Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ziet in 37-jarige Vivell geschikte kandidaat om Mislintat op te volgen

Laatste update:

Christopher Vivell is een van de kandidaten om als directeur transfers aan de slag te gaan bij Ajax, zo meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn. De 37-jarige Duitser zit momenteel zonder club, maar vervulde eerder technische functies bij Red Bull Salzburg en RB Leipzig en was ook sportief directeur bij Chelsea.

Van Duijn benadrukt op X dat er nog niets zeker is en Ajax meerdere opties in kaart heeft gebracht. De naam van Vivell zou in ieder geval 'veelvuldig' zijn gevallen. Alex Kroes liet na zijn aanstelling weten dat hij komende zomer de verantwoordelijkheid op zich gaat nemen op technisch gebied.

Kroes wordt ondersteund door hoofdscout Kelvin de Lang, director of football Marijn Beuker en de technische mensen in het bestuur van Ajax. Het plan is dat er na de zomerse transferwindow iemand anders wordt aangesteld die zich over de inkomende en uitgaande transfers van de Amsterdammers gaat buigen.

Vivell was van 2015 tot 2020 directeur scouting afdeling en technisch coördinator bij Red Bull Salzburg. Daarna ging hij aan de slag als technisch directeur bij RB Leipzig. Chelsea stelde Vivell in november 2022 aan als 'TD'. In de zomer van 2023 vertrok hij echter alweer, omdat de club een andere richting op wilde gaan.

Vivell sloot als technisch directeur van RB Leipzig één keer een deal met Ajax. Hij verkocht Brian Brobbey voor zestien miljoen euro terug aan Ajax, nadat de spits een jaar eerder transfervrije de omgekeerde weg had bewandeld.

Enkele van zijn geslaagde transfers namens de Duitse topclub waren Angeliño, Josko Gvardiol, Dominik Szoboszlai, Ilaix Moriba en Timo Werner. Hij wordt binnen Red Bull Salzburg tevens gezien als de ontdekker van Erling Braut Haaland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer een Duitser. Tijd voor de tweede ronde. Ik pak mijn popcorn er alvast bij.

26 maart 2024 om 10:19

Alsof dat met nationaliteit te maken heeft. Er moet gewoon gewoon goed controle zijn, net zoals bij ieder ander.

26 maart 2024 om 10:22

Inderdaad, met die logica had je na Gudelj anders ook Tadic niet mogen halen. Gewoon beoordelen op zijn kwaliteiten.

26 maart 2024 om 10:25

Niet echt het juiste voorbeeld, want toen Tadic ook op de bank dreigde te raken werd het net zo'n probleem als Gudelj .

26 maart 2024 om 10:48

Wanneer was Gudelj 5 seizoenen op rij MVP van de eredivisie?

26 maart 2024 om 10:47

Haha, het ziet er wel uit als een indrukwekkend CV. Al zou een rijtje geflopte spelers voor de beeldvorming ook wel goed zijn.

Wat een topper. Geef hem de sleutels en laat hem in z'n eentje de hele selectie ombouwen!!

Of...?

Oh nee, weer een buitenlander, arme Telegraaf.

On: ben benieuwd, track record is in ieder geval goed!

26 maart 2024 om 11:31

Is Telegraaf juist blij mee. Kunnen ze weer maanden een lastercampagne gaan voeren.

26 maart 2024 om 13:41

Ik denk dat Valentijn al op de poli zit met een te hoge hartslag.

26 maart 2024 om 18:31

Had Sven ook niet een aardig CV?

Leipzig en Chelsea op zijn CV. Jonge gast nog, uit welke koker komt deze man?

26 maart 2024 om 10:18

Heb gehoord uit de koker van Mislintat.

26 maart 2024 om 10:38

Heb je dat helemaal zelf bedacht? Knap hoor!

26 maart 2024 om 10:44

Mesnaldino is duidelijk een over-performer. ;p

26 maart 2024 om 10:59

Mislintat is gek op over-performers, misschien kan Mesnaldino dan solliciteren bij zijn volgende club.

26 maart 2024 om 12:52

Ik hoop het, veel betaald krijgen voor niks leveren

26 maart 2024 om 10:30

CV komt erg overeen met die van de vorige, zal ook wel uit een zelfde soort koker komen denk ik.
De zoekcriteria is blijkbaar hetzelfde geweest.

26 maart 2024 om 10:44

Alleen heeft vivell de laatste paar jaren een betere track record dan mislintat. Bij hoffenheim en leipzig puik werk afgeleverd. Bij chelsea was het een minder een succes. Enige die ik nog goed vind qua aankopen zijn Enzo en Gusto. Veel aankopen voor in de toekomst, maar ook veel miskopen/huur zoals Koulibaly, Felix, Aubameyang, Zakaria, etc.

26 maart 2024 om 10:53

Tja Felix en Koulibaly waren kwa naam/prestaties gewoon prima aankopen, dat het er dan bij Chelsea niet helemaal uitkomt ligt ook niet echt aan hem.

26 maart 2024 om 19:18

Precies maarja als je kijk wat chelsea sinds boelhy heeft uitgegeven en zelfs die spelers renderen ook niet helemaal, zou t dan echt alleen aan de td liggen of is het sinds abra weg is 1 grote puinbak geworden bij chelsea. Denk dat ze met abra beter afwaren geweest

26 maart 2024 om 10:31

Profiel ziet er positief uit inderdaad. Wel bijzonder dat hij nu zonder club zit, maar kan natuurlijk ook eigen keuze zijn om niet te snel voor een vervolg te kiezen

Ik ken hem niet dus is het lastig oordelen.
De clubs waar hij heeft gewerkt spreken voor zich, maar Chelsea is niet bepaald een voorbeeld van goed beleid.

In ieder geval positief om te zien dat ze ermee bezig zijn!

26 maart 2024 om 10:50

Indrukwekkend CV, maar ook vrij jong en onervaren in zo'n zware rol. Ik weet niet hoe Ajax het precies in wil richten, maar het lijkt me dat hij wel gebaat zal zijn bij een duidelijk ingekaderde functie en ik weet niet of Ajax die op dit moment kan bieden.

Lijkt me geweldige keus! Toezicht zal nu strikter zijn.

Opzich een indrukwekkend cv

Lijkt mij een prima keuze, en dit is niet te vergelijken met Mislintat. Daar miste enige structuur controles en hij kreeg een vrijbrief.

Kroes zit er nu en mbt de transfers zal men als team handelen, niet als individu.

Vivell heeft ervaring bij grote clubs, en heeft uistekend werkt verricht bij RB Leipzig. Daar werd hij wel opvallend ontslagen door 'verschil van opvattingen'. Dit is dus wel een belangrijk punt om te bespreken. Verder is hij na 7 maanden bij Chelsea ontslagen, daar kwam hij ook in een lastige rol omdat Paul Winstanley en Laurence Stewart ook verantwoordelijk werden voor onder ander de taken van Vivell.

26 maart 2024 om 13:39

Heyy Pango jij ook hier ;-) Feit dat er meningsverschil was zegt denk ik ook wel iets over de transfers die hij mocht doen. Dus beoordelen op zijn prestaties daar lijkt me niet fair. Zijn record bij overige clubs is erg goed. Ik hoop dat t er van komt, maar blijft altijd afwachten of het in Amsterdam botert en succes word. Qua opvattingen met jong talent scouten en die de kans geven zit het wel snor iig.

27 maart 2024 om 11:23

Hey haha, ja loop hier al een tijdje rond

Eens hoor, ik geloof wel in zijn opvatting en denk dat de combi met Kroes en een goede trainer goed kan uitpakken.

De beste man heeft het uitstekend gedaan bij de Red Bull groep en kwam op een ongelukkig moment binnen bij Chelsea. Ik denk dat Ajax hier (helaas 😉) een hele goede mee zou binnenhalen.

26 maart 2024 om 10:30

Is het een goede ja? Ik ben heel erg benieuwd. Ik ken hem niet dus vind het lastig oordelen. Iemand die meer over hem weet?

26 maart 2024 om 10:52

Laat ons ook even genieten, al is het maar voor even 😜

Hahah ok, weer een Duitser
Maar goed... Niet elke Duitser is zoals Misserlat

Denk dat Kroes heel goed weet wat hij wil en doet

Prima CV, controle is nu gelukkig ook aanwezig. En lag de focus bij redbull niet altijd op jonge talenten?

Dat lijkt me dus wel een goede optie, het hoeft natuurlijk ook niet altijd een Nederlander te zijn.
Zolang er binnen de directie een duidelijke visie is zie ik het probleem niet. Dat is wat bij mislintat fout ging natuurlijk.

Moest toch even lachen om het stukje dat hij degene was die Brobbey weer terugverkocht aan Ajax voor 16 miljoen. Aardige rendement weet deze man te halen, wellicht kan hij spelers als Gaaei, Avila en Medic nog voor het dubbele verkopen.

26 maart 2024 om 10:45

Waar moet je dan precies om lachen? Ajax verkoopt Brobbey straks weer voor het dubbele.

26 maart 2024 om 11:41

Gaat het toch niet om. Je gaat laat een jeugdspeler transfervrij gaan en moet hem 1 jaar later terugkopen voor een dik bedrag. Is dan toch gewoon zonde?

26 maart 2024 om 12:31

Ze hadden beter Brobbey aan een stoel vast kunnen ketenen totdat hij een nieuw contract zou ondertekenen ja....

Fans lijken te vergeten dat het toch echt Brobbey zelf was die met bizarre eisen ervoor heeft gezorgd dat hij moest vertrekken. Speeltijd bij Ajax kreeg hij in die periode gewoon genoeg voor een jeugdspeler.

26 maart 2024 om 14:14

Uiteindelijk maakt het toch weinig uit als ze hem met winst weten te verkopen. Sterker nog, dan was het gewoon een goeie zet om hem terug te halen. Ik vind het wel sterk van Brobbey en Ajax eerlijk gezegd maar Ajax afzeiken is populair.

De Telegraaf met Driessen voorop zit vast alweer te schuimbekken dat het geen Nederlander is met Ajax DNA.

Kijk, in principe heeft Ajax het nu zo ingericht dat de TD niemand kan kopen of verkopen zonder toestemming van Beuker, De Lang en Kroes. Wat je dan zoekt is een TD die weliswaar opties kan aandragen maar vooral de targets weet binnen te halen voor een zo mooi mogelijk prijsje én de spelers die weg mogen voor zoveel mogelijk geld verkopen. Verbeterde contracten uitdelen kun je veel beter aan Kroes overlaten want die heeft het boek geschreven over zaakwaarnemers en ander gespuis. Ik vind eigenlijk dat Ajax op dit moment geen TD nodig heeft.

Nationaliteit zou niet veel uit moeten maken als die kwaliteiten heeft. Sowieso zal de situatie met Mislintat hopelijk niet meer gebeuren nu Kroes officieel is aangesteld en geen TD meer een vrije doorgang heeft zoals dat het geval was bij Mislintat. Maar goed je weet sowieso dat een buitenlander met een 1-0 achterstand begint als je De Telegraaf met Mike Verweij en Valentijn Driessen ziet. Ben benieuwd hoe iemand daar mee omgaat. Want die twee hebben duidelijk een aardige invloed.

26 maart 2024 om 19:24

Precies, kijk naar overmars die had ook echt niet alles in zn 1tje te bepalen die overlegde ook met de td en directie. Mislintat kon doen en laten wat die wilde omdat er geen td was. Hopelijk gaat het nu weer de goede kant op. Deze jonge heer mag van mij best komen als ik zo naar zn cv kijk. Ben benieuwd hoe die het gaat doen en al is het een duitser of franse maakt me niks uit gaat om de kwaliteiten niet over afkomst of huidskleur. Als zijn ze groen maakt me niks uit gaat om hun qualiteiten niks meer en minder

Dit zou een geweldige aanstelling zijn voor Ajax. De goede dingen die bij Chelsea gebeurd zijn in de afgelopen 18 maanden zijn grotendeels gedaan door Vivell.. Hij heeft kijk op de zaak!

26 maart 2024 om 11:13

Hij is na 7 maanden bij Chelsea ontslagen, daar kwam hij ook in een lastige rol omdat Paul Winstanley en Laurence Stewart ook verantwoordelijk werden voor het technische gedeelte en daardoor eigenlijk de taken van Vivell ovenamen.

Welke goede dingen bedoel jij dan specifiek?

Ik vind het een goede keuze, maar niet door zijn werk bij Chelsea maar door zijn werk bij Salzburg en Leipzig. Bij Chelsea heeft hij maar een kleine rol gespeeld omdat ze na zijn komst snel gingen herstructureren. Toont wel aan hoe visieloos of zoekende Chelsea toen was.

wat hij heeft binnengehaald, of mede verantwoordelijk voor was, bij salzburg is echt knap. Natuurlijk heeft het RB concern ontzettend veel geld, maar je moet ze ook maar nog eens weten te vinden en aan je vast weten te binden met een goed plan.

wat hij voor chelsea heeft betekend heb ik niet heel veel kijk op, daar heb ik sinds de corona tijden niet heel erg opgelet.

op papier, lijkt mij dit een prima persoon om die positie te bekleden. Maar goed, dat dacht ik ook bij mislintat. Daar zijn helaas veel dingen fout gegaan in de organisatie, die lijkt nu beter op orde (alleen nog een nieuwe trainer, of duidelijk rondom van t schip)

Ik zou altijd voor een Nederlandse TD gaan of een buitenlander die het Nederlandse voeetbal kent zoals Stewart bij PSV. Na het debacle met Mislintat kan Ajax zich geen nieuwe miskeun veroorloven. Uiteraard staat kwaliiteit op 1 en niet nationaliteit.

26 maart 2024 om 11:37

Er moet dan wel een geschikte Nederlandse TD beschikbaar zijn. Op dit moment zou ik zo geen weten.

26 maart 2024 om 11:40

Je insinueert dat het met Mislintat mis ging omdat hij geen Nederlander is; volgens mij lag het meer aan het feit dat het een enorme cowboy is.

26 maart 2024 om 12:36

Dan heb je me niet goed begrepen. Ik ben geen voorstander van een buitenlandse TD die het Nederlandse vpoetbal niet kent maar zeg ook dat kwaliteit boven nationaliteit gaat. Mislintat verstond zijn vak inderdaad niet. Hij had dus een dubbel nadeel.

En gelijk weer van die negatievelingen. Bah, kap daar nu eens mee, niet ieder mens en niet iedere
Duitser heet Mislintat! Laten we eerst nu eens wachten wie de andere kandidaten zijn en wie er aangesteld wordt. Een beetje vertrouwen vrienden!!! 😉

Interessante naam zeker. Hij lijkt in ieder geval oog te hebben voor talent.

Opmerkelijke signeersessies (schaamteloos gestolen van iemand op Reddit):

RB Salzburg: Daka, Haidara, Szoboszlai, Adeyemi, Haaland, Sesko

RB Leipzig: Szoboszlai, Sorloth, Brobbey, Silva, Gvardiol, Angelino, Moriba, Simakan, Werner, Sesgo

Wie het ook wordt, het woord ‘opvolgen’ vind ik te veel eer voor iemand als Mislintat.

Niemand zal Mislintat opvolgen.

Ik zou eerder woorden willen zien als schoonvegen, kater wegspoelen, puin ruimen, malaise onttrekken, er wel staan, er wel geschikt voor zijn, zuiveren, uitbaggeren, kenteren en woorden als keerpunt en droefenis willen zien.

Maat moet wel zeggen op het eerste oog een geschikte kandidaat die Vivell.

Hopelijk is deze Duitser minder goed in kuilen graven dan Mislintat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren