Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als hij een Nederlander was geweest, had hij nog bij Chelsea gespeeld’

Laatste update:

Tim Howard heeft een lans gebroken voor Christian Pulisic. De Amerikaan, die deze zomer voor 20 miljoen euro de overstap maakte van Chelsea naar AC Milan, moet er in de ogen van de voormalig doelman altijd meer voor doen dan een ander. De reden? Zijn afkomst. Howard beweert dat spelers uit de Verenigde Staten anders worden behandeld in de Premier League.

Pulisic maakte in januari 2019 de gang naar Chelsea, dat liefst 65 miljoen euro betaalde aan Borussia Dortmund voor de diensten van de aanvaller. De Amerikaan won onder meer de Champions League, Europese Supercup en Wereldbeker voor clubteams, maar trok deze zomer de deur van Stamford Bridge achter zich dicht vanwege een gebrek aan speeltijd en topvorm. AC Milan bood uitkomst.

"Hoe graag mensen ook willen zeggen dat het landschap voor Amerikanen is veranderd, dat is niet zo", stelt Howard in de podcast Offside with Taylor Twellman. "Ik denk dat Pulisic het briljant heeft gedaan bij Chelsea. Als hij een Nederlander of een Italiaan was geweest, had hij nog steeds bij Chelsea gespeeld. Hij is zo goed, dat laat hij nu in Milaan zien, maar voor Amerikanen is het zwaarder. Je moet je elke dag bewijzen."

Howard heeft zelf een behoorlijke staat van dienst in het Engelse voetbal. De Amerikaanse doelman streek in 2003 neer bij Manchester United, waar hij tot 77 officiële wedstrijden kwam in de hoofdmacht. Drie jaar later verkaste hij naar Everton. Namens the Toffees verdedigde hij 414 keer het doel. 120 keer kwam Howard uit voor de nationale ploeg van Amerika.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 september 2023 om 15:37

Nou kijk naar Ziyech. Die kreeg alle kansen. Of Aké. Die kreeg ook alle kansen. Of Belgen. Die kregen ook alle kansen, zoals De Bruyne.

Het is pure discriminatie tegenover Pulisic. Die heeft sinds 2020 toch zeker 7 assists gegeven en 13 goals gemaakt voor Chelsea in alle competities. Als vleugelspeler is dat in 3 seizoenen toch uitstekend. Hij heeft in 3 jaar ook maar 48 wedstrijden gemist door blessures.

Bizar hoe hij zomaar verkocht is.

15 september 2023 om 15:45

En vd Beek mag ook nog steeds bij United blijven. Nederlanders hebben echt geluk

15 september 2023 om 16:28

Omdat niemand die mislukkeling wilt hebben voor dat salaris ja...

minderwaardigheidscomplex komt dus gewoon voor in elke cultuur..wij mensen hebben veel meer met elkaar gemeen dan we van elkaar verschillen en hij zegt dat pulisic het briljant heeft gedaan bij chelsea,geen enkele chelsea fan die dat zou zeggen...

15 september 2023 om 14:42

Op een paar leuke wedstrijden na heeft hij vrij weinig gebracht inderdaad. Heel veel geblesseerd geweest en gewoon niet goed genoeg.

15 september 2023 om 15:14

Had een periode van ongeveer een maand waarin hij echt fenomenaal was. Heeft dat niveau helaas nooit vast kunnen houden.

Wat een calimero gedrag. Daar is geen enkele reden voor. Sterker nog, het lijkt me aannemelijk dat een goede Amerikaan meer geduld krijgt omdat die zo'n gigantische afzetmarkt vertegenwoordigt.

Ook zeggen dat hij het 'geniaal' heeft gedaan. Hou op zeg. Heeft gewoon niet gebracht wat er van hem verwacht werd. Dit doet me vooral denken dat Tim zelf te weinig verwacht van zijn landgenoten. Overigens heb ik wel respect voor Pulisic omdat hij in zag dat hij het niet waarmaakte en niet de speeltijd kreeg die hij wou dus dan maar een stapje lager gaat waar hij nu lijkt op te bloeien. Dan zie je dat hij niet geleid wordt door zijn ego of portemonnee. Daar kan iemand als Ziyech nog iets van leren nu we het toch over 'nederlanders' en Chelsea hebben.

15 september 2023 om 15:03

Milan acht ik sterker dan Chelsea. En de verdedigers van de serieA zijn ook niet misselijk hoor. Stapje lager? Niet ik mijn ogen. Grotere club, en grote competitie

15 september 2023 om 15:24

Lastig te zeggen of Milan dit seizoen sterker is maar vorig seizoen werden ze met 5-0 over twee wedstrijden verslagen door het slechtste Chelsea in jaren.

15 september 2023 om 15:08

Het is maar net wat je een stapje lager vindt natuurlijk.

15 september 2023 om 15:16

Momenteel niet, maar over het afgelopen decennium wel. Daarnaast is het potentieel van Chelsea gewoon hoger door die miljardair en spelen ze in de Premier League.

15 september 2023 om 16:32

Gekeken naar huidige niveau is Milan sterker inderdaad maar dat ligt aan het beleid. Op elk ander vlak van financieen tot kwaliteit in de selectie is Chelsea gewoon een niveautje hoger. Het komt er bij Chelsea momenteel enkel gewoon niet uit.

15 september 2023 om 15:21



Stap lager?
Milan eet Chelsea op en niet eens met moeite, daarbij is het ook een grotere club met een grotere historie met grotere spelers.
Dus nee zeker geen "stap lager". Daarbij het voorbeeld dat je aandraagt, heeft dat feitelijk wel gedaan (zie waar hij nu speelt). Dus je had je voorbeeld moeten omdraaien, maar dan paste het waarschijnlijk niet in het 'nederlanders' gedeelte.

De Amerikaanse "afzetmarkt" is ook relatief. Amerikanen zijn alleen geã¯nteresseerd in Amerikaanse zaken die zich in Amerika afspelen. Zij halen de sterren gewoon daarheen, dat blijkt nu ook weer met Messi.

15 september 2023 om 16:34

Daarbij het voorbeeld dat je aandraagt, heeft dat feitelijk wel gedaan (zie waar hij nu speelt). Dus je had je voorbeeld moeten omdraaien,

Ziyech had veel eerder moeten vertrekken. Speelde nog minder dan Pulisic en die laatste had veel meer last van blessures waardoor je al snel geneigd bent te denken 'als ik eens langdurig fit ben dan...' waar er bij Ziyech zo geen excuus was en het plaatje na 18 maanden heel duidelijk was. Daarnaast had die ook talloze leuke aanbiedingen en haalde hij overal zijn neus voor op tot PSG op de stoep stond. Nu tekent hij bij Gala terwijl er sportief aantrekkelijkere mogelijkheden zijn geweest, mag je 2x raden waarom.

Wat betreft Amerikanen sla je de plank enorm mis. De BPL is in de VS de 4e meest bekeken sportcompetitie na de NFL, de MLB en de NBA. Ook competities als de BuLi en La LIga staan daar in de top 10. De MLS komt gewoon (ver) achter de Pl.

In 2020 waren de 3 meest populaire spelers in de VS Messi, Ronaldo en, jawel, Pulisic. Andere spelers op het lijstje toen waren Dele Alli, Bonucci, Rashford, Mane en B. fernandes. Deze namen waren veruit de meest verkochte shirtjes in de VS. Chelsea verkocht in maar liefst 7 staten het meeste voetbalshirtjes van alle clubs ter wereld, ongeveer evenveel als Spurs (5). United en Liverpool gingen aan kop. In niet 1 staat stond een MLS team zelfs maar in de top 3 meest verkochte shirtjes, niet eens clubs in hun eigen staat, dan komen ze nog steeds achter de volledige Engelse top 6, Barca, Bayern, Juve, Madrid etc. Wat een onzin zeg.

Laat ons bij de feiten blijven, het was geen geslaagd huwelijk, geen schande zelfs KDB kon het daar niet waarmaken door omstandigheden. Ik hoop dat hij slaagt maar niet teveel slaagt want ik ben een nezurri

15 september 2023 om 14:54

KDB was 22 toen hij vertrok bij Chelsea. Ook al zag je zijn potentie wel, was hij gewoon niet opgewassen tegen het middenveld dat er toen stond. Beetje rare vergelijking imo.

15 september 2023 om 21:35

Meer Mourinho die het enkel met afgewerkte producten wil doen en daardoor zelfs Kdb niet zag staan. Volledig op conto van de toenmalige trainer dat De Bruyne het niet waarmaakte bij Chelsea.

Opvallende uitspraak van Howard.. bijzonder dat hij ook specifiek Nederland of Italië noemt trouwens. Lijkt mij sterk dat het daar aan ligt namelijk.. Bovendien gaat Howard gewoon volledig voorbij aan de matige prestaties van Pulisic zelf. Natuurlijk ligt het niet alleen aan Pulisic, aangezien Chelsea een lastige club is om te presteren de laatste jaren. Maar dan nog. Het begin van Pulisic was goed, daarna een dip, daarna een opleving en daarna weer slecht. Ik denk dat hij die verandering van omgeving naar Milan simpelweg nodig had om weer beter te gaan presteren. Bij Chelsea was het klaar. Het is ook niet zo dat hij bij Chelsea geen kansen heeft gehad.. heeft daar notabene bijna 4,5 jaar gespeeld.

15 september 2023 om 15:00

Ik denk dat Howard in zijn beleving met Dutch Duits bedoelt. Amerikanen vergissen zich soms daarin. Daarnaast speelde Pulisic in Duitsland.

De enige rede waarom hij nog in de top speelt, is omdat Amerikaanse voetballers marketingtechnisch nog wat opleveren. Als het een Nederlander was geweest, had hij gewoon in de Europese middenmoot gespeeld met zijn kwaliteiten.

15 september 2023 om 15:02

Amerikanen noemen soms Duitsers Dutch. Misschien vergist hij zich daarin omdat Pulisic hiervoor in Duitsland heeft gespeeld.

15 september 2023 om 15:39

Denk dat de meesten toch wel weten dat Germans uit Germany komen? En al was het echt een Duitser, dan denk ik ook dat hij gewoon in de middenmoot zou spelen. Hij geniet momenteel van z’n ‘American privilege’ in de voetballerij.

15 september 2023 om 15:44

Zoek voor de grap wat Pennsylvania Dutch is. Dat zijn Duitse nakomelingen in de staat Pennsylvania. Komt omdat het woord Deutsch door de Amerikanen zelf gewijzigd werd naar Dutch.

15 september 2023 om 16:23

Heb het opgezocht, leuke dingen om te lezen. Alleen komt Tim Howard uit New Jersey, en ik mag toch wel verwachten dat hij wel weet wat ‘Dutchies’ zijn. Heeft met onder andere Van Nistelrooy en Heitinga gespeeld.

Daarnaast heeft hij ook gespeeld tegen de flying Dutchman (Rvp) en de non-flying Dutchman (Bergkamp).

15 september 2023 om 16:55

Daar heb je wel gelijk in. Hij weet het verschil denk ik.

Howard, die bijna keeper van feyenoord werd, maar natuurlijk logisch voor Manchester koos

Ach in Amerika word je gek van het ego van die mensen zeg. Ik vindt het best lekker om er te wonen en mag Amerikanen enorm normaliter, maar met dit soort dingen zijn ze zulke kwallen. Pulisic is een goede speler maar niet het niveau Premier League top.

Wat een ongelofelijke bullsh*t! Pulisic heeft 3 hartstikke goede maanden gekend, maar heeft verder geen seconde kunnen overtuigen. Hij leek zelfs niet meer op zijn benen te kunnen staan!

Dat vreselijke minderwaardigheidscomplex van de Amerikanen is compleet onterecht, want niet alleen Pulisic moet zich iedere dag bewijzen: iedere speler in de Premier League moet zich iedere dag bewijzen! Iedere speler in de Premier League moet elke wedstrijd op de top van zijn kunnen spelen, het zou juist oneerlijk zijn voor de rest als Amerikanen maar een beetje aan mogen modderen..

Pulisic heeft, zoals gezegd, na de lockdown enkele hartstikke goede maanden gekend. Die waren van zo'n hoog niveau dat men bij Chelsea de hoop had dat de nieuwe Hazard gevonden was. Maar na de start van het nieuwe seizoen was zijn goede vorm helemaal verdwenen. Hij kwam 1-op-1 geen verdediger meer voorbij, al zijn schoten gingen naast, de intikkertjes verdwenen in de handen van de keeper en hij eindigde geen duel meer staand. Na de komst van Tuchel heeft hij een opleving gehad van enkele weken, maar daarna is hij in een diep dal gekomen waar hij niet meer uitgekomen is. Kijk naar Ziyech, Werner en Koulibaly. Ook zij hebben niet gepresteerd en zijn doorverkocht. Zijn afkomst heeft daar he-le-maal niets mee te maken!

Het was verdomme zelfs een Amerikaanse eigenaar die hem heeft besloten te verkopen.. begrijp jij het nog, ik niet namelijk. Dus een Amerikaan verkoopt een mede Amerikaan omdat hij Amerikaans is?Pulisic heeft hooguit 2 maanden heel sterk gespeel en dat was tijdens de corona pandemie. Rest van de tijd was hij of ondermaats of geblesseerd. Chelsea en Pulisic werkte gewoon niet (laatste tijd wel heel veel spelers die mislukken bij Chelsea maar dat terzijde) en is terecht verkocht. Heeft zelfs te lang onder contract gestaan bij Chelsea naar mijn mening, wel mooi dat hij "sterk" is begonnen bij Milan.

Is die niet verkocht tijdens de aanwezigheid van Boehly?

De trend bij clubs is gewoon steeds meer dat je minder tijd krijgt om je aan te passen of te teren op opgebouwde krediet.
Het motto is meer ben je te vervangen voor iets waarvan we meer verwachten dan bounjouren ze je er zo uit, en dit is eigenlijk overal zo ( op misschien wat kleinere of klassieker bestuurde clubs )

Ik weet het niet zeker maar volgens mij en heel misschien kiezen de professionele coaches of hij goed genoeg is om te spelen en bij te dragen aan een mogelijke overwinning. Maar natuurlijk kan ik het fout hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren