Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je het alleen over Robben hebt, doe je een jongen als Afellay tekort’

Laatste update:

Het Nederlands elftal moet het zaterdagavond tijdens de EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Turkije doen zonder het geblesseerde aanvalsduo Robin van Persie en Arjen Robben. Een tegenvaller voor bondscoach Guus Hiddink, maar diens Turkse collega Fatih Terim is van mening dat Oranje ondanks het ontbreken van de twee sterspelers nog voldoende kwaliteiten in huis heeft.

/

Terim gaat ervan uit dat Robben op de vleugel vervangen wordt door Olympiacos-speler Ibrahim Afellay. De keuzeheer erkent dat de dribbelaar van Bayern München belangrijk is voor Nederland en dat zijn afwezigheid niet ongunstig is voor de Turken, maar benadrukt dat Oranje meer is dan alleen Robben. “Dat hij er niet bij is, is voor Nederland een hele aderlating”, tekent Voetbal International op uit de mond van Terim.

“Maar als je het alleen maar over hem hebt, doe je een jongen als Afellay en de anderen die gaan spelen tekort”, maakt de bondscoach duidelijk. “Robben is absoluut belangrijk, maar als hij niet meedoet is het niet zo dat de machine gaat haperen. Het Nederlandse voetbal kent genoeg grote spelers. Ik zeg altijd dat Nederland een van de beste ploegen ter wereld is, maar dat betekent niet dat we bang moeten zijn.”

Hoop je dat Ibrahim Afellay in de basis begint tegen Turkije?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat Fatih terim dat zegt er wordt hier in Nederland gedaan alsof Afellay er niks van kan.

28 maart 2015 om 13:35

Helemaal mee eens. Ik begrijp het enigszins ook wel. Men wil niet hoogmoed hebben en dan teleurgesteld raken. Dan ben je toch liever kritisch. Fatih Terim heeft absoluut gelijk. Nederland heeft zat spelers die mee kunnen draaien met de andere leiders. Zoals hij zegt: "de machine zal niet haperen". Ik hoop het stiekem wel hehe!

28 maart 2015 om 13:36

Aks je hem gaat vergelijken met Robben is dat ook wel een beetje zo. Robben is een van de beste spelers ter wereld en Affelay is op dit moment niet meer dan een wisselspeler van een Griekse club.

28 maart 2015 om 13:40

Misschien dat je even de tekst goed leest want er staat gewoon dat Robben zijn afwezigheid niet ongunstig is voor de turken. Hij vergelijkt niemand met hem.

Iedereen praat overigens gewoon VI na dat hij nooit speelt maar hij staat er bijna elke wedstrijd in.

28 maart 2015 om 14:14

Hij heeft het over de afwezigheid van Robben en daarna over Affelay dus die vergelijking kan ik zelf wel maken. En als je die twee vergelijkt komt Affelay er op dit moment niet zo goed af.

Wat betreft zijn spelen, hij heeft al 9 volledige competitiewedstrijden gemist dit seizoen dus dat valt wel mee. Dan heb ik de wedstrijden dat hij mag invallen nog niet eens meegenomen.

Affelay heeft denk ik wel de potentie voor het nederlands elftal echter op dit moment had hij naar mijn mening niet geselcteerd moeten worden

28 maart 2015 om 13:40

Terim dekt zich gewoon in.

Als Sneijder ook was uitgevallen had hij waarschijnlijk ongeveer hetzelfde gezegd:" Die andere kleine speler, die van ehm Feyenoord, die is ook goed.. ehm wat was zijn naam Jordy van der Clasie? "

28 maart 2015 om 14:38

Wat heeft hij dit jaar dan laten zien? Helemaal niks. Speelt alleen vanwege Hiddink.
Zet dan lekker Promes erin, die is nog jong en uitstekend in vorm als clubtopscorer in een veel sterkere competitie.

28 maart 2015 om 15:05

Dat kan hij op dit moment toch ook niet? Anders speel je zeker basis bij een Griekse club. Kom op zeg, meneer dacht het bij Barca wel even te gaan maken. Gaat naar Schalke, presteert daar ook niet bijster best. En gaat uiteindelijk met de staart tussen de benen naar Griekenland. Presteren doe je met je voeten en Affelay doet het in mijn ogen meer met zijn mond. Die jongen haalt gewoon niet alles uit zijn carrière, en dat doet een jongen als Robben wel, die wordt met het jaar beter en beter. Mocht Affelay spelen, dan hoop ik uiteraard van harte dat hij het geweldig zal gaan doen. Maar zijn aanwezigheid zegt ook veel over de zwakte van dit Nederlandse elftal.

Nou, het is een wereld van verschil. Ibi op de flanken, gaf op het EK onder v marwijk niet 1 bruikbare voorzet. Met het oog op de toekomst zou ik er iemand anders neerzetten,dan deze drama Ibi.

28 maart 2015 om 13:38

van Marwijk had Ibi nooit moet meenemen naar het EK. Hij was net 2 weken hersteld van een zware blessure en dan kan je niet van iemand verwachten dat hij even het Nederlands elftal dragen, overigens het hele elftal speelde toen bagger maar Afellay werd het zondebok.

28 maart 2015 om 13:46

Hij werd helemaal niet het zondebok. Huntelaar kreeg het veel meer te verduren van bijvoorbeeld Derksen door de berichten van de lekkende speler die vooral Huntelaar (zeuren om basis), van der Wiel (apatisch, afzonderen) en VDV (leider van de groep die een andere formatie/tactiek wou) zwart maakte.

28 maart 2015 om 13:59

Derksen had ook gezegd dat de sfeer door Afellay werd verpest en dat hij tegen iedereen zij dat hij bij Barca speelde. Door die roddel van Voetbal Boulevard geven mensen hem de schuld van het mislukte EK.

Ik geef overigens ook van Marwijk de schuld want je neemt geen speler mee die net 2 weken is hersteld van een zware blessure.

Ibi op de flanken doet eerder het Nederlands elftal tekort, lijkt me toch.

Dat mensen benadrukken dat er tussen Robben en afellay een groot klasse verschil zit kam ik begrijpen .
Dat afellay het niet gered geeft bij barca en niet de absolute top is , daar ven ik het mee eens
Maar dat mensen nu afvragen waarom afellay speelt en niet bijvoorbeeld el ghazi ( wie ?) Klaassen , en in minder mate Depay ...
Afellay was ik de Mickey mouse competitie de beste speler . Beter dan elf ghazi Klaassen of welke speler die nu in de eredivisie speelt . Hij was nog altijd twee klasse beter dan al dat rommel dat nu in Amsterdam speelt .
Hij heeft zich bewezen veel en veel te goed te zijn voor de Nederlandse competitie .
Al die leuke talentjrs die nu nog ik de eredivisie hebben nog nooit het niveau gehaald wat afrllay wel al eerder liet zie. ( niet betekent dat ze het niet kunnen halen).

Elghazi of Klaassen laten spelen is net zoiets als Huntelaar droppen en locadia in de basis schreeuwen . Ook al is Huntelaar een mislukt. Maar hij heeft wel laten zien het niveau in Nederland ontstegen te zijn . En dat heeft locadia nog niet laten zien.....

Overigens zou ik nog eerder Huntelaar eruit trappen en dost laten spelen dan el glazig of klaasen voor affelay.
Want Huntelaar heeft geen toekomst meer met zijn 31 haar , terwijl afellay nog maar 27-28 is....

28 maart 2015 om 13:52

Allemaal leuk en aardig dat je even je afgunst wil laten blijken over Ajax, maar deze topic gaat over Robben en Afellay.

Huntelaar speelde tegen wereldkampioen Real Madrid 1 van zijn beste wedstrijden ooit en schakelde ze nog bijna uit. Dat je hem eruit wil omdat Dost toevallig een hele goede periode kent (ook al stokt de productie de afgelopen weken) zegt genoeg over jou.

Robben is gewoon een betere speler (ballon d'or kandidaat) en op links zou Depay een veel logischere keuze zijn. Affelay hoort op dit moment dus niet in de basis thuis.

28 maart 2015 om 14:00

Heel Ajax speelde tegen gae en ADO ( niet een wedstrijd) als een drol... Dat is kelder eredivisie ...
Op basis van deze twee wedstrijden hoort niemand geselecteerd te worden ( ps. statistisch is dit nog beter onderbouwd dan jouw redenering waarin jij dat ene wedstrijd tegen real Madrid gebruikt .........)

28 maart 2015 om 14:10

Haha je hebt jezelf alleen maar meer ontmaskerd als een Ajax hater.

Huntelaar heeft een betere gemiddelde voor Oranje als bv. Kluivert en Rvp. Dat weet iedereen. Volgens mij gooi jij je biertje kwaad weg als Huntelaar scoort.

28 maart 2015 om 14:17

Huntelaar heeft idd een betere gemiddelde dan kluivert en van persie ...
Welke conclusie wil je daaruit trekken. Ik ben ZEER benieuwd . En voordat je weer zo'n statistiek erbij haalt en daarmee je gelijk wil halen

Huntelaar heeft ook een betere gemiddelde als van Basten en bergkamp ......

Dus vertel .....

28 maart 2015 om 14:18

Waarom begin je steeds over Ajax, dit topic gaat helemaal niet over Ajax.

28 maart 2015 om 14:19

Jij praat onzin Depay heeft letterlijk nog niks laten zien alleen een paar goede wedstrijden op het wk en jij wil Depay nu al opstellen ipv Afellay?

28 maart 2015 om 14:37

ajaxlwd ik heb net een kijkje genomen op het profiel van Rentree. Ik denk dat het verstandig is dat ik niet meer op hem reageer.

28 maart 2015 om 14:18

Helemaal met je eens Afellay is beter dan al die eredivisie spelers

28 maart 2015 om 14:45

Dat Affelay toen de beste was, wil niet zeggen dat die nu in de eredivisie de beste is, mag ik je helpen herinneren dat die een behoorlijke blessure heeft gehad en al sinds 2011 niks meer heeft laten zien, behalve de banken in Barcelona Gelschenkirchen en Athene? De arrogantie van Affelay tijdens Ek 2012 heeft hem daarin niet verder geholpen. Het is maar goed dat die met beide beentjes op de grond staat en met de kont op de bank. Onder welke andere bondscoach ook, was die helemaal niet meer geselecteerd. En dan kun je het hebben over al die Ajacieden, maar die maken op dit moment een betere indruk dan Affelay, waarvan ik alleen tegen Atletico wat van zag. Het gaat erom dat je de beste selecteert en als je niet speelt verdien je het niet. Is allemaal niet zo moeilijk!

De mensen die constant op Afellay lopen te zeiken komen me ook mijn neus uit inmiddels. Ik denk dat niemand van ons hem ooit ziet spelen, toch heeft iedereen een oordeel. Het is gewoon een prima voetballer die niet voor niets ooit is gekocht door Barcelona. Brengt altijd energie met zich mee in een wedstrijd en kan dribbelen en schieten en zodoende iets forceren. Hij heeft wellicht de schijn tegen omdat hij zich in het verleden weleens als naar mannetje heeft geprofileert, maar als er een goed kan omgaan met zogenaamde nare mannetjes is het Hiddink wel. Laten we eerst vanavond maar eens afwachten, dan zien we wat er nog over is van Afellay en kunnen we al een beter oordelen vellen dan nu.

28 maart 2015 om 13:57

Gekocht voor heel weinig en nauwelijks gebruikt. Mislukt in Duitsland en profileert in Griekenland zich nog steeds als het mannetje waardoor de trainer hem alleen opstelt als er echt geen andere keus is qua blessures.

Oranje staat er mede zo slecht voor omdat Afellay in de basis gewoon niet werkt. Het middenveld wordt steeds overlopen. Dus ja we zien hem wel degelijk spelen.. voor Oranje notabene.

Dus jij als PSV fan ziet liever Afellay op linksbuiten dan Depay?

28 maart 2015 om 14:05

Gekocht door Madrid en nauwelijks gebruikt . Mislukt in Italië en heeft 1 leuk seizoentje gehad bij een stubtopper in Duitsland. Profileert zich in oranje nog steeds als het mannetje en wordt alleen gebruikt als de man die hij zo graag wil zijn maar te bepert voor is ( van persie ) geblesseerd is en bij gebrek aan beters .

Zo valt er over iedereen wel wat te vertellen ....

28 maart 2015 om 14:05

Gekocht door Madrid en nauwelijks gebruikt . Mislukt in Italië en heeft 1 leuk seizoentje gehad bij een stubtopper in Duitsland. Profileert zich in oranje nog steeds als het mannetje en wordt alleen gebruikt als de man die hij zo graag wil zijn maar te bepert voor is ( van persie ) geblesseerd is en bij gebrek aan beters .

Zo valt er over iedereen wel wat te vertellen ....

28 maart 2015 om 14:14

18 goals in 23 wedstrijden voor Jong Oranje. 38 goals in 63 wedstrijden voor Oranje.

Wordt alom geroemd (net zoals Dost) voor zijn doelpunten en staat op menig transferlijst.

Afellay.. not so much.

You mad.

28 maart 2015 om 14:17

@ Scrumptiozz

Op basis van wat jij zegt zou het ook niet gek zijn als hij niet wordt opgeroepen, maar ik vind het eerlijk gezegd niet zo erg, omdat je weet dat hij wel heel lekker kan ballen. Sommigen doen nu net alsof hij er totaal geen ene pepernoot van kan, dat vind ik overdreven.

En geloof me, Depay is ook niet zo geweldig hoor, maakt mij niet zoveel uit wie er speelt.

28 maart 2015 om 14:21

Hij was helemaal niet mislukt bij Schalke 04 deed het zeer goed daar alleen kreeg een blessure waardoor hij niet meer kon spelen en bij Olympiacos doet hij het ook niet slecht Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt

28 maart 2015 om 14:21

Vergelijk je nu een spits zijn doelpunt gemiddelde met een vleugelspeler / middnvelder...

28 maart 2015 om 14:25

ja meneer de statistieken man weer.
Narsingh .
9 wedstrijden 2 doelpunten 5 assists voor oranje ....
Indrukkenwekkender dan Huntelaar .
En toch was jij weer de eerste die afvroeg waarom narsingh speelt ....

Vertel.....

Weer een voorbeeld van : neem toevallige een statistiek die toevallig in het voordeel is van jouw redenering.

28 maart 2015 om 14:28

Nee Diablos ik verdedig mijn standpunt dat Huntelaar in Oranje thuishoort. Rentree vindt namelijk van niet.

Utrecht495 als hij niet mislukt was dan speelde hij nog wel bij Schalke. Ze konden zijn huur verlengen aangezien Barca hem niet nodig heeft.

t0mt0m18 de inbreng van Afellay is de grootste verandering tegenover het WK. Hiddink probeerde zelf namelijk ook met 5 achterin maar niks schijnt echt te werken dus het lijkt mij logisch dat men weer de XI wil zoals op het WK en dus zonder Afellay.

28 maart 2015 om 14:31

Dat is wel netjes van Narsingh had ook wel een goed beeld van hem bij oranje. Wat mij betreft staat hij ook gewoon op rechts en Memphis op links.

Als er een volk goed is om iemand keihard af te kraken en vervolgens wanneer het goed gaat de polonaise gaan lopen zijn het Nederlanders wel. Afellay was een tijdje de uitblinker bij Oranje en was onwijs geliefd bij het publiek. Toen speelde hij ook vaak als linksbuiten. Ik was bijvoorbeeld in de Arena toen Oranje tegen Hongarije moest spelen en Afellay een onwijs goede wedstrijd speelde. Dit is hij niet verleerd en wanneer je die jongen vertrouwen geeft kan je daar hele mooie dingen voor terug krijgen. Hij kan zeer goed dribbelen, heeft een vrij goede voorzet, een goed inzicht en kan een mannetje omspelen. Tegen teams die zich gaan ingraven heb je veel en veel meer aan Afellay dan aan Depay die ook niet bepaald overtuigd. Het zou mij daarom niks verbazen als Hiddink besluit om Afellay op linksbuiten te zetten en het een succes blijkt.

Verder wil ik nog even een iets vermelden dat veel mensen niet weten. Het broertje van Afellay (ongeveer 24 jaar oud) ligt sinds een paar dagen ernstig gewond in het ziekenhuis (omgeving Nijmegen) na een ernstig motorongeluk. Mij is uit vertrouwde kringen verteld dat ooit weer kunnen lopen serieus in gevaar is. Mocht Afellay niet juichen, heel prikkelbaar of vrij emotioneel zijn dan kan dit een logische reden zijn.

28 maart 2015 om 14:22

Afellay is in vorm ook gewoon een geweldige speler, maar heeft gewoon pech gehad met blessures en verkeerde keuzes.

Hij had allang voor een andere club moeten gaan, maar koos ervoor om bij Barca te blijven en misschien nog een contractverlenging eruit te slepen tegen beter weten in. Steeds op de bank te zitten en daarna uitgehuurd te worden heeft hem niet bepaald geholpen.

RVP is niet meer de speler van weleer, Nigel de Jong niet, VDV ook niet en Afellay moeten we helaas ook in dat rijtje scharen.

28 maart 2015 om 14:39

Ik snap je punt. Maar hoezo schrijf je hem compleet af? Hij zit op een leeftijd waarin spelers op hun hoogtepunt zitten. Ik zeg niet dat hij dat is maar je wekt de indruk alsof hij het niet meer kan belopen en/of hij het voetballen verleerd is. Het klopt dat hij (ook wel door pech) een verkeerde carriereverloop heeft maar dat wat geldt voor Van Persie en VdV geldt, in mijn ogen, niet voor Afellay. Ik denk dat hij nog kan verassen. Niet als CM maar wel als linksbuiten. We zullen vanavond zien of hij kan opbloeien of niet..

Als we het even niet over Oranje hebben. Zou je niet blij zijn als hij volgend seizoen de vervanger van Depay wordt bij Psv? Ik zou daar bijna net zo blij mee zijn als het definitief vastleggen van Guardado.

Geen Affelay Hiddink! Laat Depay maar eens zien of hij het niveau heeft in Internationale wedstrijden. Affelay heeft te weinig ritme en komt gewoon kwaliteit tekort. Hij is van eredivisie niveau. Iedereen zegt dat Depay het niveau ontstegen is. Toon het dam maar aan Depay. Tenzij Hiddink zijn PSV vriend Affelay weer opstelt...

Met alle respect, maar wat er buiten Robben over blijft voor de vleugels is echt armzalig. Afellay laat al jaren structureel te weinig zien, Narsingh is de slechtste winger van de topclubs in de Eredivisie maar staat wel in de basis...?!

Ik hoop op een bevlieging van Huntelaar of Sneijder, voor de rest is het allemaal erg matige hap. Willems met een paar slinger voorzetten recht op het hoofd van Huntelaar, uitslag 2-0 met veel pijn en moeite.

28 maart 2015 om 15:06

Ik kijk geen wedstrijden van Spartak Moskou maar ik vind het razend knap van Promes. Naar Rusland, op jonge leeftijd en dan zo presteren. Geweldig. Ik hoop dat hij zijn klasse laat zien vanavond.

28 maart 2015 om 15:27

Dat is dan wel weer iemand waar ik benieuwd naar ben inderdaad. Hij schijnt daar nogal beslissend te zijn.

Eh, het verschil tussen Robben en Afellay is ongeveer even groot als het verschil tussen mij en een profvoetballer. Het draait bij Nederland op het moment helaas wel alleen om Robben. De kloof met de rest van het team is echt gigantisch.

Ik zet nog liever Kuijt op de vleugel dan Affelay. Affelay is klaar, over. Geen mentaliteit voor de top, gecombineerd met blessuregevoeligheid. Terugkeer naar de top nadat je weggezakt bent komt praktisch niet voor in het voetbal, zeer zeer uitzonderlijk.

zonder robben gaat de machine idd niet haperen, hij komt helemaal tot stilstand!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren