Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alcohol, drugs en werkweigering: van wonderkind tot taxichauffeur

Laatste update:

Jonathan Reis stond ooit te boek als een groot talent bij PSV. De Braziliaan moest in Eindhoven jarenlang voor doelpunten gaan zorgen. Zijn cocaïnegebruik zorgde er echter voor dat de voormalig spits op staande voet werd ontslagen in het Philips Stadion. Tijdens een minder succesvolle periode bij Vitesse kreeg Reis steeds meer last van heimwee, waardoor hij in 2013 terugkeerde naar Brazilië. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de spelersloopbaan van de rechtspoot, die inmiddels bezig is met hele andere werkzaamheden in zijn thuisland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een potentie had deze man. Het is er helaas niet uitgekomen. Wel goed om te horen dat hij nu goed terecht is gekomen en stabiel is.

Mooie speler en sneu om te horen dat het zo bergafwaarts is gegaan met hem. Ik kan me echter niet herinneren dat hij nou te boek stond als de nieuwe wereldtopper in wording en dat hij vergeleken werd met R9 en Romario. Mij staat die vreselijke blessure nog bij, heel naar beeld. Ook goed om te zien dat dit soort jongens steeds meer begeleiding krijgen om zich thuis te voelen in de stad en het land. Bij FC Utrecht weet ik bijvoorbeeld (omdat ik deze club support) er gewoon een manager is die jongens door de stad meenemen om alles te laten zien, vaak praat in de taal van de speler, elke dag contact heeft om even te peilen hoe het prive gaat en fungeert als aanspreekpunt en soort vriend als er problemen zijn. Ik weet dat dat ongetwijfeld niet alle problemen kan voorkomen maar het helpt denk ik wel.

19 augustus 2023 om 10:49

Ja wel degelijk, zeker toen hij net door brak. Was echt een heel groot talent met een grote toekomst ik het verschiet. Meer dan taxichauffeur in Brazilië op zijn 30ste

19 augustus 2023 om 12:00

Deze man voordat hij doorbrak bij psv 1 nog vaak op maandagavond zien spelen bij jong. Zelf nooit een groter talent zien doorkomen vanuit de jeugd van psv. Had werkelijk alles in zich om de top te halen. Het rauwe talent spatte ervanaf. En dan dat heerlijke bananenschot wat hij in zijn rechter had.

19 augustus 2023 om 12:17

Hij had zeker alles in huis. Zie nog zo het horinzontale vingertje van een provocerende Suárez onder zijn neus als gebaar richting Reis. Ik had hard gelachen😜😁, maar Ajax verloor volgens mij de wedstrijd. 😖

21 augustus 2023 om 12:05

"ik kan me echter niet herinneren dat hij nou te boek stond als de nieuwe wereldtopper in wording"

Hij heeft voor zijn blessure wel een hele spectaculaire fase gehad. In oktober-november 2010 maakte hij in zes wedstrijden (eredivisie en Europees) negen goals. Dan word je als Braziliaan bij PSV natuurlijk al vrij snel met Ronaldo en Romario vergeleken.

"bij FC Utrecht weet ik bijvoorbeeld (omdat ik deze club support) er gewoon een manager is die jongens door de stad meenemen om alles te laten zien"

Heeft PSV ook, dat was Mart van den Heuvel in die tijd. Maar als iemand problemen heeft waarbij hij niet geholpen wil worden, dan wordt het lastig.

Tijdens mijn studie werkte ik als pizzabezorger, Reis was toen onze favoriete klant. Bestelde regelmatig 1 pasta (8,95 destijds) en Reis liet je daarna het wisselgeld houden. Regelmatig kwam het dus voor dat je van Reis 41 euro fooi kreeg, verbaasd me dan ook niks om te horen dat het hem financieel niet voor de wind is gegaan. Wel een oprecht aardige gozer, altijd lachen en vriendelijk😁

19 augustus 2023 om 11:23

Die was natuurlijk gewend om met briefjes van 50 te betalen aan die andere bezorgservice

20 augustus 2023 om 21:21

Wat een aparte conclusie trek jij. Dus een fooi geven voor een bezorgde pizza is funest voor je carrière.
Waarom heb je hem dat niet gezegd toen ie 41 Euro fooi gaf?

20 augustus 2023 om 23:39

Hij zegt niet dat dat funest was voor zijn carrière. Hij geeft aan dat je daaruit kan afleiden dat ie makkelijk geld uitgaf en dat er uiteindelijk toe heeft geleid dat financieel aan de grond zat. Hij is geen taxichauffeur geworden omdat hij nog miljoenen op de bank heeft staan.

21 augustus 2023 om 14:02

Denk dat jij de gene bent die een aparte conclusie trekt. Ik bedoel het exact op die manier hoe Nijogeth het uitlegd.

20 augustus 2023 om 21:27

Dit vind ik serieus de mooiste verhalen haha. Altijd wel interessant!

21 augustus 2023 om 01:48

Leuke anecdote Sociamasia!

Prachtige voetballer die Reis, jammer dat hij het nooit heeft waargemaakt.

Kan me voorstellen dat hij bij het instappen vraagt: 'waar gaat de REIS naartoe?'Zo een lachebekje is het wel. Nee, zonder dollen Reis was in aanleg een topspits. Lengte, schotkracht, neusje voor de goal, fysiek sterk in duels noem maar op ... Alleen zijn mindset was ondermaats waardoor het verkeerde pad al snel het voetpad werd. Chapeau voor PSV want ze hebben deze jongen a la Ihatarren ook meerdere kansen en hulpverlening gegeven. Dit mocht helaas niet baten. Deze jongens zullen wanneer ze in de 40 zijn pijnlijk terugkijken op gemiste kansen uit hun jeugd. Eeuwig zonde!

Tja, erg sneu en het zoveelste voorbeeld dat je echt goed moet nadenken wat je doet op het moment dat alles voor de wind gaat. Als je namelijk al in de weg naar beneden zit, is het al te laat. Oliedom en sneu tegelijkertijd. Je hebt met hem te doen, maar hij heeft het helemaal zelf veroorzaakt. Die had de rest van z'n leven heel comfortabel kunnen leven als hij z'n geld goed gespendeerd had en tevens meer aandacht had besteed aan zijn mentale gesteldheid. Zoveel drank en drugs gebruiken komt natuurlijk ergens vandaan.

19 augustus 2023 om 12:00

God weet wat voor opleiding en opvoeding hij heeft gehad. Hij komt uit een grote stad in Brazilië en zou zomaar een van de vele jongeren zijn die al vroeg in aanraking kwam met de minder mooie kanten van het leven en misschien niet gewend is aan het hebben van veel geld.

Op z'n 18e verhuist hij naar de andere kant van de wereld, spreekt de taal niet, compleet ander klimaat, een cultuur waar hij niets mee heeft en hij moet zijn best maar doen. Krijgt te horen van zijn manager dat ie mee gaat doen met het eerste team en die manager verdwijnt nog drie maanden later. Diens opvolger geeft je weinig vertrouwen en je hebt die rat van een Lemic als zaakwaarnemer. Je breekt je voet, weg einde seizoen.
Het volgende seizoen verlies je je oma en omdat je daardoor te laat terugkomt, straft de nieuwe manager je.
Je raakt verslaafd aan drugs, wordt ontslagen maar vecht jezelf terug, kickt af en gaat weer aan de slag bij de club die je ontslagen heeft (toont karakter). Helaas kort daarop weer de fout ingegaan (waar is de begeleiding?) en weer een zware blessure.

Natuurlijk zit er een component eigen verantwoordelijkheid in. Natuurlijk is ie voor de wet al volwassen en praten we niet over een kleuter. Maar je ziet aan deze opsomming dat die jongen begeleiding nodig had. Goede begeleiding. En deze heeft ie niet gehad. Niet vanuit de club, niet vanuit zijn zaakwaarnemer.
Dan is het natuurlijk wel makkelijk om vanuit je stoel hem oliedom te noemen.

PSV TV heeft recent een mooie documentaire gemaakt over Reis zijn bestaan als taxichauffeur in Brazilie. Staat volledig op youtube: Taxi Reis. Persoonlijk vind ik het zeker een kijktip. Blijft natuurlijk wel een tragisch verhaal. Op jonge leeftijd al veel mentale problemen, cocainegebruik, maar Fred Rutten was degene die in hem bleef geloven vanwege zijn onmiskenbare talent. En eindelijk leek dat er uit te gaan komen, tot die verschrikkelijke botsing met Tyton. Ik weet nog dat veel Psv'ers het zuur vonden dat Reis na zijn revalidatie naar Vitesse vertrok, ik ook, maar met de kennis van nu heb ik er wel iets meer begrip voor. PSV had nog twijfels over de staat van zijn knie terwijl er bij Vitesse direct een dik contract voor hem klaar lag. Reis koos voor die zekerheid, wist waarschijnlijk dat zijn knie nooit meer helemaal de oude zou worden en heeft daarin helaas gelijk gekregen. In de docu zie je ook dat het hem veel pijn doet hoe zijn voetbalcarriere is verlopen maar dat hij nu toch het beste van zijn leven probeert te maken in een anoniem bestaan als taxichauffeur, echt een sympathieke jongen

20 augustus 2023 om 20:20

Die schreeuw van Reis na die botsing met Tyton…. Ik heb serieus nooit meer zo iets akeligs boven 35.000 uit horen komen. Eeuwig zonde, deze jongen had alles maar dan ook alles om de absolute top te halen.

21 augustus 2023 om 11:36

En Humberto Tan nog zeggen t lijkt mee te vallen...

20 augustus 2023 om 21:19

Mooie docu idd!

Wat was hij absurd goed bij PSV, zo snel en vooral zijn schoten waren zo goed. Ik dacht dit wordt wereld en gaat het zelfde laten zien als Suarez, wat daarna volgde had ik ook niet voor mogelijk gehouden; niets laten horen aan PSV, was van de aardbodem verdwenen, drugs problemen; zonde maar helaas menselijk. Iedereen maakt fouten, maar sommige levens/carrière beïnvloede fouten

Taxichauffeur is niet geheel onbekend bij verbannen voetballers. Heb een familielid die ongeveer 10 jaar geleden vanuit Nederland is verhuisd naar het zonnige LA. Op een dag wilde hij een uber bestellen. De uber komt aan, hij stapt in, en wie ziet hij achter het stuur? Een van de beste Turkse voetballers aller tijden: Hakan Sukur. Schijnt dat hij verbannen is uit Turkije na kritische uitlatingen over het bewind van Erdogan. Van het winnen van de Uefa Cup, naar spelen bij Inter, naar een bronzen medaille op het WK en eindigen als Uber-chauffeur….

20 augustus 2023 om 21:28

Ik zou niet alles geloven Shiraz, al komt het verhaal van een familie lid.

20 augustus 2023 om 21:47

Ik geloof ook niet alles, dus ben even gaan Googlen. Vele verschillende nieuwsbronnen bevestigen dit verhaal. Er zijn uitgebreide interviews met hem te vinden waarin hij zijn verhaal doet. Tragisch.

20 augustus 2023 om 22:10

Nou, het klopt wel. Hij is gevlucht uit Turkije en werkt nu als Uber chauffeur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren