Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wint in Londen en kan finale Champions League ruiken

Laatste update:

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan in het eerste duel met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde in Londen een geweldig eerste halfuur en legde daarin uiteindelijk de basis voor een minimale overwinning: 0-1. Donny van de Beek maakte na een kwartier voetballen het enige doelpunt van de wedstrijd en verschafte Ajax zo een prima uitgangspositie met het oog op de return van volgende week woensdag in de Johan Cruijff ArenA.

Ten Hag kondigde vooraf aan dat Ajax het spel zou gaan maken in het Tottenham Hotspur Stadium en daar bleek de oefenmeester geen woord teveel mee gezegd te hebben. Ajax begon extreem dominant aan de wedstrijd en stuurde de thuisploeg, die het moest stellen zonder sterspelers Harry Kane (blessure) en Heung-Min Son (schorsing), in de openingsfase van het kastje naar de muur. De verdiende 0-1 kwam na precies en kwartier voetballen van de voet van Van de Beek. De dynamische middenvelder werd in het strafschopgebied knap vrijgespeeld door Hakim Ziyech, waarna hij alle tijd had om een hoek uit te kiezen en oog in oog met Hugo Lloris geen fout maakte.

Ajax, waar Joël Veltman op de rechtsbackpositie de voorkeur had gekregen boven Noussair Mazraoui, speelde gedurfd en liet kort na de openingstreffer een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2 liggen. Na een fraaie combinatie tussen Nicolás Tagliafico en Dusan Tadic kon Van de Beek de bal breed leggen op David Neres, maar de doelpuntenmaker koos ervoor om uit een lastige hoek op doel te schieten, waardoor Lloris redding kon brengen. Na 26 minuten was Tottenham voor het eerst gevaarlijk: uit een vrije trap van Kieran Trippier kopte Fernando Llorente naast. Kort erna lag de wedstrijd geruime tijd stil, doordat André Onana bij een vrije trap hard in botsing was gekomen met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Laatstgenoemde maakte een aangeslagen indruk en moest zich in minuut 38 uiteindelijk laten vervangen door Moussa Sissoko.

Het restant van de eerste helft verliep tamelijk chaotisch en leverde Tottenham nog een goede kans op: uit opnieuw een vrije trap van Trippier miste ditmaal Alderweireld een goede kopkans. Ajax ging zo met een nipte voorsprong rusten. Na de onderbreking was het eerste wapenfeit afkomstig van Tagliafico, maar het afstandsschot van de Argentijnse verdediger scheerde uiteindelijk voorbij het doel van Lloris. Aan de overzijde schoot Dele Alli in de handen van Onana. Tottenham speelde opportunistischer en maakte Ajax het voetballen zo lastig. De Amsterdamse verdediging had de handen met name vol aan de fysiek ijzersterke Sissoko.

Na twintig minuten voetballen in de tweede helft besloot Ten Hag in te grijpen: Lasse Schöne werd geslachtofferd ten faveure van Mazraoui. De Marokkaans international leek het antwoord te zijn op de power van Victor Wanyama en Sissoko. Hij stond een kwartier voor tijd aan de basis van een grote kans voor Neres. Mazraoui kwam sterk door over de rechterflank, waarna hij oog had voor Tadic. Die speelde op links Neres vrij, maar het schot van de Braziliaan trof uiteindelijk de paal. Onmiddellijk erna voerde Mauricio Pochettino zijn laatste wissels door: Danny Rose en Trippier werden op de flanken vervangen door respectievelijk Ben Davies en Juan Foyth. Ajax hield in de slotfase echter stand en kan zo met vertrouwen uitkijken naar de return van volgende week in Amsterdam.

Bereikt Ajax de finale van de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig dat het verschuiven van de competitie weer zo goed uit pakt

30 april 2019 om 23:00

Knappe prestatie van Ajax! Gewoon in Madrid, Turijn en London winnen! Dit is ongekend knap! Wees gewoon trots en stop met zeuren. Ajax doet t geweldig.

30 april 2019 om 23:02

Gewoon hele champions league seizoen elke keer op Ajax gokken, dan had je er nu goed bij gezeten!!! Wereldssss

30 april 2019 om 23:03

Zeer rooskleurig. Met alle respect, maar dit mag niet mis gaan. Zelfs amper mogelijkheden weggegeven. Dit Ajax is zo volwassen. Ongekend. Doet me denken aan het PSV vs Ac Milaan in de halve finale cl

30 april 2019 om 23:12

@lee Ik hoop alleen wel op een betere afloop ;-)
Eigenlijk heeft Ajax zich nog tekort gedaan, speelde de eerste helft bij vlagen geweldig, maar soms ook iets te gemakzuchtig. Komt denk ik ook door de tegenstander. Spurs was teleurstellend, vooral de sterren Erikson en Alli bakte er niets van.
Fantastisch resultaat en geeft veel vertrouwen in de return. Spurs moet komen, dus Ajax gaat ruimte krijgen.

30 april 2019 om 22:59

Ajax mag de winstpremie wel verdelen in de Eredivisie van deze wedstrijd😉

30 april 2019 om 23:05

Dat lijkt mij wel zo netjes idd 😋

30 april 2019 om 23:11

Ja doei ga maar naar de knvb die maken het schema waar iedereen mee in heeft gestemd.
Zelf verdiend en handje ophouden is nergens voor nodig.

30 april 2019 om 23:21

Nou niet iedereen had er mee ingestemd. Het is gewoon doorgedrukt door de KNVB, omdat het om 1 na de laatste speelronde ging en om competitievervalsing tegen te gaan.

30 april 2019 om 23:28

TrebleX iedere club heeft vrijwillig ja gestemd hoor. Ook jouw club dus, alleen Bommel zou Bommel niet zijn om het zogenaamd wel te begrijpen maar er niet eens mee te zijn. Zeg dan niks erover denk ik dan.

1 mei 2019 om 00:04

Tuurlijk is het allemaal apart geregeld maar er waren zat andere opties die afgewezen zijn maar daar kan Ajax niets aan doen dus waarom betalen?
Ze hebben het zelf verdiend dus dan hebben ze er ook recht op.
Ik vind het echt raar dat er aan alle kanten gebedeld wordt omdat Ajax geld verdiend voor prestaties.
En PSV zou dit zelf ook graag zo geregeld zien en dan gaan ze ook echt geen geld uitdelen.

1 mei 2019 om 00:08

Waarom? Voor Ajax hoefde alleen de wedstrijd tegen de Graafschap verplaatst te worden conform de Uefa regels. Der Knvb wilde perse de laatste twee rondes op hetzelfde tijdstip spelen, daarom moest de rest verplaatst worden. Voor Ajax was het geen enkel probleem als alleen haar wedstrijd uitgesteld of vervroegd was.

1 mei 2019 om 00:51

Haha flapdrol jij kent de reglels niet KNVB en de clubs hebben samrn besloten om een programmma in te lassen. Omdat er niet verwacht werd dat een NL club in de halve finale van de CL zou staan dus wie is er fout.

30 april 2019 om 23:01

Zo trots om te zien dat Ajax een topwedstrijd gewoon zakelijk kan uitspelen zonder echt in de grote problemen te komen. Blind & De Ligt zijn een top duo naast elkaar, verdedigde als beren vandaag.

30 april 2019 om 23:04

Met name Blind speelde weer goed, net als in Turijn. Overigens vind ik het wel moeilijk om een motm te kiezen. De enige die onder zijn niveau speelde, was Tagliafico.

30 april 2019 om 23:17

Schone en Tadic ook

30 april 2019 om 23:52

Alsof ze daardoor hebben gewonnen..echt zo’n kaaskop reactie hahahahaha jeeetje mina mafkees. Forza ajax!

1 mei 2019 om 00:13

Ajaxfans mogen gewoon erg positief zijn 0-1 uit waar het natuurlijk 2 of 3 had kunnen zijn. Eerste helft veruit de beste en pas de tweede helft was er wat tegenstand van Tottenham maar ook daar ging Ajax goed mee om als het om kansen gaat. onze backs waren dramatisch, middenveld werd overlopen doir de onnodige extra centrale verdediger en Llorente houd geen bal vast lol. Eriksen ondermaats met misplaatste passes en Alli dramatisch het leek wel alsof die geen zin had. Moura was de enige die iets leek te forceren en Sissoko was een beest en je zag direct waarom hij zo belangrijk is. Tottenham tandloos en geen creativiteit. Ajax eerste helft erg goed en tweede gewoon ok en slim gezien ze de uitgoal al hebben. Spurs hebben een flinke klus te klaren. Hopelijk kunnen wij een snelle goal maken en hopen op zenuwen van Ajax.

Een heel mooi resultaat en een goede uitgangspositie voor Ajax!

Met name tussen de 10de minuut en het moment dat Vertonghen (zag er echt heel vervelend uit trouwens) dirigeerde Ajax echt en kreeg Ajax zelfs na een tiki-taka aanval de kans om de 0-2 te scoren, maar helaas hield van de Beek niet goed het overzicht en schoot hij 'm tegen Lloris aan, terwijl Neres er beter voorstond en de bal eigenlijk voor het intikken had.

Maar ondanks dat speelde van de Beek samen met de Ligt, Ziyech en Blind erg goed aan de kant van Ajax. Dat passje van Ziyech bij de goal van van de Beek was echt heerlijk en hoe Ziyech de bal veroverde bij de aanval waar Neres tegen de paal schoot, was ook echt top gedaan door Ziyech.

Tottenham creã«erde was wel duidelijk opzoek naar een goal aan het begin van de tweede helft en Ajax had het met name lastig op het middenveld doordat er met Wanyama en Sissoko twee beren stonden, maar gelukkig bleef Ajax goed 'vechten' en hebben ze er een goede uitgangspositie uit weten te slepen.

We zijn er nog niet en het moet volgende week afgemaakt worden. Gerust ben ik er als Ajacied nog niet op, maar het ziet er rooskleurig uit!

30 april 2019 om 22:59

Ziyech heel goed vandaag? Vond hem vandaag juist niet zn normale niveau bereiken

30 april 2019 om 22:59

Verdedigend vond ik Ziyech sterk. Heeft veel meters gemaakt

30 april 2019 om 23:01

Ziyech bleef maar rennen en pakte heel veel ballen af.

30 april 2019 om 23:02

Precies, ontzettend veel goede onderscheppingen ongekend. Vond het heel raar dat neres niet eruit ginf. Die verzette geen stap meer.

30 april 2019 om 23:04

Eens, Ziyech knapte het werk op wat Donny soms naliet. Ontzettend belangrijk.

30 april 2019 om 23:04

Ziyech was zeer goed. Verdedigend vooral en aanvallend niet zo wild als normaal

30 april 2019 om 23:05

Ziyech was tegen Juve 2x niet wakker. Vandaag gewoon puike pot + assist

1 mei 2019 om 00:29

Ziyech was verdedigend goed in de tweede helft. En zijn assist was fabuleus, een soort van Busquets/Iniesta-achtige pass met zijn chocoladebeen nog wel. Dat ongeluk van Johan Derksen is hem trouwens niet ten goede gekomen want nu kletst ie nog meer dan ooit uit zijn nek over Ziyech.

Edit: Ziyech gaf 'm gewoon met links, excuus

1 mei 2019 om 01:26

Ik wist niet dat Ziyech tegenwoordig rechts was. De pass kwam namelijk van zijn linkervoet. Koekoek haha 👀

30 april 2019 om 22:59

Vd beek man of the match. Vraag me af wie beter was voor ajax, hij of klaasen

30 april 2019 om 23:01

Vd Beek is beter in dit Ajax! Ouwe strijder, ik kan echt genieten van deze held...

30 april 2019 om 23:03

Je vergeet veltman

30 april 2019 om 23:03

Dat wordt nog wel een kluif in Amsterdam. Als Spurs in de duels kan komen zijn ze sterk dat zagen we vandaag. De bal viel een paar keer net niet goed voor ze, maar ajax had grote problemen. Aan de andere kant is een thuiswedstrijd toch wel een ander verhaal.

30 april 2019 om 23:07

Ajax heeft een kolkende Arena achter zich. Maar je hebt verder gelijk hoor, het wordt volgende week nog heel lastig. Maar een mooiere uitgangspositie kan je niet hebben.

1 mei 2019 om 00:09

Als, als, als. Als Ajax wederom speelt zoals vandaag, dan wint Ajax ook thuis. Ook in de tweede helft had Ajax de allergrootste kans, ik telde de 0-2 al.

Ajax! Heerlijk! Zal in de return wel beter moeten

30 april 2019 om 22:59

Zeker met son erbij!

30 april 2019 om 23:01

Wordt ook mooie pot. Verwacht sterker Tottenham met ruimte voor ajax

30 april 2019 om 23:04

En met Sissoko die wss gaat beginnen.

30 april 2019 om 23:01

Nou 1-0 winnen in de return is voldoende hoor.

30 april 2019 om 23:19

Gelijkspelletje

1 mei 2019 om 00:10

Nee hoor, nu er uit gewonnen is hoeft Ajax niet thuis te winnen. Gelijkspel volstaat dan ook. Ajax hoeft alleen beter te spelen als Spurs nog beter gaat spelen.

Het is nog geen gedane zaak. Nog thuis winnen of gelijkspelen dan staat Ajax in de finale.

30 april 2019 om 23:00

Tocht zeker?

1 mei 2019 om 01:08

Omdat TrebleX even een frisse wind is tussen al dat over enthousiasme. Ajax heeft gewonnen. Chapeau. Maar in de 2e helft kwam Spurs meer in hun spel. Met Son er straks bij, ben ik lang niet zo zeker dat 1-0 genoeg is

1 mei 2019 om 07:25

Tweede helft was qua veldspel weliswaar billenknijpen. Maar er zijn in de wedstrijd maar 3 grote kansen geweest, 2 voor Donny (goal en redding Lloris) en 1 voor Neres. Tottenham in goede doen had meer gedaan met het balbezit. Ben benieuwd of de Spurs met Son de ban kunnen breken. Belooft nog een mooi duel in de JCA te worden.

Sissoko man man, die gekke Argentijn had hem moeten laten beginnen. Wat hadden we het lastig tegen die beer. Wat hadden we het lastig. Onana de held van de dag met Blind die is echt veel beter geworden en de ligt ook amazing. Wat heerste hij, bedankt jongens die tweede goal was lekker geweest naar niet verdiend. Soldaten, gefeliciteerd Ajacieden.

30 april 2019 om 23:00

Een schouderduw en tagliagico vloog 4 meter verderop. Dikke bodycheck naar mazraiou en hij werd onder de grasmat verstopt

30 april 2019 om 23:02

InderdAd, vond Tagliafico vandaag echt ondermaats

30 april 2019 om 23:03

Onana heeft niet veel lastige reddingen verricht en buiten het tijd rekken om wat hij heel slim deed heeft hij voetballend erg veel ballen over de zijlijn geschoten. Mijn held is van de beek wat was hij óntzettend goed buiten zijn goal om. Overal op het veld te vinden die man heeft de longen van 10 paarden en kan daarnaast nog geweldig voetballen, fantastisch.

30 april 2019 om 23:11

Anky dan hebben wij toch echt een andere match gezien, Onana was minstens zo belangrijk als Donny vandaag! En De Ligt was weer amazing, zagen jullie die "koppende rush als een Indiaanse speer" dat moment was magisch iedereens werd gek. Blind speelt beter met de wedstrijd wat was hij weer geweldig, Ziyech ook geweldig vooral verdedigend. Veltman ook weer prima, sorry ik dwaalde wat af. Ik weer terug te komen op je punt, Onana vond ik net zo belangrijk! Heb je zijn intercepties en reddingen gemist? 😏

30 april 2019 om 23:11

Anky dan hebben wij toch echt een andere match gezien, Onana was minstens zo belangrijk als Donny vandaag! En De Ligt was weer amazing, zagen jullie die "koppende rush als een Indiaanse speer" dat moment was magisch iedereens werd gek. Scheids was overigens echt belachelijk, vrije trappen kregen we niet, Tottenham spelers hadden ook kaarten moeten krijgen. Blind speelt beter met de wedstrijd wat was hij weer geweldig, Ziyech ook geweldig vooral verdedigend. Veltman ook weer prima Tagliafico niet zo sterk als normaal maar wel weer heel belangrijk, sorry ik dwaalde wat af. Ik weer terug te komen op je punt, Onana vond ik net zo belangrijk! Heb je zijn intercepties en reddingen gemist? 😏

30 april 2019 om 23:22

Onana heeft zich niet ingespannen vandaag. Een paar keer wat wild bij hoge ballen. Maar wat kwam er nou echt lastig op goal? Het waren inspeelballetjes, hij heeft zich niet hoeven strekken, geen één op één, day at the office. De CV’s hebben de angels er voor hem uitgehaald.

1 mei 2019 om 01:10

Doe even niet zo verliefd. Onana had een paar leuke reddingen maar slechts 1 uittrap kwam aan. Hij wilde een veld speler worden terwijl Ligt hem juist terug zijn hok in moest sturen. Hij was erg onrustig.

30 april 2019 om 23:04

Was recent nog geblesseerd dus waarschijnlijk wilde pochettino geen risico nemen, toen Jan uitviel moest hij hem wel brengen aangezien de bank van de spurs echt 10x niks is.

30 april 2019 om 23:23

@sulejmanii Je doet Ajax tekort, die 2-0 was zeker wel verdiend. Spurs liep als een dolle stier naar voren in de tweede helft waardoor het leek alsof ze sterker waren, maar ze konden die rode lap steeds niet vinden. Ajax vergat jammer genoeg door te voetballen, maar bleef sterk overeind. Je ziet wel het verschil in wedstrijd als je ze vergelijkt tegen Madrid en Juventus. Toen was Ajax duidelijk de underdog die beide grootmachten omver blies, nu toonde Spurs de eerste 45 minuten te veel ontzag. Slechte tactiek om Ajax te laten voetballen.

1 mei 2019 om 00:12

Af en toe werd er ook in de tweede helft nog prima gevoetbald door Ajax. Daar kwam die bal van Neres op de binnenkant van de paal nog uit voort. maar soms moet je knokken, zeker op dit niveau als de tegenstander wat opportunistischer gaat spelen. En dat lukte vandaag prima.

1 mei 2019 om 00:22

Romarky ik waardeer en respecteer jouw sympathieke reactie. Maar vanaf het moment dat die Afrikaanse tank genaamd Sissoko er in kwam, waren de grip helemaal kwijt en kregen we het erg lastig. Daarbij heeft Spurs ook serieuze mogelijkheden gehad om te scoren, vandaar dat ik de stand wel fair vond. Maar ik was net nog helemaal in de euforie, nu ietsjes minder en begrijp ik je wel meer. Al met al ben ik super tevreden met de uitslag, en super blij en trots ik straal al een uur of twee van oor tot oor. Bedankt voor je support kerel, I appreciate that!

Finale ruiken is ook overdreven. Moeizame overwinning en hup naar de volgende duel!!

30 april 2019 om 22:59

Je doet het er voor maar ik zal reageren.

Als dit moeizaam was, dan had Spurs ook niet veel te zeggen.

30 april 2019 om 23:00

Totaal niet overdreven. Nog 1 wedstrijd te gaan die je met een voorsprong ingaat en ook nog thuis speelt.
Dat het nog geen gedane zaak is moge duidelijk zijn.

30 april 2019 om 23:01

Je wint een uit wedstrijd in de halve finale vd cl. Als dat niet naar een finaleplaats ruikt wat dan

30 april 2019 om 23:37

Haha met alle respect maar ik vond Lucas Moura ontzettend lastig te bespelen voor de ajax achterhoede. Llorente idem dito, dan heb je het geluk dat Erikssen geen knikker raakte vandaag. Tel daarbij op dat Son straks erbij is, ik hoop dat Ajax weer met het thuispubliek erachter gaat swingen.

1 mei 2019 om 03:50

Eriksen werd gewoon goed verdedigt. Llorente deed het zeker prima, maar logisch dat hij met zijn fysiek lastig is. Echter niks gecreëerd. Lucas werd ook goed bespeeld. Heb hem alleen 1 x gevaarlijk zien doorkomen. Voor de rest alleen maar blaffen en niet bijten. Son is vooral snel, maar Veltman doet het goed. Hij kan hem denk ik wel goed verdedigen. Daarnaast had de Tottenham defence veel moeite met het combinatie spel van Ajax. Dat spel zal in de arena echt niet veranderen. Ik heb er vertrouwen in

30 april 2019 om 23:02

Nee stel je voor dat je even van dit moment geniet!

ON: Wederom geweldig van Ajax. Iedereen gefeliciteerd met dit resultaat! Jammer dat die 0-2 er niet ook nog ingaat. Knallen thuis en je gaat gewoon naar de finale. GEKKENHUIS

Goede overwinning Ajax, met 1 been in de finale !

Petje af! Ajax heeft letterlijk geen kind aan Tottenham! Vanaf minute 1 het spel gedomineerd. Sjonge..Wat een respectloos en genadeloos team is het geworden... wie had gedacht dat Ajax zover zou komen.
Het zou mij ook niet meer verbazen als zij de champs league winnen

30 april 2019 om 22:58

Eh 2e helft was heel slordig aan Ajax zijn kant. Ik vond de 2e helft heel zwak.

30 april 2019 om 23:01

Klopt wat je zegt. Maar ajax was steeds gevaarlijk met de counters

30 april 2019 om 23:26

Nee Tottenham was niet slordig? Die kunnen de bal letterlijk geen 5x overspelen. Als die de 3 in de Premier League is mag je je echt zorgen maken, zeker in verhouding tot het geld wat er jaarlijks binnenstroomt. Om je kapot te schamen. Ajax had de trekker moeten overhalen (wéér), maar over Tottenham maak ik me geen illusies meer. Die zullen doorborduren op hun tweede helft. Dat is een beetje wild maar totaal geen gedachte erachter, geen controle en geen echte dreiging. Verwacht dat Ajax ze totaal het snot voor de ogen gaat spelen in Amsterdam woensdag.

30 april 2019 om 22:59

Geen idee welke wedstrijd jij hebt gekeken? Geen kind aan Tottenham, hou op hoor. Tottenham was sinds sissoko erin kwam, de bovenliggende partij.

30 april 2019 om 23:00

En alsnog helemaal niets gecreeerd. Ajax vooral slordig in balbezit, maar verder dan een paar vrije trappen is Tottenham niet gekomen. Waar Ajax twee of drie 100 procent kansen heeft gemist.

30 april 2019 om 23:03

Niet geheel mee oneens, alleen krijgt ajax uiteindelijk in de tweede helft alsnog de beste kansen, dus zo bovenliggend was Tottenham niet. Tottemham heeft zelf eigenlijk te weinig gecreeerd, maar met die koreaanse aanvaller erbij kan het in amsterdam nog spannend worden.

Dat gezegd hebbende is dit natuurlijk een resultaat waar ik van tevoren voor zou tekenen.

30 april 2019 om 22:59

Vanaf minuut 1 tot minuut 35 ongeveer, daarna was het standje bal wegrossen voor Ajax.

30 april 2019 om 23:01

Jij hebt na de wissel van Verthongen niet meer gekeken? Was een absolute gamechanger. Toch heerlijk dat Ajax hem eruit sleept

1 mei 2019 om 00:54

Nee, wat een gamechanger was dat de Spurs fysiek begonnen te spelen en dat niet werd bestraft door de leidsman, waar een rode kaart (en zelfs eigenlijk 2) op zijn plaats was geweest. Een elleboog bewust in de rug van een vallende speler zetten is gewoon erg gevaarlijk en dan die gast die Veltman gewoon slaat...?? Ik begrijp dus iet dat Ajax 3x geel heeft gekregen terwijl de Spurs de smerige overtredingen maakten en gewoon nada kaarten kregen.

1 mei 2019 om 01:02

Ajaxmind precies, wat een vreselijke partijdige leidsman was dit zeg. Deze man nam louter dubieuze beslissingen.

1 mei 2019 om 01:18

Hahaha gast. Serieus? Bedoel je dat die val partij op veltman? Waarin veltman op Rose zijn arm ligt en in frustratie tilt hij zijn arm op om zich vervolgens in te houden? Andere mogelijke rode kaart was voor Nico ALS hij net iets lager zat met zijn voet. Dus waar je Rood voor spurs vandaan haalt mag Joost weten. De scheids deed het prima. Even roze bril afdoen

1 mei 2019 om 21:57

Misschien moet jij geen wedstrijden meer van Ajax kijken, we lijken andere wedstrijden gezien te hebben of het ligt aan wat anders. 😉

Op mijn blote knieen, laat ze de finale halen ajb.

En dan stunten ook. Wat een geweldig verhaal dit.

Is nog lang niet gestreden dit. Volgende week Son weer terug dus wordt moeilijk. 2e helft was heel slecht aan Ajax zijn kant. Maar goed wel die belangrijke 0-1 uit! Volgende week afmaken!

Prachtig resultaat voor ajax. Maar een gelijkspel was niet onverdient geweest. Maar zonder een beetje geluk vaart men niet wel. Wat een genieten van dit ajax zeg.

30 april 2019 om 23:03

Tottenham had het betere spel in de 2e helft, maar ze hebben toch geen echte kans gehad?
Ajax daarentegen 3 waarvan eentje erin ging.

30 april 2019 om 23:05

Ajax had eerder pech met die bal op de paal van Neres. Toch hoop ik dat Spurs doorgaat. Dit Ajax zal afgeslacht worden door Liverpool in finale. Liverpool speelt hetzelfde als Spurs en heeft veel meer scoorend vermogen met Salah, Mane en Firmino. Liverpool zie ik ook Barcelona uitschakelen.

30 april 2019 om 23:07

Liverpool heeft alleen naast van Dijk en Matip geen absolute beren rondlopen. Daar zal het over de grond moeten.

30 april 2019 om 23:07

Aan de andere kant: voor Liverpool is die finale dan ook ontzettend spannend. Als Ajax in zo een geval een middenveld kan controleren, kan Ajax ook in die finale stunten. Ik denk dat Ajax het moeilijker zal hebben tegen een meer ervaren en geslepen Barca

30 april 2019 om 23:08

Heb vaak het gevoel dat alles wat jij zegt nooit uitkomt..

30 april 2019 om 23:13

Grootste engelse verdedigende talent Gomez vergeten ?

30 april 2019 om 23:17

Is die fit dan?

1 mei 2019 om 00:18

Waarom hoop je dat spurs door gaat? Die hebben toch niets laten zien?

Daarnaast. Ik denk dat als Barcelona gefocused speelt Liverpool kansloos is.

30 april 2019 om 23:06

Ajax mist met Van de Beek. Neres op de paal. Ziyech die Neres zo kan wegsteken op de keeper. Tottenham had in de tweede helft de bal, maar Ajax haalde alles weg. Kwam wat mij betreft weinig geluk aan te pas. Het is alleen dat je dit niet gewend bent van Ajax, dat een tegenstander de bal heeft en mag aanvallen. Als Ajax in de thuiswedstrijd de hele tijd het niveau van de eerste 35 minuten kan vasthouden, win je gewoon zakelijk en simpel.

Sterk verdedigd door met name Blind, zeer goed gedaan.

Het wordt een zware pot, Ajax was eigenlijk gewoon slecht in de 2e helft met de bal, mijn hemel zoveel slechte keuzes en balverlies. Natuurlijk ook beetje afgedwongen door Tottenham. Hoe dan ook, prima resultaat en hopelijk is het thuis af te maken

Overigens wel weer lekker voor de NL punten deze overwinning

30 april 2019 om 23:00

Ik vond Veltman ook wel goed verdedigen.

30 april 2019 om 23:10

Klopt, eigenlijk stond de hele verdediging goed en ook de Jong was verdedigend sterk.
Ik vind het commentaar op Veronica overigens typerend... je wint 0-1 in een uitwedstrijd in de f*cking halve finale van de cl.... maar goed...

30 april 2019 om 23:25

Maar schiet elke bal per direct in de voet van de tegenstander.

30 april 2019 om 23:37

Precies. Veltman wordt ook met de grond gelijk gemaakt terwijl hij verdedigend zo belangrijk was. Alleen zonder afspeelmogelijkheden

Minder spectaculair dan de wedstrijden tegen Juve en Real maar een goed resultaat. Ajax vaak onder druk, maar Spurs geen grote kans gehad. Eerste helft was Donny de man, maar wat was Blind weer bijzonder sterk.

In een wedstrijd waar het allemaal niet goed loopt, toch de overwinning over de streep trekken. Ik ben meer dan tevreden!

Heerlijke eerste helft. Tweede helft was meer Engels voetbal. Ben benieuwd naar de tweede wedstrijd tegen de Spurs met Son.

Moeizame overwinning tegen een half b elftal van tottenham.

30 april 2019 om 23:00

Je profielfoto zegt genoeg denkil

30 april 2019 om 23:06

Dat hij vitesse fan is?

30 april 2019 om 23:18

Nee, dat jij spurs fan bent.

30 april 2019 om 23:00

Goede overwinning inderdaad

30 april 2019 om 23:01

Uitwedstrijd in de halve finale van de champions league winnen, zelfs de B spelers hebben meer gekost dan de hele basisopstelling van Ajax. Wat is je punt?

30 april 2019 om 23:06

Ja, vitesse presteert wel heel goed in Europa!

30 april 2019 om 23:08

Moet die Son maar geen geel pakken.

30 april 2019 om 23:08

Wel knap speelde 2 basisspelers niet mee, hoe dan een half b elftal? Als je niet weet waar je over praat zeg dan niets! Snap je wel hoor Vitesse heeft niets aan de Europese punten die Ajax haalt voor NL.

Haha kan de finale al ruiken, hou toch op. Als son op dreef is krijg je er 3 om de oren

30 april 2019 om 23:03

Dat denk ik ook wel , wat een speler is dat zeg.. hij besliste in zijn eentje de competitie wedstrijd tegen city.

30 april 2019 om 23:03

Als Ajax op dreef is ook.

30 april 2019 om 23:03

Jaja, en Ronaldo zou het ook wel afmaken in de return en Real ook. Als je het elke keer roept krijg je vast een keer gelijk.

30 april 2019 om 23:06

@migi, zelf een kapot horloge heeft twee keer per dag gelijk

30 april 2019 om 23:05

Wat een zuurheid, bah. Het is voor Europese begrippen een prima uitgangspositie? Dus dan is er toch ook geen woord gelogen aan de titel? En als als als... iets met een zus, een piemel en een broer. Fijne avond!

30 april 2019 om 23:06

Denk dat ze er wel 8 tegen krijgen man

30 april 2019 om 23:21

Welnee, zo goed is Song nou ook weer niet. Ajax heeft slordig gespeeld de tweede helft, maar een fantatisch resultaat. Spirs moet komen volgende week. Ga het maar doen in de Arena.

1 mei 2019 om 09:51

Son is echt beter dan Messi, van Dijk en Ronaldo bij elkaar als ik dit forum mag geloven

1-0, we moeten tevreden zijn met de stand want het kon heel anders lopen toen sissoko derin kwam. Na dat magische eerste 30 minuten werd het heel slordig en tegelijk ging spurs vol op de aanval met al die lange spelers. Als uitblinker vond ik ziyech want die zat zich kapot te rennen, bal af te pakken en paasjes uitdelen en tadic vond ik tegenvallen want hij kwam niet goed in ze spel maar is ook logisch als onana die bal lang speeld en elke x een speler van spurs kwam. We moeten nogmaals tevreden zijn.

Heerlijke eerste helft. Tweede helft was meer Engels voetbal. Ben benieuwd naar de tweede wedstrijd tegen de Spurs met Son.

Op papier geweldig resultaat, op basis van wedstrijdbeeld baal je dat je in het begin niet een 2e en zelfs een 3e erin prikt, want Ajax kwam na de wissel van Sissoko niet meer aan voetballen toe. Son is er straks ook weer bij en dat is een klasse apart. Volgende week over de streep trekken.

30 april 2019 om 23:06

Draai het om: ik ben blij dat we er niet alsnog een paar om de oren hebben gekregen na dat mooie begin.

30 april 2019 om 23:10

Ja want de spurs hadden kans na kans.....

30 april 2019 om 23:22

Dat gelukkig niet, maar we hadden het toch zwaar. Ik heb wel vrede met dit resultaat gezien het spelbeeld.

Zo graag die 0-2 gehad.. Van de Beek zal MOTM zijn door zijn hele belangerijke goal.. maar mijn motm is toch echt Blind, wat mogen ze hem toch dankbaar zijn voor al die opruimingen.

Proficiat Ajax!!! Ik gun het jullie zo, auf gehts!😎

Top eerste helft. Tweede helft meer moeten verdedigen maar ook dat deden ze prima en uiteindelijk nog de grootste kans ook nog via Neres.
Trots op Ajax! We zijn zo dichtbij!

Jammer dat ze het niet hebben beslist, want met een beetje meer geluk win je hier gewoon met 2-0, wat een prestatie weer. Donny van de Beek MotM wat mij betreft. Enkel Schone vond ik matig, de rest vrijwel allemaal uitstekend gespeeld. Hopelijk kunnen ze het in eigen huis afmaken.

Heb me dood verveeld, Tottenham hoort hier echt niet te staan. Jammer dat City niet door was, was een veel mooier potje geweest. Gelukkig Ajax wel verdiend en zakelijk gewonnen.

Goede uitgangspositie. Maar 2 helft baart wel zorgen. Ajax is eigenlijk geen moment in gevaar gekomen maar Tottenham wel sterk.

Dit gaat nog knap lastig worden in de Return met Son erbij. 1 uitdoelpuntje is niet veel

1 mei 2019 om 00:38

Het gaat niet alleen om de score, maar om het feit dat Ajax in eigen huis nu ook genoeg heeft aan een gelijkspel, in welke score zich dat ook mag gaan vormen. Dat is toch in de halve finale van de CL een prima uitgangspositie.

Ongelofelijk wat Ajax deze CL presteert. En ook ongelofelijk om te zien welke spelers allemaal opstaan op dit niveau. Wie had gedacht dat oa Veltman, Donny en Blind niet meekunnen, maar beter zijn dan de tegenstanders in de halve finale van de CL.

Wordt nog een hele zware return, maar wat een prachtige uitgangspositie! Het was niet goed, zeker in de tweede helft. Maar gevochten als leeuwen! Trots, want ook dat is topvoetbal!

Lekkere overwinning en een prima uitgangspositie

Lekkere uitslag. Gevochten als leeuwen de 2e helft maar het is zeker nog niet gespeeld...

Eerste helft heer en meester voor de blessure van Vertonghen (wat er niet goed uit zag), tweede helft wel de beste kans maar niet het betere van het spel. Gestreden als leeuwen en zeer tevreden met de overwinning. Weer de kassa extra doen rinkelen en een grote stap richting de finale! Lekker boys, trots!

Ge-wel-dig! In eigen huis volle bak ervoor gaan en voor dat wonder gaan.

Blind en de Ligt verreweg het beste. Elke bal zaten ze tussen. Vooral door deze 2 dat Tottenham eigenlijk geen grote kans gehad heeft.

30 april 2019 om 23:54

Vergeet Veltman niet, heeft ook een hoop weggewerkt.

Weer punten voor Nederland. Hulde voor de KNVB!

Eerste helft was Ajax heer en meester op de laatste 15 minuten na en de 2e helft was alles voor Tottenham. Ajax gaat dat natuurlijk niet meer weggeven maar Tottenham was na die wissel veel beter.

Sissoko had geel moeten hebben en Onana ook, verder prima pot van de scheids. 1-1 was leuker geweest. Volgende week uitspelen en klaar.

30 april 2019 om 23:01

Het is maar 1-0 hoor -.-
Dat kan altijd weggegeven worden, helemaal met Son er straks bij. Zo iemand misten ze duidelijk

30 april 2019 om 23:06

Mwa, als Tottenham anders gaat spelen dan pinball lange bal dan kunnen ze mischien Son bedienen maar anders niet. Ze gaan aanvallen in een kolkend Arena en dan komt er ruimte vrij voor Ajax, die gaan dat gewoon afmaken en uitspelen.

Enorm veel respect voor Ajax. Ongekend dit!

Hartstikke blij maar toch jammer dat er niet één meer gemaakt werd.

Maar weer een topavond voor alles wat houdt van Ajax.

Op naar Amsterdam en dan de finale.

Half uur lang was er een sterke ajax die tottenham wegspeelde tot de ongelukkige blessure van vertonghen. Laten we hopen dat hij niks ergs heeft.

Daarna heeft ajax zich niet goed kunnen herpakken, maar nog steeds een 1-0 resultaat behaald. De man of the match was blind in mijn ogen. Hij speelde een uitstekende wedstrijd. Als donny van de beek even goed speelde als in de 1ste helft dan was hij het misschien geweest.

Heerlijke zware overwinning ! Goed verdedigd en als team goed staande weten te houden , niks weggegeven !

Allereerst gefeliciteerd Ajacieden met deze goede overwinning! De tweede helft waren zij toch uit hun spel en dat kwam door 1 man: tank Sissoko. Wat een baas is dat. De blessure van Vertonghen toch een geluk bij een ongeluk. Maz op het middenveld is veel beter dan Schöne, die kon het niet meer belopen. De finale ruiken lijkt me wat voorbarig, want met Son erbij kan het nog erg lastig worden. Eerst de volle focus op volgende week, maar het is een zeer goede uitgangspositie.

Tottenham stelde niet veel voor zonder Kane en Son, al heb ik wel genoten van Sissoko die in zijn eentje heel het wedstrijdbeeld heeft gekanteld en Lucas Moura die ook een puike partij speelde.

Ajax heeft een geweldige eerste helft gespeeld met prachtige combinaties en hebben zichzelf een goede uitgangspositie verschaft. Van De Beek speelde echt een geweldige partij en vond ik de grote uitblinker.

Veltman verdedigde goed maar aan de bal heb je helemaal niks aan hem. Geen enkele voorzet komt ook aan. Ik zou de volgende wedstrijd toch weer gewoon met Mazraoui starten want die voegt voetballend echt heel veel toe aan dit Ajax. Dat zag je ook weer met zijn invalbeurt waaruit bv die kans met die bal op de paal van Neres ontstond.

30 april 2019 om 23:04

Van de Beek was in de 2e helft wel minder hoor, vond hem iets meer grip weer krijgen toen Mazraoui erin kwam

30 april 2019 om 23:10

@macereal

de eerste helft bedoelde ik inderdaad. in de 2e helft was Ajax veel te slordig en onrustig en leverden ze alles in bij de Spurs. ze hebben wel goed verdedigd verder maar voetballend was het toen niet veel meer

30 april 2019 om 23:15

Ja, eerste helft klopt, Van De Beek was toen echt heel goed.

Ze hadden het vooral moeilijk op het middenveld, Frenkie moest heel veel lopen en dat gaat gewoon niet, die jongen zat er doorheen maar gelukkig voor Ajax stond het inderdaad goed verdedigend, De Ligt en Blind waren super!

30 april 2019 om 23:17

Aan de andere kant: Veltman heeft een paar cruciale reddingen verricht. We weten niet of Mazraoui die ook had gedaan.

1 mei 2019 om 00:01

@kyle66

dat is zeker zo. verdedigend was hij heel goed alleen aanvallend vond ik hem minder. bij Mazraoui is het misschien weer andersom. lastige keuzes voor Ten Hag

30 april 2019 om 23:43

Dus dat. Veltman is verdedigend goed maar met het Ajax spel komt Maza veel beter van pas. Vooral als het lastiger wordt. Hij kan prima mee combineren en zoekt de diepte als het moet. Bij die kans ja, Ziyech verovert de bal, gaat de combinatie aan met Maza, Maza loopt door en daar kwam die 0-2 bijna uit. Nou dat zie ik Veltman echt never doen. Vooral als het lastiger spelen is heb je veel meer aan Maza om de combinatie te blijven zoeken.

1 mei 2019 om 13:22

Maza stond ook op het middenveld en niet rechtsback. Dan is het makkelijker om de achterlijn te halen.

2 mei 2019 om 00:43

Nee daar gaat het niet om, dat is een moment. Maza speelt voorheen toen Veltman nog eruit lag, rechtsback en kwam aanvallend altijd op en was gevaarlijk. Wie scoorde die belangrijke doelpunt tegen Bayern en weet je nog van welke positie dat was? ...juist ja, of die tegen Benfica, de o zo belangrijke 1-0 en weet je nog van waar? Juist ja, je kan er gewoon niet om heen dat hij aanvallend veel beter is en voetballend veel beter en diepgang heeft wat het Ajax spel ten goede komt. Daarentegen is Veltman natuurlijk verdedigend prima, maar voor het Ajax spel zie ik toch liever Maza die veel meer kan brengen vanaf rechts.je ziet ook dat hij samen met Ziyech een betere klik heeft waaruit ze voor meer gevaar kunnen zorgen zoals dus die aanval die ik hierboven noemde.

1 mei 2019 om 00:16

Zonder Kane of Son is Tottenham ook nog gewoon een super elftal. Llorente scoorde nog de winnende in de CL tegen City. Spurs speelt elk jaar in de top van de PL.

Maar goed, elke keer als Ajax in de CL speelt lijkt het ineens of de tegenstander er niets van kan. Bayern, Real, Juve en nu dus Tottenham. Het begint nu echt een patroon te worden, heel langzaam begint het besef in te dalen. Misschien zijn al die tegenstanders helemaal niet zo slecht maar is Ajax gewoon zo goed. Misschien is het wel de verdienste van Ajax dat al die tegenstanders ineens zo slecht uit de verf komen.

1 mei 2019 om 01:01

@speedyafc

niemand zegt dat Tottenham er niks van kan maar Kane en Son zijn de beste spelers van de Spurs dus dan ben je wel een klasse minder zonder die twee. dat is ongeveer hetzelfde als een Liverpool dat moet aantreden zonder Mane en Salah. dan ga je dat gemis echt wel merken in je team. haal bij Ajax nu een Tadic en Ziyech weg bv en dat ga je ook echt merken in het veld

Twee keer ben davies erin

Wat een uitslag! Hoop echt dat het een finale tussen Ajax en Barcelona word.

30 april 2019 om 23:03

Ehh eerst Tottenham maar is..

De eerste 25 minuten waren fantastisch. Daarna kreeg Spurs door dat ze er een gevecht van moeten maken. Alsnog kwam Ajax niet exht in de problemen. Wel echt jammer van die bal op de paal. Bij 0-2 is het klaar. Nu echt nog niet met Son terug volgende week. Dat Onana trouwens geen geel kreeg en er dan maar drie minuten boj komt is wel hilarisch. Hij heeft exht 38 minuten gerekt.

30 april 2019 om 23:08

ja als burnley dat flikt dan staan de reacties hier bol van schande en dat soort teksten. als onana t doet, lopen we de polonaise

30 april 2019 om 23:14

Is toch logisch, daarom ben je supporter. Objectief zijn doet de scheids maar lekker.

Onana was zo belangrijk met alle hoge ballen zo zelfverzekerd wegplukken of slaan. Dat is zo ontzettend belangrijk!!!!

Verder ja credits voor iedereen maar speciaal voor vd beek. Hoeveel longen heeft die jongen? ...

Genoten van het voetbal, daarna van de vechtlust ...

1 mei 2019 om 01:08

Precies Gabiola, wat heb ik genoten van Onana hij was groots..

90 minuten lang voor onze club uit Amsterdam. Wat een geweldig uit publiek en wat een belangrijke overwinning! De finale komt steeds dichterbij. Maar het was wel billen knijpen de 2e helft.

Weet iemand of Kane nog gaat spelen dit seizoen?

30 april 2019 om 23:31

Voor de rest van het seizoen helaas geblesseerd

30 april 2019 om 23:46

De verwachting is dat hij niet meer kan spelen dit seizoen. Ze hopen nu bij Engeland dat hij de wedstrijd tegen Nederland haalt.

1e helft was voor Ajax , en de 2e helft was voor Tottenham. Ik denk dat de volgende wedstrijd wel heel lastig gaat worden voor Ajax. Al denk ik dat als ze het publiek erachter hebben dat ze daar wel voordeel uit zouden kunnen halen.
Wel denk ik dat Son heel veel gevaar gaat brengen. En sissoko wat een beer is dat zeg.. , ik heb het gevoel dat Tottenham er de volgende wedstrijd wel vol op gaat , en ze die wedstrijd gaan winnen .

Man of the match voor mij is met een grote afstand Ziyech, Veltman lijkt de vertrouwen terug te hebben en Van de Beek vond ik na zijn belangrijke doelpunt de slechtste van ‘t veld.
Mijn mening.

Ajax was na de eerste helft niet meer zo goed als daarvoor, wel een mooie goal van Donny. Je merkt wel echt bij spurs dat ze het gemis van kane en son niet op kunnen vangen, die Llorente is 10x niks en Moura is te licht. Gefeliciteerd aan alle ajacieden, ik ga nu alsnog ff een feestje bouwen met mn vrienden (die natuurlijk wel voor ajax zijn). 👍🍻

Thuis gelijkspel of overwinning moet lukken. Finale championsleague wat zou dat geweldig zijn!!!! A.s. zondag b-elftal tegen Willem 2

Bizar eigenlijk dat je eigenlijk niet geheel tevreden kan zijn door een aantal grote gemiste kansen en slordig spel. Echter wel keihard geknokt. Ziyech aanvallend niet veel, maar wel keihard gewerkt. Onana bezorgt me normaal een aantal hartaanvallen met die kamikaze acties maar vandaag giga in de lucht. Vond t middenveld vrij zwak net als de backs. Blind speelde weer geweldig. Voorhoede was geneutraliseerd vandaag

Serieus wat moet de spits met llronte, je hebt nog meer aan Luuk de jong.

Verder hoop ik dat de blessure van vertonghen meevalt.

Knap resultaat van Ajax, wederom in een uit duel.
De scheids liet wel veel toe qua onana betreft 🤣

1 mei 2019 om 00:21

Llorente schakelde wel Manchester City uit met zijn beslissende goal. Llorente is wel Europees en wereldkampioen geworden met Spanje. Speelde eerder bij Juve en bij Sevilla.

De scheids liet niet zoveel toe met Onana. Het publiek begon elke keer meteen te fluiten als er een achter bal genomen moest worden maar qua tijd ging het allemaal best snel. Net zo snel als bij de tegenstander. Werd ook aardig wat blessure tijd bijgeteld door de scheids.

1 mei 2019 om 01:04

@sppedyafc

Llorente werd Europees en Wereldkampioen maar hield op die toernooien alleen de bank warm. tegen City had hij idd een belangrijke goal maar in die wedstrijd speelde Son waardoor Llorente constant werd vrij gelaten door City en hij een makkelijke wedstrijd kon spelen. vandaag was hij de aanvalsleider en daar komt hij gewoon kwaliteit voor tekort, zeker nu hij over de hill is op zijn 34e. Kane die normaal op die plek speelt is echt twee klassen beter als Llorente

1 mei 2019 om 01:51

Die goal tegen City is nog steeds discutabel, verder heeft hij nagenoeg 0.0 ingebracht bij het Spaanse elftal, bij juve was hij ook niet van belang.
Sevilla daar was hij meer op zijn plek

1 mei 2019 om 02:09

De scouts van Sevilla, Juve en Tottenham hebben het toch niet allemaal verkeerd gezien? Spanje is een heel groot voetballand, als je dan bij de nationale selectie zit, dan moet je toch gewoon een hele goede voetballer zijn?

Ik ben het met je eens dat hij niet de beste Spaanse aanvaller is maar hij heeft wel 24 interlands gespeeld. Dat zegt toch wel iets, er zijn genoeg andere Spaanse spitsen die hij uit de selectie heeft gehouden. Hij heeft 118 goals gemaakt in la Liga, dat is toch een zeer behoorlijk aantal in een sterke competitie.

1 mei 2019 om 13:24

Makkelijk praten dat Llorente wel goed moet zijn omdat ie bij de selectie zit. Is zowat de langste Spanjaard vd wereld en kan toevallig leuk koppen. Andere criteria om hem te selecteren kan ik niet verzinnen.

Gewoon een voorsprong over de streep getrokken in een uitwedstrijd tijdens de halve finale CL! Ajax was dichterbij de 0-2 (paal) dan zij bij de 1-1. Thuis in de Johan Cruijff Arena zal de 12e man, het publiek, Ajax naar de overwinning stuwen! Overigens weer geweldige voetballende acties gezien, en dan met name in de kleine ruimtes. Finale in zicht!

Er zat meer in maar slim van Ajax om niet de 1-1 op die neus te krijgen. Zeer volwassen gespeeld! Op naar volgende week.

Gefeliciteerd Ajax met de finale dat geven ze niet meer weg

30 april 2019 om 23:03

Kom op man. Het is maar 1 uitdoelpuntje hoor. Straks met Son er ik kunnen ze heus wel 1 x scoren

30 april 2019 om 23:12

Als die Wanyama weer speelt word zeker finale voor Ajax

30 april 2019 om 23:22

Die zal spelen... En Son ook trouwens

1 mei 2019 om 00:31

Ze zullen twee keer moeten scoren om door te gaan. Dat gaat Son niet lukken. En Ajax zal ook zijn goaltje maken.

1 mei 2019 om 01:53

1 goal en t kan nook verlinging zijn of penalty s

Sterke wedstrijd van Blind.
Hopen dat het voldoende is.
Scheids floot naar mijn mening veel in voordeel van de Spurs.
Maar trots op mijn club , winst in een uitwedstrijd.

30 april 2019 om 23:05

Vincent Janssen staat niet ingeschreven voor de Champions League!

30 april 2019 om 23:05

Die is niet ingeschreven voor de CL.

Dit tottenham doet me aan real van dit seizoen denken niet eens zo slecht maar aanvallend zo ongevaarlijk

30 april 2019 om 23:04

Ja maar straks Son erbij. Gaat een hoop schelen

30 april 2019 om 23:11

Heb je gelijk in. Dat gaat heel anders zijn

1 mei 2019 om 00:29

Scheelt niet zoveel als jij denkt. Het is geen Messi.

1 mei 2019 om 01:06

@andonis

Son is idd geen Messi maar het is ook geen Llorente. die moet je echt niet onderschatten straks want hij is dodelijk effectief wat we allemaal hebben kunnen zien in het tweeluik tegen City

Mindere 2e helft van Ajax, grote gedeelte 1e helft was zeer sterk. Nu thuis afmaken, veel spelers hadden het echt zwaar, maar weinig weg gegeven, en Blind wat verdedigd zeg...ongelofelijk...en Donny...man man...heeft hij 4 longen of zo? Niet normaal.

Jammer dat Neres niet scoort, maar zeer tevreden. Weer punten voor het NL voetbal en geld voor Ajax erbij. Hopelijk thuis een goed resultaat en dan staat Ajax in de finale...wat bizar zeg!

Pffoee, vond het een erg slordige wedstrijd waarin tottenham ons aardig onder druk zette. Wel zonder grote kansen te creëren overigens. Knap dat we dan toch nog die overwinning binnen slepen. Man man, zou het dan lukken? Zouden we dan echt in de champions league finale komen? Bizar. Ik voel alleen maar trotsheid.

1e helft fantastisch 2e helft vechtvoetbal en Spurs alleen maar hoge ballen geven en de verdediging stond prima.
Trots.

Een goed resultaat maar ik wil ons nog niet rijk reken. Volgende week is Son er weer bij. Wel heel fijn dat de Spurs moet en Ajax mag. In een kolkende arena moet de finale toch gehaald gaan worden. Scoren doet Ajax altijd.

ik dacht al waar was janssen? zeker niet ingeschreven? want die llorente kon niks, natuurlyk mis je 2 killers voorin want met rose op de plek van son? nee dat gaat niet lukken, toen sissoko erin kwam ging het veel en veel beter. kans van neres moest erin en dan was ajax zeker 80% in de finale. slechte pot van spurs 2de helft niet alles eruit gehaald wat er viel. ben benieuwd of son ajax kan slopen

1 mei 2019 om 00:24

Inderdaad niet ingeschreven. Foutje van de Spurs. Ze dachten dat met Kane, Son en Llorente genoeg spitsen te hebben.

Wie geeft deze cijfers ? Beetje dubieus

Blind, man man man wat heeft ie goed gespeeld vandaag, en maar niet te zwijgen over de ligt, die moeten ze deze zomer voor minimaal 80 milioen verkopen. Verder vond ik Ziyech erg sterk, en maar lopen en lopen en jagen en poetsen, en niet te vergeten zijn assist, goud waard, frenkie en vd beek goed. Veltman moeten ze vokgende week niet opstellen. Eerste helft Ajax heer en meester. Totenham tweede helft dreigender maar 0 kansen gecreerd. Gefeliciteerd Nederland, erg en erg trots ben ik.

30 april 2019 om 23:39

Veltman volgende week niet opstellen als je defensieve zekerheid nodig hebt om dit resultaat over de streep te trekken? Zat er verdedigend een heel aantal keer goed bij. In de 75e minuut vond ik een mooi voorbeeld dat hij precies goed zat met zijn positionering en daardoor een grote kans in de kiem smoorde. Aanvallend had hij een paar goede passes, maar was het inderdaad zeker richting het einde niet zo best met ballen die simpel werden ingeleverd. Maar zeker bij een voorsprong vind ik het vooral belangrijk dat een verdediger kan verdedigen en dat deed ie uitstekend.

Positief is de 0-1 winst, maar ja Real won ook uit bij Ajax dus je bent er nog lang niet zeker met Son erbij.
Helaas geen 2e want dan had ik het gunstiger gezien.
2e helft was heel slordig van Ajax kant veel te onnauwkeurige passing en af en toe gewoon ballen inleveren dus het kan nog alle kanten op. Zoals nu 60-40% in het voordeel van Ajax maar zodra Spurs er 1 maakt dan wordt het gevaarlijk.

30 april 2019 om 23:10

Precies het blijft nog spannend spurs met Son Kane, en een fitte sisokko terug is ander koek, dat weet ik als Arsenal fan als de beste, het is tenslotte de aartsrivaal.

1 mei 2019 om 00:09

Kane komt niet meer terug. Zijn enkelblessure is dusdanig dat hij niet meer kan spelen dit seizoen.

Als ik naar Derksen luister zou ik zweren dat Ajax had verloren.

30 april 2019 om 23:11

Hopeloos, ja aan de bal was het slecht maar ze doen nu net of we tegen fc bal op het dak speelden in de Europa League voorronde

30 april 2019 om 23:15

Er had wel meer ingezeten toch? De eerste helft speelde ze Spurs echt scheel. Hey niveau verschil in de tweede helft was gigantisch en dat is toch alsnog zonde.

30 april 2019 om 23:27

Precies en Derksen heeft ook gewoon gelijk. Hier had zoveel meer in gezeten. Nu maak je het jezelf toch nog een beetje moeilijk

30 april 2019 om 23:43

Spurs speelde dit natuurlijk ook slim. Na de wissel met Sissokko heeft Ajax het heel moeilijk gehad. Jammer dat Ajax de ruimtes niet kon benutten want die lag er wel achter de verdediging.

1 mei 2019 om 00:18

@migi

Je wilt niet tegen een tegengoal aanlopen. PSV kreeg er tegen de Spurs op het einde nog twee om de oren. Nu is de nul gehouden en heeft Ajax een uitstekende uitgangspositie om door te gaan naar de finale.

30 april 2019 om 23:52

Hij is realistisch. Men is veel te enthousiast, wanen Ajax al in de finale. De return wordt een ddubbeltje op zijn kant. Op het tandvlees bleef Ajax overeind. Tottenham zal dan nog sterker zijn en u1 uitgoal is niet veel.

1 mei 2019 om 00:28

Hoe weet je dat nou? Misschien is Ajax thuis wel sterker, en komt Tottenham er niet aan te pas. Due kans lijkt mij groter. Zit geen voetbal in dat team. Puur fysiek. Ajax moet het hoofd koel houden en de bal rond laten gaan. Dan is het zo over met die Engelsen.

Als Spurs daar eerst op 0-1 komt hebben ze mijns inziens zelfs een voordeel ivm het uitdoelpunten-systeem.

Ziyech man of the match, Veltman ook geweldig.
Mazrouai goed ingevallen fantastische wissel ten hag.
Ten hag krijgt toch wel echt een 10 voor zijn beslissingen op belangerijke momenten.
Jammer van de paal maar goed 0-1 goed resultaat.
Op naar Amsterdam met die 0-1 overwinning

30 april 2019 om 23:26

Ziyech man van de wedstrijd? Welke wedstrijd heb jij gekeken. Vd beek man van de wedstrijd. Ziyech gaf veel oliedomme slechte passes en liet op een gegeven moment continu die linksback vrij opkomen.

1 mei 2019 om 01:13

Ziyech was verdedigend net zo belangrijk als Ligt en Blind, heb je wel gekeken?

30 april 2019 om 23:27

Veltman geweldig???? Verdedigend goed. Aan de bal dramatisch. Elke bal verkeerd gespeeld. Heel onrustig. Slechte aanname waardoor hij geel moest pakken. Neemt eerst aan en gaat dan pas kijken wie er vrij staat. Zeker niet geschikt voor dit soort wedstrijden.

1 mei 2019 om 03:34

Dat kwam doordat er niemand vrij stond. Hij kon de bal aan niemand kwijt. Ik ben blij dat hij er vandaag stond, want hij heeft een aantal gevaarlijke aanvallen de halt toe geroepen. Mazraoui had het aanvallend misschien iets beter gedaan, omdat hij een actie kan maken. Echter verdedigend vind ik hem persoonlijk nog te zwak.

1 mei 2019 om 09:58

Het komt doordat hij te lang nodig heeft om te pasen dat er niemand vrij staat. Verdedigend wel erg goed gedaan. Ik zou voor de volgende wedstrijd kiezen voor nous. Dan heb je minder vaak balverlies en heb je meer kans op een stabiele opbouw, dat voorkomt dat je net als in de tweede helft achter de feiten aan gaat lopen.

Gefeliciteerd Ajaxsupporters! Met wat kunst en vliegwerk in de tweede helft een mooie uitgangspositie! Wordt nog wel loodzwaar volgende week vrees ik voor ze... maar het uitdoelpunt staat en dat is wat telt.

Iedereen hier lijkt in zijn broek te schijten voor Son volgende week. Omdat hij zijn wedstrijd van zijn leven speelde tegen ManCity uit? Son is geen wereldster die alles even gaat recht zetten hoor. Wel een goede speler hoor, maar is toch niet de Messiah van Tottenham opeens? Volgende week 1-1 is prima.

30 april 2019 om 23:24

Hij is degene die de doelpunten kan maken. Tuurlijk ben je daar bang voor. Zeker als ajax zo speelt als vanavond in de 2e helft.

1 mei 2019 om 03:36

Als ze zo spelen als vandaag, dan heb je helemaal niets aan Son. Hij moet het namelijk hebben van voetbal en niet van het fysieke.

1 mei 2019 om 00:23

Vanavond kon je zien dat buiten Llorente de andere spelers van de Spurs niet zo makkelijk scoren. Met Son erbij heeft de Spurs een makkelijks scorende speler erbij. Dan moeten de verdedigers keuzes maken. Vanavond was het makkelijker, Llorente niet in balbezit laten komen in de zestien en Erikssen niet vrij laten aanleggen van buiten de zestien. Volgende week met Son erbij wordt het dus wat lastiger.

Proficiat ajacieden met de overwinning, zat nog veeel meer in eerste helft maar toch. Anderlecht-sup

Ajax is toch wel de trots van Nederland. Kort geleden finale EL en nu met een been in de finale van de CL. Verbazingwekkend dat ze de eredivisie nog niet domineren, maar ik als PSVer wordt daar wel een beetje bang voor.... Zoveel geld en zoveel succes.

30 april 2019 om 23:13

Ja ben bang dat het wel gaat gebeuren maar daar zal het transferbeleid een flinke rol in gaan spelen

30 april 2019 om 23:34

Wat een schitterende sportieve reactie van iemand die fan is van de rivaal. Was het andersom had ik hetzelfde gezegd, want hoe beter PSV zou presteren hoe beter dat is voor het aantal plaatsen Champions League voor Nederland.

0-1 is een terechte uitslag met veel perspectief voor Ajax.

Donny op de beek (aldus Jan Boskamp) speelde een grandioze eerste 30 minuten. Na het enkeltje ziekenhuis voor Jantje (Vertonghen) hebben we verder eigenlijk naar een baggerpartij zonder uitblinkers gekeken.

Scheids deed aanvankelijk weinig mis en deed het zelfs uitstekend door te informeren naar Vertonghen's gezondheid bij de tottenham arts. Heb me in de tweede helft echter wel gestoord aan zijn thuisfluiterij.

De Spurs vielen zwaar tegen met dat zeehondenvoetbal van constant door- en overkoppen. Al die 60.000 Spurs supporters die een fantastische ambiance creeërden verdienen beter. Zeker als je die kwal van een Dele Ali ziet. 2× hetzelfde soort spelbederf door overdreven hard te trekken en te duwen als een ajax-speler de bal eventjes vasthoudt na een fluitsignaal. Bah.

Kortom, ondanks de baggerpartij heeft het voetbal vanavond gewonnen. Gefeliciteerd ajacieden en voetballiefhebbers!

Goede uitgangspositie maar het gaat denk ik nog aardig lastig worden in de Arena met Son erbij. Eerste helft was geweldig maar sinds het incident van Vertonghen is Ajax niet meer in dat ritme gekomen. Na wissel Mazraoui erin voor Schone liep het weer beter en hadden we eigenlijk nog de 0-2 moeten maken, Neres was zo dichtbij. Spurs amper kansen gehad en vooral Blind en Donny speelden erg goed.

Zeer knap hoe ze zover gekomen zijn. Nu met 50k fans achter je de finale bereiken! Kan met Sissenko en Son alle kanten op, maar thuis 2-1 prima resultaat ..

Redelijke uitgangspositie maar we zijn er nog zeker niet

Top prestatie gewoon. Ja het was minder dan voorheen maar we zijn ook erg verwend geweest. 0-1 is gewoon top.

En dan hoor je die Derksen bijna iedereen afkraken. Pff echt ongelofelijk, wat een droeftoeter. Veronica is zo ook niet serieus te nemen.

Het was gewoon strijden en iedereen deed mee. Ajax kreeg wel moeite met de hoge tempo. In de 2e helft konden ze opeens niet meer het spel spelen dat ze wilden. Moet ook zeggen dat Sissoko balans heeft gebracht voor Spurs.

Prima uitslag. Op naar de 2e match. Dit moet lukken. Maar ze mogen niet verslappen.

We hebben het voordeel maar het ligt volledig open. Ik ben er nog niet gerust op, zeker gezien Son weer meedoet en als Spurs scoort hebben zij het voordeel gezien dan elk doelpunt dubbel zal tellen voor Tottenham. maar vandaag op vechtlust gewonnen is zeker lekker. Enige opdracht voor Ajax is thuis niet verliezen.

Dat moment dat je je beseft dat een Nederlandse ploeg gewoon bij de beste 4 van europa ( en daarmee de Wereld ) zit is een , dat ze vervolgens overal blijven winnen is waanzinnig. Niets dan respect voor Ajax. Behalve komende Zondag dan natuurlijk 😬

Hopen dat ze niet overmoedig worden. Tottenham begon laf en bang. Maar zagen dat ze na de omzetting naar 442, beter waren. Dus hopen maar dat Ajax stand houd in Amsterdam als ook Son(Gelukkig geen Kane) meedoet.

1 mei 2019 om 00:30

Dat ben ik niet met je eens, de Spurs speelde met twee opkomende backs. Dan blijven ze met drie centrale achterin staan. Rose was meer een buitenspeler dan een back.

Na de blessure van Verthongen gingen de Spurs nog een stapje verder. De backs bleven komen terwijl ze achterin bleven staan met twee centrale verdedigers. Plus twee verdedigende middenvelder ervoor. Dat is behoorlijk aanvallend.

Kan er niets aan doen maar ben toch nog teleurgesteld. Hoe kan je als vd beek zijnde de zekere 0-2 zo weg gooien door egoïstisch te zijn. Dat soort dingen kan je gewoon nekken he in de 2e wedstrijd. Hopen dat ze in Amsterdam wel hun niveau halen want de 2e helft was dramatisch. Ben er nog niet gerust op.

1 mei 2019 om 00:42

Helemaal gelijk! En dat is wel vaker met Van de Beek die niet goed met kansen om gaat. Speelt natuurlijk een geweldige wedstrijd, maar die bal Moet hij op Neres geven. Dan sta je 0-2 en is het toch wel een erg lastige klus volgende week voor de Spurs, nu ligt alles nog open.

Ziyech, de Ligt, Donny waren de uitblinkers vandaag. Als team zijnde hebben ze allemaal goed gespeeld alhoewel vond ik Tadic, Schöne en Tagliafico zeer ondermaats spelen vandaag. Maar goed de winst is binnen nu maar zirn wat ze de volgende wedstrijd presteren.

Ik heb blijkbaar toch een andere wedstrijd gezien dan een aantal Ajacieden die Zyech de Motm noemen.
Behoudens de pass op van de Beek en goed verdedigend werk vond ik hem aanvallend/ bij de omschakeling in de passing veel te onnauwkeurig waardoor Ajax niet tot een beslissende aanval kwam.
Nee Motm waren eerder v/d Beek, Blind en de Ligt (in willekeurige volgorde)

Prachtig om te zien dat ajax onder druk het als een echte topclub heeft uitgespeeld.

Veltman speelt een goeie wedstrijd Derksen zegt slechte wedstrijd gespeeld, Ziyech beste man volgens Derksen zwak, Mathijs beter dan Virgil, Derksen heeft een slokje teveel op.

1 mei 2019 om 03:45

Vermoedelijk omdat het aanvallende gedeelte van veltman vandaag niet foed was. Had grotendeels te maken met het feit dat hij de bal niet kwijt kon, maar het was natuurlijk niet goed. Ziyech verzette veel werk. Daarvoor verdiend hij een pluim, maar het voetballend was het niet echt top vandaag. Mathijs minimaal gelijkwaardig aan virgil. Persoonlijk vind ik hem al beter. Laatste wedstrijd in oranje kon je ook zien dat hij beetje bij beetje de leiding in de verdediging ging nemen. Verder kan hij overweg met ruimte in de rug. Kortom de toekomst van oranje ziet er in het centrum van de verdediging goed uit. Heeft Danny toch goed gezien 😜

Weet echt niet wat die Derksen lult maar Ziyech was gewoon baas vandaag

Misschien domme vraag maar als Ajax 2-2 thuis speelt zijn ze toch gewoon ook door?

30 april 2019 om 23:42

Uiteraard. Als Ajax niet verliest, zijn ze door naar de finale. Verliezen betekent in het gunstigste geval verlengen (bij 0-1) of uitschakeling (bij elke andere stand).

Alle topclubs zouden blij zou geweest met dit resultaat. Maar iedereen zit zo negatief te doen zeg. Ongelooflijk!

1 mei 2019 om 00:15

Idd dit is gewoon een goede uitgangspositie. Wij mochten dan wel blij zijn dat het bij 0-1 bleef.

1 mei 2019 om 00:32

Ach dat hoort erbij, niet iedereen gunt het Ajax. In elk ander land zouden ze apetrots geweest zijn wanneer een team in een halve finale uit een overwinning uit het vuur sleept. maar in Nederland weten de voetbal analisten het altijd beter, die zouden vele meer goals gemaakt hebben als ze de trainer van Ajax waren geweest.

Een knappe overwinning, maar dit hadden ze wel uit moeten spelen. Telkens de verkeerde beslissingen in de tweede helft en de ploeg oogde vooral erg vermoeid.

Achteraf vooral onnodig dat Eriksen z'n ego even moest laten spreken, want je mag eigenlijk blij zijn dat Ajax in de tweede helft gewoon erg slecht speelde. Dan kun je er van alles bij halen, maar Ajax had het aan zichzelf te wijten dat het zoveel energie in de tweede helft moest leggen.

1 mei 2019 om 00:27

Niet telkens, die aanval waarbij Neres in stelling werd gebracht was prachtig. Dat was echt millimeter werk, paar millimeter meer naar binnen en die bal was erin gevlogen.

Ajax speelde de tweede helft niet slecht, de Spurs gingen knokken en zette massaal aan om de gelijkmaker te maken. Ajax wist ze echter uitstekend uit de zestien te houden, echt uitgespeelde kansen kregen de Spurs niet in de tweede helft. Het ziet er allemaal wat minder mooi uit maar een overwinning veilig stellen is ook kwaliteit en oh zo belangrijk in het topvoetbal.

Gefeliciteerd Ajacieden!!!
Hulde hulde hulde! Zit in California, niks van gezien maar uitslag is perfect!!

Het was een interessante en spannende wedstrijd. MOTM Ajax: De Ligt van Tottenham Hotspur: Sissoko.
Al met al genoten. Gefeliciteerd Ajaxfans.

Sorry, maar mag ik toch even zeiken? Ik vind dat Van de Beek toch echt wel kwalijk genomen mag worden dat hij die bal niet aflegt op Neres. Dit zijn beslissende momenten waar we vorige wedstrijden meer scoorde, maar toch ook zeer slordig mer de kansen omgingen. Sta je 0-2 voor dan is volgende week toch wel een stuk makkelijker spelen. Geen excuus, Donny was hier gewoon een egoist.

1 mei 2019 om 01:18

Donny had dat moment beter kunnen doen, maar kom op zeg dankzij hebben we de oh zo belangrijke uit goal te pakken. Wat dankbaarheid zou je sieren beste man.

1 mei 2019 om 01:42

@ David_1987

Helemaal mee eens, over het algemeen vind ik dat Ajax beter met haar kansen om moet gaan. Gelukkig creëert Ajax over het algemeen veel kansen, maar veel ballen moeten er gewoon in of afgegeven worden wanneer anderen er gewoon veel beter voor staan.

Het is ontzettend jammer dat Ajax in de tweede helft zo vaak de (blinde) lange bal hanteerde, ik snapte echt niet dat ze daarin bleven volharden want er waren zat momenten dat ze bal nog (rustig) konden aannemen. Al met al ben ik blij dat Ajax de winst over de streep heeft getrokken, het levert weer punten op en een lekker zak goud.

Wat een heerlijke aanval zagen we waaruit van de Beek de score opende, helaas gaf hij later niet de bal op Neres want dan was het denk ik een goal geweest. Helaas ging die bal op het laatst van Neres er ook niet in, die bal op de paal van Neres verdiende een beter lot.

Defensief stond het over het algemeen weer als een huis, en waar ik voorgaande jaren mijn hart vast hield had ik er alle vertrouwen in dat Blind, Onana en de Ligt het niet zouden weggeven. Ondanks de mindere tweede helft had ik niet het gevoel dat Ajax het zou weg geven. Onana vond ik vandaag ook weer super want hij stond er gewoon weer op de momenten dat het moest. Helaas pakte Nico weer een onnodige domme gele kaart, maar dat zit nu eenmaal in het aard van het beestje. We zijn er nog niet en 0-1 is een risky uitslag, maar met een kolkende Johan Cruijff Arena moet het goed komen, waarbij ik er alle vertrouwen in heb dat Blind, de Ligt, Tagliafico, Veltman, Mazraoui en Onana het Zuid-Koreaanse kanon in toom zullen houden.

Er zou geheid een mindere wedstrijd komen, en laat dit dan die wedstrijd voor Ajax zijn geweest, nu is het alleen te hopen dat we ongeschonden uit de Knvb Beker finale koken. Al zou ik er geen problemen mee hebben als een aantal spelers rust krijgen.

Hopelijk valt het voor Vertonghen uit eindelijk mee en zag het er erger uit dan het daadwerkelijk is, maar aiii dat zag er echt vervelend uit. Ik vond het ook prachtig dat de Ajax supporters zijn naam scandeerde, hopelijk is hij er volgende week. Zo niet hoop ik dat hij spoedig herstelt.

Mooie overwinning, we zijn gewoon in elk stadion waar we gespeeld hebben de bovenliggende partij.
Spurs heeft zich zeker goed hersteld met Sissoko erbij en Lucas speelde ook een goede pot, maar noem mij nou een echt grote kans, ze kregen alleen maar kansen bij spelhervattingen maar kwamen er nauwelijks echt door, maar met de steun van het publiek kregen ze meer kracht en wonnen ze de tweede bal steeds, dat zal niet gebeuren in Amsterdam.
Donny ik houd van je man, wat speelde je goed zeg, net als Hakim en Blind. Schone was veels te sloom voor deze wedstrijd en liep overal achteraan, dit was een van de slechtste potten van Nico in tijden, die tackle al sloeg nergens op.
Mannen we zijn dichtbij, nog niks is gespeeld, helemaal niks, maar uit in Londen winnen met 0-1 dat is gewoon een hele goede uitgangspositie. Son is natuurlijk terug, maar wij hebben betere spelers dan Son uitgeschakeld en ik denk dat ajax volgende week aan het langste eind trekt. Juist mooi dat we nu in de halve finale thuis spelen, stel je voor dat je voor een kolkende JC Arena zometeen de finale veiligsteld...wauw, niet te geloven.

1 mei 2019 om 21:59

Mooie reactie, zo als ik van jou gewend ben.

Ik denk dat Donny inschatte dat Alderweireld de bal er nog uit zou kunnen halen & hij Lloris kon verrassen in de korte hoek. Als ie ‘m iets meer lift mee had gegeven hing ie, Lloris lag al.. Geen slechte keuze wat mij betreft. Neres vond ik de tweede helft erg tegenvallen. Het verbaasde me dan ook dat niet hij maar Ziyech eruit ging voor Huntelaar, die wat mij betreft ook wel 5 a 10 minuten langer had mogen kriigen. Anyhow, uiteindelijk is 0-1 gewoon top. Met een tot het bot gemotiveerde Son wordt het thuis alsnog een enorme uitdaging. Kan niet wachten..

Nou op recht ik denk dat Ajax prima uit heeft gespeeld! Tottenham was fel en fysiek sterk! Maar echt dreigend op Onana viel het gelukkig mee! Ajax maakte verdiend de 0-1. Alleen daarna ging het op en neer. Neres had de 0-2 op zijn slof! Ongelukkig de paal! Verder heeft ten hag Huntelaar te laat gebracht denk ik. Tadic kon niet zijn ding doen zoals hij deed tegen Juventus en real Madrid. Het was een cruciaal moment dat vertonen uit viel. De 4-4-2 lag de spurs beter. Qua men of the denk ik toch echt blind en ziyech!! Wat die hebben tegen gehouden en gelopen! Daarnaast een prima goal van Donny!!! Succes Ajax in de return! Groeten een PSV fan! Oh ja ik juichde bijna net zo hard als mijn maatjes! Ajax fans dus!

Wordt 1-2 in de arena. Tottenham gaat ruimtes benutten, en voor Ajax is het afwachten welke prijs ze nog gaan winnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren