Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Alderweireld heeft zo’n lijst niet nodig om de waardering te voelen’

Laatste update:
/

Tottenham Hotspur heeft op basis van tegendoelpunten de beste defensie van de Premier League. Daarom is het volgens manager Mauricio Pochettino opmerkelijk dat Toby Alderweireld niet op de shortlist staat voor de eretitel Speler van het Jaar. Op de lijst staan enkel middenvelders en aanvallers.

“Voetbal gaat om het maken van doelpunten, maar voor een manager is het belangrijk dat de keeper en de defensie even belangrijk zijn”, laat Pochettino weten aan Sky Sports. Dat Alderweireld niet op de shortlist staat, vindt Pochettino vreemd. “Maar ik kan er niets aan doen, want ik ga niet over de genomineerde spelers.”

“Er staat geen enkele verdediger op de lijst. Ik kan er niets over zeggen, maar ik ben gelukkig met Alderweireld. Hij is al sinds de start van het seizoen fantastisch. Hij heeft zo’n lijst niet nodig om de waardering te voelen.” Op de lijst staan drie spelers van Leicester City: Jamie Vardy, Riyad Mahrez en N’Golo Kanté. De andere genomineerden zijn Harry Kane (Tottenham Hotspur), Mesut Özil (Arsenal) en Dimitri Payet (West Ham United).

Toby Alderweireld had op de lijst moeten staan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alderweireld doet het zeker goed, alleen als ik naar de namen kijk die wél op de lijst staan dan denk ik toch dat die spelers het nog meer verdienen. Vardy, Mahrez, Kante, Payet, Kane en Ozil hebben allemaal minstens even goed gepresteerd en in mijn ogen zelfs beter. Voor mij geld dat voor al die spelers. Daarmee doe ik niks af aan de prestaties van Alderweireld, maar deze 6 spelers verdienen het gewoon meer. Spelers als Dele Alli, Drinkwater en andere spelers met een goed seizoen staan er ook niet op.

15 april 2016 om 20:44

Alderweireld is belangrijker geweest dan Kane voor ons dit seizoen. Enkel de laatste 2 maanden heeft hij punten voor ons gewonnen. Daarvoor hadden we zonder zijn goals maar 1 punt minder. Dankzij Alderweireld hebben we nu de beste defensie van de PL. Bovendien heeft hij tot nu toe in elke minuut gespeeld in de Premier League. Toby is dit seizoen zeker onze beste speler.

15 april 2016 om 20:53

Oh dat had ik niet gedacht, bedankt voor je inzichten. Schijn bedriegt dan. Aanvallend ingestelde spelers komen nou eenmaal vaker in de spotlights / op het scorebord en dan is het inderdaad makkelijker om te zeggen dat ze beter zijn.

15 april 2016 om 21:58

Ik denk daarom ook dat de speler van het jaar verkiezingen officieel met statistieken onderbouwd zouden moeten worden voor zover dat mogelijk is. Dan heb je een shortlist met spelers die (voor zover mogelijk) statistisch gezien een goed seizoen hebben gedraaid. Dat geeft een veel betere weergave dan een populariteitsverkiezing. Daar komen alleen maar gehypete spelers in voor.

15 april 2016 om 23:28

Hoe zou je dat dan doen? Hoe vergelijk je een doelman met een spits? Goals vs clean sheets?

Het is simpel, creatieve spelers zullen altijd een streepje voor hebben. Daarom zie ik graag een prijs per linie.

17 april 2016 om 14:57

Dan denk ik wel aan dat soort statistieken ja, maar ook naar dingen als reddingen bij een gelijke stand of een 1-0 voor- of achterstand en bepalende doelpunten. Zo kan een redding of een goal bij 5-0 voor minder zwaar wegen dat een gelijkmaker of redding bij een comeback van 3-0 tot 3-2. Naast wat je op internet te zien krijgt, zijn er nog een heel stuk meer statistieken die je zou kunnen gebruiken voor zo'n verkiezing.

Huth kon er ook samen met toby erop staan.

Hetzelfde is het met de ballon d'or. Een verdediger, keeper en in mindere mate een middenvelder zal tegenwoordig nooit een serieuze kans hebben om het te winnen

Lijkt me logisch. Dit soort verkiezingen zijn gewoon populariteitswedstrijden. Niets meer, niets minder. Verdedigers komen daarom minder snel in aanmerking om zo'n prijs te winnen.

Alderweireld is gewoon de beste verdediger in de PL dit seizoen. Is gewoon enorm sober, doet niets fout en is goed in de duels. Hij heeft bovendien een waanzinnige crosspass. Ik heb zo'n vermoeden dat als hij Engels was hij wel erin had gestaan.

15 april 2016 om 21:59

Het is dat er niet veel hype rondom hem is geweest. Ik kan me niemand herinneren die hem heeft opgehemeld in de media dit seizoen. Vandaar dat zijn prestaties niet zo bekend zijn bij het grote publiek.

15 april 2016 om 23:34

Mwa, als Spurs fan snap ik dat je graag nog meer lof zijn richting uit ziet gaan, maar hij heeft er echt wel al aardig wat gekregen hoor. Ik herinner me o.a. Sherwood in Motd en Charlie Nicholas bij Sky Sport die hem tot beste verdediger in de PL benoemden.

Motd wordt sowieso door enorm veel mensen bekeken en zijn sterke seizoen werd er dit jaar vaker belicht dus wees maar zeker dat zijn sterke prestaties bekend zijn bij het grote publiek.

Het is gewoon dat je als verdediger gewoon geen kans maakt op deze prijzen, een aanvaller of aanvallende middenvelder springt meer in het oog. Zelf zie je vast ook liever Costa dan Boateng bezig. Ik zie graag een prijs per linie, beste aanvaller/middenvelder/verdediger/doelman, maar goed, dat lijkt er niet direct aan te komen.

15 april 2016 om 23:43

Inderdaad. Rond Smalling is er in het begin wel een enorm hype geweest, maar die is ondertussen al gaan liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren