Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alleen Patrick Kluivert kan betere cijfers overleggen dan Gonzalo Higuaín

Laatste update:

In de kwartfinale van de Champions League neemt Juventus het op tegen Real Madrid. Het affiche is een herhaling van de Champions League-finale van afgelopen seizoen. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Allianz Stadium, dinsdagavond vanaf 20.45 uur.

O Beide clubs treffen elkaar voor de twintigste keer in Europees verband. Real Madrid won negen keer; Juventus trok acht keer aan het langste eind. Tweemaal werd er geremiseerd.

O Het enige affiche dat vaker werd afgewerkt in de Europacup I/Champions League, is Bayern München tegen Real Madrid (24 keer).

O Juventus en Real Madrid stonden in de Champions League-finale van 2017 voor het laatst tegenover elkaar. Real Madrid zegevierde met 4-1 en won voor de twaalfde keer de Europacup I/Champions League.

O Real Madrid kan zich voor de dertiende keer plaatsen voor de halve finale van de Champions League. De Koninklijke heeft met twaalf keer al het record in handen.

O Juventus stond zeven keer in de halve finale van de Champions League: een record voor een Italiaanse club. Alleen Real Madrid (twaalf), Barcelona (elf) en Bayern München (tien) bereikten vaker de laatste vier.

O Juventus verloor de allereerste Europese thuiswedstrijd tegen Real Madrid (0-1 in februari 1962), maar in de daaropvolgende zeven thuiswedstrijden tegen de Spanjaarden werd zes keer gewonnen en eenmaal geremiseerd.

O De ongeslagen reeks van Juventus in thuiswedstrijden in Europees verband duurt al 27 duels (16 zeges, 11 remises). In die 27 duels hield Juventus 14 keer een clean sheet. De laatste thuisnederlaag was in april 2013 (0-2).

O Real Madrid kwam in de afgelopen 23 Champions League-wedstrijden steeds tot scoren. In totaal maakte de club in die wedstrijden 60 doelpunten.

O Cristiano Ronaldo scoorde in al zijn vijf Champions League-wedstrijden tegen Juventus (zeven doelpunten). Alleen tegen Bayern München (negen) maakte hij meer doelpunten.

O Geen enkele speler produceerde meer Champions League-doelpunten tegen Juventus dan Ronaldo (zeven). Niemand anders kwam vaker dan viermaal tot scoren tegen de Italiaanse grootmacht.

O Gonzalo Higuaín staat dit seizoen op vijf doelpunten voor Juventus in het miljardenbal. Hij heeft zijn recordseizoen (2016/17) daarmee al geëvenaard.

O Higuaín verloor nog nooit een Champions League-wedstrijd waarin hij zelf tot scoren kwam (19 duels, 15 zeges, 4 remises). Alleen Patrick Kluivert kan betere cijfers overleggen (25 duels waarin hij scoorde, 23 zeges, 2 remises).

O Gianluigi Buffon is een clean sheet verwijderd van zijn vijftigste in de Champions League. Slechts twee keepers hebben er op dit moment meer: Edwin van der Sar (50) en Iker Casillas (56).

Wat verwacht jij dinsdag van Juventus - Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie cijfers, tekenend ook dat Real een rol speelt in beide meestgespeelde affiches in Europa. We gaan gewoon voor de derde op rij dit jaar(:

2 april 2018 om 20:23

Laten we voor het voetbal hopen van niet. Ik hoop dat de kleinste nog spelende club wint.
Kijkersaantallen lopen met een reden terug. Saaie herhaling van zetten elk jaar door de clubs met het meeste geld.
Sponsor geld = succes. De grootste successen voor een club zijn nieuwe sponsorcontracten. Of een nieuwe oliesjeik. Beleid en bekers zijn slechts voor de buhne

2 april 2018 om 21:17

Kijkersaantallen lopen helemaal niet terug, wereldwijd neemt het aantal nog steeds toe. Alleen in sommige landen (zoals Engeland) loopt het af en toe terug maar dat is vaak simpelweg aan de prestaties van dat betreffende land toe te wijzen. Zo keken er vorig jaar meer Amerikanen naar de finale dan Engelsen.

Bovendien wonnen vroeger ook de clubs met het meeste geld. Bayern, Milan, Real, Liverpool, Ajax (en zelfs Feyenoord) behoorden in hun succesperiode tot de rijkste clubs. Dat er wel eens een verassing plaatsvond had natuurlijk te maken met het feit dat alleen de landskampioenen meededen. Daarvan waren er ook maar hooguit 2 of 3 favoriet en als die elkaar al in een vroeg stadium uitschakelden dan was het vaak een gelopen race. Hooguit 1 of 2 wedstrijden die er om deden in zo'n jaar.

3 april 2018 om 13:25

Hoe kwamen clubs vroeger aan geld? Door te presteren en door op te leiden. Natuurlijk was er ook een belangrijk aandeel van sponsoring, maar de denivellering was destijds nog niet zo'n ding als het nu is.
Toen had je nog geen clubs die een speler hadden die in zijn eentje meer waard is dan welke Nederlandse club dan ook.
Toen Feyenoord tegen City speelde, was de goedkoopste speler van City op het veld, meer waard dan het hele elftal van Feyenoord.
Er vonden veel vaker verrassingen plaats dan nu. Nu is het een herhaling van zetten. Of vind je de CL nu leuker dan pak m beet 15 jaar geleden?

Juventus heeft het geluk over 2 wedstrijden te moeten spelen tegen Real Madrid, in het eigen Delle Alpi (weet zo de nieuwe naam niet) zijn ze toch moeilijk te versaan.

2 april 2018 om 20:19

Allianz Stadium is de naam als ik me niet vergis. Maar wat is er geluk aan, iedereen speelt toch altijd 2 keer tegen elkaar (buiten de finale natuurlijk)?

2 april 2018 om 21:25

Ik refereer ook naar de finales van '15 en' 17.

Mwahhh, persoonlijk denk ik dat Higuain morgen nergens te bekennen zal zijn. Hoewel hij de beste man was tegen Tottenham met 3 doelpunten en een assist. Maar tegen Real zie ik hem wel weer chocken. Het moet vooral van Dybala en Douglas Costa komen morgen.

2 april 2018 om 21:54

Toch vind ik dat Higuain wel goed mee voetbalt, is idd wel vaak onzichtbaar maar als hij de bal heeft houdt die hem goed bij zich en creeërt ruimtes.

Op ervaring zou real hier normal gesproken moeten winnen, maar als Juventus lef toont zoals aantal seizoenen geleden tegen Real zou alles mogelijk moeten zijn.

Ik hoop een gretig Juve te zien en in beide matches er vol voor gaan zodat dit een spannende tweeluik wordt.

3 april 2018 om 15:39

Denk eerder op kwaliteit dat Real Madrid hier moet winnen, Juventus heeft ook heel veel ervaring en doet niet onder dan Real Madrid qua ervaring, qua kwaliteit wel.

Ik hoop ook op een gretig Juventus en hopelijk heeft Tottenham ze wakker geschud want anders verwacht ik een walk-over. Hopen dat Juventus Real Madrid pijn kan doen dan kan het een prachtig wedstrijd worden in Bernabeu.

De bal is rond maar sorry ik denk gewoon dat real gehakt maakt van Juventus. Maar uiteindelijk de bal is rond en als real een off day heeft dan heeft juve kans.

Juventus is ook kansloos. Tenzij die overschatte Higuain wat scherper wordt en aan de overkant Modric en Marcelo hun dag niet hebben. Want dan is het game over voor Juve.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren