Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alex Kroes zit bij Ajax - FC Twente recht boven spandoek met saillante tekst

Laatste update:

Alex Kroes is ondanks zijn non-actiefstelling opnieuw aanwezig in de Johan Cruijff ArenA bij een wedstrijd van Ajax. De algemeen directeur van de club neemt tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente plaats op een opvallende plek. Recht onder hem is een spandoek te zien dat door de supporters van Ajax is neergehangen.

"RvC weg" , staat op het doek waar Kroes recht boven zit. Het is een saillante tekst nu Kroes in een machtsstrijd verwikkeld is geraakt met de Raad van Commissarissen bij Ajax.

Kroes werd door de RvC geschorst vanwege mogelijke handel met voorkennis in aandelen van Ajax. RvC-voorzitter Michael van Praag pakte Kroes vervolgens meedogenloos aan in de media en zei dat een terugkeer volstrekt onmogelijk is.

Kroes kan rekenen op de steun van de fanatieke supporters van Ajax. In het stadion hangt een meterslang doek met zijn naam daarop. Bovendien werd hij tijdens de wedstrijd tegen Twente positief toegezongen.

Deze week werd bekend dat Kroes niet terug lijkt te keren in het bestuur van Ajax. De bestuursraad van Ajax heeft op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) geen stemming over diens eventuele ontslag geagendeerd en dus lijkt niets meer een definitief vertrek van Kroes in de weg te staan, zo leert navraag van Quote.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zag hem net zelf het spandoek uitrollen 😂

Is er hier al een nieuwsartikel verschenen over Kroes die tegen Stefan de Vrij getuigde in een rechtszaak die zijn boevenbende afgelopen weken glansrijk verloor? Want zo'n figuur is het dus.

14 april 2024 om 18:46

Toen had Kroes de boel al lang verkocht

14 april 2024 om 18:52

Het voorjaar voor de desbetreffende transfer was hij al vertrokken, ja.

14 april 2024 om 21:03

Hij heeft nota bene getuigd tegn De Vrij in de zaak die seg afgelopen week verloor. Verkoop en transfer waren in hetzelfde jaar, hij wordt echt niet als getuige opgeroepen omdat zijn haar zo leuk zit.

14 april 2024 om 18:54

@baardgrasmus Hij was toen al lang niet meer actief voor SEG. Maar leuk dat je het blijft proberen.

14 april 2024 om 18:58

Is wel getuige geweest voor SEG tijdens de rechtzaak

14 april 2024 om 19:04

Is ook niet raar toch, kan uitleggen hoe alles normaal werkt. Dus als hij is opgeroepen, dan moet je.

14 april 2024 om 19:32

Uitleggen hoe alles normaal werkt? Hij heeft tegen de Vrij getuigd. Hij is volgens mij opgeroepen als getuige en niet als deskundige. Hij was de eigenaar destijds dus logisch dat hij gehoord moet worden

14 april 2024 om 19:34

Hij is namens SEG opgeroepen om tegen de vrij te getuigen. Zat daar niet als onafhankelijke he wilde gewoon dat SEG onschuldig bevonden werd

14 april 2024 om 23:06

2018, zelfde jaar Fcvoetbal23. Even rekening houdend met contractonderhandelingen die al vaan 1 januari mogen beginnen kan het niet anders dan dat hij er van wist of op zijn minst medeverantwoordelijk voor was.

14 april 2024 om 19:52

Ben je nu voor of tegen Kroes???;-)))))

Onbegrijpelijk, een kerel die in zijn functie nog niks betekent heeft voor Ajax en daarnaast toch echt helemaal zelf de fout in is gegaan, die nu zo gesteund wordt door (een deel van) het publiek.

14 april 2024 om 19:05

Die lui zijn vooral anti-rvc, en Kroes is momenteel de personificatie daarvan.

14 april 2024 om 19:06

Niets zo opportunistisch als de voetbalcultuur. Laten we het er maar op houden dat ook de supporters dringend behoefte hebben aan rust, reinheid en regelmaat.

14 april 2024 om 20:08

Kroes is gewoon een man met visie en dat is precies wat Ajax nodig heeft. Dat morialistische gezeik over die (verliesgevende) aandelen, die hij op het verkeerde moment kocht, is echt zo triest.. Allemaal ingegeven door angst dat de crisis bij Ajax misschien opgelost zou kunnen worden.

Kijk hem zitten dan de Zonnekoning. Dat neppe bericht op LinkedIn stelt dus ook niks voor. Als hij echt zo’n grote Ajax fan was dan had hij in het belang van de club stilletjes moeten vertrekken en niet op de eretribune zitten. Kroes is er alleen voor Kroes en maakt een hele enge indruk

14 april 2024 om 21:26

Nee we moeten het lekker doen met Praag dan heb ik toch iemand met een visie ook al heeft hij een fout gemaakt. Daarbij stelt de aandelen van Ajax niets voor had hij zoiets bij de aandelen van ING of Shell gedaan had ik begrepen maar Ajax aandelen is geen handel alleen een hebben dingetje. En van mij mag het heel snel verdwijnen bij Ajax geen gezeik meer met RVC die er alleen tussen 2 haakjes "voor de aandeelhouder daar toezicht houden."

15 april 2024 om 08:49

Oh, dan is het niet erg, laten we bij de (generieke) regels er rekening mee houden dat het van Ajax is, want die koop je alleen voor het hebbendingetje.

Het is op zich niet gek te verwachten dat de aandelen in de komende jaren wel weer gaan stijgen als er weer visie is in de club, het rustig is en de prestaties (en artikelen) weer vooral gaan over het voetbal zelf.
Sterker nog, het zou me niets verbazen als op korte termijn was gebleken dat de RvC eruit zou moeten en Kroes aan de top staat, (naast dat er beleid is opgesteld) de 'emotionele waarde' van het aandeel ook weer zou stijgen.

Het is en blijft handelen met voorkennis, en dat is iets dat op een beurs/ bij een beursgenoteerd bedrijf gewoon niet mag. Had hij gewoon de aandelen die reeds in bezit waren gewoon gehouden, ipv er een heleboel bij te kopen op dat specifieke, dan was er niets aan de hand geweest. Natuurlijk klopte het dan al niet dat hij eerst bij GAE en later bij AZ aandelen had van Ajax (volgens de statuten van de Knvb) maar daar had je hem echt niet zo voor opzij te hoeven schuiven.

Kroes moet gewoon terug in ze functie worden geheven. Grootste onzin, kom op zeg, de beste man is met vlaggen en als grote man binnen gehaald, van Praag kan dat natuurlijk niet trekken en heeft van een mug een olifant gemaakt zo werd Kroes neergezet als grote crimineel. Terwijl van Praag ook niet eerlijk en transparant over zijn aandeel was. Dus al met al is het een storm in een glas water en dacht van Praag dit ga ik wel effe regelen. Uiteindelijk heeft ie niet in de spiegel gekeken. Want ze zijn bij de RvC allen fout geweest van aankopen tot het beleid hebben ze allen gefaald. Dus uiteindelijk horen hun op te stappen als ze een Ajax hart hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren