Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almere City dreigt te bezwijken onder druk in jacht op Eredivisie-ticket

Laatste update:

FC Volendam heeft woensdagavond een benauwde zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Almere City FC genoot de ploeg van Wim Jonk bij rust al een 1-2 voorsprong, die uiteindelijk tot het laatste fluitsignaal vastgehouden werd. Het was alweer de vierde nederlaag in de laatste vijf duels voor de club uit Flevoland, die daardoor verzuimden te profiteren van het gelijkspel van concurrent De Graafschap. Almere City bezet met 53 punten de vierde plek op de ranglijst; Volendam staat zevende met 44 punten.

De openingsfase van de inhaalwedstrijd van 12 februari, die toen afgelast werd vanwege de winterse weersomstandigheden, was uiterst vermakelijk. Het waren de bezoekers die het initiatief namen en al na vijf minuten dicht bij de openingstreffer kwamen. Ibrahim El Kadiri ontsnapte aan de aandacht van de Almeerse defensie en produceerde een gevaarlijk schot, maar doelman Michael Woud kon met zijn vuisten een tegentreffer voorkomen. Tien minuten later trok de sluitpost van Almere City echter alsnog aan het kortste eind, toen Brian Plat, na een breedtepass van Alex Plat, met een droge knal van circa 25 meter de linkerbenedenhoek vond: 0-1. Het was het eerste doelpunt voor Plat in het shirt van Volendam.

Waar Samuele Mulattieri, wiens kopbal rakelings naast ging, halverwege de eerste helft naliet de marge te verdubbelen, was het even later aan de andere kant wel raak. Xian Emmers ontving een fraaie steekbal in het zestienmetergebied en hij trok de bal voor richting Tim Receveur, die met een overtuigende uithaal het dak van het doel vond: 1-1. Daarmee leek Receveur de ruststand op het scorebord gezet te hebben, maar niets bleek minder waar. Op slag van rust kreeg Derry John Murkin het leer terug na een zelf opgezette aanval, waarna hij met een voorzet op maat Mulattieri een niet te missen kans bezorgde: 1-2.

Na de thee ging Almere City nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, al kwam de ploeg van Ole Tobiasen in de openingsfase van het tweede bedrijf niet verder dan enkele speldenprikjes. Hoewel Volendam tot het eindsignaal flink onder druk stond, kwam Volendam er via Mulattieri, die een teenlengte tekort kwam om de 1-3 te maken, ook nog een keer gevaarlijk uit. Uiteindelijk slaagde Almere City er niet meer in tot scoren te komen en was de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden een feit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze lijken inmiddels behoorlijk af te haken. Van 8 punten voor naar 4 punten achter op de graafschap. Ze kunnen niet echt meer overtuigen.

3 maart 2021 om 21:01

In de wedstrijd tegen de graafschap liet Almere al zien minder te zijn dan de superboeren. Die wonnen ze puur door geluk.

3 maart 2021 om 21:44

Nog als reactie op de wedstrijdtopic: Stom onnodig puntenverlies inderdaad, maar kwam mede door Snoei wie ineens heel anders ging spelen dan van te voren gedacht.

OT: iig fijn dat Almere ook (weer) puntenverlies heeft geleden. Ben op dit moment denk ik meer bang voor NAC dan Almere. Hopelijk kan Degraafschap het puntenverlies Zondag weer goedmaken tegen Eindhoven en slaat het echt een gat nu met de 3e en 4e positie. Dan zijn de boeren weer in de Eredivisie! Waar ze thuishoren.

4 maart 2021 om 08:38

zonder de blunder van de Boer had je die wedstrijd nooit verloren. Ik vond snoei vooral de fout ingaan tegen Jong AZ met van Mieghem als rechtsback.

4 maart 2021 om 15:33

Klopt. Van Heertum had gewoon rechtsback moeten staan en Hilderink in het centrum, zo zou Snoei in eerste instantie ook spelen maar ineens werd dit kort voor de wedstrijd verandert. Niemand weet eigenlijk waarom.

Dit is standaard iets van Almere. Altijd volop in de race (tenminste in de PO), een goede reeks en sinds dit jaar zelfs titelkandidaat en dan op her laatst geven ze alles uit handen. Ik zou kaal worden als ik John Bes was

3 maart 2021 om 21:02

Valt mee, volgens mij zeg je maar wat. Almere was er dit seizoen dichtbij, maar zo zijn er heel veel clubs die afhaken na een half seizoen. Almere is nooit een serieuze kandidaat geweest voor de Eredivisie, daarom kwam hun eerste plek zo verassend over, maar dit is puur geluk vanwege de zwakke tegenstanders het eerste seizoenshelft.

Natuurlijk kwalificeren ze zich elk seizoen wel voor de play-offs, maar Almere is een afdankertje net zoals andere standaard play off clubs in de Kkd

3 maart 2021 om 21:27

Als je je wat beter had verdiept, weet je dat ze er 2 seizoenen geleden heel dichtbij zijn geweest waar ze in de finale door De Graafschap zijn uitgeschakeld. Volgens mij zeg jij maar wat beste man.

4 maart 2021 om 10:28

Puur geluk vanwege de zwakke tegenstanders in de eerste seizoenshelft zeg je. In de seizoenshelft waar ze dus tegen elke ploeg hebben gespeeld (want dan ben je immers op de helft). Ben toch wel benieuwd wat daar zo "makkelijk" aan was.

3 maart 2021 om 21:27

Waarom is het standaard dan? De club is nog steeds bezig aan z'n beste seizoen sinds het bestaan van de club. Hun hoogste notering voor dit seizoen was een plaats 7 en in dat seizoen zijn ze geen moment in de buurt geweest van promotie.

Goed gedaan door Volendam. Hopelijk is het nu thuisgekomen in Almere dat ze echt niet in de Eredivisie thuis horen, ik gun het hun wel, maar het spel is gewoon te mager bij hun tikkie terug, alle ballen op Verheydt, de enige spelers die echt kansen creëren zijn Yeboah en Emmers. Mees Kaandorp is toch wel echt de Labyad daar, speelt elke wedstrijd maar voegt heel weinig toe. Bouyaglafen moet op de linkervleugel spelen, ik snap nooit waarom hij op de bank zit, hij is zo een gevaarlijke en veel betere speler dan Kaandorp.

Verder prima spel van Volendam, ze hadden wel veel meer kansen mogen benutten. Hopelijk maakt Murkin aankomende zomer een transfer naar een club uit de Eredivisie, dat heeft hij wel meer dan genoeg laten zien.

Ik baal er als Almere City supporter ontzettend van dat Almere City vandaag heeft verloren. Ik hoop dat Almere City dit jaar rechtstreeks gaat promoveren maar dan moeten ze vanaf nu bijna al hun competitiewedstrijden gaan winnen wat natuurlijk wel lastig gaat worden.

3 maart 2021 om 21:05

Als het tegen Volendam en Helmond al niet lukt, dan mag je blij wezen dat ze voor de play offs nog kwalificeren. Niet zeiken.

Als NEC supporter gun ik De Graafschap de directe promotie veel meer dan Almere. Niet alleen is De Graafschap als club veel meer eredivisiewaardig, maar vorig seizoen is de promotie van zowel De Graafschap als Cambuur afgepakt dus zou het gerechtigheid zijn als beide clubs dit seizoen alsnog kunnen promoveren.

Los hiervan moet je om directe promotie te kunnen afdwingen een heel seizoen constant kunnen presteren. Almere is nog niet zo ver, NEC trouwens ook niet met de hele jonge en talentvolle selectie die ze hebben. Deze clubs moeten hopen dat ze in de playoffs alsnog een promotieplek kunnen afdwingen.

3 maart 2021 om 21:48

Eerlijke en prima reactie van een Nijmegenaar kan ik wel waarderen. Gerechtigheid inderdaad, denk dat iedereen het Cambuur en De Graafschap wel gunt na die mispeer van de Knvb vorig seizoen. iig fijn dat ze het weer in eigen hand hebben nu!

3 maart 2021 om 22:09

Opvallend genoeg ook veel invloeden vanuit De Graafschap bij NEC de laatste jaren. Hoofdtrainer Rogier Meijer, speelde in de jeugd en in het betaalde voetbal (alleen) voor De Graafschap en werd daarna jeugdtrainer bij de club. Assistent trainer Stefan Maletic startte als jeugdtrainer bij De Graafschap en maakte, na een tussenstap bij de jeugd van PSV, de overstap naar NEC. Assistent trainer Bas van Baar begon als jeugdtrainer in het betaalde voetbal bij De Graafschap en maakte daarvandaan de overstap naar NEC. Hoofd jeugd opleiding Dennis te Braak, komt uit de jeugd en speelde betaald voetbal bij De Graafschap en was daar hoofd jeugdopleiding. Luuk te Boekhorst (trainer NEC O17), debuteerde in het betaalde voetbal voor De Graafschap en was we jeugdtrainer. Arjen Nijman (trainer NEC O13) startte als jeugdtrainer bij een BVO bij De Graafschap. Wel bijzonder dat er zoveel mensen met een blauw-wit verleden bij NEC rondlopen.

Ben benieuwd of Almere deze tik te boven komt. Zaterdag moeten ze naar Excelsior. Ze hebben het zelfde belachelijke schema als Cambuur vorige week had. 3 wedstrijden in 7 dagen ik denk, dat als je niet in de beste vorm verkeert je een beetje uitgeblust aan die laatste pot in deze cyclus begint. Voor Almere wel jammer ze deden lang mee, maar als Cambuur fan heb ik een goede avond en zie dat wij het helemaal in eigen hand hebben.

Als Cambuur supporter is het een mooie uitslag, maar toch vindt ik dat ook Almere een prima seizoen draait. Ze zijn echter nog niet van het niveau Cambuur, De Graafschap, NAC en ook Volendam die voetballend allemaal beter zijn dan Almere. Ze zakken nu iets weg, maar staan er nog gewoon bij. Ze moeten zich dit seizoen dan ook gewoon op de PO richten en daar kan alles gebeuren.

Als nac-fan ben ik echt heel hyped voor deze 2de plek race die ik eerlijk gezegd nog steeds zie gebeuren dan wel alleen tussen de graafschap en nac Breda!Twee clubs die beiden te groot zijn voor de kkd en het (in mijn ogen) absoluut verdienen om te promoveren. Wel is het zo dat nac maar een steekje hoeft laten vallen en de graafschap gaat er mee vandoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren