Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als De Gea speelt, hebben jullie tenminste de gewenste krantenkoppen’

Laatste update:

Het is nog onduidelijk wie komende zomer de eerste doelman van Spanje is op het EK in Frankrijk. Iker Casillas van FC Porto is de aanvoerder en stond bij de voorgaande eindtoernooien onder de lat, maar David de Gea van Manchester United is beter in vorm.

/

Bondscoach Vicente del Bosque heeft bovendien nog de keuze uit onder anderen Sergio Rico, Antonio Adán en Jaume Doménech. “Ik houd er niet van om veel over het EK te praten, want het is nog niet eens zeker of ik wel bij de selectie zit. Ik moet op de lijst van Vicente wachten. Als ik ga, ga ik vechten zoals ik dat altijd heb gedaan.”

“Of De Gea of ik in de basis zal staan? Nou, als De Gea speelt, dan hebben jullie tenminste wel jullie gewenste koppen in de krant”, is Casillas in een interview met AS cynisch. De goalie weet nog niet hoe lang hij doorgaat: “Maar zolang ik er plezier in heb, stop ik niet. Maar ik weet natuurlijk dat ik 34 ben en niet eeuwig kan doorgaan.”

Denk jij dat Iker Casillas op het EK een basisplaats heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

David De Gea is goed hij moet zeker spelen , maar je kan niet over Iker Casillas heen , hij heeft Spanje zoveel prijzen bezorgt ik denk soms nog steeds aan die redding die hij maakte tegen Sevilla en op het WK van 2010 zo een held kan je niet zomaar thuis laten , al is hij niet meer de Casillas van toen !

19 april 2016 om 13:10

Die wereld redding van 6 jaar geleden is geen argument natuurlijk, dan kunnen we Xavi ook wel meenemen en alle andere helden die toen het WK wonnen. Casillas is alleen van toegevoegde waarde als hij voor een postieve sfeer kan zorgen ongeacht zijn positie en het feit dat hij nog steeds bij de beste drie keepers van Spanje hoort.

19 april 2016 om 13:46

Realistisch gezien is De Gea de toekomst van Spanje en momenteel veel beter dan Casillas. Ik zou raar opkijken mocht Casillas een basisplaats krijgen. Doet het bij Porto ook niet meer zo goed, terwijl De Gea wekelijks uitblinkt bij Manchester United.

19 april 2016 om 17:08

Vergeet Marcos Senna en Joan Capdevila niet, de stille krachten die evenveel aandeel hadden in de eerste grote prijs in 2008 als Ramos, Fabregas, etc. Die mogen ook mee naar Frankrijk samen met Casillas.

Casillas was altijd een fantastische keeper, maar de laatste jaren is hij niet meer constant. De Gea is hem nu voorbij gestreefd, heeft simpelweg meer kwaliteit en ook de toekomst. Ik kan er niets anders van maken.

De man in vorm moet spelen en dat is De Gea. Wel respect voor Casillas, blijft ook een goede keeper.

"De man in vorm"?! Dat is wel heel magertjes uitgedrukt: David de Gea is de beste keeper ter wereld, structureel, samen met een aantal andere keepers (afhankelijk van smaak, maar Neuer, Lloris zijn kandidaten). Achter die groep zit een aantal keepers (Cech, Courtois, Buffon, e.d.), en ook bij deze groep hoort Casillas NIET. Als Casillas een basisplaats krijgt is Spanje knettergek.

Ik zou die Casillas niet eens meer oproepen. Del Bosque moet leren van zijn fouten, in 2014 had hij bijvoorbeeld Xavi, Xabi Alonso en David Villa ook gewoon thuis moeten laten. De Gea is een prima keeper, Sergio Rico kan mooi als tweede keeper fungeren. Dan heb je nog Adrian (die keeper van West Ham) en nog enkele keepers bij aardige clubs in de Primera Divison, zoals in de tekst al genoemd. Die Casillas is gewoon niet betrouwbaar meer.

Als je dit ook weer zo leest dan is het toch nog knapper wat een Bufon en van der Sar hebben bereikt.

Cassilas was toch van wereld niveau, maar nu me 34 toch al lang niet meer de oude. En als je dan Bufon (met zijn leeftijd) nog steeds geweldig ziet staan keepen op het hoogse niveau wauw! Dit had van der Sar net zo overigens die met 40 jaar nog in de finale van de CL stond.

Bij Spanje is dit gewoon niet eerlijk voor de Gea. Het is niet dat je moet kiezen tussen gelijkwaardige keepers en dan voor de ervaring kiest. Nee je zet gewoon 1 van de beste keepers van dit moment op de bank voor iemand die niet eens meer in de top 15/20 staat.

19 april 2016 om 14:25

Niet mee eens. Casillas stond wel al op zijn 19e (!!) onder de lat bij een team dat de CL won, Buffon begon niet bij de absolute wereldtop maar bij Parma.

Casillas heeft dus simpelweg vroeger gepiekt zoals veel andere jongens die op zeer jonge leeftijd al doorbreken (torres, Fabregas...)

Dit komt dus ongeveer op hetzelfde neer, ze hebben ongeveer even lang op het allerhoogste niveau gekeept. Dus ik vind het niet knapper.

19 april 2016 om 15:06

Nee klopt, Buffon hoefde niet in de absolute wereldtop te starten. Hij had genoeg kwaliteiten om een toptransfer af te dwingen van 50 miljoen euro in een tijdperk waar 50 miljoen euro gewoon absolute gekkewerk was. Vandaag de dag wordt dit bedrag nog veel geacht, laat staan wat dit bedrag 15 jaar geleden wel niet betekende. En het meest geweldige en respectabele aan Buffon is dat hij op zijn 38ste nog steeds van wereldklasse is.

Ik heb niks tegen Casillas maar Buffon zit in een league of his own.

19 april 2016 om 15:12

Och oke dan maar, 'k ben overtuigd...

19 april 2016 om 15:47

@bon Jovi, Buffon maakte zijn debuur bij Parma op zijn 17de enals keeper an Italie op zijn 19de. Vind ik ook een behoorlijke jonge piek, en let wel het Parma van toen is niet te vergelijken met nu.

Thuram, Cannavaro, Di Vaio, Crespo, Sousa en een Ortega om maar iets te noemen.
(wat een prachtig team als je het zo ziet, en dan nu failliet.....)

Maar stonden beide met hun 19de al op het hoogste niveau dater is. En zeker in die tijd was het Italiaanse voetbal zo goed als het sterkste van Europa samen met Real inderdaad.

Dan is het helemaal knap als je nu bijna 20 jaar late nog steeds aan die top staat!

19 april 2016 om 16:21

Ja, zeker, heel knap, ik ben ook gek van Buffon hoor. Het is 1 van de beste en meest consistente keepers die ik heb mogen aanschouwen, maar ik vind hem nou niet boven Casillas uit steken.

Cech, Buffon, Casillas.. ik vind het van persoonlijke voorkeur afhangen. Net zoals discussies welke club nu de grootste is of welke spits de beste (als je Messi en Ronaldo niet mee rekent) etc.

19 april 2016 om 23:10

Parma was geen wereldtop die wonnen maar met geluk de uefa cup...

Dit is wel ontzettend makkelijk, Casillas blijft al jaren de fouten opstapelen terwijl De Gea is opgestaan als wereldkeeper, top3 terwijl Casillas buiten de top20 is gevallen. Geloof dat ze zich bij Porto serieus mispakt hebben aan Casillas qua verhouding salaris-prestaties.

Adan? Dramatische keeper is dat.. Ik dacht eerder aan die van Olympiacos achter De Gea en Rico. Anders Reina gewoon mee, goeie keeper!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren