Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stoppende Higuaín spuwt vuur op de voetbalwereld: ‘Ik ga geen shit meer eten’

Laatste update:

Gonzalo Higuaín maakte afgelopen maandag tijdens een persconferentie bekend dat hij na het lopende seizoen in de MLS een punt achter zijn carrière als profvoetballer zet. Hoewel de 34-jarige spits van Inter Miami toen louter dankbare woorden sprak, licht hij in een grootschalig interview met GOAL de sluier op over de volgens hem 'giftige' voetbalwereld, waar hij zich jarenlang in begaf. "Dat is wat ik wil: stoppen met het eten van deze shit."

Na zeventien jaar en een carrière die hem langs onder meer Real Madrid, Napoli, Juventus, AC Milan en Chelsea leidde, hangt 75-voudig Argentijns international Higuaín zijn kicksen aan de wilgen. Hij zag zijn liefde voor het voetbal langzaamaan overschaduwd worden door financiën, contracten en aanverwante zaken. "Je leven verandert compleet", vertelt Higuaín. "Ik heb heel veel ervaringen gehad. Sommige goed, sommigen slecht. Mijn boodschap aan jonge spelers is in ieder geval : je moet mentaal ijzersterk zijn om de top te bereiken. Dat is de enige manier om een mooie carrière te hebben."

Higuaín koestert de momenten waarop hij toegejuicht werd, maar herinnert evengoed wanneer het omgekeerde het geval was. Daaruit trok hij een grote les: hij moest proberen aan beide niet te veel waarde te hechten. "Je moet balans vinden. Ik heb geleerd dat lof me niet maakt, maar kritiek me ook niet breekt. Het gaat zo snel in het voetbal. De ene dag schreeuwen 60.000 mensen je naam, vijftien dagen later beledigen ze je", aldus de goalgetter.

Die grilligheid is wel de reden waarom Higuaín geen toekomstige rol voor zichzelf ziet weggelegd in het voetbal. "Tenminste niet op de korte termijn. Het is een wereld die met de dag giftiger wordt. Ik wil ver weg van de sport zijn. Het is gewoon een wereld waarin ik niet meer thuishoor op een manier die ik aanvankelijk had gehoopt. Ik wil mijn horizon verbreden na het voetbal en genieten van miin familie in mijn leven."

Tot slot wil Higuaín nog een ding kwijt over de impact die met name kritiek op social media heeft op topsporters. "Mensen praatten over me zonder dat ze me kenden. Ze beledigden en minachtten me zonder dat ze wisten wie ik was. Ze doen dit zonder dat iemand zichzelf kan verdedigen. Er zijn mensen die denken dat ze het recht hebben om iemand te beledigen, alleen maar omdat diegene veel geld verdient. Ik ben het zat om niet meer te kunnen reageren en die minachting maar te slikken. Dat is waarmee ik wil stoppen: shit eten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gejank altijd dit soort verhalen. Die vent heeft een fantastische carrière gehad, en daardoor een geweldig leven nu. Hij had ook wat anders kunnen doen, niemand dwong hem. Maar het eten van shit was inderdaad een van zijn gewoonten tijdens z’n carrière

7 oktober 2022 om 19:08

Niet mee eens. Dus omdat je een bekend persoon bent met een lekker salaris hebben de 'fans' er recht op om jouw te beledigen, je familie te beledigen (die btw geen voetballer zijn) en je te bedreigen nadat je een transfer naar een andere club maakt?

Door te zeggen 'hij had ook wat anders kunnen doen' impliceer je dat op het moment dat je profvoetballer wordt je het maar gewoon moet vinden om beledigd en bedreigd te worden.

Jij hebt een hele rare kijk op de wereld als ik het eventjes bot mag zeggen.

7 oktober 2022 om 19:15

Hoeveel azijn heb je gedronken? Beetje meer respect mag wel naar de absolute legende Higuain.

Dus jij vind de shit die de media over zijn hele carrière heeft verteld goed? Hij mag toch zelf bepalen wat hij doet met zijn lichaam. Hoeveel hij eet of weegt.

En toch heeft hij met die "shit" die jij zegt wat hij eet een fantastische carrière gehad.

En terwijl jij lacht over zijn lichaam, lacht Higuain naar jou bank account en carrière.

7 oktober 2022 om 21:12

Een typische reactie van iemand die geen inlevingsvermogen heeft. Zonde, probeer het artikel nog eens te lezen.

Altijd een gevalletje net-niet geweest, vond hem altijd wel tegenvallen, werd geen topspits zoals Benzema dat wel werd.

7 oktober 2022 om 19:10

Toch had deze man fantastische statistieken bij Real. Terwijl hij daar vooral invaller was. Maar goed. Benzema is wellicht de meest complete spits van de afgelopen 20 jaar. Geen schande om die concurrentie strijd te verliezen.

7 oktober 2022 om 19:13

Morata had ook fantastische statistieken bij Real.

7 oktober 2022 om 19:24

Ja en daardoor vertrok hij voor 70 miljoen euro naar Chelsea. Bij Real Madrid was Morata geen flop. Zo was Griezmann een succes bij Atletico Madrid en een flop bij Barca.

7 oktober 2022 om 20:44

Zo ook Huntelaar bij Real.

7 oktober 2022 om 21:37

Hij moest bij Napoli blijven, dan had hij waarschijnlijk ook de Marodona status gekregen.. wat was hij daar goed zeg!

7 oktober 2022 om 22:38

Niet echt Maradona. Die maakte Napoli alleen al kampioen. Wel status zoals Mertens of Insigne.

8 oktober 2022 om 00:45

Is wel een topspits geweest. Je kan op andere manieren top worden hoor.

17 jaar shit gegeten, bankrekening van waarschijnlijk waar zijn klein klein kinderen nog van kunnen profiteren, maar dan toch nog janken als een klein kind

7 oktober 2022 om 19:34

Inderdaad, als je veel geld hebt moet je maar accepteren dat mensen je bedreigen en beledigingen naar je schreeuwen. Man man man wat een reacties hier zeg. Bah 🤢

Ik vind het heel moeilijk om medelijden te hebben met een persoon die zich met zijn hobby financieel onafhankelijk speelt. Dat sommige fans je uitjouwen moet je maar op de koop nemen, je leeft een luxeleven na je carrière. Higuaín had zelf ook moeite met zijn dieet tijdens de jaren dat hij nog in zijn prime had moeten zijn. Dan kan die wel zeggen dat mensen oordelen zonder dat ze wisten wie hij was, het feit dat je overgewicht heb heeft te maken met je eetgewoontes en om dat te kunnen constateren hoeven mensen je niet persoonlijk te kennen. Je krijgt bij de club alles, van gezonde maaltijden tot personal trainers, Higuaín kan alleen zichzelf de schuld geven van zijn gebrek aan discipline. Qua talent wel een geweldige spits die vooral bij Napoli een enorm hoog niveau aantikte.

8 oktober 2022 om 02:30

@donny

Nou ook fijn om te weten dat jij je zelfrespect laat uitkopen voor geld, maar dat betekent niet dat anderen daar net zo over denken.

Grappig hoe iedereen hem aanvalt. Rijke mensen mogen nooit klagen? Jullie hebben geen idee wat de impact is van massale beledigingen, haatreacties, giftige zaakwaarnemers, coaches, teamgenoten, fans etc. Er is gewoon onderzocht dat geld tot op zekere hoogte gelukkig kan maken. Mensen hier doen alsof financiën alles kunnen dekken. Deze rijke mensen staan ook gewoon op, moeten naar de wc, slapen, hebben gedachtes en emoties en gevoelens. En dat 24 uur lang. Om de tijd naar je bankrekening kijken gaat echt niet veel helpen hoor.

7 oktober 2022 om 19:12

Precies dit. Er zitten sws wel profvoetballers op een site als vz want ze houden natuurlijk ook van voetbal. En dan worden ze door iedereen belachelijk gemaakt op basis van hoe (bijvoorbeeld) hij praat of een eigen goal maakt. Wil wel zien wie dat graag zou willen meemaken

7 oktober 2022 om 19:24

Het helpt heel veel als je naar je bankrekening kan kijken en geen zorgen hoeft te maken voor de komende 50 jaar. Er zijn mensen die 40-50 uur per week werken en amper rondkomen. Bevalt het geld hem niet? Dan kunnen deze mensen het zeker gebruiken. Geld maakt niet gelukkig is de grootste bullshit dat op deze aarde rondgaat.

7 oktober 2022 om 19:55

Er zijn meer problemen op de wereld dan enkel moeilijk rond kunnen komen. Bijzondere gedachte vind ik dat altijd, dat mensen met geld geen problemen of zorgen mogen hebben. Het is ook maar net waar je de lijn trekt qua rijkdom, want voor de gemiddelde Afrikaan leven wij Nederlanders in weelde, dus wat zeur je nou.

7 oktober 2022 om 21:17

Ja alsof er geen andere issues zijn dan alleen financiële problemen? Rijke mensen plegen ook zelfmoord. Dat zegt genoeg. Rijke mensen raken ook verslaafd, zegt ook genoeg.

7 oktober 2022 om 21:39

Je bent een Turk neem ik aan? Sakip Sabanci was de rijkste man van Turkije, maar had een gehandicapte zoon. Hij zei dat hij al zijn geld direct zou geven, als zijn zoon zou genezen.

7 oktober 2022 om 20:12

Mokuku. Rijke mensen mogen zaker wel klagen, maar vind het altijd krokodillentranen als je na je zakken hebben gevuld dan gaat zeggen hoe erg je de wereld verafschuwy. Ga dan lekker wat anders doen denk ik dan. Want nu komt het op mij over alsof wij medelijden met hem moeten hebben hoe zwaar het allemaal was, terwijl hij ook gewoon had kun stoppen? Dan had hij 'die shit' niet hoeven te eten en wij geen medelijden met hem hoeven te hebben.

7 oktober 2022 om 21:16

Hij zegt toch niet dat hij de voetbalwereld 100% haat. Hij kan het spelletje alsnog leuk vinden en veel mooie momenten hebben gehad. Betekent niet dat hij geen kritiek mag leveren.

8 oktober 2022 om 02:34

@ducktaildo

Nou ook fijn om te weten dat jij je zelfrespect zou laten uitkopen voor een zak geld.

Daarbij hoeven fans geen complete debielen te zijn, want dat heeft helemaal niks met voetbal te maken, maar met een hele enge mentaliteit.

Zoveel doelpunten gemaakt in zijn mooie carriere, maar de gemiste kansen in de wk-finale is waar ze hem op pakken. Gewoon typisch mensen.

Blijf erbij dat die een absolute legende bij napoli was en had kunnen blijven.
Die paar extra euro’s hebben zijn legende status en voor mijn gevoel zijn voetbalplezier ontnomen

Wat een comments. Wat zijn de meeste Nederlanders toch altijd jaloerse typetjes. Harder werken dan😘. Of beter: slimmer!

Met de komst van sociale platformen maken je meer kapot dan je lief is.

Ik begrijp best dat je je idool van dichtbij wil zien op je scherm, maar door al dat marketing om in contact te komen met zijn doelgroep om merkreputaties alleen maar te versterken. Een slinkse manier om te promoten bah.

Hier neem ook veel druk met zich mee om aantal filmpjes verplicht te posten per dag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren