Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aké kroont zich tot held van Manchester en dompelt Spurs in extremis in rouw

Laatste update:

Manchester City heeft zich ten koste van Tottenham Hotspur geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. In Londen was Man City met 0-1 te sterk voor de ploeg van Ange Postecoglou. Nathan Aké maakte in extremis de enige treffer van de wedstrijd.

Al na slechts vijf minuten spelen leek Manchester City op voorsprong te komen in het Tottenham Hotspur Stadium. Guglielmo Vicario redde in eerste instantie op een poging van Bernardo Silva, maar in de rebound kon Oscar Bobb intikken.

Dat deed het Noose supertalent echter in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt werd afgekeurd door de VAR van dienst. Pas tegen het einde van de eerste helft wist de ploeg van Pep Guardiola weer een grote kans te creëren.

Na een aanval over meerdere schijven werd de bal uiteindelijk op doel gevuurd door respectievelijk Rodri, Mateo Kovacic en Bobb. Telkens wist een verdediger van the Spurs zich in de baan het schot te gooien. Ook Phil Foden probeerde het nog met een schot in de eerste helft. Hij schoot naast.

Vroeg in de tweede helft liet Micky van de Ven zijn klasse zien. Julian Alvarez kreeg de bal in de zestien aangespeeld door Bobb en kon vuren op het vijandelijke doel. Van de Ven zag het gevaar en gooide zich op het laatste moment voor het schot en wist het gevaar te verijdelen.

Tien minuten voor tijd begon Manchester City meer aan te dringen. Bernardo Silva kreeg de bal per ongeluk voor zijn voeten op de rand van de zestien maar schoot recht op Vicario af. Luttele seconden later leverde Pierre-Emile Højberg de bal prompt in bij Kevin De Bruyne, die vlak naast de voor hem verkeerde kant van de paal schoot.

In de 88ste minuut wist Manchester City de wedstrijd dan toch naar zich toe te trekken. Een corner van De Bruyne viel plots voor de voeten van Aké, die van dichtbij binnentikte en zich zo kroonde tot matchwinner: 0-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net op het moment dat je denkt dat City nooit meer een goal gaat maken bij Spurs-uit scoren ze dan toch. Maar eigenlijk had dit gewoon 0-3 moeten worden. Spurs heeft 1 schot gehad. Porro een gefrustreerd mannetje trouwens.

26 januari 2024 om 23:10

Het gedrag valt niet goed te praten wat in de slotfase op Doku was gericht.
Wel moet er wat gebeuren aan dat tijdrekken bij de cornervlag in algemeenheid. Spurs zal zo ook wedstrijden over de streep trekken, maar het heeft niets met voetbal te maken wat er dan in de hoek gebeurt.

26 januari 2024 om 23:12

Tja het verdient niet de schoonheidsprijs, maar zolang de bal in het veld is mag het volgens de regels natuurlijk gewoon

27 januari 2024 om 13:13

Tja, volgens diezelfde redenering mag je ook blessures veinzen om tijd te rekken. Gelukkig heb je daar een artikel 'spelbederf' voor. Daardoor mag het dus niet. Vind het dan ook raar dat zulke overduidelijke pogingen tot tijdrekken niet onder die noemer vallen, want als een keeper bij een uittrap dit doet, valt dat er wel onder. Verder wel logisch dat de scheids er deze wedstrijd niks mee doet, zoiets zou de bond aan moeten kondigen aan het begin van het seizoen en dan consequent moeten toepassen. Daar kan je niet zomaar halverwege het seizoen mee beginnen.

Wat een oersaaie wedstrijd zeg. Dit city stelt ook niet zo veel voor. Real met goudhaantje bellingham gaat hen slopen

26 januari 2024 om 23:10

City stelt niet zo veel voor. Gaat het verder allemaal goed daar? Waren 85 minuten de betere tegen een goede ploeg en lijken met de week te groeien weer naar topniveau

26 januari 2024 om 23:11

Denk dat City in vorm, Real weer in een rondo terecht laat komen. Tiki, taka. City in topvorm is niemand tegen opgewassen.

26 januari 2024 om 23:15

In een rondo? Real in topvorm gaat city gewoon naar huis sturen zoals 2 jaar terug toen ze 2 goals in 3 minuten hadden gemaakt. De verdediging en middenveld zijn gewoon beter & eigenlijk komt in de aanval enkel Haaland in de basis terecht bij real want zeg nou eerlijk zijn doku/ grealish beter dan vini? En is foden beter dan rodrygo bv? Enkel haaland & de bruyne komen in de basis te staan bij real.

26 januari 2024 om 23:16

Haha toen had City in de thuiswedstrijd met 8-3 moeten winnen.

26 januari 2024 om 23:20

Sleutelwoord ‘had’. Ik had ook als ingenieur moeten afstuderen & ik had ook soms betere keuzes moeten maken ivm geld & vrouwen. Wat zijn we met had? Het enige wat telt is dat city toen naar huis is gegaan & pas vorig jaar hun eerste ucl hebben gewonnen. Wow wat een prestatie van olieclubje

26 januari 2024 om 23:23

😂😂 lachwekkend dit. Als je een gezamenlijke opstelling zou maken zou er niet veel van real tussen zitten. Courtouis , Walker Dias Rudiger Ake Bellingham Rodri De Bruyne Foden Haaland Vini

26 januari 2024 om 23:28

Courtois
Carvajal militao rudiger mendy
fede bellingham de bruyne
Vini haaland rodrygo

26 januari 2024 om 23:34

Hahahahahahha jaa jij zit sowieso aan de drugs. Carvajal boven Walker 🤣🤣🤣🤣 Rudiger of Militao boven Dias 🤣🤣🤣 en dan nog Valverde boven Rodri de beste Cdm van de wereld wauw helemaal de weg kwijt. En Rodrygo? 🤣🤣 Foden is beter. Mendy ?? 😂

27 januari 2024 om 00:33

Hey Aqua, lang niet gezien!

27 januari 2024 om 01:05

Slaaplekker man!Ben je vergeten wat erVorig seizoen is gebeurd? 2 seizoenen terug was City al de betere, maar win je door een wonder. Vorig seizoen liet de daadwerkelijke verhoudingen zien.Vini zou niet passen in het spel van City. Veel te egoïstisch en met andere zaken bezig. En die snelheid en diepgang heeft Doku ook gewoon.Bernardo Silva ten alle tijden boven Rodrygo op rechts, maar Foden ook. Bellingham inderdaad basis met de Bruyne en Rodri.Achterin zou ik met de gehele defensie van City spelen. Courtois op doel? Met de speelstijl van City zeker niet. Ederson 100%. Ik deed nog de moeite voor je om inhoudelijk te reageren. Is een primeur, want je bent niet serieus te nemen.

27 januari 2024 om 01:36

Liever een olieclub, dan een dictator club. Ja zonder Franco had jouw club er heel anders uitgezien. Veel van de kampioenschappen en EC1 prijzen zijn niet eerlijk gewonnen en hier teert Real nog steeds op.

27 januari 2024 om 07:01

Carvajal heeft 5cl gewonnen

Rodrygo is inderdaad beter

Kroos altijd basis

27 januari 2024 om 07:04

Kroos of modric altijd basis natuurlijk

27 januari 2024 om 09:09

Driesdevries die weer eens te hoog van de toren blies. Al heeft Carvajal 100 CL gewonnen, ik zou voor Walker kiezen. Maar daar kan discussie om zijn.Rodrygo boven Bernardo en Foden? Bernardo en Foden zijn betere voetballers. Die al jaren continue leveren en niet met momenten.Rodri en De Bruyne staan boven Kroos en Modric. We leven niet meer 8 jaar terug in de tijd. Rodri de beste op zijn plek en de Bruyne alom bekend. Zij zijn wat Kroos en Modric jaren geleden waren.

27 januari 2024 om 09:48

"City in topvorm is niemand tegen opgewassen." Liverpool heeft vaak zat laten zien dat ook City in vorm te slopen valt. Meerdere malen zelfs

27 januari 2024 om 11:44

Hahah kroos of Modric zouden geen basis spelen ipv van de Bruyne of Rodri zeker niet op dit moment. En Walker is gewoon beter als carvajal zelfde geldt voor foden en Bernardo die beter zijn als Rodrygo. Marino diaz heeft ook 2x de cl gewonnen moet die dus maar boven haaland spelen??? Hahaha geen verstand van voetbal jij

Zuur dat in de slotfase het tegendoelpunt valt, maar deze hing de gehele wedstrijd in de lucht. Spurs maar 1 schot op doel, terwijl City op 15 schoten stond.
Met vlagen een Spurs gezien dat onder de druk kon uitvoetballen, maar als Hojbjerg werd ingespeeld wist je dat het fout zou gaan.

Over het doelpunt: de gehele wedstrijd stond Dias bij de corners bij Vicario en daar is constant niet ingegrepen. Mijn inziens ging Vicario te slap het duel in en daardoor verwerkt hij de bal erg zwak. Simpelweg te licht om het doelpunt af te keuren.

COYS nu alle focus op de CL-plaatsen in de competitie.

26 januari 2024 om 23:10

Vicario werdt wel met 2 handen geduwd op het moment dat de corner genomen werd. Sneue gast die Dias

26 januari 2024 om 23:19

@dr.jero
Als elk duel in de 16 afgefloten moet worden als er met 2 handen geduwd wordt, dan wordt alles afgekeurd. Hoe vaak zie je geen duels waar ze elkaar bijna aan het omhelzen zijn? Dias doet weinig verkeerd en mag - hoe irritant het ook is - de keeper hinderen. Ook op het Spursforum wordt niet gesproken over een scheidrechtelijke fout, maar een fout van Vicario.

Off: je reacties ogen lichtelijk geirriteerd, maar je moet wel reeel blijven.

26 januari 2024 om 23:46

Dat mag dus gewoon niet hoor. Keepers mag je niet duwen.

27 januari 2024 om 00:06

Dat deed Dias ook niet tijdens het duel

27 januari 2024 om 10:14

Daarvoor wel. Als je dat niet ziet ben je blind.

27 januari 2024 om 11:28

‘Tijdens het duel’. Duwen en trekken gebeurt bij letterlijk elke corner ooit.

27 januari 2024 om 13:17

Is ook geen fout van Vicario hoor. Zelfs op het niveau van mijn vriendenteam gebeurt het wel eens dat er iemand van de tegenpartij tegen de keeper gaat staan, dan is de afspraak dat je die daar gewoon weghaalt. De echte fout wordt begaan door de spelers in het strafschopgebied die Dias daar maar gewoon laten staan.

26 januari 2024 om 23:14

Hij moet gewoon van Vicario afblijven. Duwt met twee handen vlak daarvoor. Mag nooit natuurlijk.

Schandalig dat dat doelpunt telt. Dias hindert de keeper bij elke corner en er wordt gewoon niet op geacteerd. Verder was de scheids goed en heeft city ook wel verdiend gewonnen, wel een kinderachtig ploegje is het aan t worden met keepertje pesten en 20x de hoek in gaan.. zou ze soms toch n veeg willen geven xD. Wel mooi dat kevin weer opmaat tot volle 90 minuten maakt. Gefeliciteeerd city fans

26 januari 2024 om 23:09

Was gewoon een prima goal. Die keeper komt er ook uit als een zwakkeling.

26 januari 2024 om 23:10

Dias springt gewoon? Echt veel te licht voor een overtreding

26 januari 2024 om 23:11

Eerst m met 2 handen duwen en daarna idd een gewoon duel voor de bal bij de 1e paal. Maar in de 5 meter moet de keeper beter beschermd worden.

26 januari 2024 om 23:13

@dr.jero
Dit doelpunt kon niet afgekeurd worden vanwege een overtreding. Zo ging het de hele wedstrijd en er werd niet ingegrepen. Dias mag daar staan en dan is het aan Vicario om er omheen of doorheen te gaan. Hij koos beide niet en ging veel te slap het duel aan en daardoor werkte hij de bal zeer matig weg.

Over het 20 keer de hoek in gaan: dat doen ook andere teams in de slotfase om de winst over de streep te trekken. De ene keer is het in het voordeel van je team, de andere keer in het nadeel. Met voetbal heeft het niets te maken.

26 januari 2024 om 23:31

Dias duwde de keeper toen de bal niet in het spel was. Daarna staat hij daar gewoon en springt die keeper zwak tegen hem op. Als speler mag je de keeper niet (bewust) hinderen. Maar je hoeft zeker ook niet aan de kant te stappen. Terechte goal.

Spurs had niks in te brengen, maar dat die goal wordt goedgekeurd is natuurlijk belachelijk. Die werd voorafgegaan door drie of vier overtredingen van Dias. Maar ja, als je wegkomt met zoveel vals spel, vooralsnog zonder gevolgen, dan sta je hier ook niet echt van te kijken.

26 januari 2024 om 23:13

Welk vals spel heb je het precies over?

26 januari 2024 om 23:15

Er worden iets van 135 aanklachten onderzocht door de FA. Niets van meegekregen?

26 januari 2024 om 23:18

Niets van onschuldig tot het tegendeel is bewezen meegekregen?

26 januari 2024 om 23:25

Waren al schuldig bevonden, werden door cas in bescherming genomen. Maar de discussie lijkt me bij voorbaat zinloos.

26 januari 2024 om 23:26

Ja zomaar zijn er 135 aanklachten gedaan op basis van niets zeker? Waar rook is , is vuur kerel. Als je denkt dat city helemaal onschuldig is dan kan zelfs abella danger in een 5 sterren hotel in dubai jou niet redden.

26 januari 2024 om 23:27

Dat doet een arbitragehof als het CAS niet op basis van niks toch?

26 januari 2024 om 23:28

Ze zouden zomaar schuldig bevonden kunnen worden, maar ik ken de feiten niet. Zolang ze niet schuldig zijn bevonden zijn dit een beetje loze teksten toch?

27 januari 2024 om 02:06

hahaha, sprookje van 2 miljard gaat gewoon consquenties krijgen, zo niet dan kan straks iedereen lekker doen wat ze willen, anders is FFP nog erger lachertje dan ze nu al zijn...

27 januari 2024 om 07:53

Begrijp ik hieruit dat je gelooft in het CAS? En je geeft aan de feiten niet te kennen, dus vandaar dat ik zei dat de discussie mij zinloos lijkt.

27 januari 2024 om 08:06

Ik geloof meer in het CAS dan in een Real Madrid supporter ja. Knap dat jij de feiten wel kent, want die zijn gewoon vertrouwelijk

27 januari 2024 om 09:56

Hmmm rare opmerking, de verwijzing naar mijn clubvoorkeur. Niet verrassend, maar wel raar. De feiten zijn gewoon bekend overigens, dat het onderzoek vertrouwelijk is doet daar niets aan af. En ik zal het nog maar een keer herhalen, de discussie heeft daarom dus geen zin.

27 januari 2024 om 11:29

Je clubvoorkeur staat toch in je naam?

26 januari 2024 om 23:26

Op het moment dat de corner getrapt wordt doet dias niks verkeerd springt gewoon de lucht in dat is toegestaan gewoon zwak ingegrepen van de keeper.

Niet boos city maatje groter. Alleen wat is die dia's een nare vent. Te ligt om te fluiten. Kop.omhppg nu champions league voor vechten

Sorry hoor, maar 88ste minuut is toch niet " in extremis " . Dat geoverdrijf van tegenwoordig toch altijd

Waarom wordt dit doelpunt eigenlijk goedgekeurd? City speler hindert opzichtig de keeper in 5 meter box......

27 januari 2024 om 11:46

Tijdens moment van corner doet speler city helemaal niks verkeerd hij springt gewoon richting de bal. Geldige goal dus. Keeper verwerkt de bal gewoon slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren