Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax zag af van komst centrale verdediger als gevolg van hartstilstand Nouri

Laatste update:

Ajax was in 2017 dicht bij de komst van Mateo Barac, maar de transfer ging niet door omdat de aorta van de verdediger op de grens van de maximumwijdte zat. Dat vertelt de 28-jarige Kroaat op de website van KV Oostende, zijn huidige club. Ajax wilde destijds geen risico nemen, als gevolg van de hartstilstand van Abdelhak Nouri eerder die zomer.

In augustus 2017 leek de transfer van Barac van NK Osijek naar Ajax in kannen en kruiken, maar op het laatste moment ging de overstap niet door. Ajax wilde destijds niet ingaan op de precieze details van het afketsen, maar Kroatische media meldden dat Barac de medische keuring wegens hartproblemen niet had doorstaan. De centrale verdediger bevestigt dat nu.

“Er werd een akkoord bereikt met Osijek en ik vloog naar Amsterdam om er mijn fysieke en medische testen af te leggen”, blikt Barac terug. “Uit die testen bleek dat mijn aorta op de grens van de maximumwijdte zat. Op zich vormde dat geen probleem om te kunnen voetballen maar Ajax wou geen enkel risico lopen nadat nog geen maand eerder hun talentvolle middenvelder Nouri een hartstilstand kreeg en in coma lag (Nouri liep ernstige en blijvende hersenschade op, red.). De hartonderzoeken waren ook veel uitgebreider dan bij andere clubs. Begrijpelijk na wat ze hadden meegemaakt. Maar voor mij was het wel een mokerslag. In plaats van een droomtransfer naar het grote Ajax keerde ik terug naar Osijek.”

Het daaropvolgende seizoen bleef Barac voor Osijek spelen. Met die club schakelde hij in de zomer van 2017 PSV uit in de voorronde van de Europa League. Een jaar later, in 2018, vertrok Barac naar Rapid Wien. Daar zou hij drie jaar voetballen, om vervolgens via Sochi naar het eveneens Russische KS Samara te verkassen. Die club verhuurt hem momenteel tot het einde van het seizoen aan Oostende, dat zeventiende staat in de Belgische Jupiler Pro League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpelijk en achteraf niet verkeerd geweest, geen denderende vervolgcarriere gehad.

23 februari 2023 om 18:26

Dat was inderdaad ook mn eerste gedachte. Maarja, de vraag blijft dus altijd hoe hij zich zou hebben ontwikkeld bij Ajax.

23 februari 2023 om 23:29

Tja , dan kom je automatisch nog uit bij clubs als Groningen of bekendere buitenlandse clubs dan Rapid Wien. Jammer voor hem, maar gezien zijn loopbaan geen echte hoogvlieger.

Ach ja, en weer door.

Als het om een abdominale aneurysma gaat houdt dit geen verband met het hart. Het is niet zo dat het hart het minder doet door die verwijding. Uiteraard kan dit anders zijn als het aneurysma in het hart zit, dan kan je hartfalen krijgen, maar dit zou elke andere club ook hebben opgemerkt. Mocht het inderdaad zo zijn dat het een aneurysma betreft die op de grens zit is hij waarschijnlijk al geopereerd. Iemand die het weet? Lijkt me sterk, dit verhaal.

23 februari 2023 om 19:26

Maar wat bedoel je hiermee te zeggen? En dat andere clubs dit ook opgemerkt zouden hebben is helemaal geen issue.. dit hoeft allemaal idd zoals je zelf uitlegt geen invloed te hebben op het functioneren en hoeft een club er ook niet van te weerhouden een speler te nemen. Echter staat er letterlijk in de tekst dat Ajax, met Nouri in het achterhoofd, gewoon geen enkel risico wilde nemen. Als de situatie met Nouri niet gebeurd was, had hij wellicht wel "gewoon" voor Ajax gespeeld.

23 februari 2023 om 20:27

Met een aorta die verwijd is valt goed te level, maar het dient in de gaten gehouden te worden, aangezien de verwijding door kan zetten. Zit ie aan een bepaald aantal centimeters dan dien je geopereerd te worden. Doe je dat niet dan loopt deze risico te barsten en dan bloed je dood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren