etc tegemoet.

Na de berichten gelezen te hebben, maar de beelden niet te hebben gezien, wist ik het alweer 'kramer heeft die Onana vol op zijn hoofd getrapt'. Hij heeft vaker dit soort acties en ik had mijn oordeel alweer klaar, ik wilde de beelden eerst ook niet zien, je schaamt je er alleen maar voor. Nu de beelden op NOS gezien (bedankt buitenspelval!) maar ik had mijn oordeel toch te vroeg klaar, dit stelt allemaal niet zo veel voor. Rare actie wellicht, en als je het niet vertrouwt moet er inderdaad een vooronderzoek volgen, maar er werd net gedaan of Onana door Kramer was ontgroend bij Vindicat. Een lichte provocatie, hoe kinderachtig en onprofessioneel ook, kan ik me ook nog wel iets bij voorstellen. Onana was erg aan het tijdrekken en dat werkt frustrerend en op types als Kramer werkt dat wat meer dan op anderen. Al met al een wat rare actie, maar ik verwacht geen schorsing hier voor Kramer. Kan me ook niet voorstellen dat Onana een belastende verklaring kan geven op iets waarop hij geen enkele reactie geeft in het veld.

25 oktober 2016 om 12:46

Ik schat toch dat de kans op schorsing toch iets groter in dan jij dat doet. Nee, het is geen mensonterende ontgroening of trap met dodelijke gevolgen, maar de wijze waarop Kramer op die manier bewust het risico opzoekt het hoofd te raken en dat uiteindelijk ook doet, is al reden om tot een strafmaat over te gaan lijkt mij. Hij hoeft daarvoor geen knock-out te hebben veroorzaakt of dergelijk.

De intentie om onbezonnen door te lopen op en vlak over de liggende en weerloze Onana met al de risico's, lijkt me al een legitieme reden om schorsing te overwegen.

Vergelijk het eens met de intentie om een kopstoot, trapje of tik uit te delen waarbij de dader de tegenstander toch niet raakt. Dat is opzich door het gevolg van het uitblijven van een kwetsuur een relatief licht vergrijp, lichter dan iemand hard raken, maar het is volgens de regels toch onacceptabel te noemen en goed voor een schorsing.

Het feit Kramer Onana mijns inziens ook daadwerkelijk raakt, maakt het zelfs nog aannemelijker, dat een mogelijke schoring kan volgen. Ongeacht een al dan niet belastende verklaring van de keeper. Of het gegeven dat hij niet reageert op de provocatie of de aaraking op het hoofd. De beelden spreken wat mij betreft toch wel voor zich.

Ook al zat Onana logiserwijs tijd te rekken en irriteert en frustreert dat de tegenstander, Kramer moet zich een keer gaan beseffen dat hij professional is en dit kinderachtige gedrag met de wapperende handjes en voeten niet op het veld thuis hoort.

Het zou wat mij betreft een goede zaak zijn als de Rotterdamse club ook deze misplaatste actie zou afkeuren, zoals het dat eerder al eens bij Kazim deed. Naast de actie zelf, veroorzaakt hij hiermee ook nog eens onnodige ophef en negatieve media-aandacht. Ze hoeven hem niet direct volledig af te vallen, maar de tijd van bagataliseren lijkt mij inmiddels met Kramer voorbij.

Graag gedaan overigens, de link met de fragmenten

25 oktober 2016 om 13:21

Ik vind het niet nodig dat de club afstand neemt van deze actie, daarvoor is het echt niet duidelijk genoeg en ook helemaal niet ernstig genoeg op dit moment. Dat verlangt ook niemand van Ajax of Go Ahead na die doldrieste acties van Klaassen en Antonia (acties die deze mogelijke overtreding volledig doen verbleken qua gewelddadigheid). En terecht, ze zijn een voetbalclub, geen moreel kompas. Als je als voetbalclub afstand moet nemen van elke vermeende overtreding kan je jezelf beter opdoeken denk ik. Bovendien neem je daarmee een voorschot op eventuele vervolging van Kramer, dat is juridisch niet handig, maar ook moreel zeer onwenselijk, er is namelijk nog niemand veroordeeld of ook maar beschuldigd.

Zijn voorgaande gedrag is hier ook helemaal niet relevant en vertroebelt zelfs onze blik. Omdat Kramer vaker in opspraak is geweest, maar vaak is vrijgesproken verdient hij nu een schorsing? Dat lijkt me zeer gevaarlijk dat soort profilering, laten we elk incident gewoon afzonderlijk beoordelen. Wat als Kramer die actie van Klaassen had gemaakt? Dan was er veel meer ophef geweest schat ik zo in. Gewoon kijken naar deze actie en het verleden er niet bij halen. Voor het verleden hebben we voorwaardelijke straffen om recidivisme tegen te gaan en harder te bestraffen. Ik weet niet of Kramer die nog heeft staan, maar laten we nou geen zaken erbij halen waarvoor Kramer is vrijgesproken (al dan niet door een vormfout) daarmee ondermijnen we het rechtssysteem. En ik denk dat het rechtssysteem toch vele malen belangrijker is dan de morele positie van een werkgever tov een werknemer. Hoeveel mooie sier je er misschien ook mee maakt, zo hoort het natuurlijk niet.

25 oktober 2016 om 14:11

Uiteraard pleit ik niet om Kramer puur en alleen op basis van zijn voorgeschiedenis te schorsen of te veroordelen. Puur op basis van deze gebeurenis lijkt me voldoende. Mocht er besluit vallen om tot schorsing over te gaan, dan speelt zijn voorwaardelijke straf natuurlijk wel een rol bij het bepalen van de strafmaat.

Je hebt gelijk dat het nog niet handig is voor de club om met een statement aan het adres van Kramer naar buiten te komen voordat er een uitspraak is geweest van de tuchtcommissie. Puur zakelijk is dat diplomatiek niet handig, maar ook dat is een keuze. Hoe lang blijf je een jongen die de nijging heeft de controle over zichzelf in bepaalde situaties te verliezen en onaangepast gedrag vertoont de hand boven het hoofd houden?

Of het een morele verplichting te noemen is de vraag, maar ook een werkgever zal toch wel willen dat zijn werknemer zich aan bepaalde gedragscodes zal comformeren. Wanneer de werknemer al meer dan Ãâ©ã£â©n keer de werkgever in een zeker diskrediet heeft gebracht, zou ik toch een openlijke vermaning overwegen als club. Ongeacht de uitspraak van de tuchtcommissie.

Net als de werkgever is ook de werknemer geacht zich aan het rechtssysteem te houden en bij herhaaldelijke (vermeende) overtreding lijkt me een keuze om niet te schipperen legitiem. Je hoeft niet tot in het oneindige iemand die de grenzen opzoekt en soms overschrijdt te blijven steunen.

Of de actie van Kramer Ãâ¼berhaupt licht dan wel ernstig genoeg is om tot straf of vermaning over te gaan, daar zullen we het vooralsnog niet overeens worden. Het gaat mij zogezegd in de eerste plaats om de intentie. Kramer zoekt Onana bewust op en wil hem naar mijn idee gewoon raken, zelf twee keer, op de heen-en de terugweg en hij heeft duidelijk provocerend, kwalijke bedoelingen.

Dat is overigens een heel ander discussie dan de cases met Antonia en Klaassen, die beide onbesuisd te laat waren in een duel. Dat lijkt me toch geen zelfde intentie. Al ook al was de mogelijkheid op een ernstige blessure groot aanwezig, (bewuste) gewelddadigheid vind ik in beide gevallen niet op z'n plaats.

25 oktober 2016 om 14:58

Inmiddels is er dus een uitspraak van de aanklager, ik kan me daar goed in vinden. We beoordelen deze situatie duidelijk anders, dat is ook niet erg. Ik vind het alleen zo jammer dat het na een klassieker wel traditie lijkt. Laten we dat gewoon overlaten aan de daarvoor bedoelde instanties, het is een zinloze en weinig bevredigende discussie. Dat merk ik nu ook in het andere ontploffende topic over deze vermeende overtreding.

25 oktober 2016 om 15:15

Yep, ik heb het net gelezen. We hebben inderdaad een ander mening over de situatie. Net zoals de aanklager ook weer zijn subjectieve oordeel heeft gegeven. Ik blijf het toch een discutabel geval blijven, maar goed, de zaak is met de uitspraak afgedaan en verder ook klaar dan maar. Desondanks was het leuk om erover van gedachten te wisselen. Die ontploffingen laat ik verder maar aan me voorbijgaan. Er zijn natuurlijk ergere zaken op de wereld die meer aandacht verdienen, dan een volwassen kwajongen als Michel Kramer.

Het is mij tijdens de wedstrijd niet opgevallen en volgens mij is er ook niet veel aan de hand maar als Kramer hier idd opzettend met zijn knie tegen Onana aan botst dan moet hier wel gevolg op komen. Het kan nooit zo zijn dat Onana slachtoffer wordt van iemand zijn issues. Dus meneer droeftoeter die dit goed praat moet misschien zelf naar een psycholoog.

Tijdens de wedstrijd is er geen minuut aandacht aan besteed. Anders was de keeper wel blijven liggen. Volgens mij heeft de keeper het zelfs niet eens door gehad of helemaal niet zo ervaren. Maar goed blijft natuurlijk dom om zo'n situatie op te zoeken.

25 oktober 2016 om 13:12

Als je de beelden ziet van nos.nl, dan zie je dat ie hem wel raakt. Onana merkt het ook wel degelijk op, alleen is hij er minder mee bezig dan met de teleurstelling dat die goal valt. Daar baalt hij meer van. Kramer moet hier gewoon voor geschorst worden.

25 oktober 2016 om 14:45

Tijdens de wedstrijd was de aandacht op dat moment logiserwijs op gericht op het spel, daar draait het ook om, en was de focus gericht op de belangrijke gelijkmaker voor Feyenoord eb de normale vieringen rond Kuyt. Wat verwacht je dan, dat de regie ervoor kiest om met de camera Kramer te volgen i.p.v. het sportieve gedeelte van de wedstrijd?

Onana heeft het waarschijnlijk wel degelijk ervaren en doorgehad; hij zorgt niet voor niet dat hij zijn hoofd intrekt op het moment dat Kramer er weer de tweede keer voorbij scheert. Daarnaast is hij net gepasseerd zoals Boris19 al zegt.

Moet de wereld zich kunnen verplaatsen in Kramer? Of moet Kramer gewoon eens normaal doen?

Beste Alfons Groenendijk, ik had jou toch wel wijzer ingeschat! Wat een domme reactie op dit wederom uitermate stomme optreden van deze straatvechter, Michel Kramer. Jij spreekt over de totale euforie bij Kramer, maar realiseer jij je wel dat deze zelfde Kramer net in het veld stond en hij niet eens 'warm gedraaid' was? Ergens misschien nog wel een geluk bij een 'on'geluk!
Overigens wil ik nog opmerken dat Kramer altijd met frustraties in het veld heeft gestaan, staat en in de toekomst zal staan! Niets nieuws! Dit was bij ADO al vaak het geval en bij Feyenoord wordt het alleen nog maar steeds erger.

Hij raakte Andrã© Onana wel licht, maar dat het licht was doet niets terzake. Overigens typeert deze overtreding wel duidelijk de zeer laakbare instelling van deze Feyenoord werknemer. Ik vind dan ook dat het deze club zou sieren als men de speler voor zijn wel doordachte handelen gaat straffen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren